Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 9:33:25
rose
ma pratim...pratit cu jos danas pa se sutra javim doktorici a sutra sam svakako i u vojnoj na kontroli pa cu reci i doktoru izgleda da mi je najvisi ujutro...pa kako dan odmice spada
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 9:36:04
Mama2b
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
cao luxa... kako ba stari datumi..vidi sve taze oko tebe osim ako ne gledas datum registracije samo ti piši
nego ja imam pitanje za vas sve... ne mogu da kopam po forumu ima li nesto o tome ali zanima me gdje su sarajevu mogu kupiti najlon carape za trudnice?????
kad god obucem najlonke ne bude mi dobro...spala sam na 2 dena a velicinu ionako uzimam wow jer mrzim kad mi spoj izmedju nogavica dodje do koljena,...ali SVEJEDNO...mom stomaku ne odgovara pritisak obicnih najlon carapa! cula sam da postoje trudnicke ali hocu sto prije da ih nadjem! pomagajte!!!
hvala
Imas u SAM shopu kod Ceke, ja sam tamo kupila i odlicne su, pitaj prodavacicu ako se ne budes mogla snaci, a ima i u onoj radnji za trudnice preko puta Estrade.
Rose - mislim da cu se i ja ipak odluciti za komodicu, jer ce mi ladice uvijek trebati, a kadicu koliko dugo budem koristila budem, poslije cemo se snalaziti. Jucer sam nasla divne djecije naljepnice za zida na ebayu, nisu skupe od 5 do 20$, a shiping kosta od 3 do 5$, super je za uredjenje sobice ili zidova iznad kreveta pa eto ideje buduce mame....
Meni dr rekao da nosim pojas zbog pritiska i cestoggg mokrenja, al mi pojas samo smeta dok sjedim na poslu, izgleda da on vise djeluje dok se hoda, inace ja se jutros raspricala, mirno na poslu...a i ja malo koristim svoje stanje, hihih, pa me ne diraju....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 9:37:24
Lara83
Kako ste mi drage moje, Evo mene na poslu....jucer sam cijeli dan smjestala stvari i pakovala, i oko 21h sam legla mrtva umorna. Uglavnom dobro sam i sve je ok hvala Bogu. Peky je li sve ok? Ja stvarno nemam iskustva s tim, ali nadam se si dobro... Rose sto se tice bebine tezine i dimenzija, sve je to relativno...slazem se sa ladyblue, znaju oni dobro fuliti, i uglavnom kazu manju tezinu...kakav ti je pritisak danas? Joj ti kad god kazes da si nesto kupila u TL-u ja bi se odmah spremila i otisla ali jos mi je rano da kupujem bilo sta, mada jedva cekammm! Koka i po draga hvala na podrsci Naidice izgleda da su samo kod nas deckici Vila.vilica kad je slj.pregled tebi? Mozda ti i kazu sta je mada i ja mislim da je curetak jer bi se vjerovatno vidjelo do sada da je deckic. Nadam se da si dobro danas. Mamin cvjetic sretno draga i javi nam se cim stignes je li sve ok Gagach kakvo je raspolozenje danas? Nisam bas lezala i citala vec sam se maksimalno trudila da iskoristim slobodan dan i da zavrsim sve sto mogu dok je teta cistila. Uglavnom dosta sam posla zavrsila mada ima jos Sunce kakvi su nalazi urinokulture? Mislim na tebe... Mrkva jos malo se strpi draga...i obavezno nam napisi porodjajnu pricu ako Bog da! Mama2b dobro si pitanje postavila, i ja sam se pitala da li da kupim tu komodicu. Razmislit cu jos jer neke zenice kazu da je korisna a neke da nije Medi slazem se, bas mi je drago sto smo sada sve zajedno. Ja sam se prva zalila zbog toga, ali sad vidim koliko korisnih info dobijemo od starijih trudnica. Evo i danas ce sunce izgleda probiti pa mozes opet malo u setnju, i ja bi rado da mogu Alma ja stvarno ne znam da li rade subotom, Rimljanka je nedavno nosila pa mozda ti ona bude znala reci. Ladyblue kako si nam ti? Canim dobro nam dosla i javi nam se cesce koji si mjesec? hvala na preporuci za carape Rimljanka jesi li nasla onaj dan bijelu posteljinicu? To te zaboravih pitati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 9:39:14
Lara83
IZVORNA PORUKA: Mama2b
Jucer sam nasla divne djecije naljepnice za zida na ebayu, nisu skupe od 5 do 20$, a shiping kosta od 3 do 5$, super je za uredjenje sobice ili zidova iznad kreveta pa eto ideje buduce mame....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 9:46:36
vila.vilica
Dobro jutro trudnice moje lijepe hvala vam za odavanje lokaliteta za kupovanje strampli a Boga mi i gaca
Lara83...iduci pregled je 1.11. aBd..nadam se da cemo tada tacno znati sta je..posto ce biti i 4d...a i vidjecu sto me boli stomak...btw..danas sam kuci..lakse podnosim kad lezim
Mozda malo rano pitam...ali gdje da kupim finu torbu za bebine skule koju cu koristiti na odlasku u bolnicu pa onda i kasnije? Neki dan u TL nije nista bilo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 9:49:51
Lara83
Lara83...iduci pregled je 1.11. aBd..nadam se da cemo tada tacno znati sta je..posto ce biti i 4d...a i vidjecu sto me boli stomak...btw..danas sam kuci..lakse podnosim kad lezim
strpi se jos 10-ak dana a sto se stomaka tice, popij sumeci Mg da ti malo opusti misice a mozes i pola apaurina od 2 mg, cisto da se malo ti opustis. proci ce, ne brini...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:00:56
rose
IZVORNA PORUKA: Lara83
Rose sto se tice bebine tezine i dimenzija, sve je to relativno...slazem se sa ladyblue, znaju oni dobro fuliti, i uglavnom kazu manju tezinu...kakav ti je pritisak danas? Joj ti kad god kazes da si nesto kupila u TL-u ja bi se odmah spremila i otisla ali jos mi je rano da kupujem bilo sta, mada jedva cekammm!
trenutno mjereno digitalnim 136/93
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:03:38
rose
Dobro jutro trudnice moje lijepe hvala vam za odavanje lokaliteta za kupovanje strampli a Boga mi i gaca
Mozda malo rano pitam...ali gdje da kupim finu torbu za bebine skule koju cu koristiti na odlasku u bolnicu pa onda i kasnije? Neki dan u TL nije nista bilo
pa to je najbolje da kompletiras ili uz kolica ili uz neku nosiljku ta ce ti torba trebati duze vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:04:15
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
A jeste se od jutros raspavale
Raspavale,a ja bi rekla i raspisale....
Jutro,jutro!!!!
Esmina mama, blago tebi kad tako jedva cekas porod! Da se razumijemo,i ja jedva cekam bebicu,ali me bas strah... Sve se tjesim sve su zene,pa cu i ja izdrzati nekako,ali strah je stvarno jaci.. I kako se blizi,mene veca panika hvata. Samo se nadam da ce mi pred porod dosaditi sve i da cu jedva cekati da se rjesim.
Alma ja sma nosila urinokulturu u Stari grad,ali ne znam da li rade subotom. Posto sam ja nosila od utorka. Jedino da na internetu nadjes broj pa da nazoves ili da odes pitati.
Za najlon carape za trudnice,mene jos uvijek moje toliko nestezu. mada iskreno rijetko ih i nosim. Jer nemam ni jednu suknju koja mi moze,a nisam nasla ni da kupim. Svugdje sam trazila i na pijaci i u radnjama i u Azelu. Nema! Imam jedne pantalone,koje stalno nosim. jer su mi najbolje i najkomotnije. Prave trudnicke,a super izgledaju. One dvoje sto sma kupila na pocetku trudnoce nisam ni obukla. Ustvari jedne sam samo jednom,a ove druge ni jednom. Trebal ih odnjeti snajderici da mi ih podvrne i kad sam ih kuci probala vec su mi male istisnu mi stomak. A to su trudnicke hlace koje nemaju onu gumu gore,nego obicni pojas koji se kao moze skracivati i produzavati. Ako nadjem sliku postavim vam,kao savjet ovim trudnicama u pocetku trudnoce da ne kupuju takve hlace,nego iskljucivo samo one koje imaju pojas.
I nosim helanke i haljine,bar one koje mogu... Mada je malo frka,jer su one sve od prije bile iznad koljena i sad kad se haljina digne na stomak i na guzu dodje kao tunika,hahahaha...
Iskreno,izgubila sam volju i za kupovinu za sebe. ja sad samo gledam za bebu. Sve mi zao potrositi na sebe!
