RE: Prvač (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Edita1989 -> RE: Prvač (15.10.2015 13:03:42)

Ma nismo probali nista posebno,naljutim se na njega,ne pricam sa njim,oduzmemo playstation...ali to nista,jucer kazem mm,trebaju mu neke strozije kazne,on kaze,da cekamo malo,mozda se popravi..ne znam,nisam pametna...rekoh da vidim,ima li ovdje takvih slucajeva...Mi smo 5 godina bili u zajednici,Amen je uvijek sve imAo,uvijek su ga mazili,ja to krivim,mozda je previse umazen i misli,ne mora on nikoga da slusa,ali kako da popravim to,ne znam...

Edita1989 -> RE: Prvačići (15.10.2015 13:06:44)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Edita1989

Zenice drage,moze li koji savjet,pomoc..Ovako..Moj Ameen ide u privatnu skolu,trazili smo stvarno najbolju skolu da ga upisemo...Skola je super,sve odlicno,ali moj Ameen ne slusa...U ovoj skoli je zavrsio predskolsko,bio je super,ali kako je krenuo u prvi,uzas..Sto se tice ucenja,pametan je,brzo pamti,redovno ucimo kod kuce,radimo zadacu,ali u skoli,uciteljica se zali..Nece da sjedi,hoda po razredu,ne pazi na svoje stvari,nekad nece da slusa uciteljicu..Sta da radim????Mm i ja smo puno posveceni njemu,vodimo ga na taekwondo,trenira,pokusavamo da bude dobro,odgojeno dijete..Nikad ga ne tucemo,pricamo sa njim,puno pricamo sa njim..Ako uradi dobro,nagradimo ga..Ne znam sta cu mu..U subotu cemo ici u skolu,da pricamo sa uciteljicom,tacno imam tremu,sta ce reci vise za njega...

a kazna...
jel imate vi pored sistema pohvale i nagrade i kaznu...
ukini mu trening za sport ako se nije ponašao dostojno učionice...

mada popričaj sa učiteljicom, to hodanje i totalna neposlušnot trebaju vam biti predmetom analaize...
il se nešto pormjenilo što ga ponukalo na to ...
ili možda treba posbeniji pristup u odnosu na durgu djecu...
učiteljica mora znati uspotaviti autoritet svakom djetetu...a u jednom razredu različite djece i kaktera je mnogo...ona ima u opisu posla da to pomiti i sve što primjeti i pšrenese vam...
u subotu aBd idemo da pricamo sa njom,pa cemo vidjeti...u predskolskom je bio bolji,uciteljica bila starija i stroga..mozda ova nije stroga,ne trudi se plaho,samo nama napise tako i tako [sm=zmeden.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (15.10.2015 13:14:21)

Draga fino ceete porazgovarati s uciteljicom o svemu.
U pretskolskom je drugacije ipak nego u skoli.
Manje pauza, vise sjedenja, ucenja, discipline. Mala djeca imaju manju sposobnost paznje pa im dosadi, ne zele da sjede i ustaju, setaju, ometaju.
Uciteljica treba tadati autoritet. Mnogo pricajte s Amenom. Sistem nagrada i kazni ubacite obavezno.
Nista kroz fiku i dreku, vec polako.

Ne kaže se bez razloga da je adaptacija u prvom razredu do kraja prvog polugodišta, a za mnoge još i dalje....

Dobra vasa komunikacija s uciteljicom jako je bitna koliko i sa djetetom.
Neka oni u skoli prprate njegovo ponasanje i utvrde sve to.
Uglavnom nije lako, ali uz dobre metode i vase i od skole nadam se da ce dijete shvatiti skolu na pravi nacin [sm=smiley1.gif]

Edita1989 -> RE: Prvačići (15.10.2015 13:17:32)

Bas sam se nasekirala,ja sam ocekivala nesto skroz drugacije..Ameen je stvarno pametno dijete,bistro,samo eto ne znam sta mu bi...U kuci,kad radimo zadacu,Bogami sjedi,uradi sve,a u skoli nekad odbija,nece da pise[sm=zmeden.gif]

