RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Edita1989 -> RE: Prvačići (16.10.2015 14:55:57)

IZVORNA PORUKA: megi

Skorpija i nama treba jos jedna godina igranja
jucer je zaboravila da treba nauciti pjesmicu al to njjoj nije neka frka
zdacu uglavnom uradi, nekad joj bude mrsko i koncentracija slabija al trudi se

i mi u razredu imamo jednog djecaka koji je jako nestasan, svaki dan nekoga udari, pa vidjecemo0 hocu li uciteljica i roditelji mu kako utjecati na njega

Moj je puno nemiran,ali nikad ne udara djecu i ne dira,bar sam od toga mirna,hvala Bogu...

Evo sada radili zadacu,pisali smo dva sata,posvetit cemo se ucenju sto vise,a smirit ce se on akoBogda...

aazra -> RE: Prvačići (16.10.2015 16:53:40)

Samo da pozdravim mame koje idu "sa mnom" u razred i uzivajte u vikendu [sm=jezicek.gif]

Edita1989 -> RE: Prvačići (17.10.2015 14:16:42)

Dancic...Isli smo u skolu..Uciteljica kaze da Amen prica na casu,ne pazi,nemiran ...Dogovorili smo se,rijesit cemo to polako,uz njihovu pomoc..I on se malo prepao kad nas je vidio u skoli,pa se uozbiljio..Elem,sada pravimo novi plan i program,pa cemo vidjeti...

škorpija -> RE: Prvačići (18.10.2015 13:19:36)

IZVORNA PORUKA: megi

Skorpija i nama treba jos jedna godina igranja
jucer je zaboravila da treba nauciti pjesmicu al to njjoj nije neka frka
zdacu uglavnom uradi, nekad joj bude mrsko i koncentracija slabija al trudi se

i mi u razredu imamo jednog djecaka koji je jako nestasan, svaki dan nekoga udari, pa vidjecemo0 hocu li uciteljica i roditelji mu kako utjecati na njega

Hvala Bogu u našem razredu nema nasilnika, jesu nemirni i bučni, ali samo se vole igrati, ovoj Ajdinovoj razrednoj kliki je čini mi se najljepši dio škole onih 15 minuta dok čekaju ispred i tad se ganjaju i nakon nastave kad se obavezno ide u obližnji parkić. Al fakat ne razumijem zašto ih učiteljica opominje na odmoru da su nemirni pa valjda odmor slui za to to da pričaju i zezaju se [sm=zmeden.gif], barem je kod nas tako bilo

salmy -> RE: Prvačići (18.10.2015 20:13:04)

Spremila mu ja knjige za sutra(ali za utorak)[sm=smiley36.gif]

zovem ga i kazem:spremila sam ti knjige za sutra idi pregledaj

Vraca se i kaze draga mama A ti si mi spremila knjige za utorak[sm=smiley36.gif]..E moj A tako ti je to kad ti mama sprema knjige[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (18.10.2015 20:46:55)

[sm=jezicek.gif]

Moj je danas izjavio : Ti mama moras ponovo u skolu, uciteljice pise bolje od tebe [sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: Prvačići (18.10.2015 20:53:53)

IZVORNA PORUKA: Medić*

[sm=jezicek.gif]

Moj je danas izjavio : Ti mama moras ponovo u skolu, uciteljice pise bolje od tebe [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] hahahah

Mala Selma -> RE: Prvačići (19.10.2015 11:26:50)

Da napisem i nase iskustvo sa skolom[sm=smiley1.gif]

Za sada mogu samo reci kuc-kuc,stvarno sam ponosna na A.,njegovo ponasalje i odnos prema skoli.Zna šta je škola i poštuje instituciju gdje ide,na casu slusa,marljiv je i vrijedan,javlja se kada nesto zna (to sam se iznenadila jer generalno je stidan),ima igradjen takmicarski duh i zeli da bude u "rubrici" smjesko ili vrijedna pricica (posto je njegov radzred pticica).Ne prica na casu,generalno par ucenika pricaju na casu /tako rece uciteljica na roditeljskom/ druzi se sa svima,zadacu uradi cim dodje iz skole,vec se uhodao i izgradjuje radnu obavezu prema skoli.

