Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 20.5.2009 21:55:57
Ex Yu
hocemo i nas dvoje na 09.06. al ja bi to prije rjesila nekako ... vise mi je dosadilo a i jedva cekam ... sto se tice nekih predznaka slabo ... malo ziga malo pece malo probada malo zakrzljala u kukovima al nista bitno ... a kad ceeeeeeee vise
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 20.5.2009 23:28:39
malenaa
ameli25- draga moja nemam vala iskreno nikakvih posebnih simptoma, barem da bi bili alarmantni. malo nekad probode,teske noge... bila na ginekoloskom pa poslije toga ide smedjkasto...eto... nist spec. sutra ctg opet a prekosutra opet ginekoloski pregled. nemam vala feeling da ce ovo ubrzo ne znam zasto :( a ja bi bjzo da vidim soju bebicuuuuuuuuuuuu
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.5.2009 0:04:12
Anoniman
Ex Yu pa ja sam mislila da tebe više nema na ovom forumu. Ako me sjećanje dobro služi, davnoooooo si bila aktivna.....zato te i nema na listi al evo stavimo te
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.5.2009 11:22:42
biloko
Caos finalistice moje... evo ja sam danas malo luda, upravo mislim sada koji bi datumi bili fini za roditi tj koji mi lijepo zvuce . I rezulati mog razmisljanja su: 22.maj i 27.maj-ali to je prerano za mene, zatim 1.6, 2.6, 5.6, 9.6 i 13.6. Eto, pa ako me mogu potrefiti neki od ovih junskih datuma koje sam stavila, ja bih bila srecna .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.5.2009 11:35:02
mamin_zivot
Da se i ja pridruzim odbrojavanju...nekako smatram da je ovo pocetak kraja evo je 37. pa mi je to vec kraj najljepseg perioda u zivotu...a kad dodje to ce trajati aBd, nece prestajati. Mene su one lazljivice malo pomele bile, ali sam se vratila u onu kolotecinu...bolovi svaki dan, otoci, veeeeeliki stomak koji mi ne da srediti stopala... .....ja moram podhitno naci rijesenje da "oribam" pete, a od stomaka ne mogu...kakve su vase?? ...pozdravljam finalistice kako rece moja sestra blizanka po terminu BILOKO i imate veliku pusu i drzim svima fige, a vi meni...
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.5.2009 11:40:32
sanjarka
Dobar dan moje . Kakve ste danas. Vidim, niko se ne smije kladiti, jos uvijek. Recesija, sta ces . Evo jedan vic. Dosla zena kod gin. i kaze: "Izvinite, da nisam maloprije kod vas ostavila gacice." gin: "Niste". zena: "Dobro, hvala, onda sam ih sigurno zaboravila kod stomatologa"
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.5.2009 11:46:40
biloko
Hehehe, dobar sanjarka ...a sto se tice kladjenja, cekam da nam uleti jos neka finalistica, pa da postane tijesno izmedju datuma. Onda ce biti zanjmljivije .
Mamin_zivot i ja sam mislila malo srediti svoje pete danas, dok jos to mogu uraditi...kasnije ko zna
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.5.2009 14:48:14
Anoniman
Dobar dan. Ja se čitavo vrijeme zadeverala oko peglanja stvarčica, mogu vam reći da mi se zamantalo.... sve sitno i minijaturno . Malo peglam pa malo odmaram i tako čitav dan. Uh ja nemam hB problema sa petama, nisam ih imala nikada al zato dok nalakiram nokte na nogama.... Danas sam ok, jest da se beba umirila ali se ništa ne dešava. sanjarka vic je odličan.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 21.5.2009 22:59:05
Anoniman
biloko super su ti dani samo ti poželi i ima da bude . Ja nešto baš i ne gotivim datume pred kraj mjeseca Ja bih ako može od 01.-10.05. pa koji god dan a kako postaje sve teže i teže iz dana u dan, ne bih se bunila da dođe so kraja maja . sahara hvala na pozdravima!!!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.5.2009 9:43:50
Ex Yu
enisa_sara ma tu sam ja citam vas redovno ali nepisem bas trenutno ulazimo u 39 sedmicu lagano stomak se polako spusta a ima mene na listi samo sam na terminu 11.06 to mi je gin dao termin na pcoetku kad sam se prijavila a sad smo pomjerili na 09.06. mada bi ja to sad otisla i izvadila hem sto me zanima kako izgleda, hem sto mi je dosadilo ko slon sam, hem sto ona za pete kaze ja neznam kako cu se izbrijat na sve strane sve nesto po malo na rate a nikako pofatat sve
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.5.2009 22:43:05
Modesty
Moj momak, kojeg zeljno ocekujemo 30.05 i ja nismo za baciti. Kako je krenulo mogli bi smo i ranije, ja cijeli dan osjecam pritisak pri dnu stomaka i jake udarce, jedva se krecem i disem. Danas mi je dr. na ctg-u rekla da je sve ok i da se vidimo tek u ponedjeljak, mada bih ja rado vise ranije.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 22.5.2009 23:51:40
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Modesty
Moj momak, kojeg zeljno ocekujemo 30.05 i ja nismo za baciti.
Auuu ovdje se svi počeli buniti . Mi počele sa šalom da se opkladimo, jer nas 5 forumašica imamo isti dan termin (sanjarka, ex yu, prety mamma , dina_89 i ja), koja će prije. Podrazumjeva se da ćete vi koje imate termin u maju prije nas
< Poruku je uredio enisa_sara -- 22.5.2009 23:52:37 >
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 23.5.2009 12:39:01
Ex Yu
ja taj pritisak dole i lažnjake imam vec 7 dana .. a termin mi 09.06.
kukovi mi ko razvaljeni, stomak se spustio, lažnjake kao menstrualne bolove imam na dan bar dva puta, sad smo se kupali u punoj kadi bebač se sav uzjogunio nešto mu nepaše il paše ko će znati ... uglavnom gdje smo tu smo ja mislim da ću prije termina, al najgore će bit kad prenesem pa poludit ču ovaj 9ti mjesec traje ko pola ostale trudnoće, još ako neradiš pa nikad -..
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 24.5.2009 0:22:08
Anoniman
Mene su uveliko počele zezati lažice. Sve što ste navele mi se dešava s tim da bih još dodala da imam oštra probadanja dole, baš grozan osjećaj i jako bolan A stomak kao da će eksplodirati, sav je napet. Bilo bi mi drago da bebac, ako je imao namjeru ranije, sačeka makar još ovu sedmicu da se malo pripremim
< Poruku je uredio enisa_sara -- 24.5.2009 0:23:09 >
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 24.5.2009 8:23:04
Ex Yu
Jutro debele , vidim sve spavate e blago vama ja ko kokoš stomak tamo stomak vamo al neide ... sinoc bila vani sjedili u bašti jedva sam 500 m do kuće došla zabolilo me užasno i dole i gore žiga propada još mi se išlo u wc a beba haman do kraja došla ma misla sam da će ispast koji pritisak ... jedva sam došla do kreveta i sve četri u zrak ... jutros je bolje ... jel se koja porodila
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 24.5.2009 20:49:47
Anoniman
Ma kakvo spavanje draga moja Ja sam zaspala oko 4:30 a probudila se u 7:15...... i evo čitav dan sam nekava bezveze, valjda i ovo vrijeme. Sad uzela i gledam detaljno sve nalaze od početka trudnoće i slučajno zapazim da mi na predzadnjem UZV-u piše da mi je termin, po veličini bebe, 31.05. i tu ti ja ostanem paf Nikad mi niko nije rekao za taj datum, jeste doduše dr. Puzić zadnji put da je bebi već tijesno i da će vjerovatnije ranije, prije 09.06., al nisam mislila baš 10 dana ranije, kontam 2,3 dana.... Ako je suditi po tome, ove laže možda i nisu tako bezazlene.....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 24.5.2009 21:30:25
Ex Yu
ajde bona ja bi sad otisla i porodila se ... ubiše ove vrucine i tezna ko nasukan kit sam ni daha ni zraka jos sad isla kod jetreve, zaove il tako nesto neznam sta mi dodje beba 40 i nesto dana nit je kad iznjela napolje nit je bila kad na zraku oblaci je po duple majice dugi rukava + 2 dekice i sva joj se ojela do koljena ma uzas a ona ima 40 godina i vanbracno rodila prvu bebu pa nema pojma joj jest mi je bilo zao fino je okupali ja je malo skinula odma prestala plakat ... a ja kakvi zena ima da bog sacuva
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 24.5.2009 21:39:13
mamin_zivot
Vece drage moje finalistice!! Sredila sam pete, uspjela sam i to zaove prale tepih, a ja ti lijepo none od tepih, pod tus kamenom koliko sam mogla dohvatiti, stavila kreme bademove ma evo ih kao bebina guza. danas sam sam prosetala u japankicama.. ...za naseg sincica je sve spremno, samo peglanje jos nikako da pocnem vruce mi je uzasno... a me gura u lijevi kuk, tijesno mu je osjetim ja to...kako ste mi vi , kako podnosite vrucinu??
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 24.5.2009 21:39:30
dina_89
evo i mene da se malo javim pa vidi stvarno nas puno sa istim terminom, ja bi nekada voljela da bude i prije da je napokon uzmem u narucje i da je nahranim-tome se bas radujem,ali opet muz mi dolazi tek 1 juna pa voljela bi da je on tu za vrijeme poroda nadam se da ce biti da beba nece puno pozuriti,
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 24.5.2009 22:05:14
Anoniman
Ja bih da vas sve ispratim, da ja zadnja A joj, ne mogu da vjerujem da ta žena tako topli dijete.... cccc pa jesi li je makar nasavjetovala da to ne radi??? Jadna bebica mamin_život, eto riješen problem, bravo Kako si ti, jesu li se smirile kontrakcije? Aaa evo nam i dine_89, znači i ti navijaš da bebi ne dođe prije 01.06. Ja ću još malo pod hladan tuš, da malo dođem sebi, danas je baš težak dan....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 24.5.2009 22:09:35
Ex Yu
ja sam počela i sanjat porode neke sto vise gledas i citas sve vise razmisljas al opet bi sto prije da se porodim neznam zasto al mi se zuri da vidim to cudo
ma svi joj govore patronažna svi redom al djaba stara zena stas ...
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.