RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

škorpija -> RE: Prvačići (11.9.2015 10:08:47)

Meni se ne sviđa u našoj školi što tjelesni ne rade u sportskoj dvorani, kažu mi kolege s posla čija djeca idu u tu školu da direktor izdaje dvoranu razno-raznim klubovima i da zato niži razredi nemaju termin za čas, ako je tašno to je stvarno bezobrazluk [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (11.9.2015 10:17:29)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Meni se ne sviđa u našoj školi što tjelesni ne rade u sportskoj dvorani, kažu mi kolege s posla čija djeca idu u tu školu da direktor izdaje dvoranu razno-raznim klubovima i da zato niži razredi nemaju termin za čas, ako je tašno to je stvarno bezobrazluk [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

Sve škole imaju dozvolu ministartva da izdaju salu....i prihod od izdavanja je lično školin, koriste ga za razne namjene u potrebi...posbeno u nabavci nastavnih sredstava koja kroz budžet nisu mogla dotaći svim školama...
eh sad vrijeme izadavanja sala je naravno onavko da ne smeta odvijanju nastave...
to obavezno vidite putem vijeća roditelja...
naša sala se izdaje tačnije obe...jer smo matična i podrućna škola ali to nikada nije remetilo djeci ni nižih ni starijih razreda...

U našem slučaju to izdavanje je i pozitivno jer nam djeca na razne aktivnosti sportske ne idu mimo kuće a kad malo porastu ne oramo ni vodat :D idu sami[sm=smiley36.gif]

škorpija -> RE: Prvačići (11.9.2015 10:21:56)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Sve škole imaju dozvolu ministartva da izdaju salu....i prihod od izdavanja je lično školin, koriste ga za razne namjene u potrebi...posbeno u nabavci nastavnih sredstava koja kroz budžet nisu mogla dotaći svim školama...
eh sad vrijeme izadavanja sala je naravno onavko da ne smeta odvijanju nastave...
naša sala se izdaje tačnije obe...jer smo matična i podrućna škola ali to nikada nije remetilo djeci ni nižih ni starijih razreda...

U našem slučaju to izdavanje je i pozitivno jer nam djeca na razne aktivnosti sportske ne idu mimo kuće a kad malo porastu ne oramo ni vodat :D idu sami[sm=smiley36.gif]

ma evo sad čujem da u našoj školi tek od petog razreda djeca radje tjelesni u sali, znači dva časa tjelesnog čitavu zimu će presjediti u razredu, stvarno sam ljuta, nije ni čudo da je sve više pretile djece, A i to s klubovima tačno te tjera da dijete na našeto upišeš i da to plaćaš da bi imalo bilo kakvu fizičku aktivnost, a samo kad se sjetim mi smo kao pravčići na tjelesnom igrali razne igre, graničara, eberećke-ebertute, umorimo se pravo, jooooj već mi se povraća od ovog sistema obrazovanja , a tek je počelo [sm=smiley11.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (11.9.2015 10:24:55)

E svasta [sm=smiley13.gif][sm=hudicek1.gif]

dambolina -> RE: Prvačići (11.9.2015 10:28:11)

eh da se i mi tuspasimo [sm=bravo.gif]
roditeljski bio i prosao, uciteljica nam ukratko izbiflala nastavni plan i program, uglavnom u drugom polugodistu ce poceti sa slovima i racunskim operacijama do 10, dok je prvo polugodiste rezervisano za upoznavanje sa pravilima, lijepim ponasanjem itd. Tjelesni rade u sali i to u punoj opremi, bijela majica, crni sorc/trenerka, bijele carape i tene. Zadovoljna je kako se sami presvlace, samo je zamolila da uvjezbamo brzinu [sm=smiley36.gif] zadacu su do danas imali samo jednom, nista jos nisu ucili napamet, uglavnom ja sam zadovoljna. udzbenike jos nismo dobili, mada kazu da bi trebale biti do kraja mjeseca, jedino trebamo kupiti udzbenik za engleski, koji je fakultativan ali ipak redovan dio nastave. svaki dan ima 3 casa i et...

