Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.1.2009 10:13:48
dinciii
mnn kod mene je bila curica pa je ipak kasnila 12 dana,ja nisam znala sta nosim i tako su me svi ubjedili da je musko...kad ono curica...a mislim da ne bi ni tad se porodila da mi nisu izazvali porod...jer je bila visoko pa sam morala na kraju na carski...znaci bebaci bilo fino u pupi
Cekalice moje zelim vam sve najbolje.... Nunichi kako si mi ti?Sad ce to zacas proci
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.1.2009 10:26:14
mnn
ja nosim dosta visoko...ali kaže doktor da neču roditi na carski...ma samo da sve prođe uredu...imam ja još do poroda...ali me nekad ulovi strah...ma malo mi je to kod nas u bolnici čudno...kad rodiš prirodno a ne izađe ti dokraja posteljica...uspavaju te i očiste...a na carski ne uspavaju.....a za epiduralnu bi trebala biti vidovita...da predvidim da li mi treba jer ti rade pretrage koje traju dva sata...pa ako se ne porodiš u međuvremenu onda ti je daju...a kako stvari stoje mislim da če i porod početi naplačivati jer su več uveli to u nekim bolnicama u rh...
kako si mi ti? kako bebica?malena curica? kod mene je baš muško...vidio se mali pišo...i ja ga vidjela...nema prevare...ali tko zna...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.1.2009 18:17:20
neki
Eh zenice moje,ja sutra odoh na kontrolu,tj. na ctg,a usput cu ponijeti torbicu,ako bi me slucajno ostavili u bolnici...Eto da znate da sam vam bas isprepadana,pa cemo vidjeti sta ce se desiti...Hvala vam na podrsci i obavezno vam se javim cim stignem kuci Volim vas sve
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.1.2009 18:20:14
mamyca
Draga neki,ne brini sve ce to brzo proci,i za cas ces drzati svoju bebicu u narucju.Vrijedi pretrpiti malo boli za to,zar ne?Sretno,i znaj da mislimo na tebe.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.1.2009 21:28:13
dinciii
ma ja sam ti nakon 28 sati bolova rekla ne zanima me hocu epiduralnu i nisu nista me ni pitali niti radili pretrage nego mi prikljucili anesteziju..ma i doktori ne znaju sve...eto meni nisu mogli pretpostavljati da se beba nece spustit i tek nakon patnje od 34 sata se odluce na carski...stvarno ni najvecem neprijatelju ne bi pozeljela onakav porod kao sto sam ja imala..nadam se da ces se porod lagano i brzo....ja ti uglavnom cuvam fige..moja mala je super hvala bogu.slusa hehe cim imam vremena za RR dobra je...a meni je jedna babica priznala da kad sam bila na ultrazvuku pred porod da je vidila musko hehehehe reko dobro je da nisam ni pitala,jer sam se i htjela iznenaditi tako da je i bolje da sam tako uradila....i vjeruj kako je bilo lijepo cuti nakon svega da mi kazu sta je hehe..
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.1.2009 21:36:56
mnn
Hvala ti na lijepim željama! Sutra idemo opet na tečaj, jer mm želi biti na porodu...a biče meni i moj susjed ginekolog, njegova žena...ja ču imati cjeli tim...oni su doktori pa mogu doči...ma ja se ne bojim bolova..padala ja u nesvjest od pms bolova...pa navikla na to...samo ne bi htjela da jako dugo traje...jedna moja prijateljica rodila je curicu za pola sata...došla u bolnicu..puko joj vodenjak nakon par koraka i beba krenula..kaže da je jedva do rađaone došla...eto...samo da sve bude dobro...
Maleno zlato...preslatka je.samo neka je ona dobro, i veselo. sunce maleno, pusu joj daj i pomazi je za mene
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 15.1.2009 15:29:51
mynxlee
ivan prolazi kroz kojekakve faze, ali sve u svemu zdrav je, sto je bitno. upravo dojimo. hehe... ivan je porastao za 1 cm i popravio se za 640 grama, to sve od rodjenja.
sve sto ti bude trebalo tu sam. opisacu ti u detalje sve sto treba. hehe
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 15.1.2009 18:16:32
baklavicaa
Drage forumašice, ja danas bila na prvom vaginalnom, u 39 sam sedmici, tačnije danas ulazim u 40. Imala sam blago krvarenje nešto blijedo ružičasto sluzavo a sad je već intenzivnije i prava krv, pa se malo ufrkah, mada je doktor rekao biće malo sukrvice i da me to ne plaši...nemam nikakve bolove...jel ko imao sličnu situaciju i kada će prestati krvarenje? Toliko sam se pogubila nakon pregleda da nisam ništa ni čula ni pitala (tipa jesam li otvorena i sl.) samo sam čula da trebam doći ponovo 21-og ukoliko ne krene ranije i ja jedva dočekala da zbrišem iz ordinacije . Sad molim Boga da krene porod prije tog 21-og jer pregled mi se baš nije svidio...inače dr Mašić mi vodi trudnoću
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 15.1.2009 23:07:12
mnn
super, dolazim ja na konzultacije kod tebe.ti meni sve udetalje ispričaj ja volim znati tako da se mogu psihički pripremiti...zato i idem na tečaj za trudnice... da se smirim...da ne strahujem...ma ponekad me ulovi strah ali onda kad pročitam vaše priče smirim se...što bih ja bez vas.
malenome Ivanu pusu šaljem
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.1.2009 9:53:29
nestrpljiva
E drage moje evo i ja se prijavljujem na listu cekalica,termin mi je 14 feb.ali imam nekako osjecaj dace beba prije doci.sada smo u 37sed i polako brojimo dane.Doktor mi je na prosloj kontroli rekao da je beba krupna tad sam bila 34+6 i kao beba je tad imala 3220gr,pa je rekao da na iducoj kontroli a to je 30.1 ce provjeriti dali se puno udebljao ako da onda ce mi dati umjetne bolove da ga ranije rodim.To mi se nimalo nesvidja jer znam sta je porodjaj sa umjetnim bolovima beba nece a oni nasilno hoce.Neznam sta da radim dali da pristanem ili ne.Koliko su tocna ta ultrazvucna vaganja mozda se je doc. samo preracunao sta vi mislite???
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 17.1.2009 10:52:18
Tinki
Neznam, moguce je. Ali ipak ja sam prvi porod morala na carski, za bebu su rekli da je teska oko 4100 a rodila sam sina sa 3950, tako da uvijek mozes uzeti +,- 200gr. Medjutim u poredjenju sa mojom trenutnom trudnocom, obzirom da sam isto 37 nedjelja a kod doktora sam bila u 36 nedjelji, tvoja beba je dosta krupnija od moje. Evo mojih mjera: BPD=82,3mm=33+1 (dosta sitna glavica sto me veseli jer se nadam prirodnom porodu); a teska je 2590,70gr. i to me veseli, nadam se do poroda da ce imati izmedju 3200-3500,pa vidjet cemo.....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.1.2009 10:39:30
nestrpljiva
kod mene su sve mjere 2 sedmice unaprijed BPD je 99 sto odgovara cak 39sed,moja zadnja bebica je imala 3950 na porodjaju a cula sam da je svako slijedece dijete teze i vece.Sada nosim sina a inace su muske bebice krupnije od zenskih.Tjesim se sa tim da beba zadnje sedmice toliko puno nedobiva na kilazi i da moj mali nece biti tezi od 4200gr.Zasto si ti morala prvo da rodis na carski zbog velicine bebe ili je nesto drugo bilo u pitanju.Sinoc sam osjetila kako se beba pravo fino spustila nize pa mislim da bi mogao i jednu 2 sed prije termina da obraduje svoju mamu.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 18.1.2009 20:55:53
le_ella
i ja sam u 37 sedmici i imam vise vode nego sto treba i stomak tvrd zbog toga, doktorica mi je rekla da mogu da ocekujem da mi pukne vodenjak. citala sam u jednoj clanku da bebu u devetom mjesecu dobiva 1/2 pound na sedmicu sad koliko je tacno svim trudnicama koje zeljno iscekuju svoju bebu zelim da se sto lakse porode...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.1.2009 13:40:23
Tinki
Da, morala sam na carski jer je za moju građu beba bila prekrupna a termin prosao 3 dana i na to sve nisam se otvarala ni za prst, tako da mi je doktor savjetovao (znajuci da sam prije toga imala spontani i da nakon 5 godina braka jedva cekam bebu) da idem na carski. Ovaj put zaista zelim prirodan porod i radujem se svakom bolu. Kad smo kod bolova sinoc me probudili u 3 u jutro bolovi u ledjima, nesto kao predmenstrualini, trajali su oko 1-1,5 sat i prestali,nisu bili prejaki, citala sam da su to vrsta laznih, ali neznam samo da li to znaci da bi uskoro mogli pravi...., ko ce znati sigurno individualna stvar!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 19.1.2009 17:28:50
ringeraja
Evo i ja da se javnem:) Sutra, ako Bog da, ulazim u 38 sedmicu, tacnije 37+1. Jos nikakve bolove ne osecam, mada sam preksinoc osetila nekakvu cudnu bol. Dole nisko skroz, sa desne strane, me bilo uhvatilo, kao ukljesteno Osecaj kao kad sedite duze u polozaju malo rasirenih nogu, pa onda pokusate da ustanete i onda vas 'uhvati'... Priblizno takav osecaj... Inace, od bolova nista. Jedino sto svaku noc trckaram do kupatila i nazad... Torbu za bolnicu sam spakovala jos pretprosle nedelje, garderobica i namestaj za bebicu su takodje kupljeni. Sad se samo trudim da setam bar po sat vremena dnevno i budem psihicki spremna na eventualna iznenadjenja. Samo molim Boga da bude sve OK na porodjaju i sa bebicom i da me ne uhvati panika u tom trenutku, ostalo ce doci samo po sebi...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 20.1.2009 8:02:38
nestrpljiva
To sa bolovima je sasvim ok to su cuvene varalice i ja sam sinoc imala nesto poput peckanja u dnu stomaka a i ledja su me bolila.Ja kontam nek jos izdrzim 2 sed i onda nek dolazi ionako sam cula da muske bebe ranije dodju a moja je i krupna pa cisto sumnjam da cu do termina dogurati.Dali netko zna dokad se smije piti magnezijum jer sam cula da on smiruje kontrakcije a krajem trudnoce i nema bas nekog smisla smirivati ih. Jos nesto ja vec sedmicu dana imam problema sa mekom stolicom,inace se neosjecam bolesnom samo eto to me brine moze li to naskoditi bebici??
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 20.1.2009 11:48:25
Tinki
Ja isto pijem magnezij, doktor mi je rekao da mi ne moze smetati, samo pomoci, nije nista spomenuo da pred kraj prekinem... A sto se tice stolice ja isto imam stolicu po nekoliko puta dnevno, vjerojatno je i to od nekog pritiska na debelo crijevo, pretpostavljamo kao i na mjehur..... Mislim da je sve to normalna pojava, ..........ah jos malo i eto nasih vodolija.....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 26.1.2009 12:41:17
Dinkica
Cao svima, evo ja mislim da sam zrela za ove teme, termin mi je za nekih 15 dana, mada sumnjam da cu to docekati. Super se osjecam, nista me ne boli osim kukova, predpostavljam da se karlica priprema za sirenje. Onako, nisam posebno nervozna, cak sta vise jedva cekam, beba je u polozaju za prirodan porod pa se iskreno nadam tome, mada nikad se ne zna, racunam da je moguc i carski . Pravo volim slusati pozitivne price i lahke porode pa se nafuram na to . Jos uvijek radim pa ni ne mislim puno sta me sve ceka, torba je skoro spremna, jos cesalj, cetkica za zube i fotoaparat, to je najvaznije . Malo sam vise otekla danas nego inace pa mozda nesto i bude.........javicu se, veliki pozdrav za sve trudnice, da budemo hrabre onako kako samo zene to znaju
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.