Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.3.2009 17:01:51
Anoniman
ma uzimam i ja redovno i med i vitamin c, mislim voce, ali sam se zeznula hladnim mlijekom iz frizidera, kad ne volim toplo, a sad cu navaliti na caj, limun i med
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.3.2009 18:34:55
Nunichi
Super sam felix,evo uzivamo obje. Ja sam oporavljena i dosla kuci hB. Nemam nikakve rane,pa sam evo ko nova,sad uzivamo,dojimo i upoznajemo se.
Kaza porod je bio onakav kakav zelim svakoj od vas,jedno lijepo iskustvo...da se ne lazemo,bolno jeste,ali ako se prate upute i sve ide svojim tokom moze biti i lijepo.I sve se zaboravlja i nestaje kada se cuje taj prelijepi plac.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.3.2009 18:56:18
Nunichi
IZVORNA PORUKA: nikita
nunichi svaka ti cast ,ti kao da nisi rodila, nadam se da cu se i ja tako osjecati
Hvala Nikita,i ja ti isto tako zelim od srca. A stvarno se osjecam kao da se nisam ni poradjala,vjeruj da me tjeraju da lezim da se sve fino vrati na svoje mjesto,a ja nemam zivaca jer se dobro osjecam. Samo imam te grceve,koji su sasvim normalan nakon poroda. Bice tako i kod tebe,evo saljemo ti nas dvije sve moguce vibrice!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.3.2009 19:06:10
Anoniman
Ooooo dušice draga!! Danas sam na poslu čitala tvoju porođajnu priču , tako mi je drago da ste obje dobro prošle . Svaka ti čast, ma nisam ni sumnjala . Ja sam raspad sistema , morala sam sa posla izaći oko 13, uhvatila me temperatura, pluća me bole, nos mi curi, grlo mi je grozno crveno i još povrh svega imam nagone na povraćanje. A joooooj . Evo sam zakucana za krevet i na čaju, limunu, medu i supama. Kako veče odmiče sve sam lošija pa ću vidjeti ide li na bolje, ako ne moram onda malo doktoru... Al opet hB pa nije ništa strašno (mislim na tibu ). Ljubni nam princezu i čestitam ti draga, da ti bude zdrava i sretna Zarica . A ti miruj, neka se sve vrati "na svoje". hB pa se dobro osjećaš al i odmaraj ipak si se PORODILA!!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.3.2009 20:21:15
mnn
enisa_sara brzo ozdravi! malo prije sam se probudila...baš smo lijepo spavale ja i reica.....sad idem nešto jesti...baš sam sva u nekom elementu...prvo radim po kuči...joj nikako da prestanem...
Nunichi draga moja nadam se da ču i ja imati takav porod! pusu daj malenoj prinzezi.
sahara samo ti meni pij čaj i limun...da se oporaviš.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.3.2009 12:01:45
Anoniman
ej, samo da vas pozdravim, bas mi je drago da se javila i nunichi, vidjela sam ti malu zaricu, ma med medeni , jesu ono slicice iz bolnice ili kod kuce, rekoh da se raspitam jesi ti nosila odjecicu odmah u bolnicu ili si je samo za izlazak spremila
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.3.2009 21:38:33
mnn
sahara...ti češ svaki čas biti sa svojom joj meni pao tlak pa sam spavala popodne...ma sve me pritišče ..pitala susjeda ginekologa kaže...to je zbog bebe...što bi ja bez njega i žene njegove...samo ih nešto pitam...
kako si ti? jesi bila na kontroli?
žena od kuma je dobro ali ništa se ne događa...još sutra če čekati a onda če joj dati drip...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.3.2009 21:54:14
Anoniman
hej, ma bila sam danas na ctg-u, kaze ok i dodji za 2 dana, ako bude kakvih sumnji onda i ranije, ma totalno sam opustena i vjerujem da ce sve biti ok, ustvari bila sam opustena, ali danas me toliko ljudi nazvalo i pita jesi li rodila, kad ces, pa sta cekas...i malo mi je to podiglo tlak, prije svega jos mi nije ni termin istekao i ne znam cemu panika, sta ce biti ako prenesem 7 dana, j...te poslace me nasilu u bolnicu
izvini ako zvucim negativno, ali jedino s vama pricam opusteno jer smo u istom sosu, i znam da me kuzite, mada su mi dragi i svi ljudi koji se brinu za mene ali mi stalnim pozivima ne olaksavaju ma i ovo grlo me smara, taman se smiri i onda opet sati kasljanja
u skladu sa gore recenim, mogu misliti kako se osjeca tvoja kuma, molim Boga da se sto prije porodi, da se vise ne pati ni fizicki ni psihicki
ej, super za tebe da imas tog komsiju ginekologa, to je pravi spas, mislim kad ti je u blizini neki strucnjak, eto draga puuuussssa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.3.2009 22:20:30
mnn
super da je sve uredu.znam kako ti je...i mene stalno pitaju kad ti je termin...pa što kažu doktori...pa moj susjed mene zeza da če me oni poroditi kod kuče... ..spas su mi
samo se ti drži i slobodno se žali jer smo sve kako kažeš u istom sosu.doči če mala beba kad bude spremna..što toliko pitaju...kao da to nešto mjenja a tebi samo teže... samo ti odmaraj i sve če proči i ta prehlada.mene lovi alergija..pa ludim...ali preživjeti čemo sve...
jadna žena od kuma...i ja molim boga da sve prodje super, sutra je dežuran moj susjed pa če je pogledati,možda joj bude na porodu.tako da ču ga pitati kad se vrati iz nočne...ako kum ne bude znao sve točno...nije ni njemu lako..mm ga smiruje...biče sve uredu...
a nas dvije još malo pa stižu bebice.pusa bebici, idem vidjeti što traži reica ...stalno se vrti vau vau moj...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.3.2009 22:26:41
Sonja
haj mile kako ste mi
ja se vala ovih dana nesto bas gegam...beba me pritisce dole pa mi otezava hodanje danas isla na UZ pa mi dok. rekla da dodjem u cetvrtak da malo "poradimo " na terminu izgleda da se mom zuri heheh
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.3.2009 22:31:21
Anoniman
hej sonja, meni mala ne otezava hodanje, ma ko ce joj znati, samo da mi ziva i zdrava dodje na ovaj svijet, a rodice se kad joj bude cejf, ja sutra iskljucujem telefon da me niko vise ne zove
a ti imas jos mjesec, mada to prodje u sekundici, sretno i pozdrav
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.3.2009 23:08:24
lida
Sonjice duso pravo se obradova kad vidjeh da si se javila,ja sam ti sad manje na RR kako sam pocela raditi i poima nemam sta se sa tobom desava,ali vidim dogurala si do kraja hB ,tvoj ce biti ublizu sa mojim Mirzom mi za manje od mjesec dana slavimo 1 jozendan
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 31.3.2009 11:03:26
Anoniman
jutro, kako ste mi danas? ja sam bas nemocna, ovo grlo ne popusta i apetit mi je uzasno slab, ali se tjeram da ne izgubim snagu evo kraj marta sad ce nase
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 31.3.2009 13:51:13
HannaS
Ja taman pomislila da ce bit nekih novosti danas..a Sahara nam isad tu Mrdal ta tvoja beba Hajde bar nas ti obraduj u ovim kisnim danima! A mnn,kako si ti,ima li kakvih novosti kod tebe?
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.