Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:34:51
mrkva
Jutro drage moje, vi se jutros baš raspisale valjda ovo malo sunca što izviruj utiče na bolje raspološenje. Marci nasmija me i ja sam ti ista takva, samo idem u wc i pregledavam , a beba ko uinad parvo se udomaćila. Esmina i mene je pravo strah al' sve nekako te misli odbijam od sebe dok porod ne počne, još ja sitna po gradji, mama mi se napatila na tim porodima, pa i ja nesto kontam genetika i mene ce to isto stići i tako, ali moramo se valjda nekako poroditinijedna beba nije ostala unutra.
Rose kakav ti je pritisak bio prije trudnoće, jel se ti osjećas bas lose sad kad ti je takav ili se tek kad izmjeris zabrines , meni je uvijek bio nizak i moj organizam je na to adaptiran. Na početku trudnoće moja dr. se ibretila kako stojim na nogama jer je pritisak standardno 100/60, a ja njoj odgovaram da se ja super osjećam, kasnije vise nije ni pitala jer je valjda i ona skontala da je za mene to normalno. Hvala Bogu evo čitavu trudnoću mi je bio isti.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:40:23
rose
IZVORNA PORUKA: mrkva
Rose kakav ti je pritisak bio prije trudnoće, jel se ti osjećas bas lose sad kad ti je takav ili se tek kad izmjeris zabrines , meni je uvijek bio nizak i moj organizam je na to adaptiran. Na početku trudnoće moja dr. se ibretila kako stojim na nogama jer je pritisak standardno 100/60, a ja njoj odgovaram da se ja super osjećam, kasnije vise nije ni pitala jer je valjda i ona skontala da je za mene to normalno. Hvala Bogu evo čitavu trudnoću mi je bio isti.
da ti pravo kazem ne znam kakav je bio prije...u par navrata bih osjetila zujanje u usima i to rjesavala kapima od bijelog luka...ali mi generalno pritisak nije pravio probleme...ja se sada osjecam mrvicu losije jer nisam popila kafu...ko mahmurna a inace sam ok...nemam nikakvih tegoba i stvarno mislim da cu sebi ipak napraviti kafu...eto juce sam jela neslanu hranu, kombinovala kuhani krompir, blitvu i abc sir, navece sutliju (ne smije slano al moze slatko ) i tako cu malo pripaziti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:43:33
taurus
IZVORNA PORUKA: mrkva
Jutro drage moje, vi se jutros baš raspisale valjda ovo malo sunca što izviruj utiče na bolje raspološenje. Marci nasmija me i ja sam ti ista takva, samo idem u wc i pregledavam , a beba ko uinad parvo se udomaćila. Esmina i mene je pravo strah al' sve nekako te misli odbijam od sebe dok porod ne počne, još ja sitna po gradji, mama mi se napatila na tim porodima, pa i ja nesto kontam genetika i mene ce to isto stići i tako, ali moramo se valjda nekako poroditinijedna beba nije ostala unutra.
opet moram da te tješim moja mama kada je mene rađala jedva živa ostala (ja izlazila guzom a nisu htjeli da joj urade CR ) i ja sam cijeli život bila ubijeđena da i mene isto čeka međutim već sam ti rekla kako je bilo kod mene znači nema pravila i zaboravi genetiku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:44:15
esmina i bebina mam
rose dosta mi papirologije sto sam pocela raditi u drugoj firmi kad su me oni s...ci otpustili pa sad kad budem otvarala porodiljni imam tonu papira a kamoli joss da mjemnjam mjesto prebivalista
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:50:42
rose
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
rose dosta mi papirologije sto sam pocela raditi u drugoj firmi kad su me oni s...ci otpustili pa sad kad budem otvarala porodiljni imam tonu papira a kamoli joss da mjemnjam mjesto prebivalista
ma dobro je pa si nasla drugi posao trudna ja ti zelim srecu...nesto imam osjecaj da u zenici svaka druga zavrsi na carskom rezu (od mm daidzinca, isto iz kaknja, dvoje rodila u zenici na carski u razmaku od 2 godine...mozda to ima veze s njenom konstrukcijom...onako je sitne gradje)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:54:02
esmina i bebina mam
rose objasnila sam ti zbog cega sam morala na CR sa Esmom a sada vjerovatno nece riskirati jer sam ja u 33 g ali sta ako krene samo a nesto mi se iskomplkuje radi prvog CR. E jesam strasljo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:55:14
rose
rose objasnila sam ti zbog cega sam morala na CR sa Esmom a sada vjerovatno nece riskirati jer sam ja u 33 g ali sta ako krene samo a nesto mi se iskomplkuje radi prvog CR. E jesam strasljo
budi hrabra, mozes ti to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 11:07:05
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: rose
ma dobro je pa si nasla drugi posao trudna ja ti zelim srecu...nesto imam osjecaj da u zenici svaka druga zavrsi na carskom rezu (od mm daidzinca, isto iz kaknja, dvoje rodila u zenici na carski u razmaku od 2 godine...mozda to ima veze s njenom konstrukcijom...onako je sitne gradje)
ne mijenjaj adresu sada jer ćeš izgubiti pravo na naknadu. U Kantonu sarajevo moraš biti prijavljena godinu dana da bi imala pravo na naknadu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 12:05:54
Rimljankaa
Laro,one farmerke iz Azela od 5KM,ja sam dvoje kupila. Jedne male ,jedne velike. Ove male obukla jednom i necu vise. A necu sigurno ni velike. Nekako su neudobne,krute,na guzi mi isto kao da spadaju... bas mi se ne oblace. Sreca pa nisu bile skupe. ove druge dvoje sto pomenuh,dobre su,ali stezu u stomaku..tako da ni njih necu nositi. Sta mogu?! Kupila i zeznula se. Drugi put necu!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 12:09:10
rose
Kad ti imas namjeru prestati raditi ili hoces sa posla pravac u bolnicu.
hehehe...pa imam namjeru raditi do kraja ovog mjeseca...znaci od 1. novembra odmaram i cekam ma ja ti ovo radim ovako jer se meni proporcionalno umanjuje broj sedmica nakon poroda ako odem ranije...a i imam primopredaju s kolegom odraditi a on na putu ove sedmice...ma nije mi tesko raditi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 13:04:12
Lara83
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa
Laro,one farmerke iz Azela od 5KM,ja sam dvoje kupila. Jedne male ,jedne velike. Ove male obukla jednom i necu vise. A necu sigurno ni velike. Nekako su neudobne,krute,na guzi mi isto kao da spadaju... bas mi se ne oblace. Sreca pa nisu bile skupe. ove druge dvoje sto pomenuh,dobre su,ali stezu u stomaku..tako da ni njih necu nositi. Sta mogu?! Kupila i zeznula se. Drugi put necu!
i ja sam dvoje kupila jedne 36, a druge 38...probacu ih veceras da vidim kako idu preko pupe, mada jesu krute a i na guzi su ruzni dzepovi, nekakvi mali. kao sto kazes jednom sam se zeznula drugi put necu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 13:14:00
medi87
Pozdravcic, ako ste mi danas ja odlucila malo ranije danas krenuti na fax da mogu prohodati kad je lijepo vrijeme, usput usne mi bride nenormalno pojela sam 7 kivija i čak mi je na jeziku bilo malo krvi koliko mi je bridilo sve u ustima i usne nikad mi se to nije desilo, ali sta cu bar je bio dobar kivi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 13:17:03
esmina i bebina mam
rose eeeeee e i ja sam tako razmisljala al hajde nek je ziva glava medi87 i ja volim kivi ali mislim da je to zaista puno Joj sad sam jednu turu odspavala da se popravim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 13:22:50
Lara83
IZVORNA PORUKA: medi87
Pozdravcic, ako ste mi danas ja odlucila malo ranije danas krenuti na fax da mogu prohodati kad je lijepo vrijeme, usput usne mi bride nenormalno pojela sam 7 kivija i čak mi je na jeziku bilo malo krvi koliko mi je bridilo sve u ustima i usne nikad mi se to nije desilo, ali sta cu bar je bio dobar kivi
neka si malo prosetala, blago tebi a sto se kivija tice, nemoj ga draga toliko jesti, jer se preporucuje samo 1 dnevno. navodno 1 kiwi sadrzi C vitamina kao 10 limuna. nedaj Boze vitaminski sok moze izazvati. zato ubuduce pazi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 13:35:28
medi87
Jooj a sta cu aj kad krenem ne znam stati prvo sam tri banane smazale pa navalila na kivi, i sad mi usne bride a izgleda da su me i baje napale ponovo, moram opet reci dr da mi da kakvu kremu, sad bih se samo češala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 13:40:32
Lara83
IZVORNA PORUKA: medi87
Jooj a sta cu aj kad krenem ne znam stati prvo sam tri banane smazale pa navalila na kivi, i sad mi usne bride a izgleda da su me i baje napale ponovo, moram opet reci dr da mi da kakvu kremu, sad bih se samo češala
ja sam razgovarala sa dr o tim bajama tj. candidi, prosli put. i ona kaze da one narocito ''vole trudnice''...meni je napisala recept i rekla da ako osjetim svrab ili vidim pojacan iscjedak kupim nystatin mast i da s vremena na vrijeme koristim nystatin vag... a ti vidi jos i sa svojim dr, ne treba nista prepustati slucaju....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 14:09:50
sara za
Cure vidim malo raspravljate o C vitaminu,ja sam par puta icjedila 1 limun i 1 ili 2 narandze i popila jer me bila pocela viroza hvatati i ponekad sam onako 1 limun razkrizila i sa malo secera ispijukala to sam radila par dana medutim onda mi rodica rece da ne radim to cesto jerv kao puno c vitamina utice na bebin vid,e sad se ja jadna pitam dali je to puno sto sam ja radila mada sam odmah prestala i ponekad u caju sada limun koristim i mandarine jedem,ama dovoljan je jedan crv i da se covjek zabrine,sta vi mislite....