RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Medić* -> RE: Prvačići (16.9.2015 13:44:24)

IZVORNA PORUKA: škorpija

IZVORNA PORUKA: Medić*

Moj je juce zaboravio kosulju, prekjuce dux, danas je rekao oboje donjeti, daj Boze da ne zaboravi sve to plus nesto trece. Bilo mu vruce i okacio na vjesalici, sasvim hladno kaze, pa cekat ce me, ako se isprljam tam da se mogu presvuci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Joj slatki su skorpijo, pusti ga, doci ce to sve na svoje mjesto [sm=smiley36.gif]

Evo kaže mi kolegica neki dan njena mala zaboravila ruksak u školi, isto prvačić [sm=smiley36.gif], dedo se djetio tek na pola puta da im nešto fali [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]

ziki -> RE: Prvačići (16.9.2015 14:04:06)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Moj je juce zaboravio kosulju, prekjuce dux, danas je rekao oboje donjeti, daj Boze da ne zaboravi sve to plus nesto trece. Bilo mu vruce i okacio na vjesalici, sasvim hladno kaze, pa cekat ce me, ako se isprljam tam da se mogu presvuci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Joj slatki su skorpijo, pusti ga, doci ce to sve na svoje mjesto [sm=smiley36.gif]

Evo kaže mi kolegica neki dan njena mala zaboravila ruksak u školi, isto prvačić [sm=smiley36.gif], dedo se djetio tek na pola puta da im nešto fali [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] dedo the king

skorpija polako, sve se to posloži polako.

Tarikova učiteljica je insistirala na nošenju igračke omiljene u početku, da se polako naviknu na školu. Zadaću djeca zaboravljaju i u drugom razredu a ne prvačić koji je tek krenuo. On je tek 11 dana u školi, nije robot da odjednom zna kako se svevska čuva od ušiju, da provjeri da li je voda zatvorena, da prenese sve poruke

ziki -> RE: Prvačići (16.9.2015 14:27:12)

Jedan moj rođak kd je bio prvačić došao u petak iz škole i ranac na drvo okačio, igro se dok mu mati nije s posla došla. Igralo se diejte i subotu i nedelju do podne. Popodne opšta uzbuna, sva djeca iz mahale ranac traže [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mma pitala šta je za domći[sm=smiley36.gif]

Hannica -> RE: Prvačići (16.9.2015 14:34:52)

Moja H ima tjelesni u sali samo kad je druga smjena, kad su prva rade u učionici.
Za sada amo zadovoljni đakom, nije ništa izgubila, ne prosipa vodu i ne mrvi, pamti šta je za zadaću, čim dođe kući odradi sve, uglavnom sama, ja samo pregledam.
Imali su jednu pjesmicu za naučiti, nije bilo problema.
Radili neki mali kontrolni, sve tačno uradila, zaradila "bravo".[sm=jezicek.gif]
Samo fale djeci petice, iz vjeronauke im nastavnica upisala u svesku petice, sreći nigdje kraja.[sm=smiley36.gif]
Uglavnom...dobro je...da nastavi ovako aBd.

Medić* -> RE: Prvačići (16.9.2015 14:39:32)

IZVORNA PORUKA: ziki

Jedan moj rođak kd je bio prvačić došao u petak iz škole i ranac na drvo okačio, igro se dok mu mati nije s posla došla. Igralo se diejte i subotu i nedelju do podne. Popodne opšta uzbuna, sva djeca iz mahale ranac traže [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] mma pitala šta je za domći[sm=smiley36.gif]

Umirem [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (16.9.2015 14:41:56)

Ja sam u svakom pogledu zadovoljna svojim. Se je ozbiljno shvatio, nema zezanja. Sam ustaje, oblaci se, sprema knjige. Kuci ponavlja po ponesto. Knjige i teke ostaju u skoli. Tamo rade zadacu. Kasnije ce i kuci biti zadace.
Dobar, pazljiv, jako se dobro snasao,voli uciteljicu,, autoritet je stekla. Uglavnom samo da ovako nastavi [sm=smiley36.gif]
Ipak je njima cjelodnevni boravak, svaki dan 5 casova i 6 slobodne aktivnosti.

Mala Selma -> RE: Prvačići (17.9.2015 23:15:19)

Evo da se i ja javim sa svojim utiscima[sm=smiley1.gif]

Prezadovoljni smo mm i ja kako se maleni snasao u skoli,pazljiv je,slusa uciteljicu,svaki dan dobije kvakicu i zvjezdicu[sm=smiley36.gif],sam radi zadacu,odgovoran je i slusa na casu (masala da ga ne ureknem).
Stvarno smo zadovoljni,obzirom da je nemirng duha,u skoli je super,odgovoran prije svega.
Fizicko imaju u sali,iz muzicko sve pjesmice uce u skoli nema zadace,on zna pisati i citati, a matamatika mu je broj 1 (na mog tatu) i zna sabirati i oduzimati do 20,gometri. oblike, i zato mu je bosanski i matematika za sada "lagana".

Kultura zivljenja mu je zanimljiva i moja okolina,Ide na kurs iz eng. jezika i placamo 40KM dva casa sedmicno.

Eto,uglavnom za sada je sve ok.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (18.9.2015 8:06:46)

Bravo za drugara [sm=bravo.gif]

I mi prezadovoljni, elhamdulilah da se ne urekne [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Zna pisati i citati ( mada tek u drugom polugodistu pocinju sa slovima )
Zna dosta racunske operacije, sabiranje odlicno, oduzimanje manje, nesto i mnozi sam sa sobom[sm=jezicek.gif]
Fizicko je u sali. Osim tjelesnog imaju sortske aktivnosti za djecake i sportske akticnosti za curice. Muzicko pjesmice za sada, Bosanski takodjer. Njemacki, turski i arapski sa osnovnim stvarima za sada.
Informatika, matematika, engleski, moja okolina nastava na engleskom, ostali na bosanskom.
Engleski je svaki dan plus dva puta dopunski casovi za sve, kako bi svi sto brze na engleskom progovorili.
S obzirom da nije isao na kurseve iz engleskog kaze uciteljica odlicno mu ide, dobar naglasakm skladisti informacije kako treba [sm=bravo.gif]
Vjeronauku pohadja njih 11, kulturu 4/5 njih.
U vrijeme podne namaza imaju sat vremena odmora i djeca koja hoce idu na namaz podnevski i na dzumu s vjerouciteljom.
Imamo i djece druge vjeroispovjesti uglavnom [sm=bravo.gif]
Svaki dan 5 casova. 6 su slobodne akticbosti gdje se zanimaju cime hoce. Onda ide produzeni borvak za djecu koja ostaju. Nastava od 8 i 15 do 15 i 10.
Za sada imaju jos dramsku sekciju ponedjeljkom. Ostale sekcije pocinju od drugog polugodista.
Imaju dva obroka glavna i dvije uzine. Uciteljica prezadovoljna kako djeca papaju [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]
Svaki mjeesec je novi jelovnik, mi roditelji dobijemo svaki ponaosob.
Za sada mu je matematika i tjelesni NO1 [sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif]
Razredna im predaje tri predmeta, ostao drugi ucitelji i uciteljice [sm=smiley36.gif]

dambolina -> RE: Prvačići (18.9.2015 11:20:25)

mala selma u kojoj skoli imaju kulturu zivljenja u prvom razredu?
medic, kolika je skolarina?

Mala Selma -> RE: Prvačići (18.9.2015 11:33:28)

IZVORNA PORUKA: dambolina

Predmed se zove društvo,kultura i religija,ja mu tepam kultura življenja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (18.9.2015 11:50:36)

u našoj školi (KŠC) umjesto katoličke, islamske i pravoslavne vjeroispovjesti je Etika i moral

tj ko ne zeli na vjernauku ide na Etiku i moral

Medić* -> RE: Prvačići (18.9.2015 11:54:47)

570 km sa prevozom i kuhinjom
400 km bez toga

salmy -> RE: Prvačići (18.9.2015 11:56:31)

Pitam danas decka ko je glavna faca u razredu? znas ono ima neki djecak ili djevocica koja je glavna...pa sva djeca oko njih?

kaze on mrtav hladan: joj mama suvisno ti je pitanje pa ja zna se[sm=smiley36.gif]

danas su nosili instrumente na cas muzickog..svirali su i zabavljali...neko je donio frulu neko klavir mali

svaki dan doboju po neku udzbenik...koristen je ali je ok

zao mu je sto je vikend[sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: Prvačići (18.9.2015 11:57:18)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

u našoj školi (KŠC) umjesto katoličke, islamske i pravoslavne vjeroispovjesti je Etika i moral

tj ko ne zeli na vjernauku ide na Etiku i moral

i kod nas isto ovako

dambolina -> RE: Prvačići (18.9.2015 13:01:25)

IZVORNA PORUKA: Mala Selma

Predmed se zove društvo,kultura i religija,ja mu tepam kultura življenja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] kultura zivljenja je redovan predmet u petom razredu pa mi ne bi jasno. Sad je sve jasno [sm=smiley36.gif]

dambolina -> RE: Prvačići (18.9.2015 13:03:38)

400 km bez toga

bas ti hvala na informaciji, odavno pokusavam da saznam a mrsko mi zvat[sm=smiley36.gif] ranije je skolarina bila 250 KM mjesecno, a popust na drugo dijete. Novi vlsnik, reforma, pa nova i cijena. Ali mislim da vrijedi.

Edita1989 -> RE: Prvačići (18.9.2015 13:38:17)

Mogu li i ja na ovu temu malo [sm=smiley36.gif]..Citala sam nesti,nisam sve,Medic,super ta skola,svidja mi se...

I mi guramo nekako,nekad jedva ceka skolu,nekad mu mrsko...Uce,rade,svaki dan ima zadacu,sve predmete uce na arapskom i na engleskom...Meni je malo previse,dijete pocelo pisati arapski sa lijeva na desno hhahahahaha...sutim sta cu..Ugl. Dobro je sad za sad...Stvari je u pocetku ostavljao,dodje mi kuci bez torbe ,sada je ok,fino sve skupi i donese kuci..

Medić* -> RE: Prvačići (18.9.2015 13:50:59)

400 km bez toga

bas ti hvala na informaciji, odavno pokusavam da saznam a mrsko mi zvat[sm=smiley36.gif] ranije je skolarina bila 250 KM mjesecno, a popust na drugo dijete. Novi vlsnik, reforma, pa nova i cijena. Ali mislim da vrijedi.

[sm=smiley36.gif]

I sada ima popust na drugo.
Mislim da vrijedi zaista. A jos ove godine su onoj skoli, novu prave. Ili ce istu otkupiti pa sve novo raditi.
Upratila sam ja tvoje pitanje ejdnom ali nisam imala tacne info [sm=smiley36.gif]

dambolina -> RE: Prvačići (18.9.2015 14:49:12)

moj najstariji je sad sedmi razred i desilo mu se nekoliko puta da zaboravi ruksak. u trecem razredu je trolom isao u skolu i jedno jutro me sav u panici zove kaze na pola je puta, a ruksak kuci[sm=smiley36.gif] sreca pa je dedo mogao uletiti da spasi situaciju. a nebrojeno puta se vratio iz skole bez dukserice, bez opreme za tjelesi i tako to. Zadnji put nam se desilo u petom razredu. Licno mislim da su djevojcice puno odgovornije po pitanju cuvanja svojih stvari.

Hanady RR -> RE: Prvačići (18.9.2015 14:58:29)

400 km bez toga

u svakoj na kantonu sarajevo se ista može ponudi kao alternativa etici i moralu ili vjeronauci...
znači bira se jedan od ta tri predmeta a ne može s eići na dva ili tri

Medić* -> RE: Prvačići (18.9.2015 19:00:31)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

400 km bez toga

u svakoj na kantonu sarajevo se ista može ponudi kao alternativa etici i moralu ili vjeronauci...

Da.
Ja prvo zaokruzila dva. Onda samo vjeronauku[sm=smiley36.gif]
Kontala neka i druge religije proucava ali fala vam sto me prosvijetliste da moze samo jedno[sm=smiley36.gif]

Ubacise nam skolu plivanja na mjesec dana. Tri puta sedmicno. Oni ce ih voditi.
Zimi ce biti skola skijanja.
Rekose imat ce dosta trenera da ne brinemo[sm=jezicek.gif]

dambolina -> RE: Prvačići (18.9.2015 19:27:29)

400 km bez toga

kultura zivljenja je poseban predmet u petom osnivne, a predmet koji je alternativa vjeronauci je drustvi, kultura, religija tzv. DKR.

MicoTico -> RE: Prvačići (18.9.2015 20:29:17)

Medić, je li se te škole plivanja i skijanja posebno plaćaju ili su u cijeni školarine?

Medić* -> RE: Prvačići (18.9.2015 21:11:51)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Medić, je li se te škole plivanja i skijanja posebno plaćaju ili su u cijeni školarine?

Posebno valjda, danas nam poslali pisma po djeci, vidjet cemo u srijedu na informcijama.

Medić* -> RE: Prvačići (18.9.2015 21:13:04)

400 km bez toga

kultura zivljenja je poseban predmet u petom osnivne, a predmet koji je alternativa vjeronauci je drustvi, kultura, religija tzv. DKR.

Evo pogledah i ja kako je kod nas, vjeronauka ili kultura, religija i drustvo.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>