Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 22:09:55
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: rokoko
Neko neće da pravi,neko ne zna,neko zna bolje ili lošije...Sve znamo da uzmemo krpu ili peglu u ruke pa nas opet ima koje to nećemo ili ne stižemo pa platimo nekome da nam to uradi.I nije nam ni skupo ni žao nego zadovoljne kad vidimo rezultat.
e pazi sad kad vam ovo kaže mlada mama sa 3 dijece i onim remek dijelima punih sitnih detalja i slanih i slatkih i fondant i šlag...mislim bez pretmetno je dalje raspravljati.... ženice samo go, go na domaće kolače... i ja koja skuham sama bez trunke lijenosti rado kupi od naše elme tortu a isto tako ću i merimine i muine i majine kolače. bi ja i do ivane i rokoko al daleko nažalost. ja pravila pa znam kako je i cijneim trud više nego utrošeni materijal. za napraviti kolač treba se volja, želja i ljubav...a naše ženice to rade i zato je svaka slika pravo remek dijelo te ja u ukus i izbor materijala vjerujem im potpuno.
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 22:18:48
Medić*
samo neka posao bukne drage moje, ja kako vidim meni jedino ostaje da pravim baklavu za Bajram ostalo znam gdje cu naruciti uzivam u sitnim kolacima ali ih rijetko pravim osim nekih laganih, domaci po navedenoj cijeni nisu skupi bar nama koje ih volimo jesti i uzivati u njima a posebno onima koje nisu vjeste u pravljenju istih. Ove zenice koje su iz Sa mogu li napisati je li prave mix kolacica ili samo jednu vrstu po toj cijeni, koje sitne kolace prave, namjeravam naruciti za Bajram jer kao sto rekoh neznam ih praviti jer vis uzivam u spremanju slanih varijanti
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 22:23:33
sheri
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: rokoko
Neko neće da pravi,neko ne zna,neko zna bolje ili lošije...Sve znamo da uzmemo krpu ili peglu u ruke pa nas opet ima koje to nećemo ili ne stižemo pa platimo nekome da nam to uradi.I nije nam ni skupo ni žao nego zadovoljne kad vidimo rezultat.
e pazi sad kad vam ovo kaže mlada mama sa 3 dijece i onim remek dijelima punih sitnih detalja i slanih i slatkih i fondant i šlag...mislim bez pretmetno je dalje raspravljati.... ženice samo go, go na domaće kolače... i ja koja skuham sama bez trunke lijenosti rado kupi od naše elme tortu a isto tako ću i merimine i muine i majine kolače. bi ja i do ivane i rokoko al daleko nažalost. ja pravila pa znam kako je i cijneim trud više nego utrošeni materijal. za napraviti kolač treba se volja, želja i ljubav...a naše ženice to rade i zato je svaka slika pravo remek dijelo te ja u ukus i izbor materijala vjerujem im potpuno.
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:17:36
ivanak
j atkođer radim veliku nabavku i koristim akciske prodaje...međutim cijena oraha je i na početku i u toku mjeseca ista kao i čokoldae i putera. i da orahe nikada ne kupujem 2 dana pred barjram jer tada je cijena nedo bog nikome već mjesec prije. Skupo je...nije jeftino... i da postoje breskvice koje se unutra pune džemom...taj recept sam naslijedila od pokojne komšinice Marije koja ih je uvijek pravila za Božić.
ja imam recept po kojem radim breskvice, majke mi nisam nigdje jela bolje, ne zato što su moje, ali meni okus je odličan... i naravno uz orahe ide i omekšalog đžema od marelice, a marelica ti se dobro slaže uz maraskino, a manje uz rum pa ti miriđi i sladi se.... :-)
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:17:55
Dida79
IZVORNA PORUKA: idana_85
I ja razmisljam da pocnem sa pravljenjem kolaca. Torte i ove kolace dobro pravim. Sitne nisam nikada pokusala, ali mislim da bi mi vjerovatno isli od ruke. Imam li podrsku mojih forumasica?
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:20:42
rokoko
IZVORNA PORUKA: ivanak
j atkođer radim veliku nabavku i koristim akciske prodaje...međutim cijena oraha je i na početku i u toku mjeseca ista kao i čokoldae i putera. i da orahe nikada ne kupujem 2 dana pred barjram jer tada je cijena nedo bog nikome već mjesec prije. Skupo je...nije jeftino... i da postoje breskvice koje se unutra pune džemom...taj recept sam naslijedila od pokojne komšinice Marije koja ih je uvijek pravila za Božić.
ja imam recept po kojem radim breskvice, majke mi nisam nigdje jela bolje, ne zato što su moje, ali meni okus je odličan... i naravno uz orahe ide i omekšalog đžema od marelice, a marelica ti se dobro slaže uz maraskino, a manje uz rum pa ti miriđi i sladi se.... :-)
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:25:25
Hanady RR
eto znam a nisam porfesionalac al kad ti recept potvrde tri umetnika nisma ga fulila nema šanse
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:33:55
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Dida79
Ako nije tajna mogli ste napisati recept za breskvice Nikad ih nisam pravila ali sam zato sampion u jedenju
dida dam ti ja recept ali sutra mila...sad mi malo mrsko po rokovnik da ustajem...al sutra definitvno ide moja verzija berskvica. Ima posla oko njih, ali opet nije ni toliki zahmet za ono što dobiješ
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:33:56
veeseelaa
aiiiiiii koja rasprava nije mi bio nijet Zaista nisam gurman, osobito me slatkiši ne zanimaju i to mi se jako svidja al eto kažem možetel praviti šta jeftinije, mislim da bi i posla bilo više A mama alma ovo "ne kuha pitu ko ima već ko je naučio" Boga mi ne kontam, šta da naučiš kad nemaš 18 KM al eto, mislim da ova poslovica nema mjesta za ovdje al hele nejsi U biti ne potičem iz porodice koja se zamara hranom, mi nečem drugom pridajemo važnost i meni je čudno kad neko razmišlja samo o klopi, za dame malo više čudno al to nije tema ove emisije U svakom slučaju lijepo je to što radite djevojke, idana samo naprijed, merima svaka čast kao i tebi majo Merima svidja mi se način pakiranja
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:36:21
Dida79
Ako nije tajna mogli ste napisati recept za breskvice Nikad ih nisam pravila ali sam zato sampion u jedenju
dida dam ti ja recept ali sutra mila...sad mi malo mrsko po rokovnik da ustajem...al sutra definitvno ide moja verzija berskvica. Ima posla oko njih, ali opet nije ni toliki zahmet za ono što dobiješ
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:38:36
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
aiiiiiii koja rasprava nije mi bio nijet Zaista nisam gurman, osobito me slatkiši ne zanimaju i to mi se jako svidja al eto kažem možetel praviti šta jeftinije, mislim da bi i posla bilo više A mama alma ovo "ne kuha pitu ko ima već ko je naučio" Boga mi ne kontam, šta da naučiš kad nemaš 18 KM al eto, mislim da ova poslovica nema mjesta za ovdje al hele nejsi U biti ne potičem iz porodice koja se zamara hranom, mi nečem drugom pridajemo važnost i meni je čudno kad neko razmišlja samo o klopi, za dame malo više čudno al to nije tema ove emisije U svakom slučaju lijepo je to što radite djevojke, idana samo naprijed, merima svaka čast kao i tebi majo Merima svidja mi se način pakiranja
što dame ne hrane dijecu i nekuhaju im odvedu ih na fast food svaki dan
ne zove se to vesela zamarnje hranom već domaćinska kuća. Šta ćeš...kod mene sad da dođeš ptičijeg mlijeka da ti iznesem, kolač za 15 minuta napravim, domaći sok tebi i djetetu ponudim...a ja recimo sa svojim gostima i ne sjedem da jedem...nemam kada dok njima ugodim i svoj dječici koja mi u kuću dođu sve želje ispunim
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:42:50
veeseelaa
što dame ne hrane dijecu i nekuhaju imuser posted image user posted image user posted image odvedu ih na fast food svaki danuser posted image user posted image user posted image
ma ne to al kad žena konstanto govori šta bi ONA jela, šta se njoj jede, i kad vidim koliko pojede čudno mi a naravno da treba kuhati i ugostiti goste To mi sve činimo, više-manje.... Znam jednu koja svaki dan sa mužem roštilja kad je lijepo vrijeme, vazda usta puna, to mi je nidje veze a divno je ugostiti goste i znati napraviti razna jela Nismo se razumjele
< Poruku je uredio veeseelaa -- 25.10.2010 23:43:28 >
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:43:16
neki
ne zove se to vesela zamarnje hranom već domaćinska kuća. Šta ćeš...kod mene sad da dođeš ptičijeg mlijeka da ti iznesem, kolač za 15 minuta napravim, domaći sok tebi i djetetu ponudim...a ja recimo sa svojim gostima i ne sjedem da jedem...nemam kada dok njima ugodim i svoj dječici koja mi u kuću dođu sve želje ispunim
Ovo je divno receno hanady,mislim vezano za domacinsku kucu I ja sam uzivala u svemu ovome,ali otkako radim,nemam vremena ni za sta Maznucu ti recept za breskvice usput kad stavis
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:43:26
Hanady RR
Uh jedva cekam kad se sutra zadam u kuhinju Hvala
samo dido budi spremna poslije kuhinju da opereš joj kad s sjetim pve kad sam pravila...umalo mi mama infarkt nije dobila kad je u kuhinju ušla
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:45:27
Hanady RR
što dame ne hrane dijecu i nekuhaju imuser posted image user posted image user posted image odvedu ih na fast food svaki danuser posted image user posted image user posted image
ma ne to al kad žena konstanto govori šta bi ONA jela, šta se njoj jede, i kad vidim koliko pojede čudno mi a naravno da treba kuhati i ugostiti goste To mi sve činimo, više-manje.... Znam jednu koja svaki dan sa mužem roštilja kad je lijepo vrijeme, vazda usta puna, to mi je nidje veze a divno je ugostiti goste i znati napraviti razna jela Nismo se razumjele
e imama ja jednu takvu konu što jest jest to je puno sestro slatka ona je sa 25 šećer dobila i u bolnici leži...al ta samo nagađa...njoj je pojest 4 komada američke torte ko čašu vode popit. Ne volim ja prejedanje, u svemu treba imati mjeru definitvno
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:46:28
Dida79
Uh jedva cekam kad se sutra zadam u kuhinju Hvala
samo dido budi spremna poslije kuhinju da opereš joj kad s sjetim pve kad sam pravila...umalo mi mama infarkt nije dobila kad je u kuhinju ušla
Snaha sudje pere a ja cu kuhinju Svasta sam pravila ali breskvice nikad nisam a vaze mi za omiljene kolacice
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:55:11
merima_s
IZVORNA PORUKA: veeseelaa U svakom slučaju lijepo je to što radite djevojke, idana samo naprijed, merima svaka čast kao i tebi majo Merima svidja mi se način pakiranja
Hvala, a tek da ih probas, ma ne bi pitala za cijenu
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:58:08
veeseelaa
ma ne pitam ja za cijenu inače, neznam ni šta mi bi da komentiram cijenu, u biti voljela bi da svi sebi mogu priuštiti ovako nešto lijepi ili nekom na poklon odnijeti Neko reče znaš li kolika je cijena putera, nemam pojma
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:59:05
merima_s
Ovaj bi mi recept trebao sto prije
RE: Usluga prodaje kolača i torti 25.10.2010 23:59:12
milenium
evo mojih breskvica [/url]]klik ovo sam u sredinu ubacila neku drugu sliku samo da bezze popunim btw ovo je bila jedna narudžba,ova cijela tepsija je bila 20 km