|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  155 156 [157] 158 159   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
17.3.2011 13:11:42   
Gemelli

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

IZVORNA PORUKA: Gemelli

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Ma da, bas nekako zelim da polako pocnem sa sitnicama pa lagano prema krupnijim stvarima, mozda pricekam i ja da udjem u 8. mjesec.

Gemelli I meni je prvi dan posljednje menstruacije bio 31.8.user posted image a opet izgleda u koji dan nam se razlikuje termin, ma ni meni to nije 100% jasno kako ide. Termin po ZM mi je 7.06. a po uz cini mi se 3. ili 4.06. Moj ciklus je kraci, 25 dana, pa mozda i to ima uticaj na taj razmak od par dana.

pa i meni je ciklus kraci 26 dana, pa mi je tremin prije 7.6., a ovaj dan je kao skolski za 31.08., ali jednom sam vec napisala, da je po UZ pisalo 02.06. +- 8day, tako da je to tu negdje, a ja sebi zapikala ovaj 02.06. user posted image user posted image ,a tiker sam napravila, prvi dan zadnje M, ciklus 26 dana, hehe svasta ja napisa, valjda me skontas

Ma aBd porodit cemo se pocetkom junauser posted image user posted image

ABG, kao ste rece, smo ja kad bi dogurala do 38 nedelje, to bi bilo savrseno ...

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 3901
17.3.2011 13:13:34   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: Lina85

Selma A.M sretna godisnjica mila i sve naj u daljem zivotuuser posted image user posted image user posted image .Hey draga nama je u isti dan godisnica posto i ja i mm danas slavimo nasih 5 godina brakauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lina cestitke i tebi za 5-tu godisnjicu braka.sve naj,naj u daljem zivotu oduser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 3902
17.3.2011 13:31:06   
Amam
IZVORNA PORUKA: enči80

IZVORNA PORUKA: Amam

Mersiha ja upravo zvacem reni,ponekad popijem Mg sumeci ili kiselu vodu,bademi isto pomognu
user posted image svima

Koje šumeće koristiš?Ja se nešto ne usuđujem jer su sve sa sladilima a negdje sam pročitala kao navodno da nisu
preporučljiva u trudnoći.Ili su i ovo bapske priče.

Ja pijem mg 300 od diethpharma,u uputstvu pise da smiju trudnice a i dr Blitvic mi je rekla da mogu te
Selma,sretna vam godisnjica,da ih dozivite jos mnogo sa svojim pilicima i u zdravlju user posted image
Mersiha a
li zato ce ti prvo doci mama,pa onda bebi,i godina ce ti biti super,taman dok se snadjes s bebom eto opet ljeta i ti nama dolazis user posted image
Gemeli,neka nam neko pomogne oko toga ali ja mislim da se ovi trudnicku mjeseci racunaju negdje kao 1 mj =cca 4,5 sed
Sweety,ma draga ne zamaraj se tudjim sujevjerjima,nego kad mozes ici i kupujes,sta sad bebi nisko,nemozes cekati da upolovis 9 mj pa da ides hodati i kupovati,ja sam to vec odavno obavila user posted image
Lina sretna godisnjica i vama,znaci danas partijamo user posted image user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 3903
17.3.2011 13:32:05   
Amam
Entinte???? ti ono isla po nalaze juce?Javi seee

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3904
17.3.2011 13:46:16   
entinte

Amam evo mene :) nalaz urina: ne znam procitati švrakopis hahahaha user posted image
epitelne stanice: nesto
leukociti 5-6
Bakterije: rijetke (cini mi se da to pise)
eritrociti 1-2
soli: - (ne znam procitati)
ostalo nisam desifrovala...

a sto se tice krvi Hemoglobin, MCV, MCH, MCHC  su mi malo iznad ref.vrijednosti. Mislim da nije nista strasno ali cu odnijeti na slijedecu kontrolu pa cemo vidjeti...

