RE: Prvačići (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

dambolina -> RE: Prvačići (21.10.2015 13:12:10)

moja cura mashAllah da se ne urekne, pravo fina, uredna, poslusna na nastavi. iskreno, mislila sam da ce biti jako nekoncentrisana na nastavi jer ustaje rano, vec oko 7 i u produzenom je od 7.30, a nastava joj je tek od 11.30. Zbog toga sam mislila da ce biti bez puno entuzijazma, elana na nastavi, medjutim prevarila sam se :) Ona je mamino fino, pametno dijete. cim kuci dodje radi zadacu ako je ima, do sada nikad nije zaboravila sta je zadatak. pita me neki dan a sto ja imam svaki dan tri casa, reko sto, kol'ko bi ti[sm=smiley36.gif] kaze ona pa cetiri[sm=smiley36.gif]

aazra -> RE: Prvačići (21.10.2015 14:39:14)

IZVORNA PORUKA: škorpija

[sm=smiley34.gif]Azra Ajdin je donio [sm=smiley34.gif] šaku bombona kući, kaže Bilal ih počastio za rođendan, znaci sve je podijelio, nekima i vise nego sto treba[sm=smiley36.gif]. A ljutko se u našem razredu lako zaradi,dodiše kad pročitam kako su drugi dječaci svd po pe-esu, kako kod Male Selme, onda mi nije ni čudno[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] i tebi Maja hvala na izvještaju [sm=smiley31.gif]

Sad se plašim ovog testa iz matematike, kojeg je najavila putem ove aplikacije "classdojo" kao da ja imam prvi test u zivotu [sm=smiley36.gif]...ponavljali smo sinoć ovo što su radili, ali ne znam kako da mu objasnim šta je test ali da ga ne prepadam...ne znam ni kako će to izvesti kad se vodi da oni ne znaju još čitati [sm=smiley13.gif]

Hanady RR -> RE: Prvačići (21.10.2015 14:50:16)

Naša je učiteljica prošle semdice vršila porvjere znanja testovima...
i mogu vam reći da su s emalo prepali rekla im je konotlni pa onda ova djeca što imaju starije seke i vrace koji jako vole i raduju s ekontolnom jelte[sm=smiley36.gif]isprepadali djecu...
al to su samo provjere znanja...pa sma ja mojoj koja se ni manje ni više nego porbudila u noći i povratila jer suztra ima kontolni...objasnila d aje to porvjera znanja što znači da će učiteljica smao da malo provjeri jel ih dobro naučila do sada ako nije da uče opet[sm=jezicek.gif]

aazra -> RE: Prvačići (21.10.2015 15:50:22)

Da, definitivno je lakše djeci koja su to već prošla sa starijim bracama i sekama...doduše, učiteljica nije precizirala hoće li biti usmeni ili pismeni kontrolni...a oni nisu učili čitanje. Bilal zna pročitati zadatak, ali mu zato treba vremena otprilike kao za jedan zadatak i lako se zbuni kad ga se pozuruje (posebno na onim zadacima lijevo - desno, ravno - koso isl) [sm=smiley1.gif]

Kako god, meni je gora trema, a mislila sam da to više neću morati prolaziti nakon faksa [sm=smiley36.gif]

aazra -> RE: Prvačići (21.10.2015 15:53:39)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pa sma ja mojoj koja se ni manje ni više nego porbudila u noći i povratila jer suztra ima kontolni...objasnila d aje to porvjera znanja što znači da će učiteljica smao da malo provjeri jel ih dobro naučila do sada ako nije da uče opet[sm=jezicek.gif]

Eto, to je ono što bi da izbjegnem...mora da joj je starija sestra prouzrokovala tu traumu [sm=smiley36.gif]

Mala Selma -> RE: Prvačići (21.10.2015 19:12:26)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Naša je učiteljica prošle semdice vršila porvjere znanja testovima...
i mogu vam reći da su s emalo prepali rekla im je konotlni pa onda ova djeca što imaju starije seke i vrace koji jako vole i raduju s ekontolnom jelte[sm=smiley36.gif]isprepadali djecu...
al to su samo provjere znanja...pa sma ja mojoj koja se ni manje ni više nego porbudila u noći i povratila jer suztra ima kontolni...objasnila d aje to porvjera znanja što znači da će učiteljica smao da malo provjeri jel ih dobro naučila do sada ako nije da uče opet[sm=jezicek.gif]

Lutka draga[sm=smiley1.gif]

Mi smo isto imali test provjeru znanja,ali A.je samo rekao dala nam uciteljica papir da rijesimo zadatke (moja okolina) i kad smo uradili mi joj vratili[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]pojma nije imao da je to test,nije ni znao sta znaci test,kontrolni,diktat itd.Pa smo mu objasnili.

aazra -> RE: Prvačići (21.10.2015 20:00:01)

Možda je tako najbolje, pustiti dijete da samo iskusi šta je provjera znanja, ovako kontrolni zvuči apstraktno, ne želim ni da mu obećajem nikakvu nagradu, za sad je strah od ljutka najbolja motivacija [sm=smiley1.gif]

Btw, on je već iz te matematike donio papir sa zadacima jedan nije uradio dobio je kvakicu i smješka sad ne znam je li to bilo za probu [sm=zmeden.gif] Ja sam poruku od nje preko classdojo dobila jučer popodne za kontrolni u četvrtak, tj. sutra.

megi -> RE: Prvačići (3.11.2015 11:53:48)

Sta rade prvacici
nasi danas otisli u pozoriste, uzbudjeni jedva su cekali, pa vidjecemo utiske
neki dan smo pravili semafor i saobracajni znak i mi joj malo pomogli ona bojila
kad sam jutros usla u razred i vidjela instalacije upitah se jesu li ove zadace za djecu ili za roditelje
semafori i znaci skoro po metra vidis da je dijete samo gledalo ako je i to u njega a roditelji sve napravili

salmy -> RE: Prvačići (3.11.2015 13:49:26)

meni nije jasno kako djeca uce pjesmice a slova nisu ucili

jel se to podrazumijeva da su dosli sa tim znanjem?

decko zna slova i pise recenice bez problema...ali kakav je to plan i program..uciti pjesmice a slova ne[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (3.11.2015 13:53:39)

IZVORNA PORUKA: salmy

decko zna slova i pise recenice bez problema...ali kakav je to plan i program..uciti pjesmice a slova ne[sm=smiley36.gif]

uce pjesmice slusajuci ih[sm=smiley36.gif]
kod nas jos sa slovima nisu poceli...
Mada moj cita odlicno

salmy -> RE: Prvačići (3.11.2015 13:57:10)

IZVORNA PORUKA: Medić*

Mada moj cita odlicno

ali citaju pjesmice osim sto slusaju..znaci moraju znat slova[sm=smiley36.gif] nesto mi to napako...
jucer su citali pricu i prepricavali je

veeseelaa -> RE: Prvačići (3.11.2015 13:58:04)

vidim vi sve imate odgovore
a ja lutam li lutam [sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (3.11.2015 14:02:26)

Mada moj cita odlicno

ali citaju pjesmice osim sto slusaju..znaci moraju znat slova[sm=smiley36.gif] nesto mi to napako...
jucer su citali pricu i prepricavali je

onsko provjeravaju ih dokle su[sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: Prvačići (3.11.2015 14:53:29)

http://zelenaucionica.com/marija-montesori-14-prakticnih-pravila-za-nastavnike/

e moja Marija[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (6.11.2015 11:49:02)

Gdje ste raja [sm=smiley36.gif]

U razredu imamo djecaka koji psuje, jako nestasnog, medjutim cujem da je nekim djevojcica iz razreda predlagao ljubljenje u usta [sm=hudicek1.gif]
Ja sam zaprepastena kakve sve djece ima i ne zelim to tolerisati.
Razumijem ja te neke djecije stvari ali ovo ne smije ostati nerijeseno i olako se shvatiti.....

Nisam neko ko ne razumije sta sve djeci moze pasti na um, neko ko ne razmije djecije nestasluke i neko ko pretjeruje ali ovo me jeko iznenadilo...

Svom sam djecaku skrenula paznju da ga ignorise i ne obraca paznju sta radi i govori i da ga se kloni.
Tako i radi. Sve dok se djecak ne popravi kaze ne zeli se s njim druziti....To sam i uciteljici rekla. To vecina roditelja zna ali eto dijete se ne mijenja [sm=smiley13.gif]

Ne mogu da shvatim da iz jednih tako malenih usta toliko pogrdnih rijeci moze izaci pa evo sad ovo ljubljenje isto [sm=smiley13.gif]

Visnja RR -> RE: Prvačići (6.11.2015 12:06:38)

Nadam se da ce razgovori na relaciji roditelji -učitelji-pedagozi naci neko rjesenje...

a bas je nezgodno....

Medić* -> RE: Prvačići (6.11.2015 12:08:33)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Nadam se da ce razgovori na relaciji roditelji -učitelji-pedagozi naci neko rjesenje...

a bas je nezgodno....

I ja se nadam.....

bebaa -> RE: Prvačići (6.11.2015 12:08:58)

Svasta...
Moj dosao i pita mama jeli dzukela ruzna rijec[sm=hudicek1.gif]
Znaci puno prije skole treba utjerati u suru[sm=hudicek1.gif]

Medić* -> RE: Prvačići (6.11.2015 12:12:37)

IZVORNA PORUKA: bebaa

Svasta...

O da, no eto svasta ima...
Razumjem ja da ima djece koja pusju, ponasaju se ruzno, nestasna su i sl...ali mi ne ulazi u glavu sta ti roditelji rade odnosno sto nista ne rade po tom pitanju...
Desavalo se nama i u vrticu da se djecak skida i zeli da mu drugi gledaju sta ima u gacama ali si u roditelji itekako djelovali...

Ovdje se bas zakazalo kako vidim....

Visnja RR -> RE: Prvačići (6.11.2015 12:20:56)

Svasta...

Razumjem ja da ima djece koja pusju, ponasaju se ruzno, nestasna su i sl...ali mi ne ulazi u glavu sta ti roditelji rade odnosno sto nista ne rade po tom pitanju...
Desavalo se nama i u vrticu da se djecak skida i zeli da mu drugi gledaju sta ima u gacama ali si u roditelji itekako djelovali...

zato će trebati mnogo rada s tim djetetom i strpljenja...

žao mi djeteta a roditele bih natumezala

Medić* -> RE: Prvačići (6.11.2015 12:40:09)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Svasta...

zato će trebati mnogo rada s tim djetetom i strpljenja...

žao mi djeteta a roditele bih natumezala

Bas tako.

loptica7 -> RE: Prvačići (6.11.2015 12:57:30)

Moju curu i jos par djevojcica je jedan djecak zelio poljubiti u usta, ali nisu mu dopustile. Curi sam rekla ako ponovo pokusa da ga ponovno sprijeci rukama i da mi svakako kaze. Sad ne ljubi nikoga.

Nezgodna je situacija.
Kod nas ima djecak u susjedstvu kad sam ja cula sta sve psuje nisam mogla vjetovat svojim usima; j..... te, ajde u pm, Boga spominje i sl. Sve je to cuo od svojih ukucana i okoline.

maja78 RR -> RE: Prvačići (6.11.2015 13:18:55)

Moj A psuje, a vjerujte mi nema sta nisam pokusala, a kakve je samo psovke donosio iz vrtica ja sam ostajala sokirana, u zivotu takve nisam cula, i to oni psuju da uciteljice ne cuju, nema koliko puta nisam skrenula paznju. Sad kako je skola to se svelo na minimalno ali nije jos iskorjenjeno. Poenta ovoga sto govorim jer kada je ekipa u vrticu duze (4 godine) tesko je izaci sa nekim stvarima na kraj kada je on tamo bio po 9 sati, pa tolerisala ja to ili ne.
E imao je (i ima) jos uvijek sovju veliku ljubav od prvog dana vrtica, i njih dvoje su stvarno uzajamno bili zaljubljeni i jedna dan pricam ja sa njenom mamom kaze ona joj rekla da su se poljubili u obraz i na pricu pa kako ona joj rekla da su pricali prvo romanticne stvari ??????????????? naravno obzirom da je to njima iz dragosti doslo i da nije bio obrazac ponasanja to smo vrlo lako presjekli tj rekli da su oni mali za bilo kakva ljubljenja pa cak i za rodjendan se nisu kod cestitanja htjeli poljubiti.

ali svakako se treba stalno truditi i sto vise pricati

dambolina -> RE: Prvačići (6.11.2015 14:44:41)

pa sta ocekivati kad na TVu nema nikakve cenzure, pa jadna djeca bivaju u p'o bijela dana izlozena farmama, parovima, zvjezicama granda i kojekakvim sundom koje i roditelji sa velikom paznjom i ceznjom svakodnevno iscekuju i gledaju. kod nas, barem do sada, nije bilo slicnih ispada, pa se iskreno nadam da ce tako i ostati. nove su generacije roditelja, neki novi stilovi odgoja, tesko je ostati pametan...

salmy -> RE: Prvačići (6.11.2015 15:49:52)

ja sam danas u tramvaju sok dozivjela

usao dedo sa unukom...nekih 4-5 godina ima

psuje..pljuje se..ruga se zenama ..zanci uzas...on smao vice:prestani a toliko se dere da je strasno...ja s esokirala nisam znala da moze onoliko djete onako da psuje

majku..oca..pi*ku..itd...putnici su ostali zateceni..ma strasno

dere se on na nju...a ona jos vise na njega...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>