pahuljica_a -> RE: Carski rez (20.4.2013 15:34:14)
|
pozz! u tvom slučaju će porod najvjerovatnije i završiti carskim, osim ako se u ove dvije sedmice beba ne okrene kako treba...ja sam imala tri i mogu slobodno reći da sam prezadovoljna, kako načinom na koji su urađeni, tako i brzim oporavkom poslije svakog. prvi sam radila na Koševu, al' budući da sam bebu nakon samo par dana izgubila, ne nosim baš fino iskustvo odatle, al+' to je već druga tema...tad mi je porod završen hitnim carskim, jer se nisam mogla otvarati...drugi i treći sam imala u opštoj bolnici. bili su planirani i prošlo je hvala Bogu sve u najboljem redu...naravno, kao i svakoj od nas, želja mi je bila da rađam prirodno, al' kako nije uvijek onako kako bismo mi željeli, kažem, Bogu hvala da postoji i taj način..meni su radili pod opštom anestezijom, al' kako sam čula, može se tražiti i spinalna...bebu ti donesu tek sutradan, ili uvečer, ako je carski urađen u jutarnjim satima..a iskreno, za majku je tako i bolje...ipak je to operacija i potrebno će ti biti par sati da malo sebi dođeš...kući ideš za 5 dana, jer je potrebno primiti i 5 injekcija da ne bi došlo do tromboze, i to svaki dan po jednu... sve u svemu, nema razloga za brigu...misli samo pozitivno i aBd tako će i biti...u svakom slučaju, sretnooo!!!..
|
|
|
|