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3905
17.3.2011 13:51:33   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: entinte

Amam evo mene :) nalaz urina: ne znam procitati švrakopis hahahaha user posted image
leukociti 5-6
eritrociti 1-2

a sto se tice krvi Hemoglobin, MCV, MCH, MCHC  su mi malo iznad ref.vrijednosti. Mislim da nije nista strasno ali cu odnijeti na slijedecu kontrolu pa cemo vidjeti...

pa sta su ti rekli kad si podigla nalaze

jesuli dobri,jesil pitala?user posted image

ja to odmah pitam jer nemogu cekati kontrolu.user posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3906
17.3.2011 13:54:19   
entinte
IZVORNA PORUKA: mersiha 77

leukociti 5-6
eritrociti 1-2

pa sta su ti rekli kad si podigla nalaze

jesuli dobri,jesil pitala?user posted image

ja to odmah pitam jer nemogu cekati kontrolu.user posted image

nista oni ne govore u laboratoriji, samo podignes nalaze a pogleda ih kasnije ginekolog ili dr opšte prakse... nije nista strasno moze cekati... u trudnoci je normalno da sve nije u okviru ref. vrijednosti. slijedece sedmice je kontrola pa cemo vidjeti ako Bog da... user posted image

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3907
17.3.2011 13:54:51   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Lina85

Selma A.M sretna godisnjica mila i sve naj u daljem zivotuuser posted image user posted image user posted image .Hey draga nama je u isti dan godisnica posto i ja i mm danas slavimo nasih 5 godina brakauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I ja tebi želim  sve najbolje i da ako Bog da dočekate još 105  pa opet user posted image .....

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 3908
17.3.2011 13:56:13   
neda 30
Amam koliko skonta tebe je porodila dr. Latifagić, pošto će biti i meni na porodu možeš li mi malo detaljnije opisati kakva je, malo me prepalo ovo juče sa pregledom...user posted image

Neposredna veza do poruke: 3909
17.3.2011 13:57:07   
Gemelli

MCHC kod mene uvijek bude malo povisen i on kao ukazuje na dehidrataciju, pa kako ujutro, svi idemo vaditi krv gladni i zedni, pa je valjda logicno, tako mi receno user posted image

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 3910
17.3.2011 13:57:54   
neda 30
Selma i Lina srete Vam godišnjice braka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 3911
17.3.2011 14:03:52   
ziki
entite dobri su ti rezultati urina. One bočice za urin stoje vani dok ih ti ne zmeš, uhvati se koja bakterija. Leukociti i epitel to ti je uglavnom malo bijelog pranja. Bitno je da nema proteina. Za krvnu sliku već su ti rekli da je bitno da bude u okviru referantnih vrijednosti.
Ja trenutno sam što ne legnem, stolicu spustila najniže, donijela malu stoličicu da podignem noge, mm me zeza a ja bih i jedno jastuče donijela da malo iza leđa postavim . A moj miš trenira ko veliki, karatista na babu, sam da mi vodenjak ne probije

< Poruku je uredio ziki -- 17.3.2011 14:12:48 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 3912
17.3.2011 14:08:59   
sweet insanity
Selmi sam vec cestitala, a i tebi Lina sretna godisnjica brakauser posted image
Vidim spominje se dr. Blitvić, da li jos nekome od vas ona vodi trudnocu?

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 3913
17.3.2011 14:26:32   
m.i.n.a.
Heeej,drage zene...
samo da vas sve redom pozdravim...ne mogu sad citati pazljivo ali koliko vidim nema novim bebica..jos malooo...mi kod nane uzivamo,paze nas a tetka nekad navece ustane umjesto mame da nahrani pilence:))
pusa za sve...i hvala vam puno na lijepim zeljama..:)))znala sam da cete me razumiti

Neposredna veza do poruke: 3914
17.3.2011 14:34:41   
entinte

MCHC kod mene uvijek bude malo povisen i on kao ukazuje na dehidrataciju, pa kako ujutro, svi idemo vaditi krv gladni i zedni, pa je valjda logicno, tako mi receno user posted image

ja na litre i litre tecnosti popijem na dan i to najvise vode... i prije trudnoce sam je puno pila :)) haj im ga znaj vise :) ja se nadam da vise nece trebati nikakvi nalazi :))

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 3915
17.3.2011 14:35:19   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Heeej,drage zene...
samo da vas sve redom pozdravim...ne mogu sad citati pazljivo ali koliko vidim nema novim bebica..jos malooo...mi kod nane uzivamo,paze nas a tetka nekad navece ustane umjesto mame da nahrani pilence:))
pusa za sve...i hvala vam puno na lijepim zeljama..:)))znala sam da cete me razumiti

MA SAMO TI UZIVAJ DRAGA MOJA.BAS DIVNO

PUSA I ZA TEBE I TVOJE MALO PILENCEuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 3916
17.3.2011 14:38:07   
mersiha 77

ja na litre i litre tecnosti popijem na dan i to najvise vode... i prije trudnoce sam je puno pila :)) haj im ga znaj vise :) ja se nadam da vise nece trebati nikakvi nalazi :))

ma hajde entinte ne opterecuj se vise tim nalazima

vidjeces kad odes,ali mislim da je to sve OK.user posted image

nego bolili tebe sta?user posted image

mene toliko bole rebra nemam pojma zbog cega?user posted image

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3917
17.3.2011 14:38:42   
entinte
da se i ja pridruzim cestitkama za godisnjice braka user posted image  obje imate dobar staz user posted image  hehehe zelim vam jos puuuuno godina u zdravlju i veselju... user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3918
17.3.2011 14:42:49   
entinte
mersiha vjeruj i ne mislim na njih... meni je bitno da sam usla u 9. a nalazi su ok hvala Bogu nije strasno user posted image  a sto se boljki tice mene nista ne boli user posted image  a kako mi je sutra zadnji radni dan jos se bolje osjecam... user posted image  odoh sutra sa sarah aBd da bolovanje otovrimo napokon user posted image   nadam se da nas nece izbaciti iz DZ jer nismo narucene a slobodnjih termina nema do daljnjeg user posted image user posted image user posted image  

Neposredna veza do poruke: 3919
17.3.2011 14:47:37   
mersiha 77

mersiha vjeruj i ne mislim na njih... meni je bitno da sam usla u 9. a nalazi su ok hvala Bogu nije strasno user posted image  a sto se boljki tice mene nista ne boli user posted image  a kako mi je sutra zadnji radni dan jos se bolje osjecam... user posted image  odoh sutra sa sarah aBd da bolovanje otovrimo napokon user posted image   nadam se da nas nece izbaciti iz DZ jer nismo narucene a slobodnjih termina nema do daljnjeg user posted image user posted image user posted image  

ma to je super,ali ako te uhvati dosada kao nas pa polude hormoni vidjeces da ti je bilo bolje dok si radilauser posted image

ma nece valjda,a sto bi te izbacili?

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3920
17.3.2011 14:50:18   
sweet insanity
Mersiha i mene isto cesto bole rebra al samo sa desne strane. Vjerovatno kako beba raste pa se svi organi skupljaju i onda to sve pritisce...jedino mi to pada na pamet :S

Neposredna veza do poruke: 3921
17.3.2011 14:51:42   
idacha
tuzlanke, hajte na temu kafica u tuzli, da se dogovorimo oko ispijanjaaaaaaaa

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 3922
17.3.2011 14:55:18   
entinte
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
ma to je super,ali ako te uhvati dosada kao nas pa polude hormoni vidjeces da ti je bilo bolje dok si radilauser posted image
ma nece valjda,a sto bi te izbacili?

vjeruj da vise nemam snage da dolazim na posao gradskim prevozom jer mi je daleko i radno vrijeme od pola 9 - pola 6, a i sjedeci mi je posao tako da se sva ukocim a kad trebam ustati muko moja pređi na drugog... jedva... a necu ni kuci sjediti ima se uvijek sta raditi... user posted image
A sto se tice izbacivanja... nismo narucene pa zato hehehe ali sreca pa smo trudnice kazu da imamo prednost pa cemo vidjeti user posted image  nece nas pregledati samo da nam daju obican papir user posted image

Neposredna veza do poruke: 3923
17.3.2011 15:08:48   
lejla31
zavidim vam......ja bila citavu proslu sedmicu u tuzli...kako se tada niste sjetile da ispijate kafuuser posted image sad sam u 9 mjesecu i ne vjerujem da cu smjeti dalje iz brckog. a bas mi dobro dosla moralna podrska. anyway lijepo se provedite i popijte jedanu i za meneuser posted image

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 3924
17.3.2011 15:31:17   
entinte
IZVORNA PORUKA: lejla31

zavidim vam......ja bila citavu proslu sedmicu u tuzli...kako se tada niste sjetile da ispijate kafuuser posted image sad sam u 9 mjesecu i ne vjerujem da cu smjeti dalje iz brckog. a bas mi dobro dosla moralna podrska. anyway lijepo se provedite i popijte jedanu i za meneuser posted image

Pruzat cemo mi tebi moralnu podrsku i preko RR draga lejla, samo ti budi ovdje sa nama... vidi mersiha je u drugoj drzavi pa se dopisuje uvijek sa nama i druzi kako tako user posted image   

(odgovor članu lejla31)
Neposredna veza do poruke: 3925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  155 156 [157] 158 159   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  155 156 [157] 158 159   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *