RE: Carski rez (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

novi kolacic -> RE: Carski rez (21.2.2013 8:55:57)

IZVORNA PORUKA: malamalena

Super! Ne znam sto si ti isla na carski, ali ja cu izgleda morati zbog prolapsa srcanog zaliska. I to mi tek sad rece moj ginic. Nego prije kolko si rodila i koji ti je doktor radio carski? Jesi ostala dugo u bolnici? Mislim da ne bi trebala vise od 7 dana. Jel bas nista ne osjetis, to je nekako ludo, ali mi je bolje budna docekat bebaca :) Kako s ranom kasnije, boli li?

ja sam imala jedan prije 6. god i jedan u Septembru prosle. ovaj drugi je bio samo zato jer sam i prvi put isla na carski (tad je bila preeklampsija). porodili su me u ponedeljak a u cetvrtak otpustili. Tokom op nista ne boli ALI strahovito boli poslije prvo ustajanje. Da se razumijemo - to nema veze sa nacinom poroda, boli u obje varijante. Najvaznije ti je sto prije (naravno kad ti dozvole) ustati i prohodati. Meni je bilo lakse drugi put - prvi put sam mislila da cu umrjeti a drugi put sam vec znala da ta neizdrziva bol traje 2-3 dana. Neboj se, ja imam visak kila i veci viseci stomak i on mi se svalio preko rane, mozes misliti kako to boli. Ali ja sam svejedno bila vec 13 dana vani sa bebicom na kafi, ljudi nisu mogli vjerovati svojim ocima :)

malamalena -> RE: Carski rez (21.2.2013 14:26:44)

Ma boli kao sto si rekla u oba slucaja, ali bolje je ipak izabrati opciju koja je sigurnija za oboje. Idem u ponedeljak na komisiju pa cu znat definitivno. Ma vala samo da vise znam sta je i kako cu, pa sta god bude. Dat ce Bog da bude ok. Fin ovaj doktor Nikulin, danas mi je radio uzv, kontam da me on porodi ako bude caarski. Pa dobro je, nisi puno ostala u bolnici. Ja inace mrzim sve bolnice, tako da bih da se ja pitam isti dan kuci, ali...

tukica -> RE: Carski rez (21.2.2013 14:38:09)

IZVORNA PORUKA: ihsan

Drage zenice, ako ima neko da mi odgovori posto u cetvrtak idem na komisiju za carski..sta da ocekujem na toj komisiji, da li pregledaju uz i ginekoloski, da li nesto pitaju ili je dovoljno pokazati nalaze.. uglavnom kako to izgleda da se malo psihicki pripremim obzirom da me moja doktorica zbog visokorizicne trudnoce nije niti jednom ginekoloski pregledala.. [sm=zmeden.gif]

Ja sam isla dakle prije 2 god... Obzirom da sam profurala termin, moj dr.koji me je vodio skoro cijelu trudnocu, dr.Nikulin, je rekao da dodjem na komisiju vezano za c.rez... Bila su, koliko se ja sjecam, 4 dr. u komisiji... Bili su jako ljubazni i fini, mada me je moj dr. i jos jedna dr. ginekoloski pregledali (sto nije bilo nimalo ugodno, ali je kratko trajalo), malo smo porazgovarali i nakon toga, rekli su mi koje nalaze da izvadim i da dodjem i legnem u nedjelju, a da ce operacija biti u ponedjeljak. u nedjelju kada sam dosla, opet su mi uzeli bris iz nosa i grla i opet me je jedna dr.ginekoloski pregledala ( sto nikako nisam shvatala zasto je to bilo  potrebno , a bila je jako gruba i cudi me da se nisam otvorila do operacije koliko su me gin.pregledali)... i eto, c.rez je bio u ponedjeljak oko 12 popodne, ostala sam u bolnici do petka...

novi kolacic -> RE: Carski rez (21.2.2013 15:23:46)

I mene je radio Nikulin, odlicno radi ali trazi mito. ja mu nista nisam dala (samo sam imala verbalnu preporuku - stelu) i izasao mi iz sale usred zahvata - znam da ne treba on sve sam zatvarati al on nije ni nagledao, ostavio specijalizante same i poslije mi nije dosao na odjel na kontrolu NIKADA. Pred izlazak iz bolnice mu moj muz odnio kesu i on nije cekao ni da ovaj izade vec viri pred njim sta mu je donio i kaze: "Sad cu ja do nje da je obidem". A do tad nista. Namjerno mu nisam dala pare, al izgleda da trazi. I nikakvu kontrolu mi nije uradio - kaze ne treba doci na kontrolu nakon mjesec dana. Hajd fino...

kula -> RE: Carski rez (21.2.2013 15:42:34)

Zna li neko ko još dobro radi CR na Jezeru?
Vidim da se Nikulin najviše spominje...

Šta je sa onim ženama koje same traže CR, bez obzira na medicinsku (ne)opravdanost? Je li se to plaća nešto posebno ili ispod ruke?

ada_ -> RE: Carski rez (21.2.2013 15:57:35)

sumnjam da se to moze,ionako te iscjede do maksimuma kad trebas na carski a da ga jos sama trazis to mislim da ne moze,neka me neko ispravi ako ima bolje informacije bilo bi mi drago jer bi i ja rado na carski,a ako ima neka odredjena cifra da se plati da skupljam pare [sm=smiley1.gif]

kula -> RE: Carski rez (21.2.2013 16:13:09)

Pošto sam u dva navrata u prošloj trudnoći ležala u bolnici čula sam od žena da se taj CR može dogovoriti sa ljekarom, uz određeni iznos.
Iako sam imala puno razloga za porod na CR u prvoj trudnoći, ja budala-entuzijasta se odlučila za prirodni i zbog toga se i danas kajem jer sam imala prestrašne komplikacije.
Ma bitno je znati da postoji ta opcija, za ''ne daj Bože'', iskalkulisati koliko košta i pripremiti se na vrijeme.
I naravno znati kojeg doktora tražiti!

tukica -> RE: Carski rez (22.2.2013 9:58:58)

IZVORNA PORUKA: novi kolacic

I mene je radio Nikulin, odlicno radi ali trazi mito. ja mu nista nisam dala (samo sam imala verbalnu preporuku - stelu) i izasao mi iz sale usred zahvata - znam da ne treba on sve sam zatvarati al on nije ni nagledao, ostavio specijalizante same i poslije mi nije dosao na odjel na kontrolu NIKADA. Pred izlazak iz bolnice mu moj muz odnio kesu i on nije cekao ni da ovaj izade vec viri pred njim sta mu je donio i kaze: "Sad cu ja do nje da je obidem". A do tad nista. Namjerno mu nisam dala pare, al izgleda da trazi. I nikakvu kontrolu mi nije uradio - kaze ne treba doci na kontrolu nakon mjesec dana. Hajd fino...

I ja sam dosla na preporuku do njega i ja sam mu par puta odnijela kesicu i koverticu, obzirom da sam kao htjela sacuvati dobar obraz te preporuke i dobro se sjecam da me je pitao pred svima na komisiji za c.rez: kako bi ti voljela da se porodis? ja sam ostala sokirana i rekla sam da nije moje da odlucujem i da cu se poroditi onako kako je najbolje za bebu... sto se tice same operacije, tj. c.reza, bio je super, salio se, nasmijavao, mislim da je i on izasao dok su me sili, ne sjecam se bas dobro, ali svejedno, rana je jako dobro uradjena... nije ni meni bio poletan oko obilazaka dok sam jos bila u bolnici, znam da je jednom k'o slucajno navratio i provirio me i to je bilo to... mada, tad mi je vec bilo svejedno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
nekad mi je neko rekao da se samovoljni izbor c.reza placa oko 500 KM, ali to uzmi sa zadrskom jer ja licno nikad nikog nisam upoznala ko je platio da mu se obavi (bez potrebe) c.rez...

tinkivinki -> RE: Carski rez (22.2.2013 10:12:56)

ne znam kako je na Jezeru,ali meni je jedan dr rekao ako vi hocete carski,nije problem,sve se moze dogovoriti.a cula sam za slucaj da je zena platila carski,a apsolutno nikakve indikacije nije imala,osim njene zelje.mislim da se u ovoj drzavi sve moze platiti

hanabanana -> RE: Carski rez (22.2.2013 10:17:01)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ne znam kako je na Jezeru,ali meni je jedan dr rekao ako vi hocete carski,nije problem,sve se moze dogovoriti.a cula sam za slucaj da je zena platila carski,a apsolutno nikakve indikacije nije imala,osim njene zelje.mislim da se u ovoj drzavi sve moze platiti

Slažem se da se u ovoj dražavi ( gotovo ) sve može platiti.
Moja druga trudnoća je završena carskim rezom. Položaj ploda je bio zadak.
Medicinski, to nije indikacija za carski rez.
Ali moj ginekolog odbija da takav porod završi drugačije osim carskim rezom.
Zato me nije ni slao na komisiju, jer bi me gore odbili.
I zadnje, ali najbitnije, mom ginekologu nisam dala kovertu da bi me porodio carskim rezom.

Emica_sa -> RE: Carski rez (22.2.2013 10:26:24)

ja mu nisam nikada nista odnijela ni cokoladu,a ispao je vise covjek od svih doktora koji su me prije vodili[sm=smiley1.gif]

tinkivinki -> RE: Carski rez (22.2.2013 10:26:36)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

Slažem se da se u ovoj dražavi ( gotovo ) sve može platiti.
Moja druga trudnoća je završena carskim rezom. Položaj ploda je bio zadak.
Medicinski, to nije indikacija za carski rez.
Ali moj ginekolog odbija da takav porod završi drugačije osim carskim rezom.
Zato me nije ni slao na komisiju, jer bi me gore odbili.
I zadnje, ali najbitnije, mom ginekologu nisam dala kovertu da bi me porodio carskim rezom.

isto tako,polozaj zadak,2 dijete nisam do pocetka poroda znala da li cu na carski ili prirodno.kad je porod krenuo,vodenjak pukao dr mi rekla da sam za sekciju.a mogla sam dogovoriti sa dr kad me pitao ako vi hocete

ihsan -> RE: Carski rez (22.2.2013 12:32:43)

IZVORNA PORUKA: tukica

Drage zenice, ako ima neko da mi odgovori posto u cetvrtak idem na komisiju za carski..sta da ocekujem na toj komisiji, da li pregledaju uz i ginekoloski, da li nesto pitaju ili je dovoljno pokazati nalaze.. uglavnom kako to izgleda da se malo psihicki pripremim obzirom da me moja doktorica zbog visokorizicne trudnoce nije niti jednom ginekoloski pregledala.. [sm=zmeden.gif]

Ja sam isla dakle prije 2 god... Obzirom da sam profurala termin, moj dr.koji me je vodio skoro cijelu trudnocu, dr.Nikulin, je rekao da dodjem na komisiju vezano za c.rez... Bila su, koliko se ja sjecam, 4 dr. u komisiji... Bili su jako ljubazni i fini, mada me je moj dr. i jos jedna dr. ginekoloski pregledali (sto nije bilo nimalo ugodno, ali je kratko trajalo), malo smo porazgovarali i nakon toga, rekli su mi koje nalaze da izvadim i da dodjem i legnem u nedjelju, a da ce operacija biti u ponedjeljak. u nedjelju kada sam dosla, opet su mi uzeli bris iz nosa i grla i opet me je jedna dr.ginekoloski pregledala ( sto nikako nisam shvatala zasto je to bilo  potrebno , a bila je jako gruba i cudi me da se nisam otvorila do operacije koliko su me gin.pregledali)... i eto, c.rez je bio u ponedjeljak oko 12 popodne, ostala sam u bolnici do petka...

evo mog posta sa teme dr.Lejla Imsirija a vezano je za jucerasnju komisiju za carski rez..

Nisam mislila da cu pisati na ovom forumu i pod ovom temom, ali jednostavno moram... danas sam bila na komisiji za carski rez ciji je clan bila i doticna doktorica... e sad cinjenica je da su bila jos tri doktora sa njom, ali je ona ta koja je pricala i donijela odluku a od njih trojice niko se nije ni oglasio... naime, moja doktorica je privatno mi vodila trudnocu visokorizicnu, jer sam prethodne cetiri izgubila, kako ,sta manje je bitno... ova trudnoca se hvala Allahu odrzala uz terapiju i dogurali smo do 36 sedmice... prosle sedmice na redovnoj kontroli kod svoje dr.. prepustila sam njoj odluku o nacinu poroda i kako da se okonca najsigurnije za moju bebu i komplikacije trudnoce... dala mi je preporuku za carski i rekla da ranije izadjem na komisiju upravo ovim rijecima" ako te ranije zaboli da znaju sta ce sa tobom, jer ti nisi ni za kakvo eksperimentisanje.." uputila na Gak kod dr. koji je takodje dao svoje misljenje i preporuku za carski rez... danas, doktorica Lejla nije ni pogledala moje nalaze, nije procitala preporuku mog doktora sa gaka a jos manje doktorice iz privatne prakse, samo se nasmijala kad je uzela nalaz u ruku i rekla "...aaa, sta ti je ovo doktor svasta napisao" ... kao da je on sve izmislio eto samo da bih ja izasla na carski.. bila je jako arogantna, nadobudna, ne znam ni kako bih opisala njen stav...lose sam se osjecala i dovela me do suza... carski je odbila rekavsi da moja trudnoca nije patoloska(nije uzela nalaze na uvid u kojima je biljezen tok trudnoce) rekla je da sam zdrava trudnica i sve sto je ranije bilo da to nije nista, da zaboravim jer zaboga to nisu bile bebe, nego fetusi od par cantimetara... jako sam iznenadjena bila i stavom ostalih clanova komisije, nalaze takodje niko od njih nije pogledao niti je sta rekao, niti za, niti protiv, kao da su (i jesu) bili reda radi tu, a ne radi interesa trudnica i nerodjenih beba... toliko o doktorici Lejli... ne znam kakva je prema svojim pacijenticama kojima vodi trudnocu, ali oholost isakazivati i dokazivati "nesto" na ustrb zdravlja trudnice i njene bebe, samo zato jer privatno da se tako izrazim ne podnosi doktoricu koja mi je vodila trudnocu( priznati je strucnjak za patoloske trudnoce) ne bi smjelo biti u opisu jednog zdravstvenog radnika kojem povjeravamo svoje trudnoce i zivot nerodjenog dijeteta... na cast joj ...

Ja nisam birala da idem na carski iako sam ga uvijek smatrala sigurnijim za bebicu, rizicnijim po mene, ali koja majka to jos gleda svoj interes, svaka gleda da njena beba bude dobro.. odluku o nacinu poroda sam prepustila svojoj doktorici i jos do prosle sedmice nisam znala da li ce me poslati na carski.. i ona mi je sama pojasnila i objasnila zasto preporucuje carski rez u mom slucaju,,, ali evo, sve je moguce, da oholost jedne doktorice bude tolika da i ne pogleda misljenje doktora koji joj je do juce bio sef a mene kao pacijenticu, trudnicu ismije... nije problem sto je odbila mogla je to puno ljepse i "njeznije" obrazloziti, ovako ubila je u meni svaku volju da se ikad vise pojavim u toj bolnici..

Lejla Ka -> RE: Carski rez (22.2.2013 12:48:33)

Ihsan, uvjerena sam da ti možeš otići ljekaru na GAK-u koji je dao mišljenje i preporuku za carski, a vjerovatno imaš pravo i da se žališ na odluku komisije.

kula -> RE: Carski rez (22.2.2013 15:36:16)

Draga Ihsan. baš mi je žao zbog tvog lošeg iskustva sa dr.Imširija, pokušaj se žaliti, otiđi kod dosta ovdje prozivanog dr.Nikulina, on je stvarno genije za CR, plati čovjeku i neće te glava boljeti. Najgore što sebi možeš pružiti sada jeste sekiracija, zato pokušaj pronaći drugo rješenje, barem imaš upute i indikacije za obavljanje CR.
I ja isto vodim trudnoću privatno, ali kod doktora koji inace radi na GAK-u upravo zbog tih situacija...

novi kolacic -> RE: Carski rez (22.2.2013 16:06:07)

IZVORNA PORUKA: kula

Zna li neko ko još dobro radi CR na Jezeru?
Vidim da se Nikulin najviše spominje...

Šta je sa onim ženama koje same traže CR, bez obzira na medicinsku (ne)opravdanost? Je li se to plaća nešto posebno ili ispod ruke?

ja znam da je upravo lejla Imsirija uradila carski dva puta jednoj zeni bez med. opravdanosti jer je ova potplatila.

hanabanana -> RE: Carski rez (22.2.2013 16:06:32)

carski je odbila rekavsi da moja trudnoca nije patoloska(nije uzela nalaze na uvid u kojima je biljezen tok trudnoce) rekla je da sam zdrava trudnica i sve sto je ranije bilo da to nije nista, da zaboravim jer zaboga to nisu bile bebe, nego fetusi od par cantimetara... jako sam iznenadjena bila i stavom ostalih clanova komisije, nalaze takodje niko od njih nije pogledao niti je sta rekao, niti za, niti protiv, kao da su (i jesu) bili reda radi tu, a ne radi interesa trudnica i nerodjenih beba... toliko o doktorici Lejli... ne znam kakva je prema svojim pacijenticama kojima vodi trudnocu, ali oholost isakazivati i dokazivati "nesto" na ustrb zdravlja trudnice i njene bebe, samo zato jer privatno da se tako izrazim ne podnosi doktoricu koja mi je vodila trudnocu( priznati je strucnjak za patoloske trudnoce) ne bi smjelo biti u opisu jednog zdravstvenog radnika kojem povjeravamo svoje trudnoce i zivot nerodjenog dijeteta... na cast joj ...

Ja nisam birala da idem na carski iako sam ga uvijek smatrala sigurnijim za bebicu, rizicnijim po mene, ali koja majka to jos gleda svoj interes, svaka gleda da njena beba bude dobro.. odluku o nacinu poroda sam prepustila svojoj doktorici i jos do prosle sedmice nisam znala da li ce me poslati na carski.. i ona mi je sama pojasnila i objasnila zasto preporucuje carski rez u mom slucaju,,, ali evo, sve je moguce, da oholost jedne doktorice bude tolika da i ne pogleda misljenje doktora koji joj je do juce bio sef a mene kao pacijenticu, trudnicu ismije... nije problem sto je odbila mogla je to puno ljepse i "njeznije" obrazloziti, ovako ubila je u meni svaku volju da se ikad vise pojavim u toj bolnici..

Ja o doktorici Dizdarević na žalost ne mogu niti jednu lijepu riječ reći.
Jedno je kad se ide kod nje privatno, nešto sasvim drugo kad se kod nje išlo kao ljekara zaposlenog na GAK-u.
Tu oholost tek treba vidjeti, i mislim da je Lejla od najbolje naučila.

Moj savjet ti je da nadješ ljekara koji će mimoići komisiju i uraditi " hitan carski rez ".

ihsan -> RE: Carski rez (22.2.2013 16:06:58)

IZVORNA PORUKA: kula

Draga Ihsan. baš mi je žao zbog tvog lošeg iskustva sa dr.Imširija, pokušaj se žaliti, otiđi kod dosta ovdje prozivanog dr.Nikulina, on je stvarno genije za CR, plati čovjeku i neće te glava boljeti. Najgore što sebi možeš pružiti sada jeste sekiracija, zato pokušaj pronaći drugo rješenje, barem imaš upute i indikacije za obavljanje CR.
I ja isto vodim trudnoću privatno, ali kod doktora koji inace radi na GAK-u upravo zbog tih situacija...

pa i mi smo odabrali doktoricu i vodjenje trudnoce privatno zbog silnog rizika i sto smo htjeli tretman normalan pacijent-ljekar, za svoj novac.. odabrali smo doktoricu koja vodi patoloske trudnoce i koja je svima na Gaku i vise nego znana.. ali, izgleda problem je sto evo doticna prozvana doktorica svoje ranije frustracije rijesava preko pacijenta sto ni u kom slucaju ne bi smjela... na pocetku, kad sam se raspitivala o doktorima i kome povjeriti brigu o svojoj nerodjenoj bebi cak mi je i ona bila jedna od alt_ernativa, trazila sam br.tel., raspitivala se a nedavno ponovo dobila preporuku da se njoj na Gak javim jer je uspjesno okoncala jednu trudnocu i bila je pohvaljena.. nisam imala nikakvo misljenje o njoj, jer je nisam poznavala iako sam se sjetila jednog detalja kad sam imala problem u ranijoj trudnoci- primio me mislim dr. Rovcanin i trebalo je uraditi vaginalni uz.. vidjevsi moju mahramu i vjerovatno jer su i ljekari imali dosta neugodnih situacija kad su pacijentice koje su pokrivene zahtijevale zenskog ljekara, mi to nismo trazili u silnoj panici i tuzi to mi je bilo najmanje bitno... on je sam rekao da ce zvati doktoricu doticnu da bi meni pregled bio ugodniji... vratio se i rekao nece doci, ne zanima je..ne znam zasto sam se ovog sjetila tek danas, valjda jer dumam cijeli dan i nikako mi nije jasno gdje mi to zivimo, u kakvom svijetu... vidjet cemo za carski, naci cemo put ako Bog da za porod kakav je nasigurniji za moju bebu, jer nije dr. Lejla ta koja to moze sprijeciti.. a ja sam jednostvano morala iznijeti njen odnos prema trudnici, previse sokirana u tom momentu da se upustim u bilo kakvu raspravu sa njom, jer sad mi pada na um da sam bilo sta pametno rekla ne bi ona mogla tek tako...ali nisam... samo su mi suze napunile oci... ne znam ima li ona djece, ali ako ima treba misliti prije svega na njih, onda bi valjda bila puno pristupacnija i razumnija jer oholost nikada nikome nije izgradila krunu na glavi...

novi kolacic -> RE: Carski rez (22.2.2013 16:11:09)

IZVORNA PORUKA: tukica

I ja sam dosla na preporuku do njega i ja sam mu par puta odnijela kesicu i koverticu, obzirom da sam kao htjela sacuvati dobar obraz te preporuke i dobro se sjecam da me je pitao pred svima na komisiji za c.rez: kako bi ti voljela da se porodis? ja sam ostala sokirana i rekla sam da nije moje da odlucujem i da cu se poroditi onako kako je najbolje za bebu... sto se tice same operacije, tj. c.reza, bio je super, salio se, nasmijavao, mislim da je i on izasao dok su me sili, ne sjecam se bas dobro, ali svejedno, rana je jako dobro uradjena... nije ni meni bio poletan oko obilazaka dok sam jos bila u bolnici, znam da je jednom k'o slucajno navratio i provirio me i to je bilo to... mada, tad mi je vec bilo svejedno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
nekad mi je neko rekao da se samovoljni izbor c.reza placa oko 500 KM, ali to uzmi sa zadrskom jer ja licno nikad nikog nisam upoznala ko je platio da mu se obavi (bez potrebe) c.rez...

Da se razumijemo, meni je carski bio indiciran, poenta je bila sto me je vodio Dekovic koji je otisao na godisnji pa me preuzeo Nikulin. Ja licnone smatram da je pametna ideja da se zena bespotrebno porada carski. Ima ih koje prirodno nadrljaju, ali razmislite o bebama - njima je prirodni bolji, ako nista bar zbog istiskivanja plodne vode iz organizma pri prolasku kroz vaginalni kanal i dodira sa bakterijama u tom kanalu, za koje naucnici tvrde da je bitno za imunitet kasnije.

A_mila -> RE: Carski rez (13.3.2013 15:14:54)

Drage mame,veliki pozdrav..:D Ja sam nova na forumu..:D Imam jedan problemcic,pa da pocnem...Termin mi je 24.03,trudnocu sam vodila na privatnoj klinici,ali sam u 9mj morala da predjem na jezero,pa mi je dalje vodjenje trudnoce preuzeo dr.Nikulin,za koga imam samo rijeci hvale.On je ustanovio da je moja beba trenutno teska preko 4kg i da bih ja morala da se porodim carskim rezom,jer nisam dovoljno elasticna i glava bebe nece moci da prodje,pa bi samim tim bilo samo mucenje...Poslao me na komisiju,koja je bila u ponedeljak,tacnije 11.03.Komisija,tj. dr Lejla Imsirija me je pregledala ginekoloski,a da pritom nije ni pogledala nalaze sa uzv i ustanovila kako meni nije potreban carski rez.Kada sam se kasnije obratila dr.Nikulinu on je bio zgrozen njenim pristupom,jer,kako kaze,on ne salje na carski nekoga,ako ne mora to da se obavi,jos je i ostao zacudjen njenom odlukom da na komisiju dodjem opet 21.,odnosno 3 dana pred termin,smatrajuci da je to malo kasno,pa je on njegovom odlukom odredio novu komisiju za 18.03 i rekao da ce on biti prisutan da im,kako kaze,objasni neke stvari.E sta sada ako mi komisija opet ne odobri carski?Da li je neko bio u slicnoj situaciji?Iskreno,ja ne bih volela da pate ni bebu ni mene...

Kviki -> RE: Carski rez (13.3.2013 15:42:20)

Ne vjerujem da će biti problema da ideš na carski, dr. Nikulin je svakako jedan od članova komisije, pretpostavljam da se potrefilo da ga nema taj dan kad si ti išla.

A_mila -> RE: Carski rez (13.3.2013 15:54:30)

Radio je,ali nije bio prisutan za vrijeme komisije...

Neca xxx -> RE: Carski rez (13.3.2013 16:17:01)

I kod mene je bila slicna situacija prije 3 godine. Dr Nikulin je bio clan komisije i komisija je samo potvrdila njegov prijedlog za carski. Dogovori se sa njim da i on bude na komisiji, pa da moze obrazloziti zbog cega je potreban carski rez. Imas pp. [sm=smiley1.gif]

Sretno.

ikili -> RE: Carski rez (29.3.2013 8:46:10)

pozdrav drage, ja sam stari clan ali sam slabo aktivna na temama, zanima me da li je neko u Zenici rodio carskim rezom pod spinalnom anesteziom? iskustva?

Snovolovka -> RE: Carski rez (31.3.2013 12:43:45)

Pozdrav mame i buduće mame[sm=smiley1.gif]
Ja sam nova trudnica (11+3) i zanima me iskustvo sa carskog reza u Mostaru. Ima li ijedna trudnica da je to radila u KB Mostar?
Hvala i pozz

Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>