Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.1.2009 4:47:08
Di
Evo ja sam trebala po terminu da se porodim u utorak 06. januara i od toga nista hahaha.....mali nece van pa nece nesto usitnio hahahah....i dalje cekam i cekam....dokel vidjecemo
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.1.2009 14:11:14
ringeraja
Da se javnem i ja... Na kraju sam 36 nedelje, ali ne osecam nikakve promene Ima li kakvih promena kod vas? Ne setam puno, jer je bas hladno vani, ali se nadam da ce bebili krenuti na vreme ako Bog da.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.1.2009 22:24:38
Anoniman
Evo da se javim i ja, još 9 dana, osjećam se kao da sam u šestom mjesecu, nemam nikakvih bolova, možda da probam mogla bi i potrčat hahaha. Et iz dana u dan samo čekam i čekam i to me ubija svi me nerviraju čak i najmanji komentar mi izazove nervozu.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 11.1.2009 11:44:15
dinciii
mynxlee pa gdje si ti meni...nema kako smo se porodile vise i ne pisemo tako cesto...ma nemoj da se obazires na price...slusaj svoj instinkt...meni beba po noci spava super i neki mi rekli "moras bebu budit svaka tri sata da ona jede..." ma reko sto bi je budila kad fino pajki...ona kad ogladni ona ce ustat...jer mala nekad zna 5-6 sati oduvat a zna se dok beba spava ona napreduje....tako da nikog ja ne slusam sem sebe...samo kad nesto ne znam pitam svoju mamu...najbolje govorit aha aha i onda samo ignorisat
Drage Cekalice zelim vam svima brz i lagan porod!!!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 11.1.2009 17:22:21
Di
Neki, Ma jesam jos sam tu i cekam....receno mi je ako se nista ne desi do utroka da idem u bolnicu i isporvocirace porod...za sada jos nista....cekanje me ubi
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 12.1.2009 14:52:49
mynxlee
zene, nemojte se bojati. ja sam se porodila u njemackoj a ne znam njemacki i opet sam sve uhafizala. samo bez straha i vjerujte sebi i strucnom osoblju oko vas. sretno
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 12.1.2009 15:23:30
neki
Hvala ti Mynxlee na podrsci,ali je nekad strah jaci od mene... Strah me bolova(veze nemam kakvi su),strah me da ce se oduziti to otvaranje,strah me kako cu ja to uopste... Ali eto,pokusavam da se smirim i uz vas nekako da izdrzim Pusa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 12.1.2009 18:49:36
Saraya
Sto se bolova tice, lako ces ih prepoznati... A sto se bude vise oduzilo- lakse za tebe. Neke se zene duze otvaraju, ali imaju zato slabije bolove... U najboljem slucaju, bolovi ce se javljati svakih 30 min. otprilike, a trajat ce pola min. do minutu. Kasnije se smanjuje period izmedju bolova i postaju jaci, tako da nemas sta da se brines, tvoje tijelo se postepeno navikava, a imas vremena da se fizicki i psihicki pripremis za bolnicu. Moj ti je savjet da ne ides gladna na porod- pojedi nesto kaloricno da imas snage, pij tecnost, kreci se..., a najmanje sto mozes za sebe uraditi na psihickom planu jeste da mislis na svoju bebu koja ce za nekoliko sati biti u tvojim rukama ...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 12.1.2009 20:28:40
mynxlee
pij vode sto vise mozes jer ona umiri bebu. bolovi su drugaciji od prijasnjih, sama ces skontati. postaju sve jaci i jaci. kad se pocnes poradjati, nece te boliti nista, a beba kad izadje imaces osjecaj kao da se nista nije desilo. procitaj moju porodjajnu pricu. detaljno sam opisala sve. samo kod mene je specifican slucaj. drzi se.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 12.1.2009 20:58:14
mnn
neki, di, beskvica.ajde nedaj te se. sve če dobro proči! .
mene ulovi isto strah a imam još tri mjeseca do poroda....ulovi mene strah...akaže susjed ginekolog ma ne brini ajde sve če to proči i onda češ zaboraviti na sve...
ajde vi čete morati mene tješiti...dincii,mynxlee...tražit ču ja stručan savjet od vas...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 12.1.2009 22:48:16
neki
Dushe moje drage,bas vam hvala na divnim postovima Ma smiricu se valjda nekako...Imate veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliku pusu od mene
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 13.1.2009 11:34:27
dinciii
Di jedi jer ce ti trebat snaga....a pokusaj sto vise da se naspavas....jer tako ces imat snagu vecu za porod....SRetno cuvam ti fige....Ako bog da bit ces uskoro sa svojom bebicom....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 13.1.2009 21:00:07
neki
Evo mene opet Jutros sam opet bila na kontroli,kaze doktor:jeste vi sigurni u ovaj datum zadnje menstruacije ?Naravno da jesam,svasta he he.Sve u redu,prekosutra opet na kontrolu...Htio da me ostavi u bolnici,pa se onda ipak predomislio(srecom).Eto toliko od mene...A mislim na Di,sta li je sa njom,danas je trebala ici na porod,zelim joj sve najbolje
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 13.1.2009 21:11:41
Nunichi
Mozda nam se Di do sad i porodila... A i Breskva je ostala u bolnici,vjerovatno ce i ona danas sutra...eto bebica malenih. Jos i tebe neki da ispratimo sa srecom ovih dana...drzi nam se.
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.