Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 8:46:43
gagach
jesam li ovo prvaaaa? jutroooo trudnjacice nadam se da ste se napajkile i da su bebice spavale a ne dernecile po stomacima Ja na kraju ne odoh na uz ali...idem veceraaaas...nadam se treba docekati...
rimljanka i vila.vilica svasta covjek od vas nauci.... pravi edukativni postovi. Natjerala sam zbog vas mm-a da ide vaditi krvnu grupu cisto da znamo informativno jer on pojma nema.... rekao mi je da ce mi zabraniti forum mama2b aaaaa pa trebala si nam se ranije pridruziti ali dobro je ikad nego nikad sada mozes da odbrojavas zajedno sa ovim nasim velikim trudnjacama marci dobro nam dosla. Ja ti tu ne mogu puno moci ali vjerujem da ima neko ko ce znati peky mene zaboli stomak od nervoze kad sam procitala ovo... tik tak tik tak SRETNO! koka i po ti bas ko munja proletis mahanjeeee i tebi naidica pa znaci mali deckic slatki je i kod tebeee joj mene raskopa volim kad si mi vesela tako laro ti daaaanaaaas "odmaaaaraaas" nemoj tetu nervirati po kuci i pusti je fino da radi svoj posao ti uzmi neku dobru knjigu npr JEDI, MOLI,VOLI ja je sada citam i bas je onako inspirativna cvjetic neka je bebica dobro a ti se cuvaj molim te ... sretno i obavezno nam se javi cim mognes... ivana st jao pa vec si deveta sedmica suuupeeeer vrijeme stvarno brzo prolazi. A sto me sikirate sa tim radovima po kuci...nemoj ti pretjerati kad me vec lara ne slusa medi,esmina, rose, mina,ladyblue,almaa,sekic,balasgirl,sunce, mrkva itd itd imate veliku pusu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 8:54:16
lilix
jutro drage bebele , jutros me uhvatila neka nostalgija pa reko da malo virnem na ovu temu , baš mi nekad nedostaju razgovori koje sam vodila sa "svojim trudnjačama" nekad kad mi bismo tu gdje ste vi sada; prelijep jedan period i rado ga se sjećam
drage trudnice uživajte u svakom momentu svoje trudnoće i da vam ona protekne sa što manje briga i problemčića...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 9:02:24
rose
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
rose sto se tice te tezine beba ti i ne dobiva na kilazi radi tog tvog pritiska ,malo me cudi da ti nisu ukljucili aldomet jer ja sam ga morala piti a nije mi isao pritisak vise od 140/90. E sam rodila na sekciju prenijela sam je 4 dana nisam imala ni trudove niti sam se otvarala rodena je sa 2250/44. Sto se tice bebe lezale smo na patologiji samo radi porodajne tezine a beba je bila massalah po Apgaru je dobila ocijenu 8 jer nije bila dovoljno teska a i rizicna mi je bila trudnoca. Hocu da ti kazem da tezina kad se beba rodi i ne predstavlja neku smetnju ako se dijete normalno razvija i jede,ali malo mi je taj tvoj pritisak
evo pratit cu ga dan dva pa se javiti doktorici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 9:37:07
sunce27
Jutro drage moje trudnjace, kako ste mi? Danas sam napokon zavrsila sa urinokulturom, jos samo sutra da dobijem nalaz. Kako mi je mrsko bilo ustajati rano i muciti se po sahat voznje, ali eto sve bude i prodje pa i ovo! Sada cu vala malo da odspavam, jer se osjecam bas nekako umorno a valjda i ovo vrijeme lose pa bih samo spavala. Veliki pozdrav za sve vas...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 9:41:16
taurus
IZVORNA PORUKA: rose
ima li sta prirodno sto smijem koristiti za snizavanje ili da cekam da mi dr to kaze?
draga rose moraš smanjiti unos tečnosti i soli, jogurt i bijeli luk su prirodni lijek za visok pritisak naravno smanji stres, spavaj, popij apaurin i smanji fizičke aktivnosti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 9:49:20
rose
IZVORNA PORUKA: taurus
IZVORNA PORUKA: rose
ima li sta prirodno sto smijem koristiti za snizavanje ili da cekam da mi dr to kaze?
draga rose moraš smanjiti unos tečnosti i soli, jogurt i bijeli luk su prirodni lijek za visok pritisak naravno smanji stres, spavaj, popij apaurin i smanji fizičke aktivnosti
hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 10:13:02
lilix
rose i ja ti savjetujem isto što i taurus; i ja sam pred kraj trudnoće imala problema s visokim pritiskom, kad god sam mogla pila sam jogurt s bijelim lukom, uspjevala sam ga skinuti na 130-135/90; i pila sam apaurin po potrebi i što više možeš lezi na lijevom boku; beba mi je takođe imala manju težinu u odnosu na sedmice trudnoće i to skoro za mjesec dana manje, rođena je sa 2.900 par dana prije termina, prvi mjesec je dobila 1.400 i tako je i nastavila, tako da je sada sa 5 mjeseci imala težinu bebe od 8 mjeseci, ne brini puno o kilicama sada
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 10:53:33
lilix
samedi , e baš mi nekad nedostaju one naše kilometarske rasprave ovdje na ovoj temi; draga moja ti i ostale "naše" cure brzo pa aBd i drugo, a ja ću o trećem još da razmislim
rose ti radiš , baš ti je nezgodno; u svakom slučaju često mjeri pritisak, da ti ne bi slučajno baš se povisio, u slučaju da se to desi javi se doktoru; sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 11:46:42
Anoniman
smijes samo da je bjeli luk mozes jedno cesmo nije problem,samo da pojedes znam nije ugodno al pomoce ti Ja volim bjeli luk,sa grahom posebno znam pojest po 2,3 cesma pa onda mm bjezi od mene ko djavo Da nekazem da tu noc nespava samnom ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 12:09:04
mrkva
Kako ste mi danas, ja evo standardno, doručak, kafa, pripreme oko ručka i TV, a na njemu samo dosadne serije ništa pametnije, počeću učiti i ovaj turski. bebica nema izgleda nikakvu namjeru da napokon izadje a i meni brate postalo više dosadno u ovoj kući da se hoću više poroditi aBd pa da se imam čime zanimati
ROSE za snizavanje pritiska ti je dobra i limunada, domaći sok od drijenjka ili domaće jabukovo sirće malo razblazeno sa vodom i sa što manje šećera
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 12:16:15
rose
IZVORNA PORUKA: mrkva
Kako ste mi danas, ja evo standardno, doručak, kafa, pripreme oko ručka i TV, a na njemu samo dosadne serije ništa pametnije, počeću učiti i ovaj turski. bebica nema izgleda nikakvu namjeru da napokon izadje a i meni brate postalo više dosadno u ovoj kući da se hoću više poroditi aBd pa da se imam čime zanimati
ROSE za snizavanje pritiska ti je dobra i limunada, domaći sok od drijenjka ili domaće jabukovo sirće malo razblazeno sa vodom i sa što manje šećera
poslala mi je sveki domace jabukovo sirce pa cu probat i s tim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 12:17:09
rose
IZVORNA PORUKA: felix
smijes samo da je bjeli luk mozes jedno cesmo nije problem,samo da pojedes znam nije ugodno al pomoce ti Ja volim bjeli luk,sa grahom posebno znam pojest po 2,3 cesma pa onda mm bjezi od mene ko djavo Da nekazem da tu noc nespava samnom ...
ma ja ga mogu ono ukuhanog...tipa malo u grah, malo u cufta, malo u sos za lazanje...ali svjez nikako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 13:25:40
Mama2b
Rimljanka, Lara83, gagach hvala na dobrodoslici, ostalim trudnjacama veliki pozdrav
Rose bijeli luk sa jogurtom je def najbolji lijek za snizavanje pritiska, mada je i banana dobra...
Ja jos uvijek radim i mislim da cu raditi tamo nedgdje do 20.11., inace sad za sad sve oki doki. U subotu bila na kontroli, bebac 1400 grama.
Imam pitanjce za iskusne mame, vidim da ovdje ima puno onih koje nisu prvorotkinje, a tice se komode za presvlacenje i kadice.
Kakva su vasa iskustva, da li je bolje uzeti komodu sa ladicama, podlogom za presvlacenje i kadicom unutra ili onaj stalak sa kadicom i podlogom za presvlacenje (http://www.beba-centar.hr/wp-content/uploads/2008/03/aoslo.jpg) . Ja bih radije komodu zbog ladice, ali dilema je zbog one kadice koja izgleda poprilicno mala i ne znam do kad bi je uopste koristila?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 13:40:16
Rimljankaa
POZDRAV DRAGE MOJE...
Samo da se javnem...
Mama2b,ja nemam nekog iskustva,ali slusajuci zene koje imaju djecu kazu da je inace ova komodica glupost... Vrlo je visoko da bi se baba kupala u njoj.Moze u pocetku dok je sasvim mala,a kasnije je teze...Zamisli nedaj Boze da padne?! A isto tako i za presvlacenje... Lijepo na trosjed,dvosjed ili vec gdje i presvuces djete... Po meni je ovo bacanje para,mada mozda i nisam upravu.
Ja je nisam planirala kupiti.
Ja cu kupiti obicnu plasticnu banjicu,i moram potraziti negdje,ne znam tacno gdje ima (ako neko zna neka javi),ima se guma kupiti koja se pricvrsti na banjicu i na nju se stavidjete kad se kupa da se neklize
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 20.10.2010 14:00:31
rose
IZVORNA PORUKA: Mama2b
Rimljanka, Lara83, gagach hvala na dobrodoslici, ostalim trudnjacama veliki pozdrav
Rose bijeli luk sa jogurtom je def najbolji lijek za snizavanje pritiska, mada je i banana dobra...
Ja jos uvijek radim i mislim da cu raditi tamo nedgdje do 20.11., inace sad za sad sve oki doki. U subotu bila na kontroli, bebac 1400 grama.
Imam pitanjce za iskusne mame, vidim da ovdje ima puno onih koje nisu prvorotkinje, a tice se komode za presvlacenje i kadice.
Kakva su vasa iskustva, da li je bolje uzeti komodu sa ladicama, podlogom za presvlacenje i kadicom unutra ili onaj stalak sa kadicom i podlogom za presvlacenje (http://www.beba-centar.hr/wp-content/uploads/2008/03/aoslo.jpg) . Ja bih radije komodu zbog ladice, ali dilema je zbog one kadice koja izgleda poprilicno mala i ne znam do kad bi je uopste koristila?
ma kadicu ces uvijek moci iskoristiti nekako...a kada je izvuces, ostaje ti ladica nemam iskustva ali to je neka moja logika i kod mene je komodica s kadicom i podlogom koja se izvlaci na L dok god se kadica koristi