Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:31:08
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Nakon svega pregledao mi je dojke,ustvari bradavice,rekao da dobro izgledaju,hahhaahaa Da ih i dalje tretiram kao do sad sa mastima i lagano peskirom,a kad udjem u 9.malo grublje peskirom,jer moraju ocvrsnuti,da kasnije ne bi dolazilo do ragada.
vodolijo drago mi je mila da je beba ok, i nadam se da ce te makar malo popustiti leđa..a za ovo..izvini, ne mogu se nacuditi ja prvi put cujem da ginekolog pregleda nekom dojkle..
Da,da...to je nas dr.Divanovic.ne znam da li ostali pregledaju,al se kod njega samo na zadnjem pregledu to podrazumjeva,da bi ti mogao dati savjet,zbog dojenja. Nije gledao samo meni,eto i Babilonke Ja sam mu rekla da od juna imam zute krastice na bradavicama,al nisam primjetila da mi je curio kolostrum.Kaze on da je to od kolostruma,koji se tako zadrzi,pa stvori te krastice.Otkako sam usla u 8.ja ih mazem sa obicnom babylove kremom iz DM-a i lagano trljam peskirom poslije tusiranja,a od juna sam mazala Pavlovicevom,jer su mi bile strasno bolne i tvrde.Rekao je da nastavim tako jos koji dan i cim udjem u poslije tusiranja grubljim peskirom,malo grublje ih trljati da ocvrsnu,jako je bitno zbog dojenja.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:46:26
Vodolija83
Sad citam da me Bebica spominjala zbog boje sobe Neka Bebice,taman radi uroka Il hajd da se zamijenimo za stan,kod tebe nov,a ja podstanar Nadam se da ce ti grijanje brzo uvesti,pa da si rahat i da ne razmisljas vise Oni kad krenu raditi,stvarno su brzi i efikasni,a ni praskice ti ne ostave,bar su tako ostavili sve uredno kad su radili kod mojih,prije nekih 7 god.
Ko je kupovao gacice u Alma Ras ? Gerba jel ? Meni su zakon,imam ih nekoliko.Po kuci nosim "bajramske" a te kad negdje idem,hihiihiiii Samo sto sam ja kupila one sto su sa strana malo nabrane,pa ih navuces na pupu,a nisam probala te sa nastavkom. Mene su moje spasile,jer kad mi je bila niska trudnoca i kad sam uradila serklazu,ni jedne druge nisam podnosila,sve me rezalo. Svima ih toplo preporucujem...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 11:56:39
pauza
Vodolijo, super da je sve ok!!!! Jos malo ledja da popuste i super, da cekas bebaca spremna:-) Cicibanko, uzivaj u svakom trenu sa svojom i malo je pomilki za mene i ljubi u mirisnu glavicu:-* ima li ista ljepse na svijetu od malih beba... ja kad vidim na reklami raznjezim se, a ne uzivo... uh sto se juce isplakah na porodjajnim pricama, uzela da citam nove, ali i neke stare, ma suza suzu stize, a ja sve hocu jos, prava sado-mazo sensia, silver i ostale bebele, ljubim vas i bas bi voljela da se upoznamao.... hoce li neka uskoro na vjezbice u Skerlicevoj? ja planiram za sedmicu dvije...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 12:18:26
Vodolija83
Hvala Pauza,Sandrich... Ma najvaznije mi je da je sa bebacem sve uredu hvala Bogu,a ja nekako moram izgurati. Mozda ove kreme malo pomognu,da sam znala da ih smijem koristiti,i ranije bih ja...al bilo mi bezze da stalno zivkam dr.sa svojim problemima,kao da sam mu jedini pacijent.Nekidan ga zvala zbog prehlade,pa rekao bi,ova zena se raspada...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 12:36:42
minie
Joj zenice moje drage, ja jutros ustala pravo naspavana i puna neke energije, a evo sada ne mogu da se maknem , sve mi nesto mrsko, cak mi mrsko i u wc otici. Osjecam se kao slon!
Cekam da mm ode po moje nalaze (urinokultura) i da mi javi...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 12:40:06
drznica
mislim da ovakve poteze pravi moja
Pa sta ste se ovo rasisale neka neka bolje nego kad mi sutite. Sta nam je za kaficu??? NEDJELJA npr. U 17h???Skerlica vjezbe, ide li iko osim mene i Silver? Ja cu u petak vjerovatno u 11h na vjezbice, ako mi slucajno ne zakazu neki pregled u Vojnoj u tom periodu Ciciban, drago mi je da si se javila, uzivaj sa svojim piletom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 12:47:10
minie
Ove zenice sto se mislite poroditi u Vojnoj, jeste li razmisljale o prorodu na stocicu? Ja cula da je to pravo dobar nacin za porod i da je puno lakse nego na onom klasicnom stolu, ali u pon definitvno ne smijem zaboraviti pitati dr. Nakasa za misljenje. Prosli put glupson zaboravio pitati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 12:52:31
Gift
mahanje i od mene... Vodolijo jest super taj vas dr. Divanovic, ni ja nisam cula da drugi dr. pregledaju grudi, a i to bi bas trebalo... pocela sam prati bebine stvarcice, mama mi pomaze u peglanju, pa sam sva hepi, a i danas me pomalo boluckaju leda i stomak, haman cu ja vako do poroda..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 12:53:07
gerberka
Žene moje drage kod mene dvije urinokulture sterilne a na trecoj pronasli enteropcocus fekalis to je ona baja iz guze..pravilno se perem, posušim, peglam veš takoda sam sigurna da me ovo prati od kiretaže , od prošle godine..ma makar znam sta je...pu, pu, puuuuuuuuuuuuuuuu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 13:06:00
minie
Žene moje drage kod mene dvije urinokulture sterilne a na trecoj pronasli enteropcocus fekalis to je ona baja iz guze..pravilno se perem, posušim, peglam veš takoda sam sigurna da me ovo prati od kiretaže , od prošle godine..ma makar znam sta je...pu, pu, puuuuuuuuuuuuuuuu
Draga Gerbo, bas mi je zao sto te ta baja zeza. Nadam se da ce je se ubrzo rijesiti. Sad me mm zvao, moja urinokultura OK, nema baja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 13:08:52
mea29
IZVORNA PORUKA: minie
Ove zenice sto se mislite poroditi u Vojnoj, jeste li razmisljale o prorodu na stocicu? Ja cula da je to pravo dobar nacin za porod i da je puno lakse nego na onom klasicnom stolu, ali u pon definitvno ne smijem zaboraviti pitati dr. Nakasa za misljenje. Prosli put glupson zaboravio pitati
I mene to zanima , taman kad pitas javi sta kaze tvoj dr. kakva su iskustva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 13:10:02
Hannica
Hej zene...kad sam bila na kontroli doktor bio u zurbi,imao porod i brzinski mi otkucao nalaz.Nikako ne mogu da se snadjem. Sta je Fe u serumu? Meni zvuci kao neki lijek za zeljezo a napisano je medju nalazima koje trebam uraditi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 13:10:26
Vodolija83
Minie,tako je to kazu kad usitni...osjecas se tromo i samo jedva cekas dan D. Jos maloooooooooo i eto malenog Rijada aBd ! Nedaj se !
Drznice i moj bebac tako luduje nekih 5-6 dana,sad me i po noci budi,a prije nije nikad. Sto se tice kafice ja sam za nedjelju u 17h,jos samo da me ovo malo otkoci,pa da se ljudski dogegam. Ako mm bude slobodan da me moze dovesti,ja dolazim.Samo jos da se ostale sloze i da odlucimo za lokaciju .
Sto se tice Star,pretpostavljam da je vec sa svojim pilencetom i nadam se da je svrbez otisao s porodom.Valjda nam se ubrzo javi ...
A Gift,ja ne mogu da ne pohvalim svog dr.Jest malo ponekad cudan,tj.moras znati kako ces snjim,al je po meni vrhunski ljekar.Imam bas pozitivno iskustvo sa njim i ne samo ja ,nego vecina mojih prijateljica i poznanica,samo steta sto ne radi na GAK...
Joj Gerbo .ebemu bajku,nadam se da nije zeznuta,ne bi trebalo valjda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 13:10:31
gerberka
IZVORNA PORUKA: minie
Draga Gerbo, bas mi je zao sto te ta baja zeza. Nadam se da ce je se ubrzo rijesiti. Sad me mm zvao, moja urinokultura OK, nema baja
super si
meni je u bolnici neki dan bila sterilna..tj sve tri urinokulture, a odem u dr ustanovu..dva nalaza sterilna u trecem uzorku nasli...i meni je bila ok, eto je oizleti niodakle
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 28.9.2011 13:12:22
gerberka
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Joj Gerbo .ebemu bajku,nadam se da nije zeznuta,ne bi trebalo valjda
ma hebem joj i ja...mami rekla dr, posto sam kod mame radila, da nije opasna, da ju je lakse unistiti nego e colli..haha jest me utjesila ma svrbilo me ludnica, izmedju guze i vagine..ona je meni nekako dospjela u cervix..idem nocas taman na pregled..dr ce se smijati nalazima..od prije tri dana svi stewrilni a sad bajetina