Hanady RR -> RE: Prvačići (11.9.2015 10:28:18)

ma evo sad čujem da u našoj školi tek od petog razreda djeca radje tjelesni u sali, znači dva časa tjelesnog čitavu zimu će presjediti u razredu, stvarno sam ljuta, nije ni čudo da je sve više pretile djece, A i to s klubovima tačno te tjera da dijete na našeto upišeš i da to plaćaš da bi imalo bilo kakvu fizičku aktivnost, a samo kad se sjetim mi smo kao pravčići na tjelesnom igrali razne igre, graničara, eberećke-ebertute, umorimo se pravo, jooooj već mi se povraća od ovog sistema obrazovanja , a tek je počelo [sm=smiley11.gif]

to se obavezno borite da djeca u salu idu...
ja ne bih to prepuštala direktorkim nametima...nek izvinu zakonska je obveza da djeca provedu vrijeme u toj sali...
nadalje učiteljicama nagarada može biti sala za tu djecu što im olakšava rad...
aču socijalizaciju i učenje djeljenja igre i svege aosim zdravalja djeca postižu fizičkim časom...
ja ne bih to teka tako preputila vjeruj mi na riječ...

naši idu regularno...već koriste salu ove dvije sedmice...
ići će i dalje...
eventualno ako bude kaskalo učenje slova nekoge kasnije možda nekada al moždaaa tkinu do časa fizičkog al to se ne budnimo...
i hanadina učiteljica je otkidala al u vrh glave 3-4 puta iako ima čak 4 djece sa kojima radi program posbene potrebe

dambolina -> RE: Prvačići (11.9.2015 10:32:54)

a vezanao za to izdavanje - izdaje se sala i u nasoj skoli ali klubovi imaju termine nakon radnog vremena. Provjeri i ti informaciju, jer rijetki su klubovi koji imaju termine u toku radnog vremena, jer su i djeca u skoli, logicno. Izdavanje sale ne smije remetiti redovan nastavni proces. Ta izdavanja su vrlo pozitivna, jer se skole od toga samofinansiraju - od tih sredstava se u nasoj skoli nabavljaju racunari i druga oprema neophodna u nastavnom procesu.

megi -> RE: Prvačići (11.9.2015 12:35:59)

evo i nas

zasad ide dobro
imali smo malo stresa prvi dan, malo i suzica, al pretpostavpljam da je to zato sto smo se preselili, nova skola, novi drugari, al je vec drugi dan pitala zasto0 moraju odmarati za vikend :)

zadace imamo pomalo
isto kao hanady ucimo siroko usko, dugo kratko , poneku pjesmicu ali u skoli
jos nismo imali pjesmicu za zadacu

Medić* -> RE: Prvačići (14.9.2015 21:10:36)

Sta nam rade prvacici mame ?
Jeste se navikli ?
Mi fino furamo, decko voli ici [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

salmy -> RE: Prvačići (14.9.2015 21:26:36)

[sm=bravo.gif] super..i mi volimo skolu...ujutru se vec navikao da rano ustaje

samo mene smara oko oblacenja...kosulja obavezno..smori me ovako malesan...ludim od mm kosulja jos i ovaj mali[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (14.9.2015 21:31:30)

IZVORNA PORUKA: salmy

[sm=bravo.gif] super..i mi volimo skolu...ujutru se vec navikao da rano ustaje

samo mene smara oko oblacenja...kosulja obavezno..smori me ovako malesan...ludim od mm kosulja jos i ovaj mali[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Moj nema zelja za oblacenjem, daj sta das [sm=smiley36.gif]
Moze vala i u pidzami ako treba [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ja mu pripremim, on ustane sam i mene budi ( prije alarma ) obucen, zubici gotovi, pogledao malo crtani i zove me u 7 i 5 svako jutro, ni alarm mu ne treba, natempiran [sm=smiley36.gif]

škorpija -> RE: Prvačići (15.9.2015 8:06:48)

Jaooo moj bi se ubio da mora u 8 u školu, ovako ga budimo u 15 do 9 da ide dole kod sveki, on ronda i ljuti se. Sreća da je od 12 skola, bio je jucer u kazni, uciteljica kaze da je neatašan ali da nije strašno[sm=smiley36.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (15.9.2015 8:24:48)

Jaooo moj bi se ubio da mora u 8 u školu, ovako ga budimo u 15 do 9 da ide dole kod sveki, on ronda i ljuti se. Sreća da je od 12 skola, bio je jucer u kazni, uciteljica kaze da je neatašan ali da nije strašno[sm=smiley36.gif]

od 12 je po mojoj mjeri ...al šipak
nama je prvih 5 razreda od 8 [sm=smiley19.gif][sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (15.9.2015 8:26:55)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

od 12 je po mojoj mjeri ...al šipak
nama je prvih 5 razreda od 8 [sm=smiley19.gif][sm=smiley1.gif]

ma najbolje je za djecu od 8 sati...
imaju vrmena ia za odmor i igru i zadaću i učenje
kod mene je H evo od starta od osam
a mala je međusmjena u prvom od drugog do petog biće od 8 i ona[sm=bravo.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (15.9.2015 8:30:02)

Nama je od 8 i 15 nastava isto stalno svo vrijeme. Ne mijenja se. U 15 I 10 zavrsava.
Da je bar od 9 [sm=smiley36.gif]

megi -> RE: Prvačići (15.9.2015 9:20:17)

i nama je prva smjena od 8 i meni nekako rano
sto kaze Medic da je bar od 9

opet vise volim i prvu nego kad je druga jer nam se u skoli mijenjaju smjene pa je druga od pola dva i to mi je bas kasno, nemam vremena ni za sta

Medić* -> RE: Prvačići (15.9.2015 9:38:01)

IZVORNA PORUKA: megi

i nama je prva smjena od 8 i meni nekako rano
sto kaze Medic da je bar od 9

opet vise volim i prvu nego kad je druga jer nam se u skoli mijenjaju smjene pa je druga od pola dva i to mi je bas kasno, nemam vremena ni za sta

Ma da, u savkom slucaju bolje kada su prva smjena.

dambolina -> RE: Prvačići (15.9.2015 14:07:43)

mojoj je nastava od 11.30 do 13.30 ali smo u produzenom vec oko 7.40. Ona je jako sretna zbog skole i ustaje cim je budim, nema problema sa spremanjem :) jos uvijek! nadam se da ce tako i ostati[sm=smiley36.gif]
udzbenike i dalje cekamo, ima li ko kakvu informaciju kad bi moglo biti? kao do kraja mjeseca se ocekuje.

škorpija -> RE: Prvačići (16.9.2015 11:55:15)

joooj stvarno su ovi prvačići [sm=smiley29.gif]. svaki dan usisivam u ruksaku ostatke užine, susim teke jer nije zatvorio dobro flašu s vodom i samo je ubacio u ruksak, dolazi sa tri iste plave bojice ili flomastera, a, nema pojma čije su, niti gdje su njegove. Zadaću prijavi kad ja vidim u teki kažem hej pa imaš zadaću kaže, e da vidi eto ima zadaću, učiteljica nešto napiše u teku, kad pitam šta je to, kaže e da vidi to pročitaj rekla je učiteljica [sm=smiley36.gif]. ma joj

Hanady RR -> RE: Prvačići (16.9.2015 12:07:06)

joj škorpijo što si ti njega razmazila...neka si mašallah[sm=smiley36.gif]

škorpija -> RE: Prvačići (16.9.2015 12:24:47)

ma pravi je šlampavi, neodgovorni dječak, a tek uši na listovima u teki, aaaa to sma mrzila kod drigova iz razreda kad sam bila osnovac [sm=smiley21.gif] izludjet ću [sm=smiley5.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (16.9.2015 12:26:20)

polako...sve to dođe na svoje... [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (16.9.2015 12:30:03)

ma pravi je šlampavi, neodgovorni dječak, a tek uši na listovima u teki, aaaa to sma mrzila kod drigova iz razreda kad sam bila osnovac [sm=smiley21.gif] izludjet ću [sm=smiley5.gif]

joj ženo pa on je tek krenuo...pa nemoj ga toliko kuditi...
kakave teke i bakarači...ne znam ni što će im već sada...
moje obe do drugog polugodišta nisu sveske imale...udžebinke sa al sveske neke...
ma nemoj se sikriati doće to na svoje...
polako i on konta šta ga snašlo...gore njemu nego tebi bona[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (16.9.2015 12:33:15)

Moj je juce zaboravio kosulju, prekjuce dux, danas je rekao oboje donjeti, daj Boze da ne zaboravi sve to plus nesto trece. Bilo mu vruce i okacio na vjesalici, sasvim hladno kaze, pa cekat ce me, ako se isprljam tam da se mogu presvuci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Joj slatki su skorpijo, pusti ga, doci ce to sve na svoje mjesto [sm=smiley36.gif]

škorpija -> RE: Prvačići (16.9.2015 13:43:27)

IZVORNA PORUKA: Medić*

Moj je juce zaboravio kosulju, prekjuce dux, danas je rekao oboje donjeti, daj Boze da ne zaboravi sve to plus nesto trece. Bilo mu vruce i okacio na vjesalici, sasvim hladno kaze, pa cekat ce me, ako se isprljam tam da se mogu presvuci [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Joj slatki su skorpijo, pusti ga, doci ce to sve na svoje mjesto [sm=smiley36.gif]

Evo kaže mi kolegica neki dan njena mala zaboravila ruksak u školi, isto prvačić [sm=smiley36.gif], dedo se djetio tek na pola puta da im nešto fali [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>