Alma_27 -> RE: Prvačići (15.10.2015 14:22:39)

Bas sam se nasekirala,ja sam ocekivala nesto skroz drugacije..Ameen je stvarno pametno dijete,bistro,samo eto ne znam sta mu bi...U kuci,kad radimo zadacu,Bogami sjedi,uradi sve,a u skoli nekad odbija,nece da pise[sm=zmeden.gif]

I u prvom razredu srednje skole im treba vremene da se naviknu. Ocjene u prvom polugodistu budu losije od starijih razreda.
Mozes misliti kako je maloj djeci [sm=smiley1.gif] Tvoj sin ima problema sa ozbiljnim shvatanjem ponasanja u razredu, neko drugo dijete mozda zaboravlja da treba pisati zadacu, onaj treci nece da crta, ovaj nece da pise...

Maya_K -> RE: Prvačići (15.10.2015 14:47:35)

Moj se hvala Bogu popravio.
Bude dana kada ništa "ne stigne" tj neće, jednostavno nema koncentracije, ali zato pored priče i rada s njim ima kaznice. (tipa nema tableta, itd..)

Edita draga, i kod mene je to slično. Kad hoće hoće, a kad neće pa ništa neće. Odmah je gladan, mora piškiti, kakiti i sl...

Sretno u svakom slučaju porazgovarajte s učiteljicom.

Edita1989 -> RE: Prvačići (15.10.2015 17:42:04)

I ja cu onda samo kaznu da uvedem,nema mi druge...jer ako ga sada ne stisnemo i ne popravimo,gotovo je..hvala vam na savjetima zenice...

škorpija -> RE: Prvačići (15.10.2015 20:00:07)

i naša učiteljica se žali da Ajdin ne sluša u školi, priča na času, okreće se, ustaje, sve je žena u pravu, razumijem je, ali ja znam da je on trebao još godinu ostati u vrtiću, ali zakon je rekao da ne može i da mora u školu, tačno mu nedostaje još godina igranja

Edita1989 -> RE: Prvačići (15.10.2015 20:50:12)

Ma vjerujem da im treba vremena jos malo,mali su oni,a skola je obaveza..Ameen izlazi u jutro u 7,dodje kuci u 15:00...Tri dana u sedmici ima trening od 17:00..pored toga ucenje svaki dan...samo vikendom uspije malo izaci napolje,fali mu igra...

salmy -> RE: Prvačići (15.10.2015 22:19:10)

A je pricao na casu i vidim da se jos roditelja zali na to pricanje[sm=smiley36.gif] popravio se jeer smo mu ukinuli dan dva biciklo mobitel i net...skontao da je pogrijesio

sad je sretan kad uciteljica kaze da je bio dobar[sm=smiley36.gif]

sve je to za njih novo..i normalno da pricaju ..ovaj je u pocetku govorio da ga drugar nasmijava[sm=jezicek.gif] ko djeca

imaju curicu u razredu koja place nece u produzeni...a ima 7 godina[sm=smiley13.gif] dusa draga..danas mama dosla po nju place suza suzu goni

Edita1989 -> RE: Prvačići (15.10.2015 23:07:44)

Ma djeca su malo i opterecena,mislim,moj ima 7 casova u prvom razredu,ja sam tek u 8. Imala 7. Cas [sm=smiley36.gif]..knjige sve ima duple,na arapskom i engleskom,zao mi ga kad mu stavim onu torbu na rame,stvarno je teska...elem,vidjet cemo uciteljicu,popricati sa njom,njemu sam vec sakrila playstation,to mu je najveca kazna [sm=smiley36.gif]..samo strpljenja,bit ce bolje aBd...

pocahontas -> RE: Prvačići (16.10.2015 8:20:42)

ma vala se i te učiteljice nekad previše tužakaju, djeca su mila majka za to tužakanje
čuj pričao je i to prijavljuje roditelju[sm=zmeden.gif] ima tu mjesta da mu naravno i roditelj skrene pažnju, ali svako će dijete pričati na času ako je takva atmosfera i ako vidi da ima prostora za to..više je tu do tebe draga učiteljice, skoncenrtiši se i malo razred dovedi u red, ha ja [sm=smiley36.gif] ovo ja onako, uopšteno[sm=smiley36.gif]
a definitivno su oni mali, naročito ovi dječaci laprdavci..zaigrani beskrajno i ja ne vidim ništa loše u tome [sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (16.10.2015 8:40:56)

IZVORNA PORUKA: pocahontas

ma vala se i te učiteljice nekad previše tužakaju, djeca su mila majka za to tužakanje
čuj pričao je i to prijavljuje roditelju[sm=zmeden.gif] ima tu mjesta da mu naravno i roditelj skrene pažnju, ali svako će dijete pričati na času ako je takva atmosfera i ako vidi da ima prostora za to..više je tu do tebe draga učiteljice, skoncenrtiši se i malo razred dovedi u red, ha ja [sm=smiley36.gif] ovo ja onako, uopšteno[sm=smiley36.gif]
a definitivno su oni mali, naročito ovi dječaci laprdavci..zaigrani beskrajno i ja ne vidim ništa loše u tome [sm=smiley1.gif]

Ma donekle se slazem draga.
Ali vjeruj mi da ima pricalica toliko da ih jednostavno ne mogu umiriti na casu.
Znam po djecaku od brata koji je odlican ucenik ali mu je mana to pricanje, jednostavno njega boli uvo i on prica dok ga ne opomene ucitelj, pa stane, pa opet i sve tako. Koliko god on pokusavao da dovede razred u red mali je tolika pricalica da sve kroz osmjeh i zezanciju radi, a najbolji u razredu [sm=smiley36.gif] Primirio se tek u drugom razredu, no jos zeza s pricanjem [sm=smiley36.gif]
Mora se sa djetetom pricati malo vise. I mi i oni.
I slazem se sto Alma napisa iznad ( Tvoj sin ima problema sa ozbiljnim shvatanjem ponasanja u razredu, neko drugo dijete mozda zaboravlja da treba pisati zadacu, onaj treci nece da crta, ovaj nece da pise...)
Tako i jeste. No sve su to poceci i vremenom polako uz dobru metodu uciteljice i stalno pricanje roditelja dijete ce skontati neke stvari [sm=smiley1.gif]

Edita1989 -> RE: Prvačići (16.10.2015 9:13:01)

Mi se puno trudimo oko djeteta,pricamo,opominjemo..Ameen jest nemirko i stvarno taj nikad ne staje..Ali znam da je dobrica i da je pametan..Samo eto iznervira me ovako kad mi pocne pisati..Oni imaju svesku,tu ona pise ako treba nesto da donese u skolu,sta imaju za zadacu i kakvo im je ponasanje..svako malo ona napise da Amen ne slusa...sto rece pocahontas,tuzaka..Neki dan dosao,na uniformi pise njegovo ime i razred,na arapskom i engleskom..pitam ga ja,sta je ovo,kaze on,pa mama ja sam obiljezio svoju jaknu,nekad mu ostane u skoli,pa ne znaju cija je [sm=smiley36.gif] kad poslije,pregledam knjige,a uciteljica mi napisala kako je Ameen pisao po uniformi [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (16.10.2015 9:28:46)

Mi se puno trudimo oko djeteta,pricamo,opominjemo..Ameen jest nemirko i stvarno taj nikad ne staje..Ali znam da je dobrica i da je pametan..Samo eto iznervira me ovako kad mi pocne pisati..Oni imaju svesku,tu ona pise ako treba nesto da donese u skolu,sta imaju za zadacu i kakvo im je ponasanje..svako malo ona napise da Amen ne slusa...sto rece pocahontas,tuzaka..Neki dan dosao,na uniformi pise njegovo ime i razred,na arapskom i engleskom..pitam ga ja,sta je ovo,kaze on,pa mama ja sam obiljezio svoju jaknu,nekad mu ostane u skoli,pa ne znaju cija je [sm=smiley36.gif] kad poslije,pregledam knjige,a uciteljica mi napisala kako je Ameen pisao po uniformi [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]

A on samo htio da oznaci svoju jaknu, dusa draga [sm=smiley36.gif]
Pojasni ti njoj onda neke stvari [sm=smiley36.gif]

salmana -> RE: Prvačići (16.10.2015 9:32:47)

Edita, u koju skolu ide Ameen?

ziki -> RE: Prvačići (16.10.2015 9:35:30)

Edita znam da ti nije sad do zeze al vaša učiteljica na nivou tužibabe od 6 godina [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

lulaloo -> RE: Prvačići (16.10.2015 9:43:06)

pa oni su prvacici, idu u skolu tek mjesec i po?!?
Njihova adaptacija jos nije ni pocela kako treba, a kamoli zavrsila.

Ne kazem da ne treba roditeljima skrenuti paznju na trenutne, hajdemo reci, slabosti djeteta i na tome raditi - ali, pisati svaki dan i porucivati roditelju da dijete ne slusa? A tek oktobar? Ma daaaaj.

U razredu mog djeteta (takodjer prvacici) ima djevojcica koja jos uvijek nije niti rijec progovorila ispred razreda - i to po vidjenju uciteljice uopste nije problem, pobogu, ona se jos adaptira i sl. A majka od djevojcice ludi i trazi od uciteljice da se nesto poduzme. Medjutim, kako sam vec i napisala, uciteljici to uopste nije problem, jer, najbitnije je da je dijete mirno, da ne ometa nastavu, a to sto ne prica ispred i sa razredom, Boze moj - samo neka ne ometa druge, i sve je ok. Uzas.

Edita1989 -> RE: Prvačići (16.10.2015 11:19:02)

IZVORNA PORUKA: salmana

Edita, u koju skolu ide Ameen?

Mi zivimo u Jordanu,skola se zove Latin..

Ziki,dobro si to rekla :)

veeseelaa -> RE: Prvačići (16.10.2015 11:25:32)

a definitivno su oni mali, naročito ovi dječaci laprdavci..zaigrani beskrajno i ja ne vidim ništa loše u tome

ma nemoj dječaci mali a curice nisu male
vidi Boga ti [sm=smiley36.gif]

pocahontas -> RE: Prvačići (16.10.2015 11:35:57)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a definitivno su oni mali, naročito ovi dječaci laprdavci..zaigrani beskrajno i ja ne vidim ništa loše u tome

pa jesu i psihicki su nezreliji od curica to je opste poznato a i one se i fizicki brze razvijaju [sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (16.10.2015 11:40:43)

pa jesu i psihicki su nezreliji od curica to je opste poznato a i one se i fizicki brze razvijaju [sm=jezicek.gif]

onda ih u jedan vakat muski presisaju[sm=jezicek.gif]

megi -> RE: Prvačići (16.10.2015 11:56:48)

Skorpija i nama treba jos jedna godina igranja
jucer je zaboravila da treba nauciti pjesmicu al to njjoj nije neka frka
zdacu uglavnom uradi, nekad joj bude mrsko i koncentracija slabija al trudi se

i mi u razredu imamo jednog djecaka koji je jako nestasan, svaki dan nekoga udari, pa vidjecemo0 hocu li uciteljica i roditelji mu kako utjecati na njega

pocahontas -> RE: Prvačići (16.10.2015 12:03:34)

IZVORNA PORUKA: Medić*

onda ih u jedan vakat muski presisaju[sm=jezicek.gif]

da, fizicki [sm=jezicek.gif][sm=sad.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (16.10.2015 12:06:21)

psihicki tesko, po sebi znamo[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>