anandi -> RE: Ginekolozi? (11.5.2015 18:58:19)
|
Pozdrav i tebi nanaca vidjela sam da si pisala na drugoj temi Sad cu ti ispisat koje sve pretrage sam dobila da radim prije iui isto vazi i za vto Hormonske pretrage FSH,LH,prolaktin,estradiol,progesteron,testosteron (moraju se raditi od 2 do 5 dana ciklusa, najbolje 3 dan) TSH,T3,T4 Laboratorijske pretrage KS,SE,urin,urea,kreatinin,holesterol inzulonemija sa ogtt u kombinaciji Imunoloska ispitivanja urinokultura sa ABG, brisevi grlica i vagine sa ABG; TORCH, antikardiolipinska antitijela - ACA; Chlamydia trachomatis, papa test Serioloska ispitivanja KG I RhD; HbsAg Ovi nalazi vaze za tebe, ne znam da li si isla na hsg(propuhavanje jajovoda) ja sam i to radila prije iui Muzek ti treba odraditi spermogram i spermokulturu Ja se trudim vec 6-ta godina i svi nalazi uredni da bi danas odradila iri sa ogtt i tu nasla problem koji koci. Znaci obavezno javi se strucnjaku za sterilitet a ne obicnom ginekologu. Ne znam odakle si ali ti mogu preporuciti bracni par Balici u Tuzli, u Sarajevu bahcechi kliniku i dr Umuta.
|
|
|
|