|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1272 1273 [1274] 1275 1276   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe [chat]
2.10.2011 11:06:04   
Bebica11
Nemojte tako, nisu mame "jadne",one se raduju unucicima i za njihovu djecu im nije nista tesko, nece ni nama sutra za nasu biti-I ja dok sam mirovala mama je sve radila, dosla bi mahsuz s posla i poradila sve,jedino se mogu posteno na svog muza i nju osloniti kad sam slabauser posted image , na ostale slabo

vodolija sanjala sam da si me nesto ruzila, na hajruser posted image

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 31826
2.10.2011 11:25:01   
mala75
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Jutro zenice i od mene

Mene jutros u 6h probudili BOLOVIuser posted image ,mislila sam da cu se poroditi posto je dr rekla da moze ranije krenutiuser posted image , pa popila cio ginipral i smirilo se hvala Boguuser posted image , al me bas bilo prestrasilo, a vec 2 dana mi se javljaju pomalo al samo kad spavam i sprijedauser posted image

inace kod nas danas slatka, PUNIH 30 SEDMICA, usli u 31, konacno i mi zagazili u 30-teuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

nekako si mi ovdje najbliža po sedmicama (ja sam danas 29+2) pa pratim al ne kontam na kakve bolove konkretno misliš. ovaj moj mali vragolan je strašno nestašan, vrti se, udara, premeće doduše na zadnjoj kontroli prije 15 dana bio je okrenut karlično i nemogu osjetit da li se to promjenilo, ali sve mi ovo djeluje isto kao i ranije a nisu mi nikakvi "bolovi".

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31827
2.10.2011 12:27:32   
Bebica11
mala75 ja imam kontrakcije od samog pocetka trudnoce, lezala sam i u bolnici u 5om mj zbog njih,pijem ginipral pa nisam bas relevantna za bolove, takodjer mi je dr rekla da mi je zrelija posteljica i da moze porod ranije krenuti, tako da sam ja specificna

a evo dok sam izvadila sudje iz masine osjetim blaaagu nelagodnost, pa sam evo legla da primirim, nadam se da necu morati na mirovanjeuser posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 31828
2.10.2011 12:38:07   
mala75
e onda odmori malo i čuvaj se, u svakom slučaju i mirovanje je bolje kod kuće nego  u bolnici, nadam se da će ti bolovi uskoro prestati

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31829
2.10.2011 13:24:57   
Mamolina
zenice,user posted image user posted image user posted image .. hvala na cestitci , zeljama i komentarima!Animagical ,Semice bebe su vam no comment MASALLA!
ja evo ugrabila vremena od svog pileta da se javim , fali mi druzenje sa vama .. mi smo super vodimo borbe oko dojenja i da se redovno uobrocimo ,,, inace super sve malo me kritikuju sto ne odmaram jer sam bukvalno tri sata poslije poroda ustala i vrlo rijetko odmaram ne da mi adrenalin i bebac.Idem da skontam kako se pise porodjajna prica pa da ja napisem jednu knjigu !Osralmi user posted image user posted image veliki poljubac!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31830
2.10.2011 13:41:11   
tajra26
mamolina jedva cekam pricu user posted image a ti bebice odmaraj moras se cuvati popij kamilicu i upali tv...zaposli muzauser posted image ipak ti i tvoja bebica imate privilegije... ja nisam imala problema sa kontrakcijama ali moja prva rodica jeste i ona se porodila u 7 mjesecu...hvala Bogu sve je dobro proslo i ona i beba su super ali bas je stres kad se to desi ali nije nenormalno.... zato se cuvaj molim te...

(odgovor članu Mamolina)
Neposredna veza do poruke: 31831
2.10.2011 13:43:46   
Anoniman
Bebice ne izazivaj sudbinu smiri se , lezi odmaraj jos malo ti je ostalo hb . mani se posla cuvaj user posted image pusa.

(odgovor članu tajra26)
  Neposredna veza do poruke: 31832
2.10.2011 13:49:50   
Bebica11
tajrauser posted image ,drago mi je da je s tvojom rodicom i njenom bebicom proslo sve ok, ohrabre ti slucajevi mada se nadam da nece jos bebica, a lezala sam 5 prvih mjeseci, i vjeruj da sam zivnula kako mogu po kuci malo raduckati, ubijalo me lezanje, i tih 5mj da mi muz nije ovakav kakav jeste ne znam kako bih, evo sad on pravi rucak, doduse grah je pristaviouser posted image i u pekac hljeb, ja lezim, malo laptop primaknem malo tv gledam i tako, sad me po dnu stomaka prestala bol a pri vrhu tupo al konstantno boli, ako nastavi danas,sutra javicu se dr

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 31833
2.10.2011 14:11:57   
Mamolina
ZENE ..prica napisana ako se ono moze nazvati pricom ..vise kao mala knjiga nadam se da vam nece biti dosadno da citate !pusaa

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31834
2.10.2011 14:27:32   
drznica
lete mi lete trideseteeeee user posted image
Nedjelja, lijep dan, jos ne radim...ma milina... Sad cemo malo u setnju...a onda se posvetit slaganju ormara i pravljenju prostora za user posted image
aaaaaa ribica mi rodila 30 malih ribica....ee zene moje, da se mi poradjamo ovako....za 15 minuta 30 komada user posted image Al imam i jedne sijamske blizance user posted image Ne znam sta cu snjimauser posted image

Sve vas ljubim i grlim

(odgovor članu Mamolina)
Neposredna veza do poruke: 31835
2.10.2011 15:29:42   
sanela.asja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 31836
2.10.2011 15:37:34   
sanela.asja

IZVORNA PORUKA: Semica

Evo male zdereeee moje :)

user posted image

user posted image

user posted image

Aaaa pogleda na ovoj zadnjoj ima da momka obori automatski s nogu ako je nebude slusao user posted image user posted image user posted image ma preslatka je user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 31837
2.10.2011 15:54:52   
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Nemojte tako, nisu mame "jadne",one se raduju unucicima i za njihovu djecu im nije nista tesko, nece ni nama sutra za nasu biti-I ja dok sam mirovala mama je sve radila, dosla bi mahsuz s posla i poradila sve,jedino se mogu posteno na svog muza i nju osloniti kad sam slabauser posted image , na ostale slabo

vodolija sanjala sam da si me nesto ruzila, na hajruser posted image

Bebice,nisam ja tako zeznuta user posted image Pocela si me i sanjati koliko ti stalno nesto pisem i savjetujem user posted image Ako je sta strasno,na hajr stvarno !
Cestitke na ulasku u 30-te user posted image

Ja jedva dodjoh do komp.seka mi dosla kucati neki izvjestaj za fax,a mm fife i sokera puca,samo se smjenjuju...
A napucala sam se palacinaka,hocu da puknem, seka pravila,njoj to ide od ruke,meni slabo...

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31838
2.10.2011 16:17:26   
gerberka
jao semicine lopuže slatkeuser posted image ..kao ono što me slikas,odakle ti pravo...vvooliiimm juttttaaa licaaaa user posted image user posted image user posted image mmmeeeedddd!!!!

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31839
2.10.2011 16:31:45   
tajra26
da li je neko kupio svedske pelene i gdje? helpp meeeeeee

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31840
2.10.2011 17:10:55   
tajra26
bebice kako si? jel prestalo?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31841
2.10.2011 17:16:27   
Silver
Cao curice moje...vidim zadali se svu u setnju..neka neka, dok jos ima lijepog vremena!

Bebice...cuvaj se dogurala si daleko nemoj sad da zafrkavas...user posted image

Drznice...cestitam na prinovi user posted image ...zao mi tih sijamskih...

Svedske pelene Tajra sam ja vidjala u Tradeliju i u bingu u Hadzicima cini mi se....a mogu li se tetra i svedske preko jednokratnih  koristiti kuci, a kad negdje podjemo onda samo jednokratne??? Smeta li ta promjena kukicima bebe? i gdje ima tetra pelena kvalitetnih kupiti???

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 31842
2.10.2011 17:21:38   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: tajra26

bebice kako si? jel prestalo?

jeste hvala Bogu, lezim evo cio dan, stomak me skroz prestao al sad me uhvatilo grlouser posted image

vodolijo bojim se da ce i mene od ovog grla uhvatiti temp, sta si ti koristila za grlo(postoo je tebe ono nedavno drzalo) i sta ti je dr rekao za paracetamol? Ja se sve nesto bojim da ce me uhvatiti jer maloprije sam se sva preznojila, odjednom mi neka muka dosla a moram muza slati u apoteku, nemam ni toplomjera u kuci

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 31843
2.10.2011 17:36:11   
tajra26
ja sam u dilemi oko tog sirokog povoja...da li ima neko od iskusnih mamica da nam prenese svoje iskustvo..ja sam kupila u adaxu ali su jako male pa ako neko moze da objasni kolika velicina treba biti.... ?????user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 31844
2.10.2011 17:38:47   
elmaL
Da li je obavezno siroko povijanje, neko kaze jest, neko nijeuser posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 31845
2.10.2011 17:43:09   
Silver
Tajra koliko kostaju u adax-u tetra??? i koliko ih dodje???

Emma koliko ja znam nije obavezno jer jednokratne sluze i u tu svrhu ali nije lose, pozeljno bi bilo ako mamicama nije mrsko... user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 31846
2.10.2011 18:16:07   
tajra26
Silver svedske pelene u adaxu su 4,70km jedaN komad ja sam kupila dvije ali mi se cini da su male jer sam gledala na netu kako radi patronazna sestra taj siroki povoj dosta su vece nego te moje... e sad da li je to malo samo dvije??? da kupim jos?? ja bi voljela nauciti taj povoj jer kazu da je dobra stvar.... uh u dilemi sam user posted image a tetra pelene sam kupila na pijaci 10kom 18km
bebice drago mi je da je prestalo a sad miruj draga a za to grlo probaj posoliti limun i isisati ga to ti je puno bolje od onih tabletica za sisanje i jos stavi tri kasike meda u solju i 1kasiku cimeta(manju)potom to zalij vrelom vodom....

< Poruku je uredio tajra26 -- 2.10.2011 18:17:30 >

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 31847
2.10.2011 19:09:30   
Bebica11
Evo ja i mm trknuli do apoteke, uzela sam caj od zalfije posto je dobar antiseptik i kupila sam toplomjer, muzu Rinostop(prvo se on razbolio, mozda mi je i preslo malo) i sebi za ne daj Boze paracetamol, s tim da mi je apotekarka rekla da ga ne pijem bez konsultacija s ginekologom, i to bas koliko moram

Izmjerila sam temp, hvala Bogu nemam, prepalo me ono preznojavanje i malo glavobolja, al to je sve od sinusa, boli me nos prema usima i vrh grlauser posted image

Poslije smo svratili u Merkator, limun na akciji, i kupila sam bijelog luka, pa cu malo pojesti veceras, rekla sam muzu da cu spavati u dnevnoj posto on ne podnosi luk, al da moram preventive radi malo pojesti

tajra hvala za savjete, probacu i to ako me bude drzalouser posted image

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 31848
2.10.2011 19:53:56   
Arina
Bebice moja....samo polako ....ako Bog da bice sve to ok...joj mi zene smo ti sve take ...dok malo bolje ustanemo pa de ovo  pa de ono...uf....a onda bi same sebe istukle.Mene je nedavno prosla tako jedna prehlada ....bilaje jaca pa sam morala malo i tabletama to rjesiti...ali dobro ...isto  mi ti sinusi sa strane nosa proradili ...a inace nemam s njim nikad problema ali ih nahladila.....uglavnom me satralo.....ali opet ziv rob svasta predevera.....drzi se ti tih domacih pripravaka ako moze a ako ne i lijekovi su za nas ...pa moras biti zrdava za bebija....
Cujem da se bebica podbaca ....hi hi hi...nek nek to je sve slatko....cuvaj mi se...user posted image

Drage ostale trudnjace.....vidim nesto oko sirokog se polemise....meni su rekli da je jednokratna dosta siroka da tu ulogu odigra.....ali ako mama hoce ....meni su rekli ....moze se staviti jedna tetra savijena onako ispresavijana na sirinu otprilike 20x40...i kad se stavi jednokratna onda ta preko samo da rasiri malo vise nogice...i onda neke rastezljive gacice da cuvaju tu  tetru na jednokratnoj....malo je komplikovanije....tj. duze ...ali ko hoce nek izvoli.....i to se stavlja samo dok je mala bebi ...poslije kontrole kukica ako ne treba ....ne treba....

ja sam curici stavljala  jedno vrijeme ...a sinu nisam ....i sve je ok kod oboje.....

pusa svim bembelimuser posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 31849
2.10.2011 20:30:11   
Hannica
Da vam i ja mahnem,nisam se danas javljala,bila sam malo zauzeta.user posted image
Nadam se da ste sve dobro i zdravo.Puno poljubaca od mene.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 31850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1272 1273 [1274] 1275 1276   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1272 1273 [1274] 1275 1276   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *