|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
17.3.2011 21:56:42   
Anoniman
ma masirali u alkoholu i zamotavali u carsaf natopljen u alkohol...sve zivo, nece pa nece...nadam se da ce od voltarena sad bar malo spasti. felix posto su nam nalazi generalno dobri, malo crp povisen nista strasno, a nismo jos urin uhvatili ne ukljucujemo antibiotik dok ne bude urin gotov.

(odgovor članu sweet insanity)
  Neposredna veza do poruke: 3951
17.3.2011 21:58:30   
Hanady RR
jelena koliko dana traje ta tura...
jeste išli doktoru, jeli ima neke upale...
kaži mi kako unosi tečnost dijete...
visoka joj je tura...

ovo sa rakijom ni slučajno...
samo medicinski alkohol razblažen kao posljednja solucija jer koža upija, alkohol rakoja posebno još dijete više omamiti može...

jelena jesi bila na temi temperatura...
ako nisi da ti pustim link da tamo prenesm ostove...
da se pomogne ko ima iskustva više sa dječicom svojomuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 3952
17.3.2011 21:58:33   
sweet insanity
Pa dal su rekli doktori da je moguce da je od zubica?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3953
17.3.2011 21:59:46   
enči80

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Da, da utakmica-- ne da se MNC-u da da ovaj drugi gol, nisu uveli Dzeku da im igrauser posted image Ja iako ne smijem puno se kretat otisla ocdje do Binga na Sjenjaku i kupila par stvarcica za bebicu, dekicu, benkice, male rukavice, jedan bodic i dva simpercica na kojima pise Mamina ljubav i Tatina ljubav :) Polako pocinjem da skupljam stvarcice. Koliko god me je umorilo hodanje i stojanje tako me je i odmorile gledanje stvarcica za bebicu :)

Jelena T Nadam se da je malena bolje!

Nažalost izgubio mi Džeksonuser posted image user posted image user posted image

AnimagicalPijem ja mineralnu ali najviše volim KISELJAK,ali ću probati sa Donatom samo što mi ona nema nekako lijep ukususer posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 3954
17.3.2011 22:01:19   
Anoniman
Hanady prosli put kad smo imali problem sa temperaturom sve sam tamo iscitala, od sinoc joj je temperatura ima na prethodnoj stranici ovoj sam pisala, bili smo i kod dr. Znam za cisti alkohol...ma nema sta nismo probali, ako ne spadne od voltarena rekli su nam u hitnu da je vodimo na novalgetol.

Neposredna veza do poruke: 3955
17.3.2011 22:03:19   
sweet insanity
Ma i ja sam ustvari mislila na alkohol, jer ipak su ga kupali u hitnoj, greska u izrazavanju. Stvarno se nadam da ce turica otici.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3956
17.3.2011 22:19:19   
Amam
IZVORNA PORUKA: jelenaT

ma masirali u alkoholu i zamotavali u carsaf natopljen u alkohol...sve zivo, nece pa nece...nadam se da ce od voltarena sad bar malo spasti. felix posto su nam nalazi generalno dobri, malo crp povisen nista strasno, a nismo jos urin uhvatili ne ukljucujemo antibiotik dok ne bude urin gotov.

Ja ti ne bih preporucila niti rakiju niti alkohol,jer isusuje kozu,samo mlaku vodu,gazu dobro natopiti i trljati da joj koza pocrveni,sve sem glave,znaci od vrata na dalje,nije prijatno ni tebi ni djetetu ali pomogne,znaci potpuno golo tijelo na svijetlu podlogu (bijelu plahtu) i masiraj dok sva ne pocrveni,onda ju umotaj u plahtu suhu,nikakva deka,samo nesto pamucno i svijetle boje.....bas mi je zao slatkice
Enci 80 user posted image ,meni su dobre

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3957
17.3.2011 22:22:22   
Anoniman
umotas je u deku da zadrzava toplotu mokrog carsafa, nama obicna voda ne pomaze, a prosli put kad je imala ovako jaku temperaturu samo nam je malo alkohola sa vodom spustilo, ali nazalost sada ni to...Hvala vam u svakom slucaju. Hrabrica je to mamina bice ona ok do jutra, pokusavam biti optimista...user posted image

