|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1252 1253 [1254] 1255 1256   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
28.9.2011 9:03:17   
Mrgica
Uh Gerbo ja se plasim da cu morati u tu fazu, sva mi odjeca skoro pa mala, a i farbanje bi dobro doslo, mada ne bih smjela jos...Al odoljevam jos tom praznjenju novcanika, kraj mjeseca pa cekam prvi...user posted image ...Hvala na komplimentu, ma sta da ti kazem fini smo ti mi, nema dalje...user posted image A dodjem ja cesce u Ze, zaova mi zivi u tu pa navratim.A ti fino sebe pocasti kakvom finom frizuricom, ja odmah sva procvjetam od srece kad se pogledam u ogledalo...user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 31326
28.9.2011 9:08:13   
sweet BaBy
Dobro jutro drage user posted image ,
hajde na kaficu user posted image
Minie i Babilon Boga mi kod nas pravo usitnilo.
Mea29 mogu da zamislim kako se osjecas, zelim ti puno srece i da aBd i ovaj posljednji mjesec protekne u dobrom zdravlju i raspolozenju. Milki tibu:)
Mrgice ja sam folacin pila do 4 mjeseca, pa prenatal. Uglavnom ne moze ti skoditi.
Gerberka nadam se da te baje nece biti baje :) samo polahko i navali na brusnicu. user posted image
Pauza vjerujem da to nije nista opasno, mozda malo pritisak varira, ali kad god mozes odmaraj.
Sensia sto me slatko nasmija, i ja sam u obje trudnoce nesto polagala i ucila, tako da su mi ljudi poceli govoriti da cim uzmem knjigu ostanem trudna user posted image , nakon poroda knjiga i ja cemo na "vi"user posted image

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 31327
28.9.2011 9:08:52   
gerberka
ma morat ću nesto, jer mi treba popravak raspolozenja..mislim gledam ovu svoju kosu, nije to to - imam jednu zamisao u glavi user posted image  to je meni sve prewd pregled, počnem se ponasati luđački user posted image user posted image user posted image  danas samo mislim na sebe i user posted image , posao neka stoji, danas ce se nesto i potrositi plus pregled..pa cu se onda baciti na stednju..do kad ne znam, ali bi bilo poametno ne trošiti.

user posted image  ima svoju kasicu, dobila je i bajramluka, a kako ne pušim ubacim u kasicu da joj mogu kupiti neke sitnice user posted image  

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 31328
28.9.2011 9:09:10   
pauza
ne pijem gynipral, samo pregnital i Mg.... doduse ujutru prije posla uvijek nesto pojedem, najcesce pahuljice s mijekom, mozda mi to tesko padne, trebala bi mozda promjeniti taj rezim ishrane, pa probam nesto drugo.... vidi me zalosti sto se tjesim da je do hraneuser posted image user posted image  k'o da mjesec i po samo pahuljice jedem.... ali ocajnik se za slamku hvatauser posted image
ma vidjecu sa dr, nema mi druge... bolje nego da sebi sad izmisljam dijagnoze, jer me odmah trema spuca:-) nego su me prije isprepadali tom stitnom, zato me brine, ali dok mi ne kazu sta je ja cu se tjesiti da se ja prejedem ranom zoromuser posted image
hvala vam drage moje:-*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31329
28.9.2011 9:11:18   
gerberka
sweet draga, pa gdje si ti? user posted image  bajejesu sigurno user posted image  jer kad ne dobiješ nalaz urinolukture kroz 24 sata onda znaci da je otislo na prosijavanje..samo je cekam koja li je...hebem li joj ja user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31330
28.9.2011 9:14:14   
gerberka
pauza ako si dobila mnogo na kilazi to moze biti teret srcu,..ma 1001 razlog..prati malo znojis li se, oPADA LI KOSA I SLIČNO..KAKOAV TI JE TLAK..STITNA MOZE POVUCI TLAK NA GORE..user posted image user posted image user posted image  joj mene, ne daj Boze da sam doktorica user posted image user posted image user posted image  a ovako vam izgleda moj dr, pozalis se odmah ides na 100 analiza user posted image user posted image user posted image  
od pahuljica ti nije sigurno, nisi mogla laksui i zdraviju hranu izabrati user posted image  

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31331
28.9.2011 9:20:08   
sweet BaBy
gerberko znas da ja nisam bas aktivan clan hehheh a hebemu vise baje, stalno nesto covjek devera, ali no sikiriki proci ce to aBd brzo. Puno srece ti zelim.
A ja sam se sad vise bazirala na pospremanje stana, izbacujem sve bespotrebno jer nam fali prostora user posted image a stomak mi se bas spustio i bebica se malo umirila, ali jos jako i veselo lupka svoju mamu user posted image pa kontam da ne porani user posted image iako je prva bila +5 dana u pupi heheh

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31332
28.9.2011 9:41:10   
palachinken
Drage moje cuftice, jel se star javljala? Da se nije porodila?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sweet BaBy)
Neposredna veza do poruke: 31333
28.9.2011 10:11:20   
babilon
IZVORNA PORUKA: Mrgica

Babilon tebe bar udara, pa ga zamisljas kao vanzemaljca...user posted image moj bebac jos nije poceo da udara, valjda ce aBd brzo, pa da i ja pocnem zamisljati...user posted image Btw, kad se otprilike osjeti prvi put beba, mi smo tek nedavno usli u treci...
Joj dora bi bila ta kafa, mozda bi i na dnevniku bile, kao more trudnica na jednom mjestu, pa bi se mozda svi pitali zasto???user posted image ...A nekako bilo bi lijepo da i ovi nickovi dobiju lik, ja nisam ni nalik svom nicku, niti sam mrga(kao namrgodjena) niti mrgica(kao malesna) user posted image
P.S. hvala na odgovorima...

Hahahha, upravu si, meni je savki mjesec bio caroban na svoj poseban nacin :D a ja sam prvi put osjetila udarac u 19.sedmici, i to bas da osjetim udarac, a leptirice odnosno ribice sam osjetila u 17. jednom i onda nista... kontam ja dok dopila s jednog kraja na drugi taman 2 hefte :)))

A ta kafa, to sam propustila.. :))) kad je to sta predlozio? Ja sam za, bilo mi smijesno pravo majke mi ;)) osim toga, predlazem da se sve dooooobro utegnemo da nam se pupe pravo vide i na noge neke visoke stikle ;)))

Sensia bona hajde s rajom u 9., znas kako je kul, savki dan mislis da ces se poroditi hahaha :D

Sweet baby joj kad ti odes ako nema ko poslije tebe ja sam onda na tapeti ;))) javljaj se svaki dan, da se ne isprepadam sto te nema na rr ;))))

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 31334
28.9.2011 10:15:56   
Silver
Babilonko kafu sam predlozila ja user posted image  bas bi vas voljela upoznati sve! Do sad su se izjasnile ZA Drznica, evo i Mrgica, vodilija je rekla da bi voljela! Drznica je predlozila nedelju...pa eto predlozite i vi nesto!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31335
28.9.2011 10:19:54   
babilon
IZVORNA PORUKA: Silver

Babilonko kafu sam predlozila ja user posted image  bas bi vas voljela upoznati sve! Do sad su se izjasnile ZA Drznica, evo i Mrgica, vodilija je rekla da bi voljela! Drznica je predlozila nedelju...pa eto predlozite i vi nesto!

Hahahah, vazi Silver draga, kako ona to rece jasno i glasno :))) ja sam isto ZA, samo je kod men eprbolem sto mi bahnu gostu na konak po vas cijeli vikend... Vi se fino dogovorite, stavite na RR koji je dan, ukoliko i gdje i ja ako mognem dolazim 100% :D :D

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 31336
28.9.2011 10:20:18   
Mrgica
Babilon neko gore spominjao zajednicku kaficu pa se ja nakacila na to...user posted image A kud cu bona stikle ja visoka 183 cm jos stikle uh, da vas gledam sa visine...user posted image a ni ne trebam se utezati ja se samo malo "istrbušim" i eto ga user posted image i prije mi je pupa bila nako-nako a sad sto od napuhanih crijeva sto od bebaca masalah nazire se pravo, eto toliko da su me moje bivse komsinice citaj mahaluse vec stale zagledati i komentarisati da sam se udebljala, mislim da ce uskoro uzeti i digitron u ruke da racunaju kad bi se trebala poroditi da uprate da nisam trudna otisla...user posted image Uh jest mi ih zao, morat ce pod stare dane ponavljati matematiku...user posted image

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31337
28.9.2011 10:23:04   
Mrgica
Ja sam za kafu, ali zavikend idem mami pa me nema 5 dana...user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 31338
28.9.2011 10:23:18   
Silver
IZVORNA PORUKA: babilon

IZVORNA PORUKA: Silver

Hahahah, vazi Silver draga, kako ona to rece jasno i glasno :))) ja sam isto ZA, samo je kod men eprbolem sto mi bahnu gostu na konak po vas cijeli vikend... Vi se fino dogovorite, stavite na RR koji je dan, ukoliko i gdje i ja ako mognem dolazim 100% :D :D

