balasgirl -> RE: Carski rez (16.4.2011 13:38:12)
|
Ma bezveze se žene opterećuju nebitnim stvarima poput toga kad će se kateter staviti, hoće li se pravilno staviti, hoće li me "tjerati" da dojim i sl. Kao prvo, postoji priprema pacijenta za operaciju koja uključuje i stavljanje katetera, btw nije bolno uopšte, niti je odvratno (ne znam ni šta podrazumijevaš pod tim odvratno - halo ti na svijet donosiš najljepše biće i tu ne treba biti ničeg odvratnog). U Općoj bolnici kateter se stavlja prije op., međutim meni su ga stavili u anesteziji nakon 25 minuta pokušavanja (nije išlo, imala cistu). Druga stvar, tebe niko ne može natjerati ni da dojiš ni da ne dojiš, to je sve do tebe. Naravno da trebaš sama forsirati i stavljati bebu na siku, i zatražiti pomoć oko dojenja ako ti treba. Treba biti uporan i strpljiv. Ja sam sa dojenjem počela drugi dan od poroda, bolilo me je užasno (više nego CR) ali nisam odustajala i nisam dala da me "ubiju u pojam". Treće, nisam čula da se majka i beba ne vide 24 sata, ja sam svoju bebicu dobila odmah poslije podne (čim sam se "dozvala" od anestezije), taj dan su je hranile sestre, a od sutra su mi je donijeli, ja počela dojiti i sve do otpusta beba je bila uz mene. Nego, ne opterećuj se suvišnim stvarima i pitanjima, već uživaj ovo još koji dan dok ti je bebica u pupi, pripremi se za njen dolazak, a onda zaplovi u njaljepšu avanturu. Sve će se to jednom zvati jučer.
|
|
|
|