(odgovor članu Amam)
  Neposredna veza do poruke: 3958
17.3.2011 22:32:25   
Hanady RR
jelena molim te nazovi hitnu i posavjetuje se jer zaista neke stavri radiš na uštrb djeteta...
ni slučajno ne u deku...svako dodatno zagrijavanje dovest će do porasta temperature...
ne prislanjaj dijete uz sebe...
ne topli je...
istuširaj u kadici pa mokrim peškirom istrljaj nogice i rukice i vratne žile i zamotaj u taj peškir vlažan...al deka ne ni slučajno.
ovo ti kažem iz najbolje namjere...
da si kojim slučajem na temi
http://www.ringeraja.ba/forum/skidanje-temperature-kada-i-cime/m_6601/mpage_53/tm.htm#874466
jako veliki broj mama koje su sve ovo poršle potvrdile bi ti moje i stav od Amam

Molim te pazi, kolika je tura sada...user posted image
prije koliko ste stavili voltarenuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3959
17.3.2011 22:35:49   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Pa dal su rekli doktori da je moguce da je od zubica?

temperatura nije uzrok dolaska zubica i ne moze biti .
Jelena poslausaj Hanady ni slucajno malu topliti

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 3960
17.3.2011 22:41:37   
Anoniman
Hvala vam na savjetima, ne vjerujem naravno da su zlonamjerni da me pogresno ne protumacite. malu motam samo u deku dok je obmotana mokrim carsafom, tj ne motam vec samo preko mokrog carsafa zagrnem, tako su nam dvije pedijatrice rekle, a sad su bili i iz hitne jer su joj morali dati novalgetol i sve to potvrdili. Tako da ne radim klasicno topljenje djeteta, cak sta vise cijelu noc je spavala samo u pidžamici bez pokrivanja i ostalog jer znam da klasicno topljenje djeteta samo povecava temperaturu. Masiranje isto radim dok koza ne pocrveni, tj dok se cirkulacija dobro ne proradi, jer znam da klasicno trljanje ne pomaze pogotovo sto je ona buca pa je teze skinuti temperaturu kod deblje djece.
Hvala vam svima od srca user posted image

ps. sorry otisa sam OT malo, necu vise user posted image

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 3961
17.3.2011 23:17:12   
gagach
joj nadam se da ce spasti...duga noc je pred vama...cuvajte mi se...ljubim i mislim na vas

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3962
17.3.2011 23:31:14   
Amam
Jelena vibram za  mirnu noc i bez ture

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3963
18.3.2011 8:24:27   
palachinken
Pik tita i zlata, ja prva jutros!
Kako ste predeverale noć i ove promjene vremena? Nek se javi ko nije oplakao ili se posvađao sinoć :)

Zna li neko šta je s Jelenom i Anči?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3964
18.3.2011 8:50:42   
ziki
Jurto trudnice kako ste mi, jeste li se naspavale. Ja nisam spavala dežurala da nema temerature al eto hvala Bogu nije bilo. I da se javim nisam ni plakala a ni svađala se(mm se čudom čudiouser posted image i zabrinuo za mene)

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3965
18.3.2011 8:59:33   
mersiha 77
Evo da se i ja javim jutros sam koliko toliko dobro ako se tokom dana ne pogorsa situacija.

Ja sam svog cak sta vise i obradovala jednom pozom,pa je covjek vidno iznenadjen.hahahhaaaauser posted image

tako da se ni ja nisam ni svadjala ni plakala a sta ce dalje biti vidjecemo

snijeg nam pada uveliko user posted image

Jelena kako je bilo nocas,jeli Anci bolje?

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 3966
18.3.2011 9:03:31   
entinte
jutroooooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
evo kafica pa bujrum user posted image  ni ja se nisam ni svađala a ni plakala... niti znam kako to izgleda  user posted image user posted image user posted image  
Jelena javni se kad mogneš... iskreno se nadam da je malena jutros dobro...
p.s. ovo mi je zadnji radni dan jeeeeeeeeee user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 3967
18.3.2011 9:13:05   
Amam
Jutro user posted image i ja da se prijavim,isla radit nalaze,nacekala se nasjedila,guzva neka rade ljekarska nikog ni briga za mene user posted image .
Lijepo sam spavala hB,samo nisam dovoljno,morala jutros poraniti user posted image .
Sinoc se nisam svadjala niti plakala,ali jesam jela sladoled user posted image ,a sad se mislim kako ce me to kosati,zapinje mi u grlu user posted image .
Entinte hvala za kaficu user posted image
Palachinken plivas li jutros?
Mersiha user posted image
Ziki,a zasto dezuras?Sta je Nemirku?
Nadam se da ce nam se Jelena skoro javiti s lijepim vijestima
Odoh sad sta jesti i piti user posted image   user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   bujrum ....mah-mah

