RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Medić* -> RE: Prvačići (2.9.2015 8:50:26)

Jutros vec padose suze radisnice ali nakon njegovog odlaska [sm=smiley36.gif]
Kad ga ispratih rece mi : napravi mi mama nesto lijepo za rucak, dugacko cu biti tamo...e tu se jedva suzdrzah :(
[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (2.9.2015 8:54:26)

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: Medić*

[sm=smiley36.gif]

sutra imamo Bosanski, Muzicko, Engleski, likovno, Izradu zadace , slobodne aktivnosi i hor [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

sveeee ovo? pa do kad traje nastava

Nastava od 8 i 15 - 15 h
Onda produzeni ide ( slobodne aktivnosti i hor ko hoce od 15-17h)

sretno dzaku ta je skola zeznuta[sm=smiley36.gif] (u poztivnom smislu) kontam kako ce izdrzati toliko sati...

ja ga odvela sad imaju samo 2 casa..on je sav sretan..do kad ce biti[sm=jezicek.gif] cim je ustao sprema sebi uzinu i sok..hahahahha...

ma eto sretno nam svima opet....cudan neki osjecaj

Ma dugo je toprvacicima....
Jutros vec moradoh suze pustiti...da me ne vidi. On je sav sretan I po malo vidim u iscekivanju kako I sta. Normalne reakcije.
Popio je mlijeko I rekao imaju kantinu tamo ce dorucak[sm=smiley36.gif]
Danas nisam jaka kao juce : ))

salmy -> RE: Prvačići (2.9.2015 8:59:43)

[sm=smiley36.gif]

sutra imamo Bosanski, Muzicko, Engleski, likovno, Izradu zadace , slobodne aktivnosi i hor [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

sveeee ovo? pa do kad traje nastava

Nastava od 8 i 15 - 15 h
Onda produzeni ide ( slobodne aktivnosti i hor ko hoce od 15-17h)

sretno dzaku ta je skola zeznuta[sm=smiley36.gif] (u poztivnom smislu) kontam kako ce izdrzati toliko sati...

ja ga odvela sad imaju samo 2 casa..on je sav sretan..do kad ce biti[sm=jezicek.gif] cim je ustao sprema sebi uzinu i sok..hahahahha...

ma eto sretno nam svima opet....cudan neki osjecaj

Ma dugo je toprvacicima....
Jutros vec moradoh suze pustiti...da me ne vidi. On je sav sretan I po malo vidim u iscekivanju kako I sta. Normalne reakcije.
Popio je mlijeko I rekao imaju kantinu tamo ce dorucak[sm=smiley36.gif]
Danas nisam jaka kao juce : ))

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] bjezi medic..ne pocinji...ja jucer popila leksic i suze ne pustih..a cjeli dna ko na iglama..jutros vec normala..nekako se osjecak kao da je u vrticu..pa mi normala

škorpija -> RE: Prvačići (5.9.2015 11:12:46)

Kod nas već danas prva drama, dobili zadatak da nauče pjesmicu, maju majušnu, naučili i mm i ja, on sve brka. Plač, dteka, zašto mora naučiti, glupa je, mi smo grozni, evo sad pauzu mu dala, ja falat neznam kako naučiti dijete pjesmicu, začepi uši kad je čitam[sm=hudicek1.gif]

ziki -> RE: Prvačići (5.9.2015 12:01:31)

Škorpija polako, prvo se smirite pa onda razgovaraj sa njim. Probajte da naučite kroz igru, da se takmičite ko će prvi naučit. Svaki početak je težak al dok se malo momak adaptira biće to super

škorpija -> RE: Prvačići (5.9.2015 12:42:55)

To i jest problem što mi prvi naučismo, takmičarski je raspoložen, ali ako ne uspije iz prve sve batali. Poprilično je nezreo za svoje godine, morat ćemo naći neki sistem koji će funkcionirati[sm=smiley13.gif]

ziki -> RE: Prvačići (5.9.2015 12:47:16)

Pa nemojte se vas dvoje stavrno takmičit [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Samo polako is trpljivo

škorpija -> RE: Prvačići (5.9.2015 13:15:30)

IZVORNA PORUKA: ziki

Samo polako is trpljivo

[sm=smiley36.gif] pa kad se volimo takmičiti[sm=jezicek.gif] ma snaći ćemo se [sm=smiley1.gif], valjda

Visnja RR -> RE: Prvačići (5.9.2015 13:42:45)

IZVORNA PORUKA: škorpija

Samo polako is trpljivo

[sm=smiley36.gif] pa kad se volimo takmičiti[sm=jezicek.gif] ma snaći ćemo se [sm=smiley1.gif], valjda

ti kao budi učiteljica a TM i A nek budu učenici.... nek TM pravi greske ...vise nego A... pa sve tako malo pomalo.... dok A ne savlada pjesmicu...nek onda na kraju i TM savlada pjesmicu.... al nek ispadne da je A prvi.... a ti ruži TM kako ne moze da savlada kad A ide tako dobro....
ma snalazi se nekako (izigravanje majmnuna nam je u opisu roditeljskog staza) :)

koka i po -> RE: Prvačići (5.9.2015 14:04:27)

To i jest problem što mi prvi naučismo, takmičarski je raspoložen, ali ako ne uspije iz prve sve batali. Poprilično je nezreo za svoje godine, morat ćemo naći neki sistem koji će funkcionirati[sm=smiley13.gif]

pocele muke...i nas to ceka garant.
rekoh ja da su te generacije jos nezrele za skolu

