|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1275 1276 [1277] 1278 1279   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat]
3.10.2011 10:35:05   
animagical
peskira je meni malo i petuser posted image a masina stalno vrti, neobicno mi kad se ne cuje zvuk iz wc-a...i dooosta bodija, bez rukava ako imas...najlakse se oblace a dodju kao potkosulja ispod majice ili sta vec preko obuces...to ako bude popisljivo dijete ko kod mene....dok ga presvucemo (pelenu) on obavezno zapisa sve okolo, jutros sebe po glaviuser posted image ne mozes napresvlaciti...u peleni uvijek kila...

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31901
3.10.2011 10:35:19   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sensia

valjda cu te moci prepoznati danas na vjezbicama user posted image

ja evo upalila prvu masinu stvarcica pa sjela da otpusem, dzaba ne moze se vise punim tempom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zenice koliko peskirica je dovoljno za bebu, meni kolegica jedna kaze da treba bar 2-3 jer se bebi kupa svaki dan a ne stigne se masina paliti i ves osusiti bas svaki dan ?

Kako je usitnilo, jos 28 dana i eto pisuljice user posted image user posted image

Ja sam uzela 3 peskirica, i meni su rekli da ce mi trebati mozda jos. Ja ne znam koliko mi je dekica potrebno, uzela sam 2 pamucne tanje i jednu deblju, s obzirom da je decembarska bebi. Koliko jos da uzmem? user posted image

Mozda cu i ja na vjezbice danas ako uganjam mm da me odvuce. Bila sam u petak i snimila sam mobitelom masazu bebi, super nam je to pokazala.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31902
3.10.2011 10:37:51   
Anica1
Mi danas napunili 31 sedmicu user posted image user posted image user posted image Jel sutra sa 31+1 ulazimo u 8 mjesec??

Joj zenice kako sam se sinoc prepala, opet sam napipala onaj glupi miom, spustio se na isto mjesto gdje je onda bio kada mi je napravio probleme i kad zaglavih u bolnici zbog njega user posted image Samo nek miruje bar sad

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 31903
3.10.2011 10:42:30   
tajra26
jutro zenice i od mene, ja dosla kod mame odvukla muza na posao...mama me ruzi sto jos uvijek vozim user posted image pa evo slusam pridike uz kaficu... mene nocas boljelo u dva navrata ono kao menstrualni bolovi joj sto je to gadno ali valjda je normalno jer mi je po pravilu sutra termin user posted image .... idem citati sto nisam da vidim sta se kod vas desava....ljubim pupe i bebe i mame uh ti hormoni user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 31904
3.10.2011 10:43:42   
babilon
hej zenice, upravo ste me vi podjsetile da moram uzeti peskira ;))))))))) jednio mi to sa spiska ostalo haahha..
Gdje ste kupovale peskire, je li imaju neki bas ono za bebe namijenjeni, ili ste normalne peskire uzimali??

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 31905
3.10.2011 10:45:15   
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical

peskira je meni malo i petuser posted image a masina stalno vrti, neobicno mi kad se ne cuje zvuk iz wc-a...i dooosta bodija, bez rukava ako imas...najlakse se oblace a dodju kao potkosulja ispod majice ili sta vec preko obuces...to ako bude popisljivo dijete ko kod mene....dok ga presvucemo (pelenu) on obavezno zapisa sve okolo, jutros sebe po glaviuser posted image ne mozes napresvlaciti...u peleni uvijek kila...

onda ja danas u potragu z apeskiricima user posted image user posted image user posted image user posted image  a pika li se bade-mantil user posted image
bodica vala ima, uzimali smo svuda pomalo, pa zet donio, pa mm iz graza...... uglavnom bice al me plase ovi peskirici jer i ja kontam gdje ce se susiti po onom ruznom vremenu. ma pisonja Ajnur je glavni nek je ziv i zdrav user posted image user posted image user posted image  jesi se ti oporavila?

Anice, za dekice je isto zgodno da imas jednu onu debelu i ivise pamucnih, jer meni ova kolegica kaze da su te pamucne za sve zivo po kuci cak nekad zna poslije kupanja s tom cistom dekicom obrisati bebi..... i ne dirkaj taj miom, ignorisi ga, bebi je hvala Bogu sad velika i zna se izboriti a i presla si onu granicu kad si govorila da mi je samo do 7. a tvoja sensia ti opet kaze da ces ti prekucati termin pazi sta ti kazem user posted image user posted image

Vodolijo ti si se opremila sa peskiricima ne brini user posted image user posted image user posted image
i ja sam uzela kombinaciju persil tecni i chicco omeksivac mmmmmmmmmmmm cak sam i neki svoj ves u tome oprala nisam mogla da odolim user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 31906
3.10.2011 10:48:28   
babilon
Sensia eto ga jos 28 dana kd tebe hihihi... Kao onaj film :D kako se osjecas? Ja nekako nisam jos svjesna da se ovo ovoliko pribliyilo... s obzirom da sam tako pokretna i sve, kao da sam u 5. majke mi :D plus doktor kad sam dosla, kaze vi niste nista otekli, nevjerovatno... mogli ste mi sadad doci sa jednim okom zatvorenim od otoka ;)) havla Bogu dragom mene su otoci u svakom obliku zaobisli totalno.
Kakav je taj chiccov omekisvac? Meni bebi odjeca mirise svakako ali da mi je omeksivacaaaa da zamirusii na bebicu bas bas :D koliko je para? :D

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31907
3.10.2011 10:48:41   
animagical
peskiri mogu komotno i obicni, ne moraju nista specijalno...koristimo i jedne  i druge i isto je...njemu svejedno. ma dobro sam,kako  je bilouser posted image pisonja upravo rucka,a ja preko njega kuckam...user posted image uu zene vama usitnilouser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31908
3.10.2011 10:53:27   
Sensia
IZVORNA PORUKA: babilon

Sensia eto ga jos 28 dana kd tebe hihihi... Kao onaj film :D kako se osjecas? Ja nekako nisam jos svjesna da se ovo ovoliko pribliyilo... s obzirom da sam tako pokretna i sve, kao da sam u 5. majke mi :D plus doktor kad sam dosla, kaze vi niste nista otekli, nevjerovatno... mogli ste mi sadad doci sa jednim okom zatvorenim od otoka ;)) havla Bogu dragom mene su otoci u svakom obliku zaobisli totalno.
Kakav je taj chiccov omekisvac? Meni bebi odjeca mirise svakako ali da mi je omeksivacaaaa da zamirusii na bebicu bas bas :D koliko je para? :D

sto se tice oticanja hvala Bogu misaona imenica, pokretna jesam, a dr uvijek kaze mm aaaaa sto vi pazite ovu zenicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  a BOga mi pazim ja njega uvijek se zezam da cu ja dobiti drugo dijete a ne prvo samo sto mi je ovo jedno punoljetno.....
jedinoo sto se sad brzo umaram, nek se sagnem tri puta vec mi treba casa vode da dodjem do daha

kako je bilo na prvom ctg mene to ceka prekosutra i kad je najbolje doci da nije guzva posto mm ne moze sa mnom i gdje se prvo javis?

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31909
3.10.2011 10:55:16   
Sensia
IZVORNA PORUKA: animagical

peskiri mogu komotno i obicni, ne moraju nista specijalno...koristimo i jedne  i druge i isto je...njemu svejedno. ma dobro sam,kako  je bilouser posted image pisonja upravo rucka,a ja preko njega kuckam...user posted image uu zene vama usitnilouser posted image

ih ja kontam da su obicni ove sto ja imam mali da se bebi umotauser posted image  a to bi bilo zgodno kupiti jer ga kasnije covjek moze za svatsa koristiti.... idem ja onda danas do grada u onu svoju tursku evitu tamo ima svega po pitanju peskira user posted image

babilon omeksivac je 6,6 KM ali je koncentrat i razblazi se na 4 litra.....

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 31910
3.10.2011 10:57:05   
tajra26
omeksivac je 6,70km cini mi se u merkatoru i jako lijepo miriseee mmmmm pogotovo bijeli bas na bebu... kaze ona prodavacica da se razblazi sa tri litre vode....ja nisam razblazivala ali sam manje stavljala za bebi stvari... a i nasu odjecu sada perem sa njim pa sve mirise na bebuuser posted image ja sam kupila dva peskirica znaci to je malouser posted image danas idem kupiti bar jos dva pa neka ima i treba mi jos tetra pelena bar paket jer imam samo jedan.... znaci muza pod rukicu i u shoping kad zavrsi sa poslom....

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31911
3.10.2011 10:57:49   
gerberka
trudnice moje drage, nesto me zanima kakve ste na poslu? user posted image  mislim ove koje rade..meni vala sve ravno do mora, sva sam foklusirana na user posted image , radim ja, ali s pola energije user posted image  jel to normalno? user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31912
3.10.2011 11:00:42   
Vodolija83
Anice,superiska si dogurala.Puna 31. user posted image I kao sto ti rece Sensia,ne pipkaj taj miom i nek te vise ne zabrinjava user posted image
Ja imam 1 deblju dekicu,onu sto se moze praviti i kao vreca i 1 tanju,al treba mi jos.Nedavno mi promakla jedna preslatka pamucna u Lindexu,ja dok sam otisla, nestala mi ...
Peskirici su meni fini dole na Socijalnom,i to oni deblji sa kapuljacicom,mislim da su negdje oko 24 KM.
I da Babilonko,posebni su peskirici za bebace,imas tanje i deblje varijante.

Sensia,rekoh ja tebi da je to idealna i provjerena kombinacija,nema promasaja,ja odavno vec smeknula.user posted image
Ni ja ne znam kako da odolim,a da malo ne toknem u nas ves user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 31913
3.10.2011 11:05:49   
Anoniman
trudnice drage sve po redu  , provireh samo da vam pozelim ugodnu trudnocu i puno lepih trenutaka

user posted image   uzivajte user posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 3.10.2011 11:06:18 >

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 31914
3.10.2011 11:06:25   
pahuljica_25
Eeeee ženice a je li može persil sensitiv u prašku,zašto baš tečni,ima neka razlika ili....?user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31915
3.10.2011 11:22:29   
animagical
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Eeeee ženice a je li može persil sensitiv u prašku,zašto baš tečni,ima neka razlika ili....?user posted image

sto ne bi moglo? ja ga koristim...nista ne fali...i lenor omeksivac, isto bijeli sensitive...

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 31916
3.10.2011 11:32:41   
Vodolija83
Pahuljice,to je sve do tebe,na sta se odlucis od tih deterdzenata.
Ja znam svojih nekoliko,sada vec iskusnih mama koje koriste ovu kombinaciju kao i ja,pa sam se zato odlucila bas za Persil tecni sensitive i Chicco bijeli omeksivac.
Moja Pahuljo,eto i nas u subotu aBd u user posted image
Jesi ti svjesna da je dolazak user posted image sve blize i blize? Ja sve imam osjecaj necu sve stici pripremiti,ispeglati,spakovati za bolnicu,a stalno nesto pripremam...

Neposredna veza do poruke: 31917
3.10.2011 11:36:35   
Hannica
Da vam mahnem...odoh ja svojoj mamici.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 31918
3.10.2011 11:41:08   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Pahuljice,to je sve do tebe,na sta se odlucis od tih deterdzenata.
Ja znam svojih nekoliko,sada vec iskusnih mama koje koriste ovu kombinaciju kao i ja,pa sam se zato odlucila bas za Persil tecni sensitive i Chicco bijeli omeksivac.
Moja Pahuljo,eto i nas u subotu aBd u user posted image
Jesi ti svjesna da je dolazak user posted image sve blize i blize? Ja sve imam osjecaj necu sve stici pripremiti,ispeglati,spakovati za bolnicu,a stalno nesto pripremam...

Ja čekam aBd da uđem u 9-ti pa budem u potpunosti svjesna heheh...A ti si već sve skoro spremila a ja? Tek kad "prohodam" moram sve od krevetića,komodice pa do onih drugih sitnica za bebu ali i za sebe...Tako da me neće biti na forumu tako čestouser posted image user posted image user posted image Ma ja jedva čekam da se porodim aBduser posted image

Neposredna veza do poruke: 31919
3.10.2011 11:51:04   
Vodolija83
I ja jedva cekam aBd svog user posted image Samo nek nam svima hairli prodje porod !
A sad ces ti u veeelike pripreme,ma to je najsladji dio...Ja privodim kraju,iako nisam ni ja jos sve zavrsila,mozda nekih 70%,al posto sam sad sve usporenija,taman ce mi biti ovo vremena sto je ostalo,a imam i osjecaj da zadnjih 15-ak dana necu moci nista jer cu biti kao trut user posted image ,a i skinuce mi serklaz,pa ne znam jel tad bolje mirovati il kretati se,moracu vidjeti sa dr.

Neposredna veza do poruke: 31920
3.10.2011 12:22:36   
minie
Dobar dan drage moje user posted image , evo da se i ja javim...

Ja jutros bila na kontroli i vidjela svog bebija, sve je u najboljem redu hB, kaze doktor, prava zdrava bebica. Ima sada 3100 gr i jos nekih 18 dana za dobijanje na tezini user posted image

Pitala sam doktora i za porod na stocicu koji ima u Vojnoj, on mi je rekao da je ipak bolji onaj klasicni nacin ili ako vec hocu da manje boli onda porod u vodi, da je ovaj na stocicu isto bolan kao i onaj klasicni. Pitala sam ga jos i za mm, koliko on moze biti sa mnom i rekao mi je da moze biti u sali, ali ne i u toj nekoj pripremnoj sobi, jer nema uslova za to. Da bi se to ostvarilo trebaju biti jednokrevetne sobe, a kod nas je svakako guzva, pa se ne mozeuser posted image
Na kontrolu ponovo za 8 dana user posted image

Obecala sam mm praviti danas jedan kolac, ali mi se bas mrsko nakaniti, nisam se nimalo naspavala i cijeli dan samo user posted image

user posted image user posted image user posted image za sve moje drage user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 31921
3.10.2011 12:27:21   
minie
I jos samo jedno malo obavjestenjeuser posted image , ja jucer kupila grudnjak za dojenje na Ciglanama, 95% pamuk i ostatak elastin, 5 KM i ima ih svih brojeva. Ja kupila najveci user posted image

R 17.10.2011.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 31922
3.10.2011 12:32:33   
Vodolija83
Superiska minie ! Bitno je da je sve ok sa bebijem i da fino dobiva na kilazi user posted image
Ja cu zvati svog dr.u petak aBd da se dog.za CTG.
I ja cijelo jutro nesto pomalo caprkam po stanu,a imam posla tovar.Sinoc moji dosli od tetke,pripremali zimnicu,pa ja sad to sve pokusavam da smjestim na svoje mjesto. Onda pranje sudja,pa prostrijeti jos jednu turu bebi robice,pa rucak...i onda pripreme za vjezbice.
Vidimo li se danas?

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 31923
3.10.2011 12:33:54   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: minie

I jos samo jedno malo obavjestenjeuser posted image , ja jucer kupila grudnjak za dojenje na Ciglanama, 95% pamuk i ostatak elastin, 5 KM i ima ih svih brojeva. Ja kupila najveci user posted image

Hihihiiii,e pa meni treba najmanji user posted image Dobro je pa ima svih velicina,i ja cu ako stignem otici u srijedu,moram svakako gore do faxa aBd.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 31924
3.10.2011 12:42:00   
minie
I ja kazem, bitno da je bebi zdrav i zivahan, a ostalo ce se nekako preboljeti i porod i rana i sve ce to nekako pasti u drugi plan. I ja moram oprati tonu vesa, ne znam ni odakle se vise skuplja, kad god pogledam puna korpa user posted image . A moram i jednu malu slatku posteljinicu oprati, napokon smo nasliuser posted image . Mi jucer cijeli dan hodali i nista nisam radila, cak imam i sudja od jucer, ali doduse ne puno, pa moram i to oprati, pa rucak, uhhhh.

Ne znam hocu li stici danas na vjezbice doci, a nisam nesto ni raspolozena, pa vidjecu, ima jos vremena da se predomislim.

R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 31925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1275 1276 [1277] 1278 1279   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1275 1276 [1277] 1278 1279   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *