RE: Carski rez (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

tukica -> RE: Carski rez (14.2.2013 11:22:14)

hahahaahahahah nema sanse da je 10  cm da ga .... hahahahahahhahaha [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
Hanady - ja sam i mislila na crveni vidljivi dio, a ovo je ostalo kao mala ogrebotina zadebljana... ne vidi se skoro nikako... i opet mislim da nije 15... hahahahaha jaaaaao  sad cu uzeti metar i mjeriti...

Hanady RR -> RE: Carski rez (14.2.2013 11:25:33)

IZVORNA PORUKA: tukica

hahahaahahahah nema sanse da je 10  cm da ga .... hahahahahahhahaha [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  
Hanady - ja sam i mislila na crveni vidljivi dio, a ovo je ostalo kao mala ogrebotina zadebljana... ne vidi se skoro nikako... i opet mislim da nije 15... hahahahaha jaaaaao  sad cu uzeti metar i mjeriti...

moj je 15...
4 godine je bilo 12.2

nije vidljiv ...nisako je skorz...konce nisma vadila i zaista izgleda kao da si tehničkom olovkom ćizu povukao...boja je ostatak kože i ne vidi se lahko ....
jače vidljiv dio je na densoj strani možda 2 cm al tu s emeni sječe sa rezom slijepoga crijeva...
no kad bih samo stala ispred ogledala i pogledala ovlaš rekla bih da samo je 2 cm jer to vidim bez dodotanih naprezanja okica[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

tukica -> RE: Carski rez (14.2.2013 11:41:12)

tako je i kod mene sto se tice naprezanja okica... znaci, mozda muz vidi koliki je (mislim rez), ali ovako odoka, taj crveni dio reza je 2 cm... mozda nas je isti dr.radio, pa nas je tako fino usio [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jasmin -> RE: Carski rez (14.2.2013 11:50:50)

Zene sad me zbunjujete s tim crvenim dijelom...kod mene je od-do mojih 14 cm toliko blijedo da se moram dobro zagledati i primijetiti ga. Nemam nista crveno [sm=zmeden.gif]. Rodila prije 4 g i 4.5 mj.

minja_ -> RE: Carski rez (14.2.2013 11:55:22)

znaci jasmin da se broji da ti nemas oziljka od carskog nikako[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

jasmin -> RE: Carski rez (14.2.2013 11:58:31)

IZVORNA PORUKA: minja_

znaci jasmin da se broji da ti nemas oziljka od carskog nikako[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Nemoj ceri,trazice da slikam [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif].
Vidi se,ali stvarno se moras zagledati. Stvarno.

henna ze -> RE: Carski rez (14.2.2013 12:01:03)

ja kad bih vam uslikala svoj..bi se onesvijestile...zato ššššš

Visnja RR -> RE: Carski rez (14.2.2013 12:17:24)

moj je 11 cm ...vidi se nekakva tanka linija boje koze ...kad se zagleda...

Inace sam nedavno citala da taj rez ne treba biti veci od 3 cm ali da kod nas jos uvjek vole da zarezu... I ako se sjecam dobro u TZ se vec radi sa tim manjim rezom... jos kad bih nasla link gdje to pise tj gdje sam procitala

Neca xxx -> RE: Carski rez (14.2.2013 12:45:44)

Ja uopste nemam taj crveni vidljivi dio. Kod mene je cijeli rez posvijetlio. Ali je i dalje tamniji od boje koze, vidi se i dugacak je 16 cm. Nije crven ni debeo da upada u oci, ali da se vidi, vidi se. Pa ipak je tu rezana i koza i tkivo i misici. Nema sanse da to ikada u potpunosti nestane.

A tukice, sjecam se kada si ti isla na CR. Pa zar su vec prosle 2 godine. [sm=smiley1.gif]

tukica -> RE: Carski rez (14.2.2013 12:47:59)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] eeee zar se vise  iko sjeca [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sad ce, za 2 mjeseca, pune 2 godine... proletile kao da je juce bilo... Koliko su bili svi protiv c.reza, ja vala nisam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mada, to nije bio moj izbor... ipak, imam lijepo iskustvo s njim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lady84 -> RE: Carski rez (14.2.2013 13:15:49)

Kad procitah ove postove, izmjerih i ja svoj i 18 cm je. Doduse, ja sam se porodila prije 4,5 mjeseca. Tanka je linija i i i vec pocinje da blijedi, nije vise tako crvena. Htjela sam da pitam, koliko dugo se zadrzava ta , ne znam kako bih opisala, kao utrnulost iznad reza? Nekih 7-8 cm iznad reza ja gotovo i da ne osjetim, kao da mi je pod blazom lokalnom anestezijom? Je li to trajno ostaje ili prolazi?

Visnja RR -> RE: Carski rez (14.2.2013 13:21:04)

IZVORNA PORUKA: lady84

Kad procitah ove postove, izmjerih i ja svoj i 18 cm je. Doduse, ja sam se porodila prije 4,5 mjeseca. Tanka je linija i i i vec pocinje da blijedi, nije vise tako crvena. Htjela sam da pitam, koliko dugo se zadrzava ta , ne znam kako bih opisala, kao utrnulost iznad reza? Nekih 7-8 cm iznad reza ja gotovo i da ne osjetim, kao da mi je pod blazom lokalnom anestezijom? Je li to trajno ostaje ili prolazi?

vjerovatno je to indivudulano...prvih godinu dana i meni je taj dio kao mrtvo ...nisam osjecala... a onda je to lagano restajalo... mislim da je s 2 g nakon CZ to bila moja koza [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Carski rez (14.2.2013 13:29:23)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Zene sad me zbunjujete s tim crvenim dijelom...kod mene je od-do mojih 14 cm toliko blijedo da se moram dobro zagledati i primijetiti ga. Nemam nista crveno [sm=zmeden.gif] . Rodila prije 4 g i 4.5 mj.

ja imam crveniji dio...
već pojasnih...mjesto gdje se djeku CR i OP slijepoga crijeva...na densoj strani i tu je vidljivije u odnosu na ostalih 13 cm[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lana32 -> RE: Carski rez (14.2.2013 15:08:10)

Za deset dana imam opet carski rez ,nakon godinu i mjesec od prošlog ,Rečeno mi je da će raditi po istoj liniji . Mene zanima da li ovaj put sporo zarasta ,i koliko će trebati vremenski da zaraste ako je po istom mjestu,ne znam je li neko imao slično iskustvo . Prvi put mi je super prošlo ,brzo zaraslo i bez problema

jasmin -> RE: Carski rez (14.2.2013 16:09:08)

IZVORNA PORUKA: lana32

Za deset dana imam opet carski rez ,nakon godinu i mjesec od prošlog ,Rečeno mi je da će raditi po istoj liniji . Mene zanima da li ovaj put sporo zarasta ,i koliko će trebati vremenski da zaraste ako je po istom mjestu,ne znam je li neko imao slično iskustvo . Prvi put mi je super prošlo ,brzo zaraslo i bez problema

Nema frke...vec rekoh,16 mjeseci razlike izmedju dva c.reza...normalno zarastao,proslo sve k`o san. Bolje sam prosla drugi put,znala sta me ceka i bolje se pripremila [sm=smiley1.gif].

Emica_sa -> RE: Carski rez (14.2.2013 16:14:55)

Ja svoj jedva nadoh,toliko je nisko i uopce se ne vidi,samo tanka linija jedva vidljiva[sm=smiley36.gif]

Ben 10 -> RE: Carski rez (14.2.2013 16:19:52)

Kod mene su dva cr po istom rezu ,samo sa razlikom od 8godina.zaraslo bez problema oba puta ,samo drugi put znas sta te ceka pa se bolje pripremis i znas kako ces se paziti i ponasati.

Kod mene je rez oko 10cm ,samo linija i to bas nisko.Ja nevidim rez nego ko presjeceno izmedju kosti i stomaka i to se vidi samo kada sjednem.Mislim ja vidim jer ja stomaka nemam ,nije mi nista ostalo poslije poroda kod kod nekih mojih prijateljica visak koze poslije cr i taj dio ide preko reza i bas se vidi.Inace sam mrsavica pa mozda i zbog toga nije vidljiv.
Dugo mi je bila koza oko reza ko mrtva ,sada vise nije.

leona81 -> RE: Carski rez (14.2.2013 16:48:09)

kod mene izgleda kao tanka bijela linija na kozi, dosta je svijetliji od moje koze, doduse ja sam tamnija...

lana32 -> RE: Carski rez (14.2.2013 17:02:30)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: lana32

Nema frke...vec rekoh,16 mjeseci razlike izmedju dva c.reza...normalno zarastao,proslo sve k`o san. Bolje sam prosla drugi put,znala sta me ceka i bolje se pripremila [sm=smiley1.gif].

Super ,hvala [sm=bravo.gif]

Mirkica -> RE: Carski rez (14.2.2013 17:03:28)

ja sam imala dva CR u malo manje od 2 godine , pa dobro je proslo drugi put je bilo mnogo bolje moram priznati , znas sta te ceka i tako se pripremis , meni su radili rez preko reza ali nisu bas sve potrefili hahahah i ima jedna skroz tanka bijela linija onako maloo sa strane a dio gdje su radili ponovo kao i prvi put sada je malkoooo crvenija a mislim da ce s vremenom i ona izblijediti i biti ovako tanka [sm=zmeden.gif] ipak je nepunih 6 mjeseci proslo.

Sve u svemu manje straha , oporavak je isao brze lakse sam i ustajala lakse sve , ufff sad kad se sjetim kako prvi put ustati hahahahahhaahha jeza me hvata .

VISNJA ima ta neka novo metoda CR u bolnici gdje sam ja radila CR nije bila ali drugoj jeste prvi put prosle godine pocela ta metoda , i kazu da je puno bolje i manji je rez i laksi oporavak , et ja ako budem jos koji put idem po novoj metodi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

lana32 -> RE: Carski rez (14.2.2013 17:07:17)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja sam imala dva CR u malo manje od 2 godine , pa dobro je proslo drugi put je bilo mnogo bolje moram priznati , znas sta te ceka i tako se pripremis , meni su radili rez preko reza ali nisu bas sve potrefili hahahah i ima jedna skroz tanka bijela linija onako maloo sa strane a dio gdje su radili ponovo kao i prvi put sada je malkoooo crvenija a mislim da ce s vremenom i ona izblijediti i biti ovako tanka [sm=zmeden.gif] ipak je nepunih 6 mjeseci proslo.

Sve u svemu manje straha , oporavak je isao brze lakse sam i ustajala lakse sve , ufff sad kad se sjetim kako prvi put ustati hahahahahhaahha jeza me hvata .

VISNJA ima ta neka novo metoda CR u bolnici gdje sam ja radila CR nije bila ali drugoj jeste prvi put prosle godine pocela ta metoda , i kazu da je puno bolje i manji je rez i laksi oporavak , et ja ako budem jos koji put idem po novoj metodi [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Super ,pripremam se polako ,samo jedva cekam da se sve zavrsi i da dođem kuci.
Ta nova metoda je rađena na meni ,radi se o razmicanju mišića ,znači radi se površni rez,pa dr razmiče poprečne mišiće trbušnog zida da dođe do maternice gdje onda vade bebu . Prije su se sjekli ti mišići da bi se došlo do maternice.

Mirkica -> RE: Carski rez (14.2.2013 17:14:14)

lana32 gdje si radila tu metodu evo ja nadjoh kako se zove

Misgav-Ladach-Methode pa neka zene traze ovu metodu ako se nudi citam i bas je kazu bolje i lakse se oporavi , kao sto rece manej misica se osteti auuuu da sam znala isla bih u drugu bolnicu [sm=zmeden.gif] al et nikad nije kasno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
LANA 32 neka je sa srecom ako Bog da

Miimy -> RE: Carski rez (14.2.2013 17:28:15)

Joj zene ja vas citam i kontam da uzmem metar da ja svoj rez izmjerimal bjezi ima pola metra u njemu [sm=smiley36.gif] prije 6 mjeseci od pupka skroz do gospoje nije klasicni bikini.. sta sam jada vidjela sa njim konci neki aman , skinula ih nakon 2 mjeseca rana se upalila inficirala ma jad... al hajde izdura se... sliku imam al nebih da plasim buduce mame ;)

lana32 -> RE: Carski rez (14.2.2013 17:37:49)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

lana32 gdje si radila tu metodu evo ja nadjoh kako se zove

Misgav-Ladach-Methode pa neka zene traze ovu metodu ako se nudi citam i bas je kazu bolje i lakse se oporavi , kao sto rece manej misica se osteti auuuu da sam znala isla bih u drugu bolnicu [sm=zmeden.gif] al et nikad nije kasno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
LANA 32 neka je sa srecom ako Bog da

Hvala na podršci [sm=smiley1.gif]
Radila sam u Vojnoj bolnici prošle godine ,nisam tražila to ,već sam doktor je to tako uradio ,a poslije mi rekao . Lijepo i brzo sam se oporavila. Radio mi je dr Drljević ,a sad mi je dogovoreno kod dr Nakaša.

AnLu -> RE: Carski rez (14.2.2013 20:47:56)

Meni nakon 18 mjeseci jos je pofino crven rez i taj dio koze kao da nije moj.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>