Anoniman -> RE: Carski rez (7.1.2011 12:11:26)
|
IZVORNA PORUKA: balasgirl Čitavu trudnoću "spremala" sam se za prirodni porod i kad su mi rekli da ću ići na sekciju, plakala sam ko godina. Ali onda sam shvatila da dr i komisija znaju zašto me šalju na sekciju i da žele izbjeći bilo kakvu moguću komplikaciju. Znači išli su 100% u korist moje bebe i mene. Ne kažem da se i na CR ne može nešto iskomplikovati, ali šanse za to su manje nego na prirodnom porodu. Svi koji misli da će carskim rezom izbjeći bol varaju se. To je operacija gdje ti presjeca maternicu, trbušni mišić, rez nije mali i sigurno je da je veći od bilo koje epi. Pored toga 4 dana ne smiješ apsolutno ništa staviti u usta, ma ni kap vode (meni je konkretno glad najteže pala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ), a da ne kažem kako je bilo teško ustati, kretati se, dojiti. O saginjanju sam mogla samo sanjati i kad bi mi ne daj bože ispao uložak ili nešto sa ormarića, mogla sam samo čekati da mi neko to pokupi jer ja nisam mogla. Pročitah da je neka "toliko" krvarila da je stavljala po dva uloška, eh šta bih onda ja trebala reći da sam plavila (stavljali su mi po pet uložaka). Ne znam, ali žene koje ne moraju na sekciju, tj. one koje se plaše prirodnog poroda trebale bi dooooobro razmisliti, jer nije sekcija uopće bezazlena kako misle. Ja sam u pola devet ušla u salu, u 9.15 rodila, u pola 12 vraćena u sobu. Zašto sam toliko bila, ni sad ne znam. A da ne spominjem boravak u bolnici. Šest dana se nagledaš i naslušaš svega, vriske, plača, kako beba tako i majki, gladan si, ne možeš se ni istuširati, nedostaje ti kuća, porodica.... Ja sam u salu usla u 19:30h, beba rodena u 20:15h, a u sobi me dovezli oko 00:30h, to vrijeme izmedju sam bila u shok sobi....
|
|
|
|