|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
3.2.2009 12:18:08   
mamyca
Prati stanje,ako se nastavi ti fino otidji u hitnu,moze biti i da ti plodna vode pocinje oticati,jer ne mora znaciti da vodenjak brzo bukne i da sva voda odmah ode.Ako se jave jaci boovi ti pravac doktoru,sumnjam da ce te vratiti.Ne sekiraj se,nego budi hrabrauser posted image i javi nam sta se desilo,sretno.user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu ringeraja)
Neposredna veza do poruke: 1776
3.2.2009 12:29:01   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ringeraja

Kod mene ima novog. Sinoc ili bolje receno jutros oko 3h sam osetila da mi je u snu nekontrolisano izasla neka tecnost. Ja onako bunovna pomislih nije valjda menstruacija:D, odem do kupatila kad tamo bukvalno krenu mlaz neke malo tamnije tecnosti od urina, sa necim belicastim, onako malo sluzavo. To je trajalo najvise pola minuta i onda stalo. Ja onda nisam mogla zaspati, vec tako lezala do 5h, ocekivala da se nesto desi.

isto mi se desilo.. u noci bas...
otisla sam sutra dan u bolnicu, ustanovljeno da je oteklo vise od polovine plodne vode
zadrzali me i ja se porodila jos tu noc... 7 dana prije termina.. user posted image

mila moja, trk ti doktoru, neka provejre sta je to bilo : beba ne smije da bude bez plodne vode dugo... ako ti se ne jave kontrkcije, a nemas plodne vode, doktori ce izazvati porod indukcijom... sretno :)

Neposredna veza do poruke: 1777
3.2.2009 20:56:47   
ringeraja
Evo mene jos uvek kuciuser posted image . Bebica izgleda nece jos malo, jer ceo dan nisam osecala nista, a voda otice povremeno, po malo, i dalje je braonkasta. Vise nisam sigurna da l' je voda ili sluzni cepuser posted image
Veceras pocele slabe i kratke kontrakcije, u razmacima od po 15-ak min. otprilike, tako da se tesim da ce to uskoro ako Bog da.
Ako budu tokom noci ucestalije i jace, idem pravac bolnica pa sta budeuser posted image .
Hvala vam na podrsci i savetimauser posted image user posted image .
@Dina, koliko cesto (i koliko dugo) su trajala ta oticanja vode kod tebe? Nije ti odjednom sva voda otisla je l' da? Kakve je bila boje i kako je izgledala?
Ja sam uvek plodnu vodu zamisljala kao ovu obicnu, bez boje i da je gustine kao obicna voda.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1778
3.2.2009 21:20:03   
Tinki
Ringeraja ja bih isto da sam na tvom mjestu uputila se doktoru...mislim da ces ti ako Bog da ubrzo drzati svoju bebicu u narucju. Cure drage kod mene nista novo, nikakvih bolova danas sam opet isla u setnju dva sata, pokusava i u stanu kretati se sto vise, ali jos nikakvih naznaka. Doktor je rekao ako do petka nista ne bude da dodjem na ctg... Sinoc su me tako oraspolozili i umirili tekstovi o porodu na roda.hr, tako sam rasterecena i smireno cekam momenat kad ce mi bebica pokucati da zeli van....user posted image

Ishak, 30.12.2003.god.
Lamija, 15.02.2009.god.

Neposredna veza do poruke: 1779
4.2.2009 13:07:38   
mamyca
Draga ringeraja ja mislim da to sto tece je plodna voda,ti trk kod doktora i nista se nesekiraj,mi ti svi drzimo fige da sve prodje u najboljem redu i da ubrzo drzis svoju bebicu u narucju.Sretno.user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Tinki)
Neposredna veza do poruke: 1780
5.2.2009 9:13:25   
Dinkica
Meni jos 7 dana do termina a apsolutno nista se ne desava user posted image , nikavih bolova....
kako sam panicila mislila sam cim uđem u 9ti porodicu se....
Jutros sam pocela piti caj za dojilje da malom pripremim sike, mozda to nesto ubrza user posted image , javite se sta ima kod vas?

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 1781
5.2.2009 15:41:27   
noaa
drage moje pomagajte.sad sam u 35-om tjednu.jucer mi radili ctg i pokazivao trudove niti sam otvorena niti me boli samo sto sad umirem od straha.jel netko prosao nesto slicno

(odgovor članu jelena_ena)
Neposredna veza do poruke: 1782
5.2.2009 17:44:46   
le_ella
eh da se i ja javim i meni je jos 6 dana do termina, otvorena sam 2 cm vec 7 dana ali bolova nikakvih. user posted image user posted image user posted image user posted image   vise me nerviraju pitanja zar se jos nisi porodila pa ne moze prije zora svanuti!
draga noaa nemoj se puno sikirat to ti nista ne moze pomoci, nadam se da ce ti biti sve uredu.