Laro,nisam nasla bijelu posteljinicu. Sve su sarene. Najcesce roze,plave ili zelene. Meni se nije ni jeda nesto posebno svidjela. Imaju i bez jako lijepe. Ali bez mi je nekakva bJez boja. Tako da je izbjegavam. Vidjecu sta mogu naci,imam jos vremena,pa ako nista kupicu neku sarenu sa crtanim likovima ili...Ne znam!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:05:07
Mama2b
Jucer sam nasla divne djecije naljepnice za zida na ebayu, nisu skupe od 5 do 20$, a shiping kosta od 3 do 5$, super je za uredjenje sobice ili zidova iznad kreveta pa eto ideje buduce mame....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:09:05
Lara83
IZVORNA PORUKA: rose
Rose sto se tice bebine tezine i dimenzija, sve je to relativno...slazem se sa ladyblue, znaju oni dobro fuliti, i uglavnom kazu manju tezinu...kakav ti je pritisak danas? Joj ti kad god kazes da si nesto kupila u TL-u ja bi se odmah spremila i otisla ali jos mi je rano da kupujem bilo sta, mada jedva cekammm!
opet ti je povisen, obavezno reci dr za to. nadam se da ce biti sve ok
Kategorizacija pacijenata na osnovu vrednosti krvnog pritiska[5]
Kategorija Sistolni pritisak (mmHg) Dijastolni pritisak (mmHg)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:10:15
rose
P.S. Savjetujem da suzite pretragu tako sto ukucate opciju slanje za BiH, pa vam odmah pise koliko kosta posiljka....
preslatke su...ja sam za sada kupilam umagmi nekih stikercica onako malo da dekoriosem a ove bih ipak kupovala kasnije...kada budemo imali svoj stan/kucu i beba dobije svoju sobu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:12:20
rose
IZVORNA PORUKA: rose
opet ti je povisen, obavezno reci dr za to. nadam se da ce biti sve ok
Kategorizacija pacijenata na osnovu vrednosti krvnog pritiska[5]
Kategorija Sistolni pritisak (mmHg) Dijastolni pritisak (mmHg)
Optimalan pritisak <120 <80
Normalan pritisak 120-129 80-84
Povišen pritisak 130–139 85–89
Blaga hipertenzija 140–159 90–99
Umerena hipertenzija 160–179 100–109
Teška hipertenzija ≥180 ≥110
Izolovana sistolna hipertenzija ≥140 <90
gledajuci listu u par navrata sam dosla do blage hipertenzije...mada je meni do sada normalan bio 130/70
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:22:10
Lara83
Rimljanka neka lupka, malo mami ne da mira mrvica mala Ni ja jos nikad nisam one iz Azela obukla, nisam ih ni podvrnula...trebala bi ih danas probati, ja i zaboravila da ih imam. I slazem se za pojas, meni je najbolji onaj sto ide preko cijelog stomaka sa gumom na vrhu. Nemam osjecaj da me ista steze...A sto se posteljinica tice, ja cu morati kupiti i jednu bez meni je ta boja super. A sarenu cu sa ogradicom naruciti preko ebaya, to sam vec odlucila jer ne mogu da odolim Mama2be hvala za link sve su preslatke... Rose mala odstupanja od ove tabele su normalna ali s obzirom da si pred kraj trudnoce treba ga drzati u normali ako je ikako moguce.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:22:24
esmina i bebina mam
rimljanka ma kako me nije strah ja ti se sad bojim i CR jer znam kako je a i prirodno jer se bojim komplikacija opet sve nesto kontam bolje mi je sto se prije zavrsi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:29:45
rose
Rimljanka neka lupka, malo mami ne da mira mrvica mala Ni ja jos nikad nisam one iz Azela obukla, nisam ih ni podvrnula...trebala bi ih danas probati, ja i zaboravila da ih imam. I slazem se za pojas, meni je najbolji onaj sto ide preko cijelog stomaka sa gumom na vrhu. Nemam osjecaj da me ista steze...A sto se posteljinica tice, ja cu morati kupiti i jednu bez meni je ta boja super. A sarenu cu sa ogradicom naruciti preko ebaya, to sam vec odlucila jer ne mogu da odolim Mama2be hvala za link sve su preslatke... Rose mala odstupanja od ove tabele su normalna ali s obzirom da si pred kraj trudnoce treba ga drzati u normali ako je ikako moguce.
evo zvala doktoricu i kaze medicinarka da pratim i ako bude 150/100 i vise da se javim obavezno...kao ovo je sve manje vise ok...mada cu ja sutra i u vojnu pa cu i drugom doktoru pokazati mjerenja pa cemo vidjeti sta kaze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 21.10.2010 10:31:07
rose
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
rimljanka ma kako me nije strah ja ti se sad bojim i CR jer znam kako je a i prirodno jer se bojim komplikacija opet sve nesto kontam bolje mi je sto se prije zavrsi
dodji u sarajevo pa u kadu prijavi se kanton na neku adresu, izvadi novu knjizicu i fino probaj u kadi