|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
20.10.2010 8:46:43   
gagach
jesam li ovo prvaaaa? user posted image  jutroooo trudnjaciceuser posted image  nadam se da ste se napajkile i da su bebice spavale a ne dernecile po stomacimauser posted image
Ja na kraju ne odoh na uzuser posted image  ali...idem veceraaaas...nadam seuser posted image  treba docekati...

rimljanka i vila.vilica svasta covjek od vas nauci....user posted image pravi edukativni postovi. user posted image Natjerala sam zbog vas mm-a da ide vaditi krvnu grupu cisto da znamo informativno jer on pojma nema....user posted image  rekao mi je da ce mi zabraniti forumuser posted image user posted image
mama2b aaaaa pa trebala si nam se ranije pridruziti ali dobro je ikad nego nikaduser posted image  sada mozes da odbrojavas zajedno sa ovim nasim velikim trudnjacamauser posted image
marci dobro nam dosla. Ja ti tu ne mogu puno moci ali vjerujem da ima neko ko ce znatiuser posted image
peky mene zaboli stomak od nervoze kad sam procitala ovo...user posted image  tik tak tik tak SRETNO!
koka i po ti bas ko munja proletisuser posted image  mahanjeeee i user posted image tebi
naidica pa znaci mali deckic slatki je i kod tebeeeuser posted image  joj mene raskopauser posted image  volim kad si mi vesela takouser posted image
laro ti daaaanaaaas "odmaaaaraaas"  nemoj tetu nervirati po kuci i pusti je fino da radi svoj posaouser posted image ti uzmi neku dobru knjigu npr JEDI, MOLI,VOLI ja je sada citam i bas je onako inspirativnauser posted image  
cvjetic neka je bebica dobro a ti se cuvaj molim te ... sretno i obavezno nam se javi cim mognes...
ivana st jao pa vec si deveta sedmica suuupeeeer vrijeme stvarno brzo prolazi. A sto me sikirate sa tim radovima po kuci...nemoj ti pretjerati kad me vec lara ne slusauser posted image
medi,esmina, rose, mina,ladyblue,almaa,sekic,balasgirl,sunce, mrkva itd itd imate veliku pusu

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 801
20.10.2010 8:54:16   
lilix
jutro drage bebele user posted image ,
jutros me uhvatila neka nostalgija pa reko da malo virnem na ovu temu user posted image , baš mi nekad nedostaju razgovori koje sam vodila sa "svojim trudnjačama" nekad kad mi bismo tu gdje ste vi sada; prelijep jedan period i rado ga se sjećam user posted image

drage trudnice uživajte u svakom momentu svoje trudnoće i da vam ona protekne sa što manje briga i problemčića...
user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 802
20.10.2010 9:02:24   
rose
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

rose sto se tice te tezine beba ti i ne dobiva na kilazi radi tog tvog pritiska ,malo me cudi da ti nisu ukljucili aldomet jer ja sam ga morala piti a nije mi isao pritisak vise od 140/90.
E sam rodila na sekciju prenijela sam je 4 dana nisam imala ni trudove niti sam se otvarala rodena je sa 2250/44.
Sto se tice bebe lezale smo na patologiji samo radi porodajne tezine a beba je bila massalah po Apgaru je dobila ocijenu 8 jer nije bila dovoljno teska a i rizicna mi je bila trudnoca.
Hocu da ti kazem da tezina kad se beba rodi i ne predstavlja neku smetnju ako se dijete normalno razvija i jede,ali malo mi je taj tvoj pritisak user posted image

evo pratit cu ga dan dva pa se javiti doktorici user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 803
20.10.2010 9:30:29   
rose
ima li sta prirodno sto smijem koristiti za snizavanje ili da cekam da mi dr to kaze?

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 804
20.10.2010 9:37:07   
sunce27
Jutro drage moje trudnjace, kako ste mi? Danas sam napokon zavrsila sa urinokulturom, jos samo sutra da dobijem nalaz. Kako mi je mrsko bilo ustajati rano i muciti se po sahat voznje, ali eto sve bude i prodje pa i ovo! Sada cu vala malo da odspavam, jer se osjecam bas nekako umorno a valjda i ovo vrijeme lose pa bih samo spavala. Veliki pozdrav za sve vas...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 805
20.10.2010 9:41:16   
taurus
IZVORNA PORUKA: rose

ima li sta prirodno sto smijem koristiti za snizavanje ili da cekam da mi dr to kaze?

draga rose moraš smanjiti unos tečnosti i soli, jogurt i bijeli luk su prirodni lijek za visok pritisak
naravno smanji stres, spavaj, popij apaurin i smanji fizičke aktivnosti

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 806
20.10.2010 9:49:20   
rose
IZVORNA PORUKA: taurus

draga rose moraš smanjiti unos tečnosti i soli, jogurt i bijeli luk su prirodni lijek za visok pritisak
naravno smanji stres, spavaj, popij apaurin i smanji fizičke aktivnosti

hvala user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 807
20.10.2010 10:13:02   
lilix
rose i ja ti savjetujem isto što i taurus; i ja sam pred kraj trudnoće imala problema s visokim pritiskom,  kad god sam mogla pila sam jogurt s bijelim lukom, uspjevala sam ga skinuti na 130-135/90; i pila sam apaurin po potrebi i što više možeš lezi na lijevom boku; beba mi je takođe imala manju težinu u odnosu na sedmice trudnoće i to skoro za mjesec dana manje, rođena je sa 2.900 par dana prije termina, prvi mjesec je dobila 1.400 i tako je i nastavila, tako da je sada sa 5 mjeseci imala težinu bebe od 8 mjeseci, ne brini puno o kilicama sada user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 808
20.10.2010 10:19:44   
rose
a navikla sam piti ness ujutro...sada sam isti mahmurna...ne funkcionisem jer nisam popila kafu user posted image

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 809
20.10.2010 10:24:23   
lilix
ja se jedne do 2 kafice dnevno nisam odrekla, i meni je to bilo prvo jutrnje user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 810
20.10.2010 10:30:52   
rose
IZVORNA PORUKA: lilix

ja se jedne do 2 kafice dnevno nisam odrekla, i meni je to bilo prvo jutrnje user posted image

ma joj evo me ko zombi user posted image  jos sam sama u kancelariji...kolege otputovale na studijsku posjetu...jedino me radio drzi budnom user posted image

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 811
20.10.2010 10:43:53   
samedi
Evo da i ja uletim ko padobranac! Poslusajte savjete tete lilix,ona je nama puuuuno pomogla u nasim dilemama,hvalaaaaa!

I meni nedostaje trudnoca,i oni nasi razgovori!

lilix,kad cemo opet ? user posted image user posted image user posted image user posted image

veliki pozdrav svim bebelim!!!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 812
20.10.2010 10:53:14   
marci
hvala drago mi je da mi se bar neko javi da nisam ni ja u svemu sama a vidim vi se sve tu fino dopisujete pa bi i ja htjela sudjelovat pusa.user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 813
20.10.2010 10:53:33   
lilix
samedi user posted image , e baš mi nekad nedostaju one naše kilometarske rasprave ovdje na ovoj temi; draga moja ti i ostale "naše" cure brzo pa aBd i drugo, a ja ću o trećem još da razmislim

rose ti radiš user posted image , baš ti je nezgodno; u svakom slučaju često mjeri pritisak, da ti ne bi slučajno baš se povisio, u slučaju da se to desi javi se doktoru; sretno

08.02.2007.
23.04.2010.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 814
20.10.2010 10:56:26   
marci
I tebi bebela veliki pozdrav i tvojoj maloj bebuškiuser posted image user posted image

(odgovor članu marci)
Neposredna veza do poruke: 815
20.10.2010 11:41:08   
Anoniman

bjeli luk je za snizenje pritiska.Najedi se i vidjeces da ce pritisak spast.Nemoj da jedes crveni luk,on dize pritisak a ni masno ....

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 816
20.10.2010 11:42:11   
rose
IZVORNA PORUKA: felix

bjeli luk je za snizenje pritiska.Najedi se i vidjeces da ce pritisak spast.Nemoj da jedes crveni luk,on dize pritisak a ni masno ....

nisam neki ljubitelj svjezeg bijelog luka...smijem li uzeti u tabletama ili kapima? ili ako uzmem zvjez jel mi dosta 1 cesno?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 817
20.10.2010 11:46:42   
Anoniman
smijes samo da je bjeli lukuser posted image mozes jedno cesmo nije problem,samo da pojedes znam nije ugodno al pomoce tiuser posted image
Ja volim bjeli luk,sa grahom posebnouser posted image user posted image znam pojest po 2,3 cesma pa onda mm bjezi od mene ko djavouser posted image Da nekazem da tu noc nespava samnomuser posted image ...

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 818
20.10.2010 11:59:08   
DM
IZNENAĐENJE KLIK

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 819
20.10.2010 12:09:04   
mrkva
Kako ste mi danas, ja evo standardno, doručak, kafa, pripreme oko ručka i TV, a na njemu samo dosadne serije ništa pametnije, počeću učiti i ovaj turski. bebica nema  izgleda  nikakvu namjeru da napokon izadje a i meni brate postalo više dosadno u ovoj  kući da se hoću više poroditi aBd pa da se imam čime zanimatiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ROSE za snizavanje pritiska ti je dobra i limunada, domaći sok od drijenjka  ili domaće jabukovo sirće malo razblazeno sa vodom i sa što manje šećera

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 820
20.10.2010 12:16:15   
rose
IZVORNA PORUKA: mrkva

Kako ste mi danas, ja evo standardno, doručak, kafa, pripreme oko ručka i TV, a na njemu samo dosadne serije ništa pametnije, počeću učiti i ovaj turski. bebica nema  izgleda  nikakvu namjeru da napokon izadje a i meni brate postalo više dosadno u ovoj  kući da se hoću više poroditi aBd pa da se imam čime zanimatiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ROSE za snizavanje pritiska ti je dobra i limunada, domaći sok od drijenjka  ili domaće jabukovo sirće malo razblazeno sa vodom i sa što manje šećera

poslala mi je sveki domace jabukovo sirce pa cu probat i s tim

(odgovor članu mrkva)
Neposredna veza do poruke: 821
20.10.2010 12:17:09   
rose
IZVORNA PORUKA: felix

smijes samo da je bjeli lukuser posted image mozes jedno cesmo nije problem,samo da pojedes znam nije ugodno al pomoce tiuser posted image
Ja volim bjeli luk,sa grahom posebnouser posted image user posted image znam pojest po 2,3 cesma pa onda mm bjezi od mene ko djavouser posted image Da nekazem da tu noc nespava samnomuser posted image ...

ma ja ga mogu ono ukuhanog...tipa malo u grah, malo u cufta, malo u sos za lazanje...ali svjez nikako user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 822
20.10.2010 13:25:40   
Mama2b
Rimljanka, Lara83, gagach hvala na dobrodoslici, ostalim trudnjacama veliki pozdrav

Rose bijeli luk sa jogurtom je def najbolji lijek za snizavanje pritiska, mada je i banana dobra...

Ja jos uvijek radim i mislim da cu raditi tamo nedgdje do 20.11., inace sad za sad sve oki doki. U subotu bila na kontroli, bebac 1400 grama.

Imam pitanjce za iskusne mame, vidim da ovdje ima puno onih koje nisu prvorotkinje, a tice se komode za presvlacenje i kadice.

Kakva su vasa iskustva, da li je bolje uzeti komodu sa ladicama, podlogom za presvlacenje i kadicom unutra ili onaj stalak sa kadicom i podlogom za presvlacenje (http://www.beba-centar.hr/wp-content/uploads/2008/03/aoslo.jpg) . Ja bih radije komodu zbog ladice, ali dilema je zbog one kadice koja izgleda poprilicno mala i ne znam do kad bi je uopste koristila?

27.12.2010. se rodio nas prelijepi bebac:)))

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 823
20.10.2010 13:40:16   
Rimljankaa
POZDRAV DRAGE MOJE...

Samo da se javnem...

Mama2b,ja nemam nekog iskustva,ali slusajuci zene koje imaju djecu kazu da je inace ova komodica glupost... Vrlo je visoko da bi se baba kupala u njoj.Moze u pocetku dok je sasvim mala,a kasnije je teze...Zamisli nedaj Boze da padne?! A isto tako i za presvlacenje... Lijepo na trosjed,dvosjed ili vec gdje i presvuces djete... Po meni je ovo bacanje para,mada mozda i nisam upravu.

Ja je nisam planirala kupiti.

Ja cu kupiti obicnu plasticnu banjicu,i moram potraziti negdje,ne znam tacno gdje ima (ako neko zna neka javi),ima se guma kupiti koja se pricvrsti na banjicu i na nju se stavidjete kad se kupa da se neklize

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 824
20.10.2010 14:00:31   
rose
IZVORNA PORUKA: Mama2b

Rimljanka, Lara83, gagach hvala na dobrodoslici, ostalim trudnjacama veliki pozdrav

Rose bijeli luk sa jogurtom je def najbolji lijek za snizavanje pritiska, mada je i banana dobra...

Ja jos uvijek radim i mislim da cu raditi tamo nedgdje do 20.11., inace sad za sad sve oki doki. U subotu bila na kontroli, bebac 1400 grama.

Imam pitanjce za iskusne mame, vidim da ovdje ima puno onih koje nisu prvorotkinje, a tice se komode za presvlacenje i kadice.

Kakva su vasa iskustva, da li je bolje uzeti komodu sa ladicama, podlogom za presvlacenje i kadicom unutra ili onaj stalak sa kadicom i podlogom za presvlacenje (http://www.beba-centar.hr/wp-content/uploads/2008/03/aoslo.jpg) . Ja bih radije komodu zbog ladice, ali dilema je zbog one kadice koja izgleda poprilicno mala i ne znam do kad bi je uopste koristila?

ma kadicu ces uvijek moci iskoristiti nekako...a kada je izvuces, ostaje ti ladica user posted image  nemam iskustva ali to je neka moja logika i kod mene je komodica s kadicom i podlogom koja se izvlaci na L dok god se kadica koristi

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *