Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 15:42:13
entinte
IZVORNA PORUKA: gagach
jao nalazi! skroz sam zaboravila da sam ih trebala izvaditi
helem sutra cu ujutro otici da im pisnem i da krv izvadim...a onda moram na posao... zakuhalo se pa moram otici
odoh rucak kuhati
kakav posao?
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 15:43:33
Selma.A.M
Curke jeste li gdje vi na ovom forumu našli porođajnu priču koja je na carski rez ,dosadno mi pa da šta čitam, i malo se prepadnem ... A hvala vam puno na čestitkama za godišnjicu braka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 15:44:53
entinte
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Curke jeste li gdje vi na ovom forumu našli porođajnu priču koja je na carski rez ,dosadno mi pa da šta čitam, i malo se prepadnem ... A hvala vam puno na čestitkama za godišnjicu braka
A da ipak pogledas snimak na youtube???
< Poruku je uredio entinte -- 17.3.2011 15:47:40 >
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 16:19:25
Anoniman
Samo da vam se javim... Aman mojoj curi ni posle dalsyja ni posle voltaren cepca ne spada temperatura ispod 39, upravo je 40. Bili kod dr vadili nalaze, leukociti dobri, drp na granici, ali ima neki klinac sto je zabrinjava sto je povisen, fatamo urin da odnesemo da vidimo i urin. Uglavnom popizdila sam zbo nepaznje sestre i sto nije procitala uputnicu dva puta mi je bola dijete jadno, dva sata je jecala nije mogla sebi doci...Ljubim vas i hvala ovima sto misle na nas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 16:25:30
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: entinte
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
A da ipak pogledas snimak na youtube???
A problem je što sam ih sve pregledala , četiri noći sam gutala i gledala,ali dami je nešto domaće ... JelenaT jako mi je žao zbog malene,bit će to sve uredu,a mogu zamisliti kako ti je,mog malca je sestrica dok smo ležali u bolnici ponijela da mu po drugi put uradi punkciju kičme jer nije pročitala da je to sve gotovo,trčala sam za njom kroz one hodnike,a opet su mene okrivili kaže što nisi rekla ,pa od kud ja znam...Došla i kaže jeli A.D u sobi,reko mi,kad ona spusti rešetku na krevetiću uze dijete i ode...Ma ja bi sve podavila nekada...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 16:35:26
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Samo da vam se javim... Aman mojoj curi ni posle dalsyja ni posle voltaren cepca ne spada temperatura ispod 39, upravo je 40. Bili kod dr vadili nalaze, leukociti dobri, drp na granici, ali ima neki klinac sto je zabrinjava sto je povisen, fatamo urin da odnesemo da vidimo i urin. Uglavnom popizdila sam zbo nepaznje sestre i sto nije procitala uputnicu dva puta mi je bola dijete jadno, dva sata je jecala nije mogla sebi doci...Ljubim vas i hvala ovima sto misle na nas
Jelena svi mi mislimo na vas dvije,ali znamo da ste otisle raditi nalaze pa ocekujemo da se javis.
Ma nemoj molim te da se sikiras zbog tvog sadasnjeg stanja,malena ce biti dobro akobogda sigurno su to sam zubici
ali eto oni naprave uvijek frku da covjek pobudali,mislim na sestre i doktore,fuj.
Puno vas ljubimo i nedajte se
Entinte pa ja bih bez vas siznula,kaze moj muz da ste mi vi postale novi fb
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 16:42:30
Selma.A.M
Meni je bio na početku spomenut carski zbog tahikardije,štitne idr i trebala sam ići endokrinologu za preporuku ako bi trebalo,ali kada sam otišla oftamologu ona mi je zbog izgubljene funkcije desnog oka rekla da idem na carski,ako nisam ni prvo smjela roditi prirodno,ali mi niko nije rekao ....I napisala mi je za ginekologa svoju preporuku pa ću vidjeti šta će mi ginić sutra reći..A zašto ti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 16:48:02
animagical
za stitnu ne znam smijem li zbog nje prirodno ali imam epilepsiju i neki poremecaj zgrusavanja krvi (antifosfolipidni sindrom) pa sam puno frljava za guranje bebe iako je to bila moja velika zelja vidjecemo kad dodem aBd do kraja moze li makar s epiduralnom cr? bar to da mi daju...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 16:53:58
entinte
Jelena tu smo uz vas sve mi, zao mi je sto se to desava i nadam se da ce malena uskoro ozdraviti... Selma i Animagical i ja cu na CR ako se bebica ne okrene... sve mi zavisi od pregleda u ponedjeljak i misljenja doktora... sve ima svoj razlog zasto se desava tako kako se desava pa boze moj i CR je porod samo da sve prođe kako treba ako Bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 17:17:23
sandy82
Dobar dan, narode! Ja sledeće sedmice idem u bolnicu, izgleda da ću se morati riješti stomaka malo ranije. Aj dobro, možda i bolje da se prije riješim. Čak se i ne bojim, samo me uhvatila frka jer nisam završila sve planirano. Kuća nije okrečena, pola stvari nisam kupila. Sreća pa sam oprala posteljine, ogradice i odjeće što sam imala. Problem je što sam sa prvom bebom dobila polovnih stvari od jetrve, kad se drugi djever oženio i trebao dobiti dijete sve sam vratila i još dodala svojih. Ova druga jetrva baš nije "poletna" da to traži, a meni se ne da da zbog par stvarčica uzimam punu vreću krpa i da se još osjećam dužna to čuvati. Ja je nazvala i rekla da imam sve i da to ne traži. Jutros sam uspjela okupiti babe i još jednom pitati, "žene, jel vam mogu povjeriti dijete ili ne mogu, dogovorite se da tražim ko može". Rekoše da nema problema. Za tu specijalnu priliku sam im čak napravila ručak i krofne. Sad smo otišli i kupili sve što treba. Našli smo svu garderobicu u Merkatoru, baš me iznenadio kvalitetom i cijenama. Baš nije skupo. Lumpi gegice su super, a bile su i na sniženju. Kome treba stvari, tamo može naći dosta. Prošli put sam kupovala u nekoj bebi opremi, bio je naravno veći izbor ali i veće cijene.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 17:39:35
gagach
joj draga Jelena sto me zabrinu...nadam se da ce sve biti ok i da ce se misic oporaviti...a tu glupu sestru treba sa zemljom sastaviti...nadam se da ces nam se brzo javiti sa dobrim vijestima...
jao sta vas ima za CR...ne treba uopste da se nervirate zbog toga...meni je iskrena da vam bude totalno i apsolutno svejedno kako ce biti...samo nek bude meni su isto govorili da bih zbog tahikardije mmozda trebala ali izgleda da ce ipak da probaju prirodno uz prisustvo kardiologa pa ako se zakuha onda uvijek ima opcija carskog...mada ja nest nisam za tu varijantu...to mi je nekako stresno...daj brate odmah CR i mirna Bosna ali oni valjda znaju....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 17:57:48
Amam
IZVORNA PORUKA: neda 30
Amam koliko skonta tebe je porodila dr. Latifagić, pošto će biti i meni na porodu možeš li mi malo detaljnije opisati kakva je, malo me prepalo ovo juče sa pregledom...
Draga ja o njoj samo najljepse,ali ozbiljno,tu zenu sam prvi puta vidjela gore,ali neka joj Bog da sve najbolje,ja sam imala indukovani porod,on mi je u svojoj ruci vodu donosila da se osvjezim za vrijeme kontrakcija,svo vrijeme me pazila i cekala da se max otvorim,posto je meni u tr,kartonu pisalo CR kao preporuka ona je vjerovala da ja to mogu prirodno i tako je i bilo,sam cin poroda je bio kratak,imala sam samo jednu kpcu na grlici,koju mi je ona stavila radi estetike,pos 40 dana kad sam otisla svooj dr nije mogla vjerovati da je tu bio koncic . Ako ikako budem mogla ja bih je opet voljela imati na porodu,zelim ti svako dobro,nadam se da sam ti bar malo olaksala P.S. Nadam se da se cure nece ljutiti sto sam ovdje
IZVORNA PORUKA: gagach
IZVORNA PORUKA: sandy82
Dobar dan, narode! Ja sledeće sedmice idem u bolnicu, izgleda da ću se morati riješti stomaka malo ranije.
a koji razlog?
??? Entinte mislim da su ti nalazi ok,ja idem ujutro aBd Jelena,zbilja mi je zao,nadam se da ce se tura brzo spustiti .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 19:35:55
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: animagical
za stitnu ne znam smijem li zbog nje prirodno ali imam epilepsiju i neki poremecaj zgrusavanja krvi (antifosfolipidni sindrom) pa sam puno frljava za guranje bebe iako je to bila moja velika zelja vidjecemo kad dodem aBd do kraja moze li makar s epiduralnom cr? bar to da mi daju...
animagical odakle si?
i otkad imas epilepsiju,koja je dijagnoza kod tebe?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 20:09:39
enči80
GemelliMa počeli su moji problemi sa snom,ja ti spavam inače na stomaku a kako sada ne smijem jedva čekam da svane. Kako si ti i bebice?Moje obje se polako javljaju tj.čeprkaju.Jesu li te pete prošle?Naumpala si mi neki dan,ja nešto obavljala po gradu a inače kada hodam uvrćem noge unutra i evo još uvijek mi stopala a pogotovo pete opadaju .Kaže mi mm da imama medvjedovo stopalo
Mersiha77Ni mene haman više na fb nema,ovdje u kukaonici mi je puno zanimljivije.
Lina85 Sretna godišnjica braka!!!
AmamHvala za šumeće,uzet ću odmah jer već počinjm osjećati grčeve
JelenaT Pozdrav za tebe i malenu Anu sa željom da što prije ozdravi[sm=smiley31.gif]
Ostalim veliki a sad odoh da gledam utakmicu pošto samveliki fan fudbala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 20:47:07
sweet insanity
Da, da utakmica-- ne da se MNC-u da da ovaj drugi gol, nisu uveli Dzeku da im igra Ja iako ne smijem puno se kretat otisla ocdje do Binga na Sjenjaku i kupila par stvarcica za bebicu, dekicu, benkice, male rukavice, jedan bodic i dva simpercica na kojima pise Mamina ljubav i Tatina ljubav :) Polako pocinjem da skupljam stvarcice. Koliko god me je umorilo hodanje i stojanje tako me je i odmorile gledanje stvarcica za bebicu :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 21:27:51
Anoniman
Oko sest smo je bili malo spustili do 38 i onda opet oko sedam pocela rasti, masirali, tusirali, obloge nema od cega stavljali i ona 39,9. Sad sam joj stavila cepic voltarena pa valjda se smiri, jutros joj ni od cepica nije spala.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 21:31:33
animagical
enci mozes za grceve i donata ako volis,meni super pomaze
mersiha dijagnoza G 40 generalizirani napadi, dijagnosticirana davno, nemam napade vec godinu hvala Bogu, a lijekove trenutno ne uzimam. tj ne uzimam ih vec od kad smo planirali trudnocu, jer sam imala jednu kiretazu bez lijekova sam ok, i ne bih ih uzimala niti kome preporucila, ja uzmala dvije vrste i dosta su teratogeni a ne garantuju da nece biti napada. sad zasad sam super
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 21:36:57
Anoniman
ma i tusirali i masirali i u mokar carsaf zamotavali pa onda u deku, oa obloge stavljali...nema sta nismo radili, poludih vise, zao mi je pravo dusa jedva na oci gleda.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 21:39:37
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jelenaT
ma i tusirali i masirali i u mokar carsaf zamotavali pa onda u deku, oa obloge stavljali...nema sta nismo radili, poludih vise, zao mi je pravo dusa jedva na oci gleda.
drago sunce malo jest mi zao.Jestel uzeli antib. da joj dajes ???tj. jesul vam danas dali ista ????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 21:42:43
sweet insanity
Nemojte me drzat za rijec, ali davno, prije nekih 14.15 god , ja sma bila mala a moj rodjak bebica mala, imao je tako temperaturu visoku i kao da se sjecam da su ga na hitnoj kupali u rakiji :S Imas li kojeg doktora da nazoves da pitas, da mozda kontaktiras hitnu ili nesh.....