Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 14:02:27
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
POZDRAV DRAGE MOJE...
Samo da se javnem...
Mama2b,ja nemam nekog iskustva,ali slusajuci zene koje imaju djecu kazu da je inace ova komodica glupost... Vrlo je visoko da bi se baba kupala u njoj.Moze u pocetku dok je sasvim mala,a kasnije je teze...Zamisli nedaj Boze da padne?! A isto tako i za presvlacenje... Lijepo na trosjed,dvosjed ili vec gdje i presvuces djete... Po meni je ovo bacanje para,mada mozda i nisam upravu.
Ja je nisam planirala kupiti.
Ja cu kupiti obicnu plasticnu banjicu,i moram potraziti negdje,ne znam tacno gdje ima (ako neko zna neka javi),ima se guma kupiti koja se pricvrsti na banjicu i na nju se stavidjete kad se kupa da se neklize
i ovu kadicu mozes izvuci i staviti je gdje zelis, na pod, na sto...inace kadice same ili sa stsalkom imas u turbo limacu i baby centru u BBI, u fisu i ostalim radnjama koje prodaju bebi opremu...ja sam upravo kupila vrecu za spavanje, stalak i baldahin na snizenju u TL
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 14:09:10
medi87
Pozdrav drage moje, ja sad s predavanja i džaba isla nije ni dosao prof ali hajd nema veze malkice sam prosetala dok jos ima iole "lijepog" vremena Eeeeeeeeeeee sad sam se sjetila kako su se zalile kad su nas sve strpale u jednu temu, ali ovo je bas super Naidice kako si ti, Sunce super pa je gotovo, nadam se da će nalazi biti dobri Mene od jutros sto bi rekli žega kroz stoamk, ali proci ce odoh sta sebi praviti da papam Mama 2b dobrodoslica i od mene Rose primaklo se još malo Rime, Laro, Gagach, Esmina i b.mama, Mino; Rose, Taurus i ostale moje velikiii
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 16:47:16
Anoniman
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: felix
smijes samo da je bjeli luk mozes jedno cesmo nije problem,samo da pojedes znam nije ugodno al pomoce ti Ja volim bjeli luk,sa grahom posebno znam pojest po 2,3 cesma pa onda mm bjezi od mene ko djavo Da nekazem da tu noc nespava samnom ...
ma ja ga mogu ono ukuhanog...tipa malo u grah, malo u cufta, malo u sos za lazanje...ali svjez nikako
pa najbolje djeluje kad pojedes onak zivog ga bez kuhanja... Tako ja .....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 20:00:34
Almaa
meni opet treba pomoc, moram da nosim urinokulturu tri dana za redom u dom zdravlja preko puta vjecnice, pa me zanima rade li subotom jer bi tad bio treci dan, ako ne rade da pocnem od ponedjeljka, pozdravcic svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 20:38:09
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Almaa
meni opet treba pomoc, moram da nosim urinokulturu tri dana za redom u dom zdravlja preko puta vjecnice, pa me zanima rade li subotom jer bi tad bio treci dan, ako ne rade da pocnem od ponedjeljka, pozdravcic svima
na Ilidžu možeš i subotom, za Stari grad ti nisam sigurna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 20:55:25
luxa
jao izvini molim te ja sam na ovom forumu nova a vidim ti si prisutna neznam kako sta funkcionise i jeli uopste ovaj forum koristi iko vidim neki datumi stari poprilicno bas sam neke lude srece a imam svasta i napisati ali nigdje nikoga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 21:15:40
vila.vilica
cao luxa... kako ba stari datumi..vidi sve taze oko tebe osim ako ne gledas datum registracije samo ti piši
nego ja imam pitanje za vas sve... ne mogu da kopam po forumu ima li nesto o tome ali zanima me gdje su sarajevu mogu kupiti najlon carape za trudnice?????
kad god obucem najlonke ne bude mi dobro...spala sam na 2 dena a velicinu ionako uzimam wow jer mrzim kad mi spoj izmedju nogavica dodje do koljena,...ali SVEJEDNO...mom stomaku ne odgovara pritisak obicnih najlon carapa! cula sam da postoje trudnicke ali hocu sto prije da ih nadjem! pomagajte!!!
hvala
< Poruku je uredio vila.vilica -- 20.10.2010 21:17:35 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 21:16:58
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: luxa
jao izvini molim te ja sam na ovom forumu nova a vidim ti si prisutna neznam kako sta funkcionise i jeli uopste ovaj forum koristi iko vidim neki datumi stari poprilicno bas sam neke lude srece a imam svasta i napisati ali nigdje nikoga
pozdrav luxa samo ti piši...ima nas ovdje dosta i svaki dan smo tu. to što su ti se pojavili stari datumi, to je do njihovog servera. dešava se ponekad. ima nas u svimfazama trudnoće...od trudnica koje su tek na početku trudnoće do nas koje smo pred porod. dobro nam došla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 21:19:00
rose
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
cao luxa... kako ba stari datumi..vidi sve taze oko tebe osim ako ne gledas datum registracije samo ti piši
nego ja imam pitanje za vas sve... ne mogu da kopam po forumu ima li nesto o tome ali zanima me gdje su sarajevu mogu kupiti najlon carape za trudnice?????
kad god obucem najlonke ne bude mi dobro...spala sam na 2 dena a velicinu ionako uzimam wow jer mrzim kad mi spoj izmedju nogavica dodje do koljena,...ali SVEJEDNO...mom stomaku ne odgovara pritisak obicnih najlon carapa! cula sam da postoje trudnicke ali hocu sto prije da ih nadjem! pomagajte!!!
hvala
vilo draga ja nosim obicne carape....samo veci broj a ako me stezu izrezem im gumu i budu nisko...uvijek ih mozes pridrzavati bodijem dok nosis suknje...a i ako nadjes te za trudnice bit ce skupe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 21:19:18
ladyblue RR
hvala
pogledaj u baby centru u BBI. imali su kompletan Anita program za trudnice pa možda imaju i čarape. i ja istu muku mučim ali pošto sam pri kraju, ne mogu sada još i čarape da ganjam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 21:36:03
vila.vilica
rose..pokusacu da improviziram nesto sa rezanjem (ja uzmem najveci broj tako da mi to nije rjesenje) dok ne nadjem prave..ali sam odlucila da ih kupim kosta da kosta..ipak mene ceka prava zima u trudnoci i koliko god mrzila najlonke i obicne strample moracu ih nosit
ladyblue...to je ono u prizemlju? vala idem u potragu! hvala ti..
mene danas boli stomak..donji dio tacnije i to po obicaju kad zaboli onda je lijeva strana. Boli kad sjedim ili kihnem Mislim da cu sutra odmarat od posla...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 21:38:41
ladyblue RR
mene danas boli stomak..donji dio tacnije i to po obicaju kad zaboli onda je lijeva strana. Boli kad sjedim ili kihnem Mislim da cu sutra odmarat od posla...
rasteže ti se materica, proći će brzo. mene je do 5. mjeseca znao boliti stomak ali ja sam to ignorisala...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 21:44:22
vila.vilica
lady..palo mi je i to napamet..ali samo me nekad u trećem bolilo ovako i onda nije nikako i evo danas opet....ali bas lijeva strana...i pravo je uzasno kad kihnem...a kisem pocesto usput meni je danas punih 5 mjeseci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 22:11:21
rose
rose..pokusacu da improviziram nesto sa rezanjem (ja uzmem najveci broj tako da mi to nije rjesenje) dok ne nadjem prave..ali sam odlucila da ih kupim kosta da kosta..ipak mene ceka prava zima u trudnoci i koliko god mrzila najlonke i obicne strample moracu ih nosit
ladyblue...to je ono u prizemlju? vala idem u potragu! hvala ti..
ja imam jedne super...6-ca...kompletne navucem preko stomaka i ne stezu...neka marka na slicici (obicna kartonska kutijica) vidis ruke kako ih razvlace...a ostale koje se ne razvlace prorezem du sava i navucem do ispod stomaka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 22:15:32
vila.vilica
rose..jel ono ti spomenu bodi ko da pridrzi razrezane strample... ja ti ne nosim to cudo...posto piskim cca 134 x dnevno,,,mislim da bih ga razrezala u jednom trenutku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 22:36:18
rose
rose..jel ono ti spomenu bodi ko da pridrzi razrezane strample... ja ti ne nosim to cudo...posto piskim cca 134 x dnevno,,,mislim da bih ga razrezala u jednom trenutku
,D
pa i ja piskim stalno...al uspjevala sam da skinem bodi ,,,doduse u panici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 22:44:54
rose
lady..palo mi je i to napamet..ali samo me nekad u trećem bolilo ovako i onda nije nikako i evo danas opet....ali bas lijeva strana...i pravo je uzasno kad kihnem...a kisem pocesto usput meni je danas punih 5 mjeseci
ja nisam smjela kihnuti lezeci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 23:18:10
Almaa
e baš se nasmija za ovo kihanje i mene tako presjece kad kihnem, da se ne mogu pomjeriti i svaki put pomislim Bože kako cu se poroditi kad me od kihanja ovako zaboli, ali vidim da nisam jedina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 0:20:06
gagach
hvala
imas najlon carape svih dena u almi ras i extra su ! Imaju inace i gace za trudnice i super izgledaju:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 1:39:12
sunce27
gagach hvala na informacijama gdje se mogu nabaviti trudnicke gace. Vidim sve spavate samo ja ne spavam, koja sam tuka zaboravila sam doktora pitati kako da se izborim protiv nesanice, ali za 2-3 dana cu mu opet ici jer mu trebam nositi nalaze od urinokulture, pa se nadam da tada necu zaboraviti da pitam za savjet ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 7:07:15
esmina i bebina mam
Ja cu tek danas na pregled jer sam odgodila isla sam na rodeiteljski Esmi u vrtic juce sam malo sa MM-om isla do Fiis-a i nasla sam lijepe grudnjake za dojilje po cijeni od 4,60 pamucni obicni extra su a i cijena im je super jer sam ja prisli put papreno placala grudnjake a stalno su na pranju. sunce27 to vidi pod hitno sa dr za spavanje iscrpljuje te a trebace ti sna kad se bebac rodi. rose nisam juce bila kod kuce pa se nisam javljala a sve ovo sto su ti napisale i stalna kontrola uz to obavezno prati pokrete bebe.Zamotaj komadic luka u komadic hljeba i progutaj ako bas ne mozes zvakati i pij jogurta i limunade. vila.vilica ja kupim helanke i koristim umjesto strampli a i razrezem gornji dio ali naravno to se moze samo sa onima sa puno dena. luxa dobro dosla.kako ne koristimo mi spavamo na ovoj temi jos kad se premjestimo na bebe ko ce nas pohvatati marci gagach,canim,ladyblue,Almaa,medi87,lilix,taurus,samedi,doublemum,mrkva,Mama2b,Rimljanka veliki pozdrav