Sto se tice fizickog nose opremu i rade u sali.Na velikom odmoru ne izlaze iz ucionice,uzinaju i igraju se sa uciteljicom (dan-noc i sl.igrice ili im ona pusti pjesmice pa malo plesu i sl.).

Stvarno smo zadovoljni i uciteljicom i njime,tablet je poceo da koristi ovog ljeta i naravno da ga voli koristiti,ali ne koristi radnim danima nego samo vikendom (ako smo kuci),radnim danom se mi igramo sa njim drustvenih igara,ili on se igra sa legom,auticima i sl,gleda crtice i sl.

Obzirom da rijetko imaju zadacu,ja mu zadam da malo vjezba i radi i predje gradovo koje su radili taj dan,tako i da od 30 min do 1 sat provede i u ucenju i ponavaljanju (ili mu isprintam sa interneta neke zadatke,krizaljku i sl.).

Ide na kurs eng. i bas voli,i tu malo uci rijeci i "ko fol" prica na eng.[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (19.10.2015 11:29:21)

Bravo za drugara Selmic [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
I mi mashAllah zadovoljni [sm=bravo.gif]

Mala Selma -> RE: Prvačići (19.10.2015 11:35:03)

Hvala drugarice [sm=smiley31.gif]

Ako Bog da budemo ponosni na svoje momcice[sm=smiley1.gif]

Zelim da naglasim da nam je prije svega cilj da stekne radne navike i da postuju ustanovu u kojoj boravi,ne ocekujem da kroz skolovanje bude odlikas sa svim suhim peticama,samo zelim da konta ono sto nauci i da primjeni znanje koje ima.
Kod nas se dobro pokazalo da se svaki dan vjezba,jer oni sada nemaju neke aman-zaman zadace.Jer ako dijete zna npr.citati i pisati,treba svaki dan da vjezba citati ili pisati i sl,bez obzira sto oni tek sad pocinju da rade obradu slova.

Medić* -> RE: Prvačići (19.10.2015 11:37:27)

IZVORNA PORUKA: Mala Selma

Hvala drugarice [sm=smiley31.gif]

Ako Bog da budemo ponosni na svoje momcice[sm=smiley1.gif]

Zelim da naglasim da nam je prije svega cilj da stekne radne navike i da postuju ustanovu u kojoj boravi,ne ocekujem da kroz skolovanje bude odlikas sa svim suhim peticama,samo zelim da konta ono sto nauci i da primjeni znanje koje ima.
Kod nas se dobro pokazalo da se svaki dan vjezba,jer oni sada nemaju neke aman-zaman zadace.Jer ako dijete zna npr.citati i pisati,treba svaki dan da vjezba citati ili pisati i sl,bez obzira sto oni tek sad pocinju da rade obradu slova.

Apsolutno se slazem. Posebno u ovome.
Amin [sm=rozica.gif]

aazra -> RE: Prvačići (19.10.2015 12:15:44)

Na mukama sam...pripremila sam dječaku dvije pune kese bonbona jer mu je rođendan, htjela sam ja dati učiteljici ali on nikako da se razdvoji od toga, nije on škrt, ali je prava "umjerena vaga", bojim se da svakom ne da po jednu i ostatak ostavi sebi...valjda me neće izblamirati [sm=hudicek1.gif] [sm=smiley36.gif]

aazra -> RE: Prvačići (19.10.2015 12:16:55)

Ako me i izblamira znam ko će mi to prenijeti [sm=smiley4.gif]

maja78 RR -> RE: Prvačići (19.10.2015 19:22:59)

nije te izblamirao :)

maja78 RR -> RE: Prvačići (19.10.2015 19:30:27)

da sto skorpija kaze neki dan su dobili ljutka sto su se igrali na odmoru, a andreju dala ljutka sto je pogodio pitalicu na glas prije nego je pitala ko ce da odgovori

meni je licno to pretjerano, naravno da treba nauciti redu, ali treba ih nauciti i da vole skolu a sa tim njenim ljuticima na samom pocetku radi takvih beazazlenih stvari mogla bi stvoriti kontra efekt (moje misljenje)

Visnja RR -> RE: Prvačići (19.10.2015 19:33:01)

učiteljice , učiteljice!!!! [sm=hudicek1.gif]

čuj ljutka dati za to!

mogla je bar ozbiljka (da razmisli o svojim postupcima) [sm=smiley1.gif]

škorpija -> RE: Prvačići (20.10.2015 19:07:20)

[sm=smiley34.gif]Azra Ajdin je donio [sm=smiley34.gif] šaku bombona kući, kaže Bilal ih počastio za rođendan, znaci sve je podijelio, nekima i vise nego sto treba[sm=smiley36.gif]. A ljutko se u našem razredu lako zaradi,dodiše kad pročitam kako su drugi dječaci svd po pe-esu, kako kod Male Selme, onda mi nije ni čudno[sm=smiley36.gif]

Mala Selma -> RE: Prvačići (20.10.2015 23:35:20)

IZVORNA PORUKA: škorpija

[sm=smiley34.gif]Azra Ajdin je donio [sm=smiley34.gif] šaku bombona kući, kaže Bilal ih počastio za rođendan, znaci sve je podijelio, nekima i vise nego sto treba[sm=smiley36.gif]. A ljutko se u našem razredu lako zaradi,dodiše kad pročitam kako su drugi dječaci svd po pe-esu, kako kod Male Selme, onda mi nije ni čudno[sm=smiley36.gif]

skorpijo,svatit u ovo kao kompliment da mi je dijete po pe-esu[sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

Sto se tice ljutka,kod nas kako sam primjetila iz price A. rijetko ko dobije,ili su u smjesku ili u vrijednim pticicama.

Nego da vam kazem da sam se iznenadila danas bar.Prica mi A.jucer da djecak sto sjedi ispred njega ima pecat u obliku zvjezdice /isti kao i kod uciteljice sto im daje kad su supe super/ i crvenu hemi. olovku (takodjet ima uciteljica kad ih ocjeni) i da sam sebi stavi kvakicu i pecat u svesku,kao da je super uradio.I mi mislimo on se zeza,pa sto pitanja uslijedi,al A.svoje tjera,da je istina,da je vidio itd.
Kad danas mama mi prica,posto ona ide o njega u skolu,da su dosli roditelji od tog malog na razgovor kod uciteljice.
Kaze A.da je danas uciteljica vidila raj pecat u pernici i pitala malog odakle mu,a on rekao iz mamine firme[sm=zmeden.gif] i odmah pozvala roditelje na razgovor.

E sad,meni prvo prodje roz glavu,dokle dijete moze ici kad tako malo vec zna da uradi tako nesto?da li je to osobina mudrosti,snalazljivosti ili nesto drugo?Kako ti roditelji nisu primjetili da dijete vara,jer i da sto napisao kao uciteljica,ako nije nesto dobro uradjeno nema zvjedice.
Bas sam citav dan u dumanu u vezi ovoga majkemi[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

škorpija -> RE: Prvačići (21.10.2015 9:16:22)

Selma, naravnp da je kompliment[sm=smiley1.gif], hoću reći da me tvoj sin podsjeća na to kakav sam ja učenik bila i te generacije prije rata. A evo suprotan primjer novih generacija,moj A je na pocetku dobio ljutka i onda ga je svojom grafitnom olovkom pokusao ispraviti u smješka, kad sam vidjela, obrisala sam i objasnila mu da je to krivotvorenje ocjena, da za to dolazi policija i da se ide u zatvor, ne radi to više, ali stalno me iznensdo dokle ove današnje generacije idu

škorpija -> RE: Prvačići (21.10.2015 9:19:07)

A po meni razlozi su razmaženost i nastojanje da se u svemu bude najbolji, ako može bez truda još i bolje, inače je veselo, dobro i komunilativno dijete, ako zaboravim na onaj mrski mi minecraft zbog kojeg bi prodao oca i majku[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (21.10.2015 9:41:12)

Mala Selma i sma sam se čudila svemu sa polaskom starije u školu...
no odavno me ništa ne čudi...
stalno si ponavljam da su nam zlatna djeca kakvi su roditelji...
stavrno svega ima...

Mi nemamo problema u školi...
čak šta više F je iznenađujuće dobra i poslušna...iskreno nismo očekivali od nje ..
Ima svojih bisera koje joj seka nije imala...al ona je biserka od rođenja[sm=smiley36.gif]pa smo navikli[sm=smiley36.gif]

Kod naše učiteljice također ima ljutko...
do sada ga dobio jedna dječak koliko sam F skontala a razlog tri puta mu je tri puta oprostila pa nešto oprostila ....što nije donio zadaću/donio početnicu/slušao je na tjelesnom u sali ....
pa kad mu je sabrala praštanja dala mu je ljutka i stavila ga na balon niže....[sm=smiley36.gif]
Inače njihova učiteljica je napravila pano sa njihovim fotografijama pojedinačnim...iznad svake je crveni, pa žuti pa plavi balon...
kada si na navisočijem super slušaš...kada ne slušaš padneš na taj žuti a ko bude na crvenom to nije dobro...
no poenta je da s eoni slomiše da ne budu na tom žutom il nedo bog crvenom balonu jer će onda vdijeti amme i tate kad dođu na roditeljski[sm=smiley36.gif]

ovo je simpa fora [sm=smiley36.gif]
kod starije je to bio oblak...duga i sunce...
oblak bio kišovit i ružan[sm=smiley36.gif]
i onda tako sa tog sunca na dugu sa duge na oblak, ako si na oblaku nešto pravo nisi slušao[sm=smiley36.gif]

megi -> RE: Prvačići (21.10.2015 10:02:13)

Hanady svidja mi se nacin tvojih uciteljica to bas jeste nacin da potaknes ucenike da budu dobri

Kod nas kao sto sma pisala ima taj nestasni djecak koji je kako A kaze cak uciteljici i tel uzimao i otvarao joj torbu[sm=smiley13.gif]
ja mislila ona pretjeruje ali nije sva djeca isto kazu

ona zasad ima samo smjeska pa vidjet cemo, ovih dana nose u skolu lisce, kestene, cackalice, pravili su jeza i tako

Mala Selma -> RE: Prvačići (21.10.2015 10:16:28)

Kod nas isto nije klasicni ljutko i smjesko,vec cu pticice i to ljuta,sretna i sretna-sretna[sm=smiley36.gif] i gnijezdo. .Najaktivnici,uredniji itd. idu u gnijezdo,sretna ptica pored gnijezda,a ljuta ispod.

I po prici A.uciteljica poslije tri-cetiri puta opominjanja učeniku daje ljutu pticu.

salmy -> RE: Prvačići (21.10.2015 11:59:33)

danas izlaze svi i pitamo uciteljicu sta je zadaci[sm=smiley36.gif]

ona ljuta veli:neka sami razmisle...dosta je uciteljica pricala[sm=smiley36.gif] rekoh sad ce nas punim odvalit

elem niko od djece nije skuzio sta je danas zadaca...idu jendo po jedno i samo slijezu ramenima....njih par se i rasplakalo...place decko placem ja[sm=smiley36.gif]

kad smo dosli kuci uzeli udzbenike i sjetio se na str,35 ima domaci[sm=smiley36.gif]

megi -> RE: Prvačići (21.10.2015 12:06:03)

salmy[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

slazem se sa uciteljicom, nama nasa odavno ne govori sta je za zadacu,
uglavnom nema previse zadace da ne mogu sve zapamtiti
A se uglavnom sjeti i odradi, mada je prosle sedmice zaboravila da treba pjesmicu nauciti
al se snasla, zapamtila je bila prvu strofu i dok je dosao red na nju naucila i drugu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>