Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 5.1.2009 22:42:29
Tinki
Evo da se i ja malo ukljucim, posljednjih sedmica redovno citam sve info sa ove stranice i super mi dodje da upotpunim znanje. Sutra ulazim u 36 nedjelju i moram priznati da sam vec u velikim pripremama, obzirom da su mi rekli da curice ponekad dodju ranije nego planirano. Termin je 08.02.2009! Lijep pozdrav svim trudnicama.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.1.2009 13:00:56
dinciii
Draga Tinki ja sam dobila curicu koja je kasnila 12 dana mislim da ne bi ni tad izasla da nisu uzrokovali porod....nemoj samo o tome mislit kako ce ranije se rodit...tako sam ja iako nisam znala sta nosim curicu il djecaka govorila joj imam osjecaj da cu se ranije porod...i vidi me na kraju kako god zelim da imas sto laksi i brzi porod...i da uskoro budes sa svojom bebicom....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.1.2009 13:52:35
zmijica
evo i mene,jos 10-tak dana do termina,dani tako sporo prolaze,ja vise ne znam sta bi sa sobom,jedva cekam da se ako Bog da porodim,svaki dan cekam neki znak da se dan D blizi al nista....sve isto,sve po starom osim sto sam postala toliko nervozna da ne mogu nikog ocima gledat,svi me nerviraju i idu mi na zivce....joj ja hocu da se sto prije porodim
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.1.2009 15:08:53
neki
Hvala vam zenice moje sto mislite na mene Ma pravo sam se unervozila,jos narod non-stop zivka i pitaju je li,kad ce itd.To me jos vise ubija u pojam...Cini mi se i nije me vise toliko strah,ma samo da izadje A stvari sam spremila ima i mjesec haman Cula sam da se djecaci radjaju prije termina,a da se curice radjaju posle termina(mada u to slabo vjerujem,ali eto),a mi iscekujemo pisonju he he...Pozz od mene,pa se javnem opet
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.1.2009 17:31:29
dacamaca
cao svima.ja sam u 40 sedmici trudnoce a termin mi je sad u ponedeljak ,nemam nikakvih bolova.Danas sam bila kod ginekologa radio mi ctg sve u redu,al mi nije radio vaginalni pregled, kao nemas bolova i nema potrebe prije petka na 2 dana prije termina.Jako sam nervozna ubi me ovo iscekivanje.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 6.1.2009 19:18:41
dinciii
neki kazu da je obrnuto...ako je musko da prodje termin a zensko da prije...al ja sam zivi primjer da to nije tacno...hehehehe...uglavno sretno...a savjet jedan...ja sam pred kraj toliko bila nervozna i jos taj narod sto je zvao...na kraju sam smanjila zvono od telefona da se nisam morala nikom javit.....i nisam ga palila dok se nisam porodila. ..sretno
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.1.2009 12:28:09
idana_85
IZVORNA PORUKA: neki
Hvala vam zenice moje sto mislite na mene Ma pravo sam se unervozila,jos narod non-stop zivka i pitaju je li,kad ce itd.To me jos vise ubija u pojam...Cini mi se i nije me vise toliko strah,ma samo da izadje A stvari sam spremila ima i mjesec haman Cula sam da se djecaci radjaju prije termina,a da se curice radjaju posle termina(mada u to slabo vjerujem,ali eto),a mi iscekujemo pisonju he he...Pozz od mene,pa se javnem opet
Draga moja,ja vec dva dana dumam sta je s tobom. Znaci jos cekas. Javi bona kad krene da se veselimo...Pusa i sretno!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.1.2009 1:18:24
frkica
pozdrav drage moje vaši savjeti su mi od velike pomoći od početka trudnoće. Nisam često pisala više sam čitala ono što ste vi pisale i pokušala se pridržavati sveg napisanog. Meni je termin 20.januara znam da ima još do tog dana al imam jedno pitanje na koje mi treba vaš odgovor. Cijelu trudnoću sam vodila kod privatnog doktora mada sam potrebne nalaze vadila u domu zdravlja al nisam bila na pregledima u vojnoj bolnici gdje bih se voljela poroditi. Dobila sam uputnicu od doktora iz doma zdravlja za vojnu bolnicu al nisam sigurna hoće li biti nekih problema prilikom prijema jer nalazi koje ću nositi sa sobom bit će od privatnog doktora. Znam da sam otišla od teme al nisam ništa slično našla na sajtu pa vas molim da mi odgovorite i date neki savjet jer se bojim da me neće htjeti primiti.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.1.2009 19:36:52
Anais
frkica, nema razloga za brigu, ja sam isto do 7. mjeseca isla kod privatnika a nakon toga u vojnu ... tamo sam dr. miseljicu dala sve nalaze od moje privatne doktorice, i to je najnormalnije, ne smije te niko vratiti ... i da, i meni je termin 20. januara :) pa se mozda vidimo gore :)
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.1.2009 20:27:48
idana_85
Neki draga, pa nije zar da se grijes na plin? Pih, bas su odabrali trenutak kad ce ga ukinuti...I meni je tako bilo, sedam dana pred termin rikno radijator, sreca popravise ga na vrijeme....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.1.2009 0:34:45
frkica
hvala ti puno sad mi je mnogo lakše cijelo vrijeme sam razmišljala da li sam pogriješila što nisam išla odmah u bolnicu al sam na početku trudnoće imala malih problema sa cistama pa sam nekako više vjerovala doktoru kod kojeg sam redovno išla.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.1.2009 12:14:14
neki
Zenice moje,evo mene,jos sam tu... Danas isla na pregled,ginekoloski,kaze doktor,nece ovo jos Pa poludila sam,kaze samo polako i smireno,termin prosao,ma rekoh sta smireno,ja vec na pola luda Ali bitno je da je sve u redu...Eto,pusica od mene
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.1.2009 13:40:00
dinciii
Neki sad ce to zacas....
jesil nervozna,ja sam zadnje dane bila katastrofa...kud nervozna kud svijet zivka...kud nece beba vani...uhh....koliko si presla preko termina do sada...ja sam se porodila 12 dan od termina....gotov kad nisam pobudalila...a i tad ja mislim da beba ne bi izasla da me nisu ostvili 10 dan u bolnici pa sve pokusavali da izadje....i na kraju opet carski...Sretno ti u svakom slucaju.cuvam ti fige....
a naravno i ostalim cekalicama zelim sve najbolje..
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.1.2009 21:28:15
neki
Tu sam,tu sam Ma ne znam jesam li nervoznija zbog toga sto ovaj nestasko nece vani,ili zbog naroda koji staaaaaaalno zivka i ispituje Taman vala dok ovaj plin dodje,dok se kucica ne zagrije,dok ja malo jos poradim po kuci,i valjda ce maleni dotad Hvala vam u svakom slucaju zenice moje drage sto me bodrite...Imate veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliku pusu od mene
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.1.2009 21:42:26
mynxlee
neke, toplo ti preporucujem da se dobro ispavas i odmoris. pusti kucanske poslove. vjeruj mi da ce ti trebati odmora i snage, kako za porod tako i oko bebe. i ja sam kasnila 13 dana. ko zna bi li se i tad porodila da mi nisu dali onu test infuziju.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.1.2009 21:51:57
Romali
Neki, još si tu? Sjećam se da si davno pitala za sluzni čep, ja mislila ti odavno mama. Šalim se, samo polako. I ja sam mao prenijela i luda hodala zbog poziva i pitanja- Još nisi
Sada znam da bih drugi put drugačije i pametnije Sretno tebi i svim ostalim trudnicama kojima je termin blizu,a mynxlee tebi savjet- ne brini zbog spavanja, sve su to samo fazeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ima ih milion.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.1.2009 21:54:20
mnn
neki nedaj se sve če biti dobro ma dečki su malo lijeni ne da se njima izači na ovu hladnoču...
a ja bila na tečaju za trudnice...ma samo te prepadnu...a nigdje nekog stručnog objašnjenja...nego sve ako bude...ma reči ču sljedeči put da nisam vidovita da sve predvidim...
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.