škorpija -> RE: Prvačići (5.9.2015 15:34:56)

Dolazio nam danas drug iz razreda Andrej pa su malo zajedno ponavljali, naučio je barem prvi stih. Ma nije toliko ni do njega koliko ja nemam živaca, ipak sam žena u godinama [sm=smiley1.gif]. Višnja tvoj metod je super samo treba živaca, ajoooj [sm=smiley36.gif]

aldi -> RE: Prvačići (7.9.2015 9:17:20)

pa zar već pjesmica. [sm=zmeden.gif] Naši još ništa

pocahontas -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:29:01)

skorpija, dobro vam je rekao da ima zadacu, i to je nesto [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:34:54)

snimi na mobitel sebe kako je čitaš...daj mu neka sluša 15 minuta i ponavlja sam..
isto tako daj i tati
ti učiteljica ocjeni ko je bolji od njih dvojice :D

Medić* -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:38:51)

IZVORNA PORUKA: pocahontas

skorpija, dobro vam je rekao da ima zadacu, i to je nesto [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

[sm=smiley36.gif]

Ma to je do skorpije, nije do djeteta, nema ona zivaca [sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:41:45)

Dolazio nam danas drug iz razreda Andrej pa su malo zajedno ponavljali, naučio je barem prvi stih. Ma nije toliko ni do njega koliko ja nemam živaca, ipak sam žena u godinama [sm=smiley1.gif]. Višnja tvoj metod je super samo treba živaca, ajoooj [sm=smiley36.gif]

de bona kakav žena u godinama...
šta ti je...
ne zezaj...
[sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:44:49)

a tu ste majke prvačića [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:45:52)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Samo polako is trpljivo

ti kao budi učiteljica a TM i A nek budu učenici.... nek TM pravi greske ...vise nego A... pa sve tako malo pomalo.... dok A ne savlada pjesmicu...nek onda na kraju i TM savlada pjesmicu.... al nek ispadne da je A prvi.... a ti ruži TM kako ne moze da savlada kad A ide tako dobro....
ma snalazi se nekako (izigravanje majmnuna nam je u opisu roditeljskog staza) :)

ja bogami ovo nisam planirala[sm=smiley36.gif]

sad bez zeze...
škorpijo pošalji ga nenaučene pjesmice...
takmičarski dug će mu se probuditi sa rajom kad se u razredu nađe pa oni naučili a on nije...
fakat morat ćeš ga pustiti da sma shavti da svi ( većina) u razredu znaju a on ne...
i da do njega dopre to i stvroti se potreba da i on nauči...sam...
mislim relano ja sa starijom nisma imala problem jer je značla i čitati ali sma joj opet ja sam čitala naglas ona ponavljala...
nismo trebali kompletnu porodicu...
to ne planiram ni sa mlađom...

Medić* -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:47:14)

A kud ih vrag natjerao da prvi dan zadaju djeci pjesme

pocahontas -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:49:23)

[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:50:58)

Moja je H dolazila svako drugi dan prvo polugodište sa pjesmicom ...
više i meni bilo dosadilo...
al opet kasnije sma shavtila da je to lijepo i imam smsila i potrebu...
isto kao što je mene nerviralo krugovi i ne pišeš slova ispod nego samo analiziraju krugovima koliko riječ ima slova...
ja ludila ona moja H malo malo slovo upiše jer ih znala...kasnije sma skontala da ta analiza olakšala je djecui učenje slova i čitanje...al kasno Marko na kosovo stigo ja već stekla averziju prema istom i djetetu prenijela[sm=jezicek.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:54:29)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

isto kao što je mene nerviralo krugovi i ne pišeš slova ispod nego samo analiziraju krugovima koliko riječ ima slova...
ja ludila ona moja H malo malo slovo upiše jer ih znala...kasnije sma skontala da ta analiza olakšala je djecui učenje slova i čitanje...al kasno Marko na kosovo stigo ja već stekla averziju prema istom i djetetu prenijela[sm=jezicek.gif]

Ali dobro Hanady ovo je odmah prvi dan zeno, pa ni klupu nisu upoznali, hajde ta prva sedmica da im protekne kroz neko upoznavanje i lijepi jneki ritam, moje misljenje

Visnja RR -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:55:24)

Kod nas se jako malo ucilo napamet ...mozda 4 ili 5 za cjelu godinu (hm ako i toliko)...nadam se da ce tako biti u buducnosti

Ja licno ne vidim potrebu za ucenjem napamet ...

kako sam ja kao dijete mrzila to

Hanady RR -> RE: Prvačići (7.9.2015 14:56:13)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Ali dobro Hanady ovo je odmah prvi dan zeno, pa ni klupu nisu upoznali, hajde ta prva sedmica da im protekne kroz neko upoznavanje i lijepi jneki ritam, moje misljenje

ma to je više igrarija ...da ona vidi koje djete će zapamtiti da treba, koje će kako pokušati...
prosto da zna sa kojim kapacitetom raspolaže...
nije to tako ozbilje namah bilo

škorpija -> RE: Prvačići (7.9.2015 20:46:41)

Na kraju naučio pjesmicu, a kaže mi da nisu recitirali jedno po jedno već svi u glas, pa ko nije naučio izvukako se u gomili [sm=smiley36.gif]

pocahontas naravno da mi nije rekao da ima zadaću, već mi rekla maja78 kojoj je rekao njen sin koji s mojim ide u razred [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>