Boze, olaksaj, nemoj otezati,
Boze, svaki nam posao zavrsi sretno, Uslisaj Boze!

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 1783
5.2.2009 17:56:02   
NANICA
E, da se i ja prijavim. Meni jos 7-9 dana a nista se ne desava. Idem na CTG, user posted image se uredno vrti i upinje user posted image user posted image

(odgovor članu le_ella)
Neposredna veza do poruke: 1784
5.2.2009 18:58:48   
Tinki
kod mene jos 3 dana do termina a isto tako nikakvih promjena, nikakvih bolova, danas setala oko 4km, reko mozda nesto se desi ali neide to bas tako lako cini se meni., sutra opet ctg, bebica se vrti, nadam se da necemo probit termin. Isto tako ljudi oko mene su cini mi se nestrpljiviji vise nego ja svaki dan dobijem po nekoliko SMS poruka na koje moram uputiti isti odgovor:"Nista novo".. Pozzz

Ishak, 30.12.2003.god.
Lamija, 15.02.2009.god.

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 1785
5.2.2009 20:23:51   
mala curica
Drage nase zelim vam sto brzi i laksi porod i da u narucju drzite svoje male andzele  user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 5.2.2009 20:30:17 >

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu Tinki)
Neposredna veza do poruke: 1786
6.2.2009 9:07:40   
Dinkica
Meni se sinoc spustio stomak a inace je bio strasno visoko, ja sam gotova user posted image , prekosutra imam kontrolu, pitanje je hocu li je docekati....

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1787
6.2.2009 18:14:35   
Tinki
Danas ctg uredan, u ponedjeljak sa stvarima na odjel, ali ipak na moju molbu slozio se da nemoram sa stvarima ako me ne bude bolilo jer sam za 5 minuta u bolnici ako krenu trudovi. Eto znaci imam vikend koji planiram provesti: subota -shoping i setnja gradom, a nedjelja: malo setnje kroz prirodu...bice to relaksacija i opustanje pred burnu sedmicu....user posted image

Ishak, 30.12.2003.god.
Lamija, 15.02.2009.god.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1788
6.2.2009 19:32:07   
le_ella
tinki zelim ti sve najjjjjjjjjj
i ja imam u ponedeljak pregled mada mi je termin 11 i zaista bi zeljela da se porodim 11 jer je mom dragom tad rodjendan to bi mu bio najljepsi poklon u zivotu user posted image user posted image user posted image user posted image

Boze, olaksaj, nemoj otezati,
Boze, svaki nam posao zavrsi sretno, Uslisaj Boze!

(odgovor članu Tinki)
Neposredna veza do poruke: 1789
8.2.2009 11:40:25   
Tinki
Hvala le_ella, evo danas je moj dan D ali cini mi se nista novo nece donijeti, medjutim vidjet cemo. Juce sam pjesacila 5 km, sve mi je utrnulo od hodanja, danas se dobro osjecam, lijep je dan pa cu opet malo van. Neznam zasto ali nekako imam osjecaj da bi sutra moglo to da krene, a mozda samo i umisljam... Javit cu vam se, pozzzz

Ishak, 30.12.2003.god.
Lamija, 15.02.2009.god.

(odgovor članu le_ella)
Neposredna veza do poruke: 1790
8.2.2009 11:45:46   
MirelaK
Drage moje buduce mame zelim vam svu srecu svijeta, da pood bude sto laksi. <mom malom je vec 3 mjesec a ne odvajam se od njega. Vidjet cete da vrijedi sva borba,...Sretno od Mirele i Ammara

Moj Ammar dosao na ovaj svijet 27.10.2008. god.

(odgovor članu Tinki)
Neposredna veza do poruke: 1791
8.2.2009 13:52:22   
ringeraja
@mamyca i @tinki, bile ste u pravu za porodjaj. To je bilo to! Rodila sam u sredu 04.02. oko podneva preslatku malu, zdravu devojcicuuser posted image user posted image
Hvala vam na podrsci, super ste!user posted image
Javicu se kasnije za malo siru pricu...user posted image

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 1792
10.2.2009 13:19:00   
Tinki
Iskrene cestitke ringeraja, kod mene jos uvijek nista novo, bolova nema osim nekih zanemarivih sl. menstrualnih koje osjecam povremeno... ali strpljivo cu cekati... kad sam mogla 9 mjeseci mogu i ovih par dana....user posted image

Ishak, 30.12.2003.god.
Lamija, 15.02.2009.god.

Neposredna veza do poruke: 1793
10.2.2009 16:08:38   
NANICA
Drage moje,
ja odoh u cetvrtak aB da na kliniku da me neko od doktora pogleda. Sta ce biti vidjet cemo. Javim vam se.
Inace pratim CTG i stanje ali nista se ne desava user posted image

(odgovor članu Tinki)
Neposredna veza do poruke: 1794
10.2.2009 16:46:22   
mnn
Držite mi se, želim Vam lagan porod!user posted image user posted image  i ja ču za dva mjeseca biti tu....uh malo me lovi strah....

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 1795
11.2.2009 9:01:23   
sabinas
IZVORNA PORUKA: NANICA

Drage moje,
ja odoh u cetvrtak aB da na kliniku da me neko od doktora pogleda. Sta ce biti vidjet cemo. Javim vam se.

Meni i tebi je isti dan termin....user posted image
|I kod mene se nista ne desava,na zadnjoj kontroli mi je doktorica rekla da sve izgleda kao da necu ni za mjesec dana.....I ja isto idem sutra na kontrolu...user posted image

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 1796
11.2.2009 10:07:08   
Tinki
I dalje svaki dan idem na ctg, jucer je beba bila dosta mirna i to je bilo dovoljno da moj doktor da komentar: ovo cemo rjesavat u petak ovako ili onako!,.... cure drage sta reci na to... ma koliko zeljeli prirodni porod cini mi se da nasi doktori nemaju vremena cekati uklapaju nas u svoje termine i dezurstva, od juce sam stvarno jako tuzna i razocarana.... beba se sinoc vrtila i od jutros i to ne malo nego fakat kao da igra po stomaku, mislim da je spavala kad smo bili kod njega na ctg, nisam protiv carskog ako je neophodan ali vjerujem da bi trebala mojoj bebici dati barem 7 dana priliku poslije termina da vidimo jesu li ona i moj organizam spremni uciniti i ovaj posljednji napor, ne mogu da vjherujem da nisu...,. imala sam 9 mjeseci idealne trudnoce, niti jednom povratila, niti bilo kakvih tegoba... apsolutno sve super.... zar je moguce da na kraju moram na carski, cini mi se da jeste isto mi se desilo i u prvoj trudnoci i nadala sam se da se nece ponoviti, isto tako doktor nije htio cekati vise od 3 dana nakon termina i ubijedio me da moram na carski, kasnije sam 100 puta pomislila da li sam trebala cekati jos koji dan, jer me kopkalo to sto je doktor isto prema svom planu to predlozio dolazili su novogodisnji praznici i htio me je rijesiti....neznam,...neznam,... neznam......Boze pomozi mi!

Ishak, 30.12.2003.god.
Lamija, 15.02.2009.god.

(odgovor članu sabinas)
Neposredna veza do poruke: 1797
11.2.2009 10:40:44   
Dinkica
Tinki ne znam koji doktor ti vodu trudnocu ali to je prebrzo za casrki, ja sam u nedjelju bila na kontroli i bila je trudnica 40+6 i doktor joj rekao da je sve ok ali eto da dođe naredni dan da joj pregledaju plodovu vodu, carski nije ni spomenuo.
Samnom u kancelariji sjedi zena koja je prenijela 10 dana i rodila prirodno, znači, sto se tiče prenošenja ne brini se ali reci doktoru da bi voljela prirodan porod ako ne smeta za bebu, ne znam i meni se blizi termin, i ja cu sve su prilike profurati ali moj doktor nikad nije spomenuo carski, cak sta vise ja ga pitala za savjet ako on ne bude u smjeni prilikom poroda, kaze on: samo prirodno user posted image .
Mada se to nikad ne zna, ako ne moze ne moze, vazno je da ces ti akobogda drzati svoju bebu u naručju na ovaj ili onaj način, samo pomisli da su oba načina svakodnevnica..... Sretno i javi nam se

(odgovor članu Tinki)
Neposredna veza do poruke: 1798
11.2.2009 12:55:39   
Amela83
Sretno Sabinas!user posted image user posted image user posted image Nemoj se brinuti. Moja prijateljica se porodila (prirodno) 4.dan poslije termina, a sve do zadnjeg momenta nije imala nikakve naznake da će se poroditi. Jednostavno, ujutro u pola 5 joj pukao vodenjak...počele kontrakcije...a u rađaoni nije bila ni 1h. I stig'o mali Ajdin! user posted image
Mnoge mamice su rodile poslije termina.

Pusa za tebe i bebanuuser posted image

JAVI SE   (odgovorila sam ti na ppuser posted image )

(odgovor članu sabinas)
Neposredna veza do poruke: 1799
11.2.2009 13:48:31   
NANICA
IZVORNA PORUKA: sabinas

IZVORNA PORUKA: NANICA

Drage moje,

Meni i tebi je isti dan termin....user posted image
|I kod mene se nista ne desava,na zadnjoj kontroli mi je doktorica rekla da sve izgleda kao da necu ni za mjesec dana.....I ja isto idem sutra na kontrolu...user posted image

Eh pa ljubice, vjerovatno se vidimo gore sutra ali necemo znati da smo to mi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sabinas)
Neposredna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *