amarilis -> RE: Carski rez (18.7.2011 14:18:10)
|
Evo konkretno... Prije komisije 2-3 puta bila kod interniste dr Mire, dala mi preporuku za CR jer sam imala EPH gestozu a poslije je ostao visok pritisak i edemi, bjelančevine su se povukle. Moj ginekolog mi dao preporuku za CR jer mi je razmak između poroda 20 mjeseci. Sa ta dva nalaza bila na komisiji u četvrtak, nisu me niti pregledali, odmah su mi zakazali CR za naredni petak, tada bi kao napunila 38 nedelja. U naredni četvrtak sam 'legla' u bolnicu, u prijemnoj me po prvi puta u toku trudnoće (bila je rizična od početka) pregledali vaginalno i ustanovili da sam otvorena 1-2 prsta, grlić razmekšan, rekli mi ako porod krene radiće se hitni carski, neće čekati zakazani termin. Anesteziolog došao na patologiju (tu te smjeste do narednog dana), odabrala spinalnu anesteziju, radili CTG-ove non-stop, mjerili pritisak itd. U 6 je bila večera i nema više ništa jesti, može se piti. Sutradan došli oko pola jedanaest, donijeli mi spavaćicu i poveli u salu. Ponijeti možeš samo uloške, naočale ili protezu ko to nosi, naravno. Spinalna ne boli, najgori mi je bio katetar. Vidjela svog bebača i presijecanje pupčanice. Iz sale izašla na intenzivnu, sve je novo, sređeno kao iz američkih filmova, na starom GAK-u je bio užas. Sutra dan opet na krevetu izveli me na porođajno za carice, pomogla mi sestra da se istuširam, donijeli bebu i kažu doji. Izašla na svoj zahtjev u ponedjeljak. Dobila još antibiotike da pijem 5 kom i primim 4 injekcije u stomak. Ukupno sam primila 9 injekcija u stomak, što toliko nemam pojma. S prvim CR-om sam primila 5. Carski boli, i to vraški boli 2-3 dana, a najgori su prvi koraci. Boli i poslije ali podnošljivo. Sada sam mnogo bolje prošla nego prvi put, brže i bolje se oporavljam. Eto, toliko od mene[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|