Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 20:49:47
mnn
to se i kod nas nosi...kupila sam od bebylove u dm jednokratne uloške za dojenje...jesu dobri...ma nisu skupi oa sam uzela dva paketa...one od aventa su mi bile nekako skupe...
sahara kako si mi? ja se ljuljam malo ljevo pa desno....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 21:02:36
Anoniman
ej, ma dobro sam, samo mi vruce, sve pootvarala a mm se ljuti, kaze mi da se od propuha i prehladim, ali ja ko u klimakteriju, gorim , ma sreco i ja jedva cekam da vam aBd javim da sam rodila svoje zlato, pa onda da tebe bodrim
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 22:33:23
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara
hej sreco, hvalalalala za info. i ja sam tako prvobitno shvatila, nego me zbunise sa glasinama da se mora beba obuci odmah, a toliko ulozaka...pa poslije treba transfuzija , ko je tebe ono porodio?
Mene je porodio dr. Beciragic...ustvari ja sam se sama porodila uz pomoc babice senade i dr. beciragica (to bi bilo najpravilnije)..i ti ces se aBd sama poroditi uz pomoc neke babice a ja ti zelim da dr. ni ne vidis...takvi porodi su najbolji
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 22:41:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mnn
to se i kod nas nosi...kupila sam od bebylove u dm jednokratne uloške za dojenje...jesu dobri...ma nisu skupi oa sam uzela dva paketa...one od aventa su mi bile nekako skupe...
sahara kako si mi? ja se ljuljam malo ljevo pa desno....
Ma jooooj i ti ces mi uskoro moja Puležanka (jesam dobro rekla..ljudi iz pule su puležani...jel' tako ili se provaljujem )
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.4.2009 8:52:11
mnn
nečeš...moramo iči po redu. evo ja se jutros probudila...a kad vani kiša...a rekli biče sunce...eto ti sad...a pada jako...baš sam mislila da odem do grada kupiti papuče ali ništa od toga... imam neki pritisak...kad se dignem me ulovi...kao da mi je mjehur pun...pa stalno trčim na wc...
kako si mi ti sahara danas?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.4.2009 8:56:36
Emina*
Samo da vam se javim, i vidim da ste mi "pri kraju" Zelim vam puno, puno srece, i lagan porod.. Ko zna, mozda koje dijete bude slavilo sa mojim Bakirom rodjendan
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.4.2009 9:15:32
Anoniman
evo i mene, mnn pa ta kisa te bas zeza ovdje je tmurno ali ne pada, ja sam ti dobro, jutros sam ustala u neka doba, mislim oko 5, i jela eurokrem , doslo mi, ali nisam pretjerivala, to mi dodje ko sedativ da mogu ponovo zaspati pa to s mjehurom ti je zbog bebe, garant se spustila pa pritisce mjehur
emina, hvala na lijepim zeljama, ali ja se ipak nadam da cu roditi ovih dana termin mi je vec prosao pa mi je dugo cekati 20. april
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 4.4.2009 10:27:25
mnn
sahara jučer sam i ja jela nutelu..sve sam pojela..dobro da je bila ona mala u čaši...i još kad je mm došao kaže mi kako bi pojeo sada palačinke sa nutelom... a nutele nema...nasmijali smo se....
to vrijeme me baš zeza...jer mi padne tlak..pa sam onda sva nikakva....ništa mi se neda, samo bi legla i spavala...da nemam reice mislim da bi cjeli dan skoro provela spavajuči...
sinoč sam se i ja vrtila...pa sam otišla u dnevni spavati...pa se vratila u sobu...nisam višeni sama znala gdje bi se smjestila.... imamo još malo pa čemo izdržati.....
Emina hvala na lijepim željama...vidjeti čemo...ma i ako rodim na termin kojim slučajem...možemo mi slaviti rodjendan....nema problema. nadam se da čemo doči ja i mm na jesen u bosnu u posjetu rodbini.... volim iči tamo jer se baš fino odmorim....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.4.2009 18:55:31
mnn
uh sad me ulovio pritisak dok sam hodala pa se sva isprepadala...ali eto prošlo je... joj sad baš mogu čekati svaki trenutak da rodim..pa me malo strah...nekako sam se pripremila za taj 17.4...ali izgleda da če beba prije.samo da sve bude uredu.
sahara javi nam se.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.4.2009 19:53:36
magde
cao mnn zelim da ti pomognem oko porodgaj .j asam akuserica i zelea da ti kazem da se masiras t.e da se trljas na prslen nazad 5 lumbalen to je onamo gde te boli kad dobijes bolove.i probaj da se opustis kad ti dodge kontrakcija zasto ako se srezes neces moci ni noge da rasiris kao i ja iako sam akuserica.hahahahaha.tako da budi ok onako opustena.ja samimala samo bolove u jajnike.i na kraj sasvim na kraj sam imala u prslen nazad ali sve je bilo i proslo ok.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.4.2009 22:24:53
mnn
dadada hvala ti,
magde poslušati ču tvoj savjet, kaže mi i susjed ginekolog da se moram opustiti...pa sad pokušavam sa vježbama disanja..svaki put kad me pritisne udahnem...i izdahnem..pomogne mi malo...a preživjeti ču kad su sve žene ču i ja...samo me to iščekivanje malo plaši...ali nesmijem misliti na to.kad beba bude spremna doči če.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.4.2009 22:30:39
magde
a nakon sve to reci ces jaoooooooo jel je bolelo samo pazi turkaj samo kad imas kontrakcija ako ne raspukaces.znaci onako kao velika nuzda bas hahahaha ali samo kad imas kontrakcije.iz makedonije sam i malo lose pisem.razumete me
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.4.2009 10:46:18
tačkica
eh drage moje da vam se i ja pridruzim u ovim slatkim razgovorima! Meni je termin 23.4 !Jos malo i eto bebice! Iskreno imam veliku tremu i sad me jedino strah da li ce sve biti u redu,a bol na porodu cu valjda prezivjeti! :))) Velika pusa za sve mame u slatkom iscekivanju!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.4.2009 12:03:41
HannaS
Nema me dva dana s vama na RR i odmah novosti...Sahara se ne javlja,znaci da je ili otisla rodit ili je vec rodila Ja joj zelim svu srecu A ti mnn,kako si ti danas?Je li sve spremno za bolnice?I ti ces za koji dan,sigurno.Uh ja za koji dan ulazim u 9-ti mjesec,i onda cekanje svaki dan da se nesto desi.Jedva cekam Imal nam Enise-Sare??
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.4.2009 14:03:53
Anoniman
Ima, ima tu sam. Meni je termin tek u junu aBd, nego ja vas bodrim . Imam ja još.... mnn uz tebe smo, ja malo malo provirim da vidim ima li te . Samo lagano i opušteno. Evo ti iz Sarajeva .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.4.2009 14:15:37
mnn
HannaS evo dobro sam danas, malo mi je tlak pao pa sam zaspala...ma ništa mi se neda raditi po kuči a moram malo...čeka me usisavanje...moj maleni voli kad usisavam jer je tada miran...ne lupa... lupa me malo manje mi se čini...a onda opet krene...aktivan je miš mamin.
smijala sam se sa susjedom kad mi je pričala da je mali od njenih prijatelja stalno plakao...kaže nema što nisu probali da ga smire...i kad je čuo usisavač odmah bi se umirio... da ne vjeruješ....
enisa_sara hvala puno na podršci sad če i moj maleni za koji dan...imam neki osječaj da bi mogao brzo...pa čemo vidjeti. šaljemo i mi tebi puno pozdrava.
sahara je sigurno sa svojom bebicom kad se ne javlja, neka nam uživa.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.