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3968
18.3.2011 9:17:42   
entinte
IZVORNA PORUKA: Amam
Jutro user posted image i ja da se prijavim,isla radit nalaze,nacekala se nasjedila,guzva neka rade ljekarska nikog ni briga za mene user posted image .

Nama je sreca sto u nasem domu zdravlja ima posebna loboratorija za djecu i trudnice i sve odmah bude gotovo... nikad nema guzve i brzo ide...  zao mi sto si se nacekala...

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3969
18.3.2011 9:30:16   
palachinken
ziki, to čisto preventivno jer je sezona virusa ili je malac bolešljiv?

mersiha
koji crni snijeg? Joj ako kod nas opet padne, postaću depresivna ko pubertetlija. Nego nek si ti pozu skontala, to vec postaje umjetnostuser posted image

amam,
danas nesto ne pada, ali ne znam na sta ce okrenuti do kraja. ove promjene vremena mi baš sjedaju, sve bih režala, pa pobjegnem sama u sobu dok se smirim user posted image

entinte, sretan početak raspusta. sad noge u zrak i gledaj oprah show user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3970
18.3.2011 9:37:34   
ziki
IZVORNA PORUKA: Amam

Ziki,a zasto dezuras?Sta je Nemirku?

Nemirko mi sumljiv, kao da će mu temeperatura skočit svaki čas. A oko nove Godine su nas slali u Tuzlu jer su se plašili da su konvulzije(dr u Tuzli je rekla da je bio noćni strah) e sad ja premrem od straha kad krene noć a učini mi se da će bit ture.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 3971
18.3.2011 9:57:43   
sweet insanity
Jutro svimuser posted image user posted image user posted image user posted image ! Nisam se ni ja svadjala ali sma lose i slabo spavala. Nikako nisam mogla da se namjestim, na jednu stranu pritisce besiku pa mi se pipi svako malo, na drugu boli rebro i zuljaju ti organcici kod rebra sto su se skupili (pretpostavljam da je to), na ledja-bole ledja i noge plus sam se nekako ruzno namjestila da me je zignulo i onda sam se isprepadala i pocela misliti 'jao a ja ako se saginjem puno, mozel se njoj sta slomit u trbi!?', stvarno nisam normalnauser posted image Uglavnom, noc uglavnom neprospavana ali bude boljeuser posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 3972
18.3.2011 10:06:31   
entinte
palachinken hvala draga... jao kad ti vidim ovaj nick odmah mi se jedu palacinci user posted image  
ne volim leskarenje ali ce mi svakako dobro doci ne sjedenje na poslu user posted image
jos se malac nije okrenuo ali jedino dobro je u tome sto mi ne pritisce mjehur pa se i ne budim nikako da idem u wc user posted image  bar jos nisam pocela...

Neposredna veza do poruke: 3973
18.3.2011 10:13:19   
palachinken
Meni je najgore naštimati se na ovu stolicu na poslu. Lažem, najgore mi je što svi puše oko mene. Znam da ima još do mog raspusta, ali jedva ga čekam!

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 3974
18.3.2011 10:20:46   
belmica
dobro jutro!
Jelena, kako je Ana jutros? nama za temperaturu najbolje pomogne senf u čarapice

ja evo isla na kontrolu, sve je ok samo je beba krupnija i po mjerama UZ i do 3 sedmice u odnosu na mjere koje bi kao trebale biti. A vidim ja i po sebi da je stomak veci nego u prvoj trudnoci.
Ostalo sve ok, dala mi je da radim OGTT, da ispitam sećer...
eto tako

Azra ...prva ljubav moja 18.11.2008.g.
druga ljubav akobogda uskoro stiže .... termin 04.07.2011.g

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 3975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  157 158 [159] 160 161   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *