BebaEna -> RE: ginekolozi? (20.2.2007 21:24:25)
|
Dr Begovic Vernes..... vodio je moju trudnocu i jako mi je drag kao covjek. Dugo vec godina idem kod njega na preglede, on mi je ustanovio i trudnocu i logicno mi je bilo i da je on vodi do kraja... Imala sam beskrajno povjerenje u njega, medjutim desio mu se propust jer sam ja zadnjih mjesec dana strasno oticala, on tome nije pridavao neku vaznost (pritisak mi nikada nije izmjerio!!!) i kada sam pred kraj 8. mjeseca u jednoj od apoteka izmjerila pritisak, rezultat je bio uzasan 197/112... Odmah sam ga nazvala, dosao po mene, otisli smo u ordinaciju u 22:00, pregledao me, ujutro me odmah nazvao da dodjem kod njega i kad je vidio da je vrag odnio salu, smjestio me je na kliniku... Epilog svega, hitan carski rez u 36. nedjelji. Ne smijem ni misliti sta je sve moglo biti... Kada su me svi zalosno gledali na klinici i odmahivali glavom, i kada su mi rekli oni u ovakvim slucajevima spasavaju majku a ne bebu, jasno mi je bilo da sam u prilicno teskoj situaciji ... Eto to zamjeram Vernesu, mada ja i dalje idem kod njega na preglede, drag mi je zaista, ali neka naredna trudnoca....ne znam da bih imala toliko povjerenje u njega, ako nista isla bih sigurno kod jos jednog doktora po drugo misljenje... Vernes jeste sjajan za razna ginekoloska oboljenja, ali mislim da doktor koji nijednom trudnici na pregledu ne izmjeri pritisaki i ne izvaga je je malo upitan.... Da je kod mene vodio racuna o tome, sigurno se sve ne bi ovako zavrsilo ili bi barem bilo u blazem obliku da se pravovremeno reagovalo.... No tema nije bio Vernes nego Mehmedbasic i zelim reci da sam i ja cula za njega neke lose stvari, mislim da je prilicno izvikan i da uzima novac i gdje treba i ne treba....
|
|
|
|