Pa sta cu...user posted image  neznam kako drugacije da svi primjete user posted image

Nego...kad odgovara nedelja, u koliko sati...ja sam slobodna uvijek!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31339
28.9.2011 10:23:31   
sweet BaBy

IZVORNA PORUKA: babilon

Sweet baby joj kad ti odes ako nema ko poslije tebe ja sam onda na tapeti ;))) javljaj se svaki dan, da se ne isprepadam sto te nema na rr ;))))

user posted image ne brini babilon tu smo negdje. Mozda budemo i zajedno aBd na temi rodili smo user posted image samo da sve aBd bude ok.

I ja sam ZA kaficu, samo da se dogovorimo kad i gdje. Super ideja.

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31340
28.9.2011 10:27:29   
babilon
Mrgice draga, mashala sto si visoka ;)) ti ces me svakako s visine gledati, ja sam 1,67 ;)))

meni sad za sad odgovara nedjelja, mozda predvecer, 18-19? ili ujutro 10? eto to su moji prijedlozi pa vi vidite.. opet kazem, vi po sebi kako vam pase ja cu se samo prikljuciti.. nadam se da mi nece niko bahnuti :D

Sweet, gdje si se ti odlucila oproditi, okoja bolnica :D

Neposredna veza do poruke: 31341
28.9.2011 10:44:35   
sweet BaBy
Babilon, ja cu aBd u Vojnu- Opcu bolnicu user posted image tamo sam se i prvi put porodila i nemam lose iskustvo. Nadam se da ce i ovaj put aBd biti tako. A ti?

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 31342
28.9.2011 10:58:38   
babilon
Ja sam se dvoumila i dvoumila i odlucim se za Jezero, u subotu idem aBd na pregled kod doktora, pa eto s bismilom i to da pocne.. Inace ne volim bonlice nikako, tj onaj miris bonlicki.. lose mi bude.. uh :D ali laganini :D

Ziva istina :)
user posted image

Neposredna veza do poruke: 31343
28.9.2011 11:00:35   
Vodolija83
Evo i meneeeee user posted image Prvo da vam se javim,pa vas onda idem citati.

Stigla sam sa kontrole prije satak user posted image Sve ok hvala Bogu user posted image user posted image user posted image Bas sam bila zeljna bebaca,nismo se vidjeli cak 3 sedmice...
Pisacu detalje o mjericama na temi UZV.
Ovo je zadnji pregled kod dr.Divanovica,ubrzo se javljam dr.Murtezicu na GAK (po ulasku u 36.sedmicu)da se dog za CTG i skidanje serklaza (najvjerovatnije 10-15 dana prije termina)
Porod bi trebao ici normalno,prirodnim putem user posted image user posted image user posted image Bebica okrenuta glavom.Fino napreduje,sada ima oko 2400 gr (sa 34+1) Znaci dobio je 600g za 3 sedmice.
Kad je dr.zavrsio sa UZV kaze "Sad smo na konju,dogurasmo mi zajedno do ovjde,a kako je krenulo,dobro je sve proslo hvala Bogu"
Zadovoljan je mjericama,dinamikom,posteljicom,plodnom vodom.Tu i tamo mojom kilazom user posted image +14 sam
Kad sam mu rekla da je bebi nemiran zadnjih dana i da me budi po noci,i bukvalno skoro ne smiruje,kaze da i treba tako i da i dalje pratim dinamiku.
I da...dobila sam i novu Dg Lumboischialgia lijevo - Samo ih redam... Smije se mazati Deep freezom i Voltaren gelom,a piti samo Paracetamol.Al kaze dr.ne zna koliko ce mi ista biti od pomoci i da ce me ovo pratiti do poroda i nek mi je Bog na pomoci.
Nakon svega pregledao mi je dojke,ustvari bradavice,rekao da dobro izgledaju,hahhaahaa user posted image user posted image user posted image Da ih i dalje tretiram kao do sad sa mastima i lagano peskirom,a kad udjem u 9.malo grublje peskirom,jer moraju ocvrsnuti,da kasnije ne bi dolazilo do ragada.

Utrogestan ukinut,Gynipral jos 7 dana user posted image user posted image user posted image
Sa apaurinom da nastavim do kraja,posebno zbog ovog sad sto me uhvatilo.I naravno sve ostale one vitaminske dopune,a posebno jacati krvnu sliku.

Uhhh...svasta ja vama napisah.
Idem vas sad citati,jeste se raspisale na sabahu user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

Neposredna veza do poruke: 31344
28.9.2011 11:02:42   
ciciban26
Trdnjacice moje drage samo da vas pozdravim.. Ja napokon juce dosla kuci sa svojom malom pisuljicom u narucju.. Stvarno je prelijepo biti mama..Sad se upoznajemo,mazimo i pazimo..Bebica je mirna,samo pajki i hapi a to joj i treba da nadoknadi kilazu .
Ljubimo va nas dvije.. Cim se malo dozovem druzit cu se ja jos s vama ovdje,niste me se rijesile da znate user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
P.S. Cestitke svim mamicama koje u rodile dok nas nije bilo tu.

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

Neposredna veza do poruke: 31345
28.9.2011 11:06:17   
babilon
Vodolijo jest mi drago da je sve ok, amin! Najvise sam ostavila ovaj RR upaljen da vidim akd ces se ti javiti hihi :D. Znaci i tebe Divi isfatao ;)) joj najjace mi jebilo to oko grudi, a mm stoji pored kad je on zinuo ono ko halo ba zar ti nisi za donji dio tijela zaduzen hahahah.... Eh vidis, a to za bradavice je imeni rekao ad malo grublje se trljaju ulaskom u 9., dok su ovamo ovi rekli niposto da se to ne radi?!?!? haj budi pametan sada...
Mashala, nece tibebica biti prekrupna cca 3,5kg, to ti je moja odokativno mjera za tebe ihihi :D

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31346
28.9.2011 11:08:56   
minie
Vodolijo bas mi je drago sto bebac napreduje kako treba i sto je sve OK, a zao mi je zbog tih ledja, nadam se da cete i to malo popustiti.

Ciciban
drago mi je sto si sa svojom princezom i sto ste obje dobro. Kako se ta malena princeza zove?

Ostalim bebelim cestitam ulazak u nove mjesece, sedmice i da sto prije sve drzimo nase user posted image u narucju i mazimo se sa njima.

Veeliikiiiiiiiiiii user posted image user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 31347
28.9.2011 11:13:49   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Nakon svega pregledao mi je dojke,ustvari bradavice,rekao da dobro izgledaju,hahhaahaa user posted image user posted image user posted image Da ih i dalje tretiram kao do sad sa mastima i lagano peskirom,a kad udjem u 9.malo grublje peskirom,jer moraju ocvrsnuti,da kasnije ne bi dolazilo do ragada.

vodolijo drago mi je mila da je beba ok, i nadam se da ce te makar malo popustiti leđa..a za ovo..izvini, ne mogu se nacuditi user posted image user posted image user posted image  ja prvi put cujem da ginekolog pregleda nekom dojkle..

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 31348
28.9.2011 11:14:42   
gerberka
ja mazem grudi s bademovim uljem i to pinekad..koji je fazon sa peskirom...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 31349
28.9.2011 11:25:57   
Vodolija83
Evo,malo sam preletila....
Ja uvijek u rikverc user posted image user posted image user posted image
Minie,hvala ti,a ledja ce Bgm jos malo da trpe.Bitno je da je bebac dobro user posted image
Babilonko,e ako si zbog mene ostavila upaljen RR user posted image A znas naseg dragog dr. user posted image Nedostajace mi...
Ima vidis i nesto pozitivno sto mm nije mogao sa mnom jutros.Rekao bi Diviju "Ostavi to,to je moje i bebitovo" user posted image user posted image user posted image
Ma poslusacemo mi Divija naseg to oko bradavica user posted image  
A koliko je dr.prije govorio krupna beba,ja sam mislila na 5 kg ce izaci,heehee user posted image
Izgleda da se meni bebi naglo razvio u ono vrijeme kad sam i ja dobila 7 kg za malo jace od mjesec.Sad dr. kaze da ima idealne mjerice user posted image
Ako bude oko 3500 gr masallah,taman user posted image
Cicibankoooooo user posted image za tebe i malu princezu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Drago mi je da se sve hvala Bogu dragom uspjesno zavrsilo user posted image
Mea29, user posted image za ulazak u  user posted image

Sensia,ti jos 2 dana pa u user posted image aBd  user posted image user posted image user posted image  
Ti juce pjeske na 7.a ja danas kad sam krenula dr.u liftu nije bilo svjetla,a kad sam se vracala kuci,pjeske na 5.Uhh...a,zamisli mene sa ovim bolom...

Za sve ostale user posted image veeeeeliki user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 31350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1252 1253 [1254] 1255 1256   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1252 1253 [1254] 1255 1256   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *