balasgirl -> RE: Carski rez (2.12.2010 9:19:02)
|
Moje iskustvo sa cr, a imala sam ga prije 13 dana je super. I opet kad se budem porađala aBd samo cr. Porodila sam se u Općoj bolnici, ležala 6 dana, dan prije operacije izvršila sve pretrage i preglede, sutradan se istuširala i pravac sala. Jedini problem je bio kateter koji mi nisu mogli staviti zbog ciste, pa su mi ga stavili kad su me uspavali. Kad sam se probudila, bol jeste nesnošljiva, ali odmah su mi u infuziju dali analgetik (taj dan su mi dali 3 analgetika i sutradan još tri). Ustala sam isti dan ( operacija bila u 9.00, a ja ustala oko 15.00 ). Moram pohvaliti sestre koje su zaista bile super ( izuzev dvije koje neću imenovati ), obilazile su me, pomagale, šetale sa mnom.... Moram napomenuti da je taj dan bilo 5 sekcija i da ni one nisu znale kud udaraju i kojoj prije da dođu u sobu, ali eto svima su nam pomogle. Danas mi je kao što rekoh 13-ti dan od operacije i ja se osjećam super. Radim sve ( naravno ništa teško ), oko bebe, rana mi super zarasta. Napominjem, sve je individualno i zavisi od svake od nas kako to podnosi.
|
|
|
|