ihsan -> RE: Carski rez (22.2.2013 12:32:43)
|
IZVORNA PORUKA: tukica IZVORNA PORUKA: ihsan Drage zenice, ako ima neko da mi odgovori posto u cetvrtak idem na komisiju za carski..sta da ocekujem na toj komisiji, da li pregledaju uz i ginekoloski, da li nesto pitaju ili je dovoljno pokazati nalaze.. uglavnom kako to izgleda da se malo psihicki pripremim obzirom da me moja doktorica zbog visokorizicne trudnoce nije niti jednom ginekoloski pregledala.. [sm=zmeden.gif] Ja sam isla dakle prije 2 god... Obzirom da sam profurala termin, moj dr.koji me je vodio skoro cijelu trudnocu, dr.Nikulin, je rekao da dodjem na komisiju vezano za c.rez... Bila su, koliko se ja sjecam, 4 dr. u komisiji... Bili su jako ljubazni i fini, mada me je moj dr. i jos jedna dr. ginekoloski pregledali (sto nije bilo nimalo ugodno, ali je kratko trajalo), malo smo porazgovarali i nakon toga, rekli su mi koje nalaze da izvadim i da dodjem i legnem u nedjelju, a da ce operacija biti u ponedjeljak. u nedjelju kada sam dosla, opet su mi uzeli bris iz nosa i grla i opet me je jedna dr.ginekoloski pregledala ( sto nikako nisam shvatala zasto je to bilo potrebno , a bila je jako gruba i cudi me da se nisam otvorila do operacije koliko su me gin.pregledali)... i eto, c.rez je bio u ponedjeljak oko 12 popodne, ostala sam u bolnici do petka... evo mog posta sa teme dr.Lejla Imsirija a vezano je za jucerasnju komisiju za carski rez.. Nisam mislila da cu pisati na ovom forumu i pod ovom temom, ali jednostavno moram... danas sam bila na komisiji za carski rez ciji je clan bila i doticna doktorica... e sad cinjenica je da su bila jos tri doktora sa njom, ali je ona ta koja je pricala i donijela odluku a od njih trojice niko se nije ni oglasio... naime, moja doktorica je privatno mi vodila trudnocu visokorizicnu, jer sam prethodne cetiri izgubila, kako ,sta manje je bitno... ova trudnoca se hvala Allahu odrzala uz terapiju i dogurali smo do 36 sedmice... prosle sedmice na redovnoj kontroli kod svoje dr.. prepustila sam njoj odluku o nacinu poroda i kako da se okonca najsigurnije za moju bebu i komplikacije trudnoce... dala mi je preporuku za carski i rekla da ranije izadjem na komisiju upravo ovim rijecima" ako te ranije zaboli da znaju sta ce sa tobom, jer ti nisi ni za kakvo eksperimentisanje.." uputila na Gak kod dr. koji je takodje dao svoje misljenje i preporuku za carski rez... danas, doktorica Lejla nije ni pogledala moje nalaze, nije procitala preporuku mog doktora sa gaka a jos manje doktorice iz privatne prakse, samo se nasmijala kad je uzela nalaz u ruku i rekla "...aaa, sta ti je ovo doktor svasta napisao" ... kao da je on sve izmislio eto samo da bih ja izasla na carski.. bila je jako arogantna, nadobudna, ne znam ni kako bih opisala njen stav...lose sam se osjecala i dovela me do suza... carski je odbila rekavsi da moja trudnoca nije patoloska(nije uzela nalaze na uvid u kojima je biljezen tok trudnoce) rekla je da sam zdrava trudnica i sve sto je ranije bilo da to nije nista, da zaboravim jer zaboga to nisu bile bebe, nego fetusi od par cantimetara... jako sam iznenadjena bila i stavom ostalih clanova komisije, nalaze takodje niko od njih nije pogledao niti je sta rekao, niti za, niti protiv, kao da su (i jesu) bili reda radi tu, a ne radi interesa trudnica i nerodjenih beba... toliko o doktorici Lejli... ne znam kakva je prema svojim pacijenticama kojima vodi trudnocu, ali oholost isakazivati i dokazivati "nesto" na ustrb zdravlja trudnice i njene bebe, samo zato jer privatno da se tako izrazim ne podnosi doktoricu koja mi je vodila trudnocu( priznati je strucnjak za patoloske trudnoce) ne bi smjelo biti u opisu jednog zdravstvenog radnika kojem povjeravamo svoje trudnoce i zivot nerodjenog dijeteta... na cast joj ... Ja nisam birala da idem na carski iako sam ga uvijek smatrala sigurnijim za bebicu, rizicnijim po mene, ali koja majka to jos gleda svoj interes, svaka gleda da njena beba bude dobro.. odluku o nacinu poroda sam prepustila svojoj doktorici i jos do prosle sedmice nisam znala da li ce me poslati na carski.. i ona mi je sama pojasnila i objasnila zasto preporucuje carski rez u mom slucaju,,, ali evo, sve je moguce, da oholost jedne doktorice bude tolika da i ne pogleda misljenje doktora koji joj je do juce bio sef a mene kao pacijenticu, trudnicu ismije... nije problem sto je odbila mogla je to puno ljepse i "njeznije" obrazloziti, ovako ubila je u meni svaku volju da se ikad vise pojavim u toj bolnici..
|
|
|
|