jasmin -> RE: Carski rez (4.4.2011 15:16:35)
|
IZVORNA PORUKA: sandy82 Ugrabila sam priliku da nešto natipkam, ne znam odakle bih krenula i jesam li pogodila pravu temu. E ovako: prije prvog poroda su me žene ohrabrivale, govorile da nije ništa strašno. Jedna bliska osoba mi je tako rekla kao i to da je carski rez nešto strašno, boli užasno, ne može se danima hodati. Imala sam priliku da se uvjerim da to nije tako, da nije nikakav bauk. Mnogi su se nasikirali zbog mene, ja ih tješila govoreći da sam sasvim dobro. Previše sam ih tješila da su me na kraju pojedine počele prozivati kako sam se ja lako izvukla, kako sam imala "vezu", kako su se one sve napatile... Čitav dan i noć sam imala kontrakcije i primila inekcija i dripova. Kako god opišem bolove te žene su govorile da ja uopšte nisam imala bolove, da je to ništa prema tim bolovima... Samo su ponavljale bolovi i bolovi.... Kad sam rekla toj bliskoj osobi da mi je ljekar rekao da ću najvjerovatnije na drugi carski tako mi je neočekivano zlobno rekla: "to znači da hoće da mu platiš i da to uradi!" Ne znam otkud joj to. Tako su me tek tada ustravile sa tim prirodnim porodom. Ipak sam progutala knedlu i odlučila da vjerujem svom doktoru kad za to dođe vrijeme. Eh pa mogu reći da ni taj prirodan porod nije ništa strašno. Bez ikakve anestezije. Kontrakcije zaista nisu baš toliko bolne kako su mi te ženturače napričale. Otprilike isto kako sam imala prošli put, samo je trajalo mnogo kraće. Izlazak bebe takođe nije mnogo strašan i traje jako kratko. Čak ni šivanje, ali mislim da je bilo sa nekom anestezijom. Sad ne smijem nikog tještiti, niti kukati, samo šutim. Zaista ne valja tim ženama što se petljaju u tuđe stvari i eventualno tuđu muku. A euforija zbog dobijanja bebe!? Potpuno ista i poslije carskog reza i prirodnog poroda. Zbilja lijepo iskustvo.Iako sam oba puta rodila carskim rezom imam zelju da treci put pokusam prirodno.Mada,da budem iskrena,strah me tih prirodnih bolova o kojima sam cula da su zestoki,jesam imala dvije trudnoce ali nisam imala nijedan porodjajni bol.Opet,vidjecemo sta ce biti kad se trudnoca desi i td.
|
|
|
|