Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 31.3.2009 23:00:47
mnn
lida hvala ti puno na željama, baš me i susjeda tješila da ču roditi na vrijeme i da ne brinem...što bi ja bez njih...divni moji susjedi.
šaljemo mi tebi puse iz Pule.
sahara draga drži mi se, nema novosti...ništa još neznamo.baš ja sada govorila mm da kuma nazove i da pita...kaže mm da bi mu javio....sutra stiže susjed ginekolog sa dežurstva pa ču ga ja pitati što je sa njom...jadna nije joj lako...
a meni pao opet tlak..spavala sam malo...poslije mi je bilo bolje...ma ovo vrijeme je baš nikakvo pada kiša... biče bolje.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 10:11:55
Anoniman
'jutro , kako ste mi? ja sam danas presla u 41. sedmicu
da mi je neko rekao, ne bih vjerovala, a sve kontala da cu roditi prije termina, bolova nemam, tako da sumnjam da ce se i danas nesto desiti, danas je termin po ljekarima, ali necu paniciti jos par dana, ko zna koliko su precizna ta racunanja inace prehlada me popusta, srecom, eto javim se ako se sta promijeni, i pussssa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 11:24:23
Anoniman
sahara samo se sjeti mene ..a jos ispade da nisam ni dana prenjela..prema tome...prst u uho i uzivaj..ah da i iskljuci telefone ..i naravno, svaku noc parenje
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 11:44:22
Anoniman
kaza, dadada, hvala vam, mislim nisam zabrinuta nego nestrpljiva, znate vi to najbolje i da, mislim da mi je maloprije ispao taj sluzni cep ili kako se vec zove, pa eto valjda sve ide svojim tokom ostaje mi da poslusam savjet ah da i iskljuci telefone ..i naravno, svaku noc parenje
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 15:01:39
HannaS
Halo trudnjace,kako ste danas...Izgleda da ce nam Sahara uskoro javit lijepe vijesti.Navijamo za tebe A vi ostale nestrpljive trudnjace,imal kod vas kakvih novosti?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 15:37:14
Anoniman
pa i ja se nadam, ako je to bio sluzni cep, jucer sam nakon pregleda malo krvarila, pa jutos skontam to nesto , valjda je to to, i samo iscekujem da me zaboli. ko ludjakinja
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 17:34:09
mnn
sahara draga drži mi se i sretno ti! biče sve super! bičeš uskoro sa svojom bebicom
HannaS evo danas mrdam pomalo ma sva sam nekako umorna...bila sa mm po ogrtač još mi fale samo papuče i ulošci za dojenje...i gotovo sve je spremno...uh jedva čekam termin da dodje maleni miš.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 23:21:51
Anoniman
ej, hvala, citam sad da se zalis kako su ti noge otekle, pa i meni se to desava zadnjh sedmica, primijetim po obuci, sve zateze , a kad po noci ustanem do wc-a ruke mi budu tako utrnute da prste jedva savijam, ali aBd jos malo pa ce i te muke prestati, jedva cekam da bacim ove siroke otrcane trenerke i slicno
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 23:24:55
Anoniman
Ma za tebe mi i nije čudo ipak si na kraju, a ja sam malo "rano" počela sa oticanjem.... valjda što stalno sjedim, ko zna Ma odjeća mi se više u nos uvukla, sve u krug, par stvarčica. Kad se trebam ujutro za posao obuči, plakala bih . Kako si, kako se večeras osjećaš, dešava li se šta??
< Poruku je uredio enisa_sara -- 2.4.2009 23:25:47 >
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 23:34:00
Anoniman
ma super sam , mislim malo sam nestrpljiva, sve kontam kad me bilo sta zaziga evo ga pocelo,hahaha, sutra opet na ctg pa ne znam da li ce me opet pregledati, ne da mi se, a beba zivahna pravo joj mogu misliti kako je gadno raditi, ali takva nam je sudbina - emancipacija nema sta
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.4.2009 23:40:54
Anoniman
Sretno bella sutra! Biće to sve za 10 aBd. Pa eto, ne moramo ti napominjati da nam se javiš . Idem ja sada u krpice, sutra petak pa sam sretna . Čuvaj se i čuvaj tu princezu .
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 15:01:22
Anoniman
ej, hvala na podrsci, ali jos sam tu i sam danas radila ctg, kaze uredu je dodji za 2 dana, ako sta bude i ranije, pa eto sta cu sad, nista me ne boli, malo cu vam jos dosadjivati, puuusssssaaaa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 15:34:44
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara
ej, hvala na podrsci, ali jos sam tu i sam danas radila ctg, kaze uredu je dodji za 2 dana, ako sta bude i ranije, pa eto sta cu sad, nista me ne boli, malo cu vam jos dosadjivati, puuusssssaaaa
evo gledala ja u kasike...rodit ces ti meni sutra ...salim se, tako je kod mene ispao sluzni cep a tek nakon cetri dana pukao vodenjak..ne znam kako al' eto tako
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 15:37:42
Anoniman
ma jbg, mislim samo da beba bude ziva i zdrava, a nek se rodi kad joj je cejf, ko zna sta je meni ispalo , ma sjetim te se svaki dan, ali eto porodila si se ti, pa i ja cu aBd
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 15:39:35
Anoniman
ej da te pitam, jesi ti u vojnu nosila ista bebi za obuci, vidim sad se odmah sve obuku u krpice od kuce, pa rekoh ti si sa svjezim info., eto napisi mi sta treba od logistike osigurati
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 17:51:29
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara
ej da te pitam, jesi ti u vojnu nosila ista bebi za obuci, vidim sad se odmah sve obuku u krpice od kuce, pa rekoh ti si sa svjezim info., eto napisi mi sta treba od logistike osigurati
vako..nista od garderobe, samo pelene obicne(mislim na jednokratne) i vlazne maramice. Tek kada krenete kuci e onda nek' ti dragi donese...onaj spisak sto ima je dobar..sta tebi treba..al evo da ponovim: dvije spavacice, carape, ogrtac, hrpa ulozaka (imas u merkuru na otoci a vjerovatno i drugdje jeftinije a bolje od vira zovu se veo u onoj apoteci gdje je i samoposluga) ponesi barem 3 pak a ja bi i 4, peskir, tariguz,nesto slatko (cokoladice fazoni), sooookooovaaaaa,punjac za mob,ja sam i jednokratne gacice (meni su posluzile svrsi vala) neseser i papuce...to bi bilo to...joooooooooj jedva cekam da i ti
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.4.2009 20:23:45
Anoniman
hej sreco, hvalalalala za info. i ja sam tako prvobitno shvatila, nego me zbunise sa glasinama da se mora beba obuci odmah, a toliko ulozaka...pa poslije treba transfuzija , ko je tebe ono porodio?
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.