Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 26.1.2009 14:24:29
ringeraja
@Dinkica, kad ti je tacno termin? I meni je za 14-ak dana otprilike, ali jos nikakve promene ne osecam. Malo su i meni natekli prsti na nogama i rukama, ali nista strasno. Povremeno me ukljesti stidna kost, ako se moze tako reci , ali ne precesto i ne traje dugo. Jedina novina je sto osecam kao blaaagu napetost, kao osecaj pred menstruaciju, po dnu stomaka. Eto, znaci nista specijalno i nesto mnogo drugacije nego ovih ostalih dana... Hmm... Ko zna, mozda i preguram termin... Torbu sam i ja spremina, jos par sitnica i to je to...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.1.2009 13:00:16
Dinkica
Termin je 12i februar, voljela bih da porod bude malo prije termina, ali sudeci po oteklinama ako izdrzim do kraja sedmice bice super. Mene nista ne boli u predjelu stomaka ni nize, ja samo ocekujem puknut vodenjak (samo da me ne zadesi na poslu, bila bi to bruka ) ili ce bolovi doci iznenada, uglavnom sad za sad nista..................... bicemo u kontaktu
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.1.2009 21:33:14
nestrpljiva
e zene ja sinoc pomislih da cu roditi pocelo me boluckati oko 8 navecer pa sve do 1 ujutro i onda sam zaspala juzros mi bude pravo krivo,nije mi prva trudnoca ali nikad nisam imala ovakve varalice.bolilo me u dnu stomaka i ledja a stomak tvrd ko kamen bio i sve to svakih 15min u trajanju od 3min.evo sad se opet cudno osjecam opet stomak tvrd ledja bole,sta vi mislite mozda bebac uskoro i izadje,termin mi je inace 14.02.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.1.2009 12:33:09
Tinki
Nestrpljiva ne znam sta da ti kazem i ja sam imala nesto slicno ali krace je trajalo nego kod tebe. Taman se ponadam evo to je to, krenulo je a ono nista kasnije. Isto mi je stomak tvrd ali neznam ima li to kakve veze. Sutra imam zakazano kod doktora pa cu vidjeti sta on kaze. Danas mi je rodjendan pa svako me zove i pita ej da neces na svoj rodjendan roditi, DAJ BOZE! Sto prije to bolje....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.1.2009 17:50:42
mynxlee
i ja sam imala iste simptome, pa mi ivan kasnio 13 dana. prepoznacete onu pravu bol. ja sam mislila da necu, ali jesam. bole ledja, kao da se rastavljaju. bol traje nekoliko sekundi, pa prestane. ne zaboli odmah jako, nego se postepeno pojacava bol.jednostavno osjetite kako ta bol polako dolazi.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.1.2009 20:57:47
neki
Hej zene moje,nisam mogla da odolim,a da se ne javim I ja sam mislila da li cu prepoznati bolove,i istog trena sam skontala da je to to.U pocetku su bili skroz slabi bolovi pri dnu stomaka,nisu me bolila ledja nikako,pa tek kasnije u bolnici pred salu su postali nepodnosljivi...Ma vjerujte da sam ih vec zaboravila Nego ja vam zelim puno srece i kao sto Tinki rece zelim vam svima porod kao sto je bio moj...Pusa
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.1.2009 10:53:07
Tinki
Aj cure drage mene od jutros boli nesto kao pred menzes ali najvise na desnoj strani pri dnu stomaka i bol mi silazi niz desnu nogu.... pomalo i ledja bole, ja bila prijavila neki ispit mislila reko kad me profesorica vidi ovakvu pustice me sigurno... hahha, medjutim nisam mogla ni otici bolovi periodicno traju od 9 sati. Danas imam termin kod doktora u 16;30h. Uh znate sta jedva cekam da krene......pa neka boli koliko god.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.1.2009 16:17:15
nestrpljiva
draga tinki nadam se da je to bilo to i da si sada sa svojom a ako ne javi sta je rekao doktor,ja imam sutra kontrolu a citavu me sedmicu uvijek bolucka ali nikad ono pravo jedino sto me neka prehlada uhvatila
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 29.1.2009 21:50:32
Tinki
Hvala cure, bila sam kod doktora kaze da je sve spremno da krene, bebica se okrenula, kilaza 3188, nadamo se prirodnom porodu, kaze da sto vise hodam po stanu i ako vise zaboli da dodjem sutra u bolnicu ako ne da cekam jos malo. Uglavnom sva sam sretna izisla iz njegove ordinacije jer mi je ulio nadu da imam velike sanse se prirodno poroditi. Beba nije velika, bolovi su vec poceli eh sad samo zavisi koliko brzo cu se otvarati. Kze da to puno ovisi o meni, koliko se budem kretala. Pa curke odoh u hodanje jednako me boli cijeli dan pa vidjet cemo hoce li sta biti veceras ili sutra....pusa, hvala na podrsci!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 30.1.2009 23:12:23
Tinki
Samo da se javim, nista novo kod mene, bolovi prestali negdje oko ponoci, poslije toga zaspala i danas dan prosao a da nista nisam osjetila, toliko sam se dobro osjecala i bila puna elana, otisla u salon na sisanje i feniranje, kasnije na proslavu rodjendana od kumceta.... To juce nisam mogla ni zamisliti.... Eto drage moje... izgleda da cu ja do zadnjeg imati varalice i biti u neizvjesnosti... ali nema veze izdrzat cu ja to... pusa svima.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 1.2.2009 21:36:28
nestrpljiva
drage moje samo da javim da je moj mali semih 30.01 u 04.50 dosao na ovaj svijet sa 3720gr i 49 cm svim ostalim trudnicama zelim sretan ostatak trudnoce
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 2.2.2009 15:45:56
Tinki
Cestitke Nestrpljiva, ovo mi je bilo iznenadjenje jer si termin imala poslije mene.... super, svaka cast zelim ti brz oporavak i sto prije tvoju porodjajnu pricu... ja sam danas bila kod doktora, kaze da se samo bacim u hodanje..., tako da sam poslije toga hodala po gradu 2 sata, nemam nikakvih bolova ali mogu reci da sam kako se blizi cilj sve smirenija i sad imam osjecaj da bih mogla cekati, vise sam bila nestrpljiva u 37 i 38 nedjelji nego sad u 40-toj.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.2.2009 10:27:58
eniii
Nestrpljiva cestitam,sve najbolje tvojoj bebici,tebi brz oporavak.Ja imam jos nekih 10-tak dana nadam se da ce biti prije al vidjecemo juce sam bila na kontroli sve je uredu hB otvorena dva prsta,zadnjih dana imam bolove pri dnu stomaka,ledja pa neznam ja cekam....dr. kaze u slucaju da nista nebude do ponedjeljka onda se ponovo vidimo iako bih ja volila da moja bebi bude samnom aBd do ponedjeljka...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.2.2009 10:45:16
Dinkica
Tinki ti si nam sad akoBogda prva na listi u februaru, ako stignes javi ako te nesto zigucne i kako te boli, kod mene isto nista nema, samo malo natekli prsti na rukama, noge obavezno, nocas su me malo krsta zignula i osjetila sam blagi bol u stomaku kao pred menstruaciju ali sve je to krtako trajalo. Tek za 5 dana idem na kontrolu pa cu vjerovatno znati da li sam ista otvorena.....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.2.2009 11:38:27
ringeraja
Kod mene ima novog. Sinoc ili bolje receno jutros oko 3h sam osetila da mi je u snu nekontrolisano izasla neka tecnost. Ja onako bunovna pomislih nije valjda menstruacija:D, odem do kupatila kad tamo bukvalno krenu mlaz neke malo tamnije tecnosti od urina, sa necim belicastim, onako malo sluzavo. To je trajalo najvise pola minuta i onda stalo. Ja onda nisam mogla zaspati, vec tako lezala do 5h, ocekivala da se nesto desi. Za to vreme sam osecala blaage, kratke bolove kao menstrualne, ali podnosljive. Meni je termin prema babici 07.02., tako da ne znam sta da mislim Onda opet oko pola 6 odem do kupatila i onda primetim da sa tom tecnoscu (vodom ili sluzi?) ode i malo neceg braonkastog. Zvali bolnicu, a oni kao to nije nista ako ne oseca bolove. Neka cega do jutra, proveri kakve je boje tecnost i to je to... Ja se onda istusirala, sredila i bila spremna da podjem, za svaki slucaj, ali se nekako sve smirilo, te ja oko 7 sati opet zaspala. Onda oko 8h opet na WC, i onda opet malo te tecnosti izadje, a na ulosku koji sam bila stavila, bila je malo ruzicasta. Malopre opet malo izadje tecnosti, ali ovog puta malo jace braon (tamno oker hehe). Ja ispricah svaki detalj, pa se nadam da ima neko nesto da mi kaze iz svog iskustva. Sta je bila ova tecnost: vodenjak ili taj sluzni cep? Ja zamisljam da kad pukne vodenjak, onda to tece dugo i nekontrolisano, dok je meni ovo curelo krace iz nekoliko puta???? Daj javite se hehehe
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.2.2009 11:51:08
mamyca
Ja bih otisla ginekologu,jer ti je svakako brzo termin,moze biti da ti je ispao sluzni cep ili da ti je pukao vodenjak pa da polako tece.Ne brini,otidji na pregled,i sretno draga,zelim ti lagan porod.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 3.2.2009 11:58:11
ringeraja
@mamyca, hvala ti! Problem je sto ovde u Svedskoj nece da te prime dok oni sami ne budu smatrali da treba da dodjem , bas glupo... Uz sve to, primetila sam da juce i prekjuce imam svrab dole i taman kad sam planirala da uzmem nesto u apoteci, desi se i ovo... Hairli bilo... Samo se uzdam u Boga da ce sve biti OK i proteci u najboljem redu...
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.