|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Usluga prodaje kolača i torti
25.10.2010 19:25:01   
bananica
IZVORNA PORUKA: myb@by

IZVORNA PORUKA: idana_85

I ja razmisljam da pocnem sa pravljenjem kolaca.
Torte i ove kolace dobro pravim. Sitne nisam nikada pokusala, ali mislim da bi mi vjerovatno isli od ruke.
Imam li podrsku mojih forumasica?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sretno

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 151
25.10.2010 19:27:00   
bananica
IZVORNA PORUKA: sheri

to nije ni skupo, a kamoli preskupo! pa cokolada od 100 g kosta 2,5km

koja je to cokolada???ja uzimam obicno dorinu ili milku, al nisu 2,5KM

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 152
25.10.2010 19:27:11   
jasmin

IZVORNA PORUKA: bananica

IZVORNA PORUKA: myb@by

IZVORNA PORUKA: idana_85

I ja razmisljam da pocnem sa pravljenjem kolaca.
Torte i ove kolace dobro pravim. Sitne nisam nikada pokusala, ali mislim da bi mi vjerovatno isli od ruke.
Imam li podrsku mojih forumasica?

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
sretno

Naravno,samo naprijed!user posted image user posted image user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 153
25.10.2010 20:06:03   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

draga neznam dal se baš razumijem, nisam ni neki ljubitelj kolača al neznam ko ima toliko novca da plati 18 KM za 1 kg kolača, možda jednom u pola godine, bolje mu je da nauči (jer sve se uči) nego da troši toliki novac user posted image
E sad npr ja da za Bajram uzmem mami i sveki po 1 kg kolača mi je preskupo, jer se ne mogu samo sa tim kolačima pojaviti na vrata
E sad ko je hadžija aferim
Naravno kolači su prelijepi al me zanima jel u pitanju toliki utrošak materijala ili ogromni trud pa su cijene takve? zašto se ne prave i neki jeftiniji kolači koji sebi možemo priuštiti???
I da čokolada je 2,5 KM al koja??? ko nema jede Boga mi jeftiniju, ja jedem euroblok od 1 KMuser posted image , meni doooobraaa

slažem se.i ne lupetam bezveze jer i sama volim jesti a i praviti kolače.u mojoj kući se keks ne kupuje.kad nema domaćih kolača nema nikakvih a trudim se da čim se jedna tepsija isprazni odmah pravim nove.pravim i torte svih vrsta od najskupljih do onih laganijih i nikad nisam za materijala dala 30 km,obično iziđe oko 20 ili 20 i nešto. svaka torta ima popis sastojaka lako se može izračunati cjena.a što se tiče breskvica ,ima sitnih kao lješnjak a ima i onoh mašala.ako su sitnije naravno da onda ima više posla i više se treba vrtit.neki dan sam vidjela da jedna žena pravi breskvice i prodaje ih u prozirnim vrećicama ,jaaako su sitne i unutra ih dođe oko 15 i to košta 3.5 kmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e hajde kad je tako da sračunamo breskivice na papir....
a sve kad sračunamo da vidimo koliko košta da umjesiš, pa loptice ispečeš, pa izbušiš, pa statavim za unutra, pa koji džem jel domaći koji si sama ukuhavala il si ga kupial, pa satavi breskvice, pa razmuti boju i šećeš, pa umači jednu po jednu...
baš ste čudne...
pa čovječe iz jedne mjere 50 berskvica neke srednje  srednje veličine najmanje ti svaka kroz ruke prođe 4 puta...cijelu noć da ih praviš i odnsa da ih poklonim cifrom...smješno.
Recimo lijepo dekorisana kutija bombonjera u delikatesu nema ispod 20 Km...bombonjera insdustriska..al lijepo upakovana...i hajd ti sad prodaj domaće kolače po toj cejni a kad bombonjere izvagaš u kutiji praznoj i celofanu i onoj ruži plastičnoj 500 gr a bombonjera taman uz kafu imaš jednu oko 300 gr.

meni nije skupo ni 25 Km za kilogram domaćih kolača.
zato što pravim, što znam koliko je u sarajevu materijal skup.
a nije ni drugdje drugačije...svaki dan sve je skuplje.

pa bolna koliko je 1 kg oraha jezgre...
eh nemojte sad samo počet pričat kako uberete sa svoje granbe, pa osušite pa krckate 5 dana pa pravite kolače...to radim ja ponekad al za svoj gušti i svojih ukućana ...al hajd nakrckaj majčin sine za kolače koje prodaješ.

Treba vremena, treba materijala a bogami i živaca.
svoj trud treba nplatiti a svako ko misli da može napraviti isto neka radi jer uvijek će s enaći i oni koji će cijeniti domaćicin trud.kao ja na primjer...ja bih platila i 25 KM...jer manje me ne dođe ni sama materijal da kupim i pravim.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 154
25.10.2010 20:13:56   
merima_s
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

da zanima me kako pakujete kolače? korpice, kesice ili nešto treće?
možel slika???

user posted image
user posted image

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 155
25.10.2010 20:16:57   
merima_s
IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: merima_s

Par rezultata mog rada:

user posted image

user posted image

Danas je prva tura otisla na degustaciju pa vidjet cemo reakcije

merima ovo odlicno izgleda...

šukren draga, dostavljamo i u Saudiju nije problem user posted image

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 156
25.10.2010 20:18:17   
M kao Mama
Hanady, u ove breskvice koje smo mi kupovali u Dalmaciji i koje prave dalmatinke idu bademi samljeveni sa još nekom smjesom, ne znam da ide džem, baš me sad zadevera, de žene javite se, muaaa, daj nam sastav breskvica

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 157
25.10.2010 20:24:46   
muaaa
Evo stigoh sa roditeljskog pa odmah na forum .....ovako,jaja 1,5km,secer1km,uje1km,brasno0,80,orasi2km,djem1,5km,boja3km ovo su otprilike cijene za jednu mjeru u kojoj izidje 1kg300gr.Pa struja,voda deterdjent za sudje i valjda nisam zaboravila nesto.....a ruke,ambalaza.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 158
25.10.2010 21:41:48   
milenium

IZVORNA PORUKA: muaaa

Evo stigoh sa roditeljskog pa odmah na forum .....ovako,jaja 1,5km,secer1km,uje1km,brasno0,80,orasi2km,djem1,5km,boja3km ovo su otprilike cijene za jednu mjeru u kojoj izidje 1kg300gr.Pa struja,voda deterdjent za sudje i valjda nisam zaboravila nesto.....a ruke,ambalaza.

pa eto,ovo je sve 10.30km + cijeli deterdžent od pola litra 2 kmuser posted image i plus krpa koju smo zaprljali i plus djeca koja su morala malo čekati-neprocjenjivo.za sve ostalo tu je master carduser posted image .i prvi put čujem da u breskvice ide džemuser posted image svojih orasa imam a niti ih berem niti sušim,pokupim samo po podu kad su već suhi.vreća oraha meni može dugo.ionako ne pravim često kolače s orasim jer ih i ne volim.a kad zafali kupim kolko m treba.obično ona pakovanja u prozirnim kesicama od po 2 km.tu dođe baš dosta može se i za 2 kolača upotrijebit ,ili za 3 ovisi koliko oraha ideuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 159
25.10.2010 21:48:20   
muaaa
Prosvjetli me molim te reci gdje su orasi 2 km da letim kupiti pa da pravim 3 puta kolaciceuser posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 160
25.10.2010 21:49:10   
milenium
i nikad ne kupujem materijal za kolače malo prije nego ih počmem praviti.ja to uzimam kad idem u mjesečnu nabavku za kućanstvo pa s ostalim namjernicama.obično to ide ovako:
5 margarina,5 čokolada za kuh.3 velike vrećice kokosa(tko pravi često kolače bolje mu je uvijek uzimat na veće količine npr kokos od 500 ili 250 grama a ne od 100),2 pakovanja pudinga( u svakom pakovanju po 4 kesice to je 8 kesica)jer u tim pakiranjima bude 3+1 gratis,i tako po 2 puta to znači da imam 2 gratis,zatim prašak za pec.paket 8+2 gratis,vanilin šećer 6+1 gratis,brašno zlatni puder vreća od 25 kg 30 km(tu negdje)tko na veliko pravi kolače neće uvijek uzimat kilo po kilo itd...user posted image user posted image user posted image
orahe ne vagam to se ima kupiti vakumirano od kolko hoces,2 km,3,4...itd i nebi nikad uzimala one sto stoje na zraku ono sto mi lopatom zahvaca i ubaciva!user posted image

< Poruku je uredio milenium -- 25.10.2010 21:52:35 >

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 161
25.10.2010 21:53:38   
muaaa
A orasi..... gdje..

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 162
25.10.2010 21:53:48   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Hanady, u ove breskvice koje smo mi kupovali u Dalmaciji i koje prave dalmatinke idu bademi samljeveni sa još nekom smjesom, ne znam da ide džem, baš me sad zadevera, de žene javite se, muaaa, daj nam sastav breskvica

postoje dvije verzije ...
jedna je sa orasima unutra, puterom i šećerom
a druga sa onim izdrobljenim iz ispečenih kuglica i džemom crvene bojeuser posted image ja te češćei pravim ove.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 163
25.10.2010 21:55:17   
bebacha
ma to su pakovanja 100-200gr.mislim na orahe

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 164
25.10.2010 21:56:09   
muaaa
Ja licno placam 200gr 3,90km

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 165
25.10.2010 21:56:29   
Hanady RR
j atkođer radim veliku nabavku i koristim akciske prodaje...međutim cijena oraha je i na početku i u toku mjeseca ista kao i čokoldae i putera.
i da orahe nikada ne kupujem 2 dana pred barjram jer tada je cijena nedo bog nikome već mjesec prije.
Skupo je...nije jeftino...
i da postoje breskvice koje se unutra pune džemom...taj recept sam naslijedila od pokojne komšinice Marije koja ih je uvijek pravila za Božić.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 166
25.10.2010 21:58:52   
bebacha
ih kod nas ti je kg oraha oko 13KM.
Hanady u konzumu pred Bajram uvjek bude snizenje oraha,putera i jos neki stvariuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 167
25.10.2010 21:58:59   
muaaa
Ma nekupujem ni ja  pred bajram to im je cijena stalno,bar kod mene na Grbavici,na pijaci su skuplji.

Neposredna veza do poruke: 168
25.10.2010 21:59:20   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: muaaa

Ja licno placam 200gr 3,90km

i ovo je čak skuplja varijanata od oraha na kg kupljenih.user posted image
uvijekuser posted image

a ako nije rsgitsrovana frima i ako ne kupujete na račun naravno da su vam cijene iste kao i meni...i onaj koji radi domaće kolače na veliko kao neregistriran da može vršiti kupovinu preko računa čime se stiču određene pogodnosti u dogovoru sa dobavljačem...zaista skupo plati materijal i cijena napravljenog je mala za sve.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 169
25.10.2010 22:00:20   
muaaa
Voljela bih i ja naci jeftinije pa i kolac jeftiniji....ali tako je kako je

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 170
25.10.2010 22:01:50   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: bebacha

ih kod nas ti je kg oraha oko 13KM.
Hanady u konzumu pred Bajram uvjek bude snizenje oraha,putera i jos neki stvariuser posted image

ma pričaj mi...kupih jednom neke orage za 9 Km...sramota me reć sve bacih...ja ljuće dugo jela nisma.
user posted image user posted image user posted image user posted image
al istina postoje akcije pred praznike mada ja ih kupujem kod porvjerenog čovjeka iz visokog već godinamauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 171
25.10.2010 22:04:39   
Anoniman
ja u MO suhe kolace placam 20 kmuser posted image i ne bunim seuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kome se ne prave nek plati i gotovouser posted image
a breskvice bi ja 50 km naplacivala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pravila ih par puta i zaklela se nikad viseuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 172
25.10.2010 22:05:31   
muaaa
I ja kupih u Konzumu.........pa zena nazva nemoze tortu da jede koliko je ljuta...sreca bi komsinica pa ispravih gresku

Neposredna veza do poruke: 173
25.10.2010 22:06:17   
rokoko
 Neko neće da pravi,neko ne zna,neko zna bolje ili lošije...Sve znamo da uzmemo krpu ili peglu u ruke pa nas opet ima koje to nećemo ili ne stižemo pa platimo nekome da nam to uradi.I nije nam ni skupo ni žao nego zadovoljne kad vidimo rezultat.

Neposredna veza do poruke: 174
25.10.2010 22:09:35   
milenium

IZVORNA PORUKA: rokoko

Neko neće da pravi,neko ne zna,neko zna bolje ili lošije...Sve znamo da uzmemo krpu ili peglu u ruke pa nas opet ima koje to nećemo ili ne stižemo pa platimo nekome da nam to uradi.I nije nam ni skupo ni žao nego zadovoljne kad vidimo rezultat.

a bome netko bi to sve i volio i uživao ali nema para,ni da pravi, ni da naruči.ali to je sad za neke druge temeuser posted image

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *