|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
18.8.2010 22:08:22   
shejla
cao zenice.... evo i mi samo da se tuspasimo :)
Mi fino spavamo, najcesce od 21-6, pa onda jos do 8... a ponekad i bez tog budjenja u 6 :) (kuc-kuc)
Poceli smo pricati svasta... ponavlja ko papagaj sve za nama, hehe
I naucili smo traziti tutu user posted image user posted image user posted image
Do sad sam je ja stavljala ono kad vidim da se priprema za "nesto", pa je uzmem i nosim: hajmo na  tutu...brzo...brzo... I sad je naucila, kaze:"buzo, buzo...." user posted image i fakat svaki put nesto uradi....evo vec 3 dana nije nista radila u pelenu user posted image

Eto toliko novosti od nas.... kiss svima user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 476
18.8.2010 22:14:00   
Anoniman
ja malo navratila i kod vas... nedostajete mi pravo... a ima jos vremena kada cemo se pridruziti na ovoj temi...

al hajd samo da vam posaljemo veeeeeeeeeliki user posted image

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 477
18.8.2010 22:17:19   
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: dadada

ma dadada vas je mnogo pozelila...sve redomuser posted image user posted image user posted image ...samo moram opet upasti u fazon...dugo sam bez neta pa sam stekla "neke druge navike"user posted image ...al' vratice se dadada na svoje...jos sam ni tamo ni vamouser posted image aj em lostuser posted image ...

user posted image user posted image user posted image   e  neka  te..i  mi  se  tebe pozelili..ma  za  cas  ces  se ti  uhodati...ta  nisi  u  prasumi  bila..vec  se  moralauser posted image ,  kako  nam je  frend....jeste se  odmorili...ma  koje  si  to  nove  navike  stekla..da  nisi  pocela  ribu  lovitiuser posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 478
19.8.2010 3:15:20   
Ella_H
Poz mame i bebice i mi dok smo se malo snasli javiti hehe.
Ammar je super beba nocu spava fino, fino rucka sav je ko buhtlica hehe...
Imali smo vakcine itd sve je odlicno proslo, ali me muci jedna stvar duze vremena
primjetila sam da mu nogice idu malo unutra kad hoda :( malo su mu krive nogice
mm kaze ma pusti kao rano je poceo hodati sa 8.5 mjeseci ali meni nesto sve
tuzno...Kad hoda bos nije tako primjetno nego sad obucu kad mu oblacim
nekad se cudno nekako spotice neznam ni ja mozda sam uvelicala stvar
ehhehe...Zanima me sta se u Bih radi kad su djecici krive noge malo?
Onda 2 dana se budim i imam sta vidjeti, uneredi se i onda to razmelja po krevtcu
i pobaca van krevetca znate vec sta hahaha ma ludnica...
Sinoc sam ga fino zakatancila gegice i nema mrdanja skuzila sam da je otkrio
da ima cunu pa mu zanimljivo hehe...
Pusa za sve mame i bebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 479
19.8.2010 9:33:01   
mojbebac
samo da vam se javimo ....... mi smo dobro, nocas cura super spavala, dobra je bila, s obzirom da sam je juce dva sata morala nosati ..... nije mi se to odavno desilo, samo je htjela da se mazi...... valjda me pozelila, dusa moja, sinoc je legla pored mene, i igrala mi se sa kosom i tako zaspala...... pripreme za put su pomalo krenule, ja pravim veliko spremanje u kuci ..... jedva cekam da krenem!!!!

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 480
19.8.2010 10:42:16   
Mya_81 RR
Mojbebac, želim ti ugodan vikend user posted image Uh, što bih i ja voljela pobjeći negdje sama na par dana user posted image

Moja cura otkako joj je prestala temperatura je postala previše pospana....samo mi hoće ležati u krilu i gledati tv ili da čitamo...jutros se ustala u 9 i evo opet spava user posted image Fakat me malo brine jer je ovo bogami nagla promjena kod nje user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 481
19.8.2010 12:32:26   
megi
pozdravcic svima

mi smo hiperaktvini samo bi da hodamo, mama