Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 9:42:38
sanjarka
Dobar dan svima. Kako ste danas. Vidim sve isti simptomi. Covjek bi rekao mi pred porod Drzite se. Kod mene jos nista specijalno. Budu mi lazice preko noci onda nista danima
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 10:19:15
biloko
Mi vec danima nemamo nikakve simptome, izgleda da ja necu roditi do 1. jula . Kao da nisam u 9. mjesecu ...spavam kao , hodam kao i uvijek (a to je poprilicno brzo), plesem kada cujem dobru muziku . Ma meni je super hehe. Cak i ne sanjam porod uopste, vec neke gluposti, koje i inace sanjam-znaci san 100% nerealan, ja sam vjecito u snovima u nekim totalno nerealisticnim svjetovima .
Sutra idem na kontrolu, pa cu vidjeti sta dr. kaze...dogadja li se ista.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 10:27:52
dina_89
i ja super spavam, jedino sto se budim da idem u wc ono bar jednom a nekada ako je beba puno aktivna i po 3 puta, ali ne zalim se, cak je i zgaravica prestala, a ja sam jos prije sanjala porod ali hajde sto ja sanjam nego i mm i moja sestra bas mi je juce pricala kako je sanjala nasu bebicu, ma svi je jedva cekamo
kako ste vi danas, nadam se da danas neci biti toplo kao ovih dana, kod nas je sinoc bilo punoooooo kise
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 10:36:33
biloko
I ljudi oko mene sanjaju moj porodjaj, samo ja ne . Ma ja kuliram, bavim se sitnicama...trenutno mi je fazon da svako jutro kada se probudim dobro zagledam svoj stomak i provjeravam je li ista spustio. I svako jutro je odgovor ogledala- ne, nije, vise srece sljedeci dan. Ma mozda i jeste malkice, ali ja to ne primjetim jer se svaki dan gledam. Uglavno, moja prijateljica zgaravica je i dalje tu .
I kod nas je sinoc padala kisa. Cuo se pljusak .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 10:57:15
mamin_zivot
Enisa_sara nisu se ponovile bas kao one, prisutne su kontrakcije ali manjeg intenziteta. Uglavnom ja se dobro osjecam, vidim jutros stomak se jos spustio, sjedim kao muskarac, rasirim noge koliko mogu dodje mi trba u krilo. Cak mi kazu da sam smrsala, mada ja ne vidim to, vjerovatno kako je stomak sad veci svaki dan pa se ostalo izgubi. Kod tebe sve spremno, oprano ispeglano, eto i blizu je aBd eto tebi tvoje .. meni je ostalo jos peglanje, ali mi ova vrucina ne da..
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 11:25:36
dina_89
i ja stalno gledam je li se stomak spustio mozda jeste malo, negdje sam procitala stavis 4 prsta ispod grudi ako jos uvjek mozes tako dotaci stomak onda se nije spustio a ako ne mozes onda jeste, jeli to bas tako ne znam ali ja po tome se orjentisem
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 11:26:51
mamin_zivot
DINA_89 jeste tako ali u lezecem polozaju to radis..... ne kad sjedis.
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 11:31:41
biloko
Ljudi, e onda po tom sistemu (i u sjedecem i u lezecem polozaju) ispada da se meni stomak ipak spustio malo ...a joj, bas mi je tesko to razluciti, jer svaka ima drugaciji oblik stomaka
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 11:38:44
Anoniman
Meni je u prvoj trudnoći od početka stomak bio 8 prstiju od grudi , dvije šake, ma nosila je negdje između nogu, al to je od početka. Ova sad je dosta visočija mada i ona nisko al su me ljudi koji me vide nafurali da se još spustio Ma hajde, biće kad bude vrijeme
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 12:29:22
mnn
enisa_sara ti još malo i roditi češ.kako je vrijeme proletilo.
drži mi se, puno puno sreče ti želim da sve prodje super! biloko drži se, i ti si blizu termina.
sretno svim trudnicama, da vam porod super prodje. kad se sjetim svega kao da je jučer bilo kad sam ovdje kukala da nikako da krenu trudovi a sad je maleni tu.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 15:52:51
dina_89
mnn- hvala na lijepim zeljama a ja nisam dugo bila nisam ti cestitala pa evo sad, a sto ljepsi i duzi zivot
kako provodite dan trudnice moje, ja evo sad ustala odspavala sam 2 sata ..., ja lijepo spavam po noci jos i po danu nastavim, a sta drugo da radim kad je ovako vruce, ne izlazi mi se iz kuce?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 19:30:00
mamin_zivot
vece drage moje ...evo ja odmarala, mm dosao s posla rucali i spavali...sto se tice spavanja i ja sam prezadovoljna, spavam ma kao beba...i noc prespavam a i preko dana bez problema..ne muci me wc, e jedino vrucina .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 25.5.2009 21:24:57
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mnn
enisa_sara ti još malo i roditi češ.kako je vrijeme proletilo.
drži mi se, puno puno sreče ti želim da sve prodje super! biloko drži se, i ti si blizu termina.
sretno svim trudnicama, da vam porod super prodje. kad se sjetim svega kao da je jučer bilo kad sam ovdje kukala da nikako da krenu trudovi a sad je maleni tu.
Joj jest baš je vrijeme proletilo za čas.... Hvala ti ljubice puno, puno, puno
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.5.2009 10:16:12
Ex Yu
Ja kad pojedem fasirano stoji mi tako tvrdo i ruzno u grudima ko da nece dole i pati me zgaravica evo sve do 9 mj od fasiranog valjda ruzno i tesko ... al djaba guzica veca od pameti sta ces ...
ajde izdrzi jos koji dan ja tebe tjesim a meni ovi zadnji dani ko godine
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.5.2009 10:26:35
Anoniman
Ja sam imala sreću da me tokom čitave trudnoće nije ništa mučilo od hrane. Sve sam mela ispred sebe i još uvijek . Ej imate li vi kakav fealing kad bi beba mogla. Ja mislim da bi moja mogla od 01.-05. Ne pitajte me odakle mi to, nemam blage ni ja nego eto, neš kontam da bi mogao tad.... hehehehehe
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.