Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 13:11:42
Gemelli
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
IZVORNA PORUKA: Gemelli
IZVORNA PORUKA: sweet insanity
Ma da, bas nekako zelim da polako pocnem sa sitnicama pa lagano prema krupnijim stvarima, mozda pricekam i ja da udjem u 8. mjesec.
Gemelli I meni je prvi dan posljednje menstruacije bio 31.8. a opet izgleda u koji dan nam se razlikuje termin, ma ni meni to nije 100% jasno kako ide. Termin po ZM mi je 7.06. a po uz cini mi se 3. ili 4.06. Moj ciklus je kraci, 25 dana, pa mozda i to ima uticaj na taj razmak od par dana.
pa i meni je ciklus kraci 26 dana, pa mi je tremin prije 7.6., a ovaj dan je kao skolski za 31.08., ali jednom sam vec napisala, da je po UZ pisalo 02.06. +- 8day, tako da je to tu negdje, a ja sebi zapikala ovaj 02.06. ,a tiker sam napravila, prvi dan zadnje M, ciklus 26 dana, hehe svasta ja napisa, valjda me skontas
Ma aBd porodit cemo se pocetkom juna
ABG, kao ste rece, smo ja kad bi dogurala do 38 nedelje, to bi bilo savrseno ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 13:31:06
Amam
IZVORNA PORUKA: enči80
IZVORNA PORUKA: Amam
Mersiha ja upravo zvacem reni,ponekad popijem Mg sumeci ili kiselu vodu,bademi isto pomognu svima
Koje šumeće koristiš?Ja se nešto ne usuđujem jer su sve sa sladilima a negdje sam pročitala kao navodno da nisu preporučljiva u trudnoći.Ili su i ovo bapske priče.
Ja pijem mg 300 od diethpharma,u uputstvu pise da smiju trudnice a i dr Blitvic mi je rekla da mogu te Selma,sretna vam godisnjica,da ih dozivite jos mnogo sa svojim pilicima i u zdravlju Mersiha ali zato ce ti prvo doci mama,pa onda bebi,i godina ce ti biti super,taman dok se snadjes s bebom eto opet ljeta i ti nama dolazis Gemeli,neka nam neko pomogne oko toga ali ja mislim da se ovi trudnicku mjeseci racunaju negdje kao 1 mj =cca 4,5 sed Sweety,ma draga ne zamaraj se tudjim sujevjerjima,nego kad mozes ici i kupujes,sta sad bebi nisko,nemozes cekati da upolovis 9 mj pa da ides hodati i kupovati,ja sam to vec odavno obavila Lina sretna godisnjica i vama,znaci danas partijamo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 13:46:16
entinte
Entinte???? ti ono isla po nalaze juce?Javi seee
Amam evo mene :) nalaz urina: ne znam procitati švrakopis hahahaha epitelne stanice: nesto leukociti 5-6 Bakterije: rijetke (cini mi se da to pise) eritrociti 1-2 soli: - (ne znam procitati) ostalo nisam desifrovala...
a sto se tice krvi Hemoglobin, MCV, MCH, MCHC su mi malo iznad ref.vrijednosti. Mislim da nije nista strasno ali cu odnijeti na slijedecu kontrolu pa cemo vidjeti...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 13:51:33
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: entinte
Amam evo mene :) nalaz urina: ne znam procitati švrakopis hahahaha epitelne stanice: nesto leukociti 5-6 Bakterije: rijetke (cini mi se da to pise) eritrociti 1-2 soli: - (ne znam procitati) ostalo nisam desifrovala...
a sto se tice krvi Hemoglobin, MCV, MCH, MCHC su mi malo iznad ref.vrijednosti. Mislim da nije nista strasno ali cu odnijeti na slijedecu kontrolu pa cemo vidjeti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 13:54:19
entinte
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
pa sta su ti rekli kad si podigla nalaze
jesuli dobri,jesil pitala?
ja to odmah pitam jer nemogu cekati kontrolu.
nista oni ne govore u laboratoriji, samo podignes nalaze a pogleda ih kasnije ginekolog ili dr opšte prakse... nije nista strasno moze cekati... u trudnoci je normalno da sve nije u okviru ref. vrijednosti. slijedece sedmice je kontrola pa cemo vidjeti ako Bog da...
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 13:56:13
neda 30
Amam koliko skonta tebe je porodila dr. Latifagić, pošto će biti i meni na porodu možeš li mi malo detaljnije opisati kakva je, malo me prepalo ovo juče sa pregledom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 13:57:07
Gemelli
MCHC kod mene uvijek bude malo povisen i on kao ukazuje na dehidrataciju, pa kako ujutro, svi idemo vaditi krv gladni i zedni, pa je valjda logicno, tako mi receno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:03:52
ziki
entite dobri su ti rezultati urina. One bočice za urin stoje vani dok ih ti ne zmeš, uhvati se koja bakterija. Leukociti i epitel to ti je uglavnom malo bijelog pranja. Bitno je da nema proteina. Za krvnu sliku već su ti rekli da je bitno da bude u okviru referantnih vrijednosti. Ja trenutno sam što ne legnem, stolicu spustila najniže, donijela malu stoličicu da podignem noge, mm me zeza a ja bih i jedno jastuče donijela da malo iza leđa postavim . A moj miš trenira ko veliki, karatista na babu, sam da mi vodenjak ne probije
< Poruku je uredio ziki -- 17.3.2011 14:12:48 >
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:26:32
m.i.n.a.
Heeej,drage zene... samo da vas sve redom pozdravim...ne mogu sad citati pazljivo ali koliko vidim nema novim bebica..jos malooo...mi kod nane uzivamo,paze nas a tetka nekad navece ustane umjesto mame da nahrani pilence:)) pusa za sve...i hvala vam puno na lijepim zeljama..:)))znala sam da cete me razumiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:34:41
entinte
MCHC kod mene uvijek bude malo povisen i on kao ukazuje na dehidrataciju, pa kako ujutro, svi idemo vaditi krv gladni i zedni, pa je valjda logicno, tako mi receno
ja na litre i litre tecnosti popijem na dan i to najvise vode... i prije trudnoce sam je puno pila :)) haj im ga znaj vise :) ja se nadam da vise nece trebati nikakvi nalazi :))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:35:19
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
Heeej,drage zene... samo da vas sve redom pozdravim...ne mogu sad citati pazljivo ali koliko vidim nema novim bebica..jos malooo...mi kod nane uzivamo,paze nas a tetka nekad navece ustane umjesto mame da nahrani pilence:)) pusa za sve...i hvala vam puno na lijepim zeljama..:)))znala sam da cete me razumiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:38:07
mersiha 77
ja na litre i litre tecnosti popijem na dan i to najvise vode... i prije trudnoce sam je puno pila :)) haj im ga znaj vise :) ja se nadam da vise nece trebati nikakvi nalazi :))
ma hajde entinte ne opterecuj se vise tim nalazima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:38:42
entinte
da se i ja pridruzim cestitkama za godisnjice braka obje imate dobar staz hehehe zelim vam jos puuuuno godina u zdravlju i veselju...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:42:49
entinte
mersiha vjeruj i ne mislim na njih... meni je bitno da sam usla u 9. a nalazi su ok hvala Bogu nije strasno a sto se boljki tice mene nista ne boli a kako mi je sutra zadnji radni dan jos se bolje osjecam... odoh sutra sa sarah aBd da bolovanje otovrimo napokon nadam se da nas nece izbaciti iz DZ jer nismo narucene a slobodnjih termina nema do daljnjeg
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:47:37
mersiha 77
mersiha vjeruj i ne mislim na njih... meni je bitno da sam usla u 9. a nalazi su ok hvala Bogu nije strasno a sto se boljki tice mene nista ne boli a kako mi je sutra zadnji radni dan jos se bolje osjecam... odoh sutra sa sarah aBd da bolovanje otovrimo napokon nadam se da nas nece izbaciti iz DZ jer nismo narucene a slobodnjih termina nema do daljnjeg
ma to je super,ali ako te uhvati dosada kao nas pa polude hormoni vidjeces da ti je bilo bolje dok si radila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:50:18
sweet insanity
Mersiha i mene isto cesto bole rebra al samo sa desne strane. Vjerovatno kako beba raste pa se svi organi skupljaju i onda to sve pritisce...jedino mi to pada na pamet :S
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 14:55:18
entinte
IZVORNA PORUKA: mersiha 77 ma to je super,ali ako te uhvati dosada kao nas pa polude hormoni vidjeces da ti je bilo bolje dok si radila ma nece valjda,a sto bi te izbacili?
vjeruj da vise nemam snage da dolazim na posao gradskim prevozom jer mi je daleko i radno vrijeme od pola 9 - pola 6, a i sjedeci mi je posao tako da se sva ukocim a kad trebam ustati muko moja pređi na drugog... jedva... a necu ni kuci sjediti ima se uvijek sta raditi... A sto se tice izbacivanja... nismo narucene pa zato hehehe ali sreca pa smo trudnice kazu da imamo prednost pa cemo vidjeti nece nas pregledati samo da nam daju obican papir
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 15:08:48
lejla31
zavidim vam......ja bila citavu proslu sedmicu u tuzli...kako se tada niste sjetile da ispijate kafu sad sam u 9 mjesecu i ne vjerujem da cu smjeti dalje iz brckog. a bas mi dobro dosla moralna podrska. anyway lijepo se provedite i popijte jedanu i za mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 17.3.2011 15:31:17
entinte
IZVORNA PORUKA: lejla31
zavidim vam......ja bila citavu proslu sedmicu u tuzli...kako se tada niste sjetile da ispijate kafu sad sam u 9 mjesecu i ne vjerujem da cu smjeti dalje iz brckog. a bas mi dobro dosla moralna podrska. anyway lijepo se provedite i popijte jedanu i za mene
Pruzat cemo mi tebi moralnu podrsku i preko RR draga lejla, samo ti budi ovdje sa nama... vidi mersiha je u drugoj drzavi pa se dopisuje uvijek sa nama i druzi kako tako