Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.5.2009 12:15:46
sanjarka
Vratila sam se sa komisije. Nazalost, nista ne znam jos uvijek jer sam izrazila zelju da rodim prirodno i kada me pregledao gin. rece mi da mi je beba jos visoko i da dodjem za 7 dana. Bojim se da sam opet napravila glupost sa insistiranjem na prirodnom porodu, bojim se da opet ne prenesem kao i prvi put. Valjda me nece pustiti da puno prenesem, mada jos imam fore do termina. Pozdrav zene
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.5.2009 12:21:17
malenaa
ej mila,bas mi je zao sto te nece taj pregled. ali bonicko ako nisi sigurna odes opet i zamolis za carski,mislim ako skontas da je to to. sto se tice prenosenja ...sta ces, vidis ove majske bebe se bas ulijenile :9 nece djeca napolje recesija :) ljubim te sanjarko
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.5.2009 12:25:53
mamin_zivot
a sto vam to nisam nedostajala??!! imala sam opet kontrakcije lazne naravno, bila sam na pregledu, gledala me doktorica ginekoloski, grlic zatvoren..sve ok sa bebicom hvala Bogu. Mada nisam htjela ali mm se vise prepao on kontao evo ga sincina stize, ja kazem ma nije to to osjetim ja to, a i nisu redovni bolovi, ali eto odem najvise radi njega. Ali moram priznati kad sam htjela krenuti zaplakala sam zato sto je to zaista tako blizu, blizu nam je nasa sreca potpuna. Hvala REMZY trebat ce nam srece, snage najvise.. A vidim na kladionici da sam zadnja, koliki je ulog na to?? Ince kako ste mi moje??
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.5.2009 12:30:00
sanjarka
Sto se tice kladionice, pisite mene zadnju Malenaa, hvala ti na podrsci i poslusacu te. Ako vidim da jedan dan prenesem, trazit cu carski opet . Necu patiti svoju bebu a ni sebe. A imam fore jos 11 dana do termina pa cemo vidjeti. Mozda se i spusti, nadam se
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.5.2009 12:31:06
mamin_zivot
BILOKO je li to pocelo hB? I na kladionici si prije mene ,,, pusa i tebi
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.5.2009 17:28:36
biloko
Ma kakvi pocelo mamin_zivot...imala sam problem sa internetom danas, sada je ponovo tu hB . Rekla sam ja jos prije 2-3 stranice, sigurno necu prije juna-tako sam odlucila i gotovo, beba mora biti junska . Za sada imam samo neke slabe lazne kontrakcije i bolove u zdjelicnim kostima-sire se, tako mi rekose.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.5.2009 2:25:31
Modesty
Kod mene jos nista, kaze dr. danas da mi se ni stomak nije spustio, ctg. ok, nije me jos niko ginekoloski pregledao. Totalno sam rastrojena i zbunjena. Ovaj moj izgleda odlucio da ce cekati juni.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.5.2009 7:31:00
trudnjaca
jutro drage moje....nadam se da ste se vi probudile s osmjehom a ne kao ja u suzama????sanjala sam kako me muz vara.....ev malo sam se sabrala,jedem cokoladu.....dan mi je skroz naopako poceo...a i lasci me stalno hvataju....volim vas sve
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.5.2009 8:45:22
Ex Yu
meni je enisa slala poruku sinoc poslije 12 sve je bilo ok ... nista novo ... pa sad cekamo jutros mislim da je otisla ili ce ici doktoru pa cemo vidjeti ... ako se nejavi do podne poslat cu joj poruku da vidim jel izgurala a mi cemo navijati
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.5.2009 21:42:47
biloko
Evo da i prijavim ovdje danasnji progres ...danas kada sam krenula u grad sam obukla dugacku ali uzu majicu i primjetila da se stomak malo spustio . Napokon, da se i meni to desi . Enisa, izmedju tebe i malene je sada tijesna trka . Ajmo cure, koja ce prije enisa ili malena? Na koga se kladite?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.5.2009 14:03:18
Anoniman
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
Čudno brate, čudno Malo boli pa prestane, pa se zgrčim pa opustim, pa me sve nešto tako trza, taman pomislim evo ih oni pravi jaki bolovi.... a ono stane.... U licu sva nekakva izobličena, podbuhla, ne ličim na sebe.... hehehehe ko će znati.
< Poruku je uredio enisa_sara -- 30.5.2009 14:04:08 >
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.5.2009 22:02:03
mamin_zivot
Zdravo drage moje , gdje ste mi to? Jeste li se to ugnijezdile sa svojim muzicima pod dekicu, zahladilo mora se..... ...evo ja imala opet lazne kontrakcije, odmah otisla se tusirati topla voda mi pomaze, opusti me. pusa vam, uzivajte..a mozda neka sad odpuhuje kao ja maloprije
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 31.5.2009 19:39:29
sanjarka
Osjecam se kao da mi sad tece vrijeme unazad. Kao da mi se smanjio stomak, kao da sam pokretljivija nego jucer, prekjucer, kao da su mi se ludi hormoni koji su se taman smirili opet podivljali, osjecam se kao da cu citav zivot biti trudna
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 31.5.2009 19:55:32
mamin_zivot
draga sanjarka, i meni je nesto dug ovaj , nikako da dodje do termina.. ..mada sam ja aktivna pravo, ali pobolijevaju me krsta, da hoce vise aBd.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 31.5.2009 19:59:12
sanjarka
Znam da kazu da ni u jednoj nije ostala beba, ali ja imam osjecaj da bi mogla biti prva. I mene malo bolucka, sad krsta, sad stomak, znam da se priprema, ali ocito nisam psihicki dosla do zakljucka da bi za par dana mogla biti sa svojom bebom Kad je tebi termin
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 31.5.2009 20:05:15
Ex Yu
Sanjarka ko da si mene opisala .. ista sam ti takva ... imam osjecaj da cu citav zivot bit ko slon, a sto kazes nisam se jos psihicki sabrala da cu za par dana ako Bog da imati bebaca hejjjj pa to je beba nesto novo haloo mama jesi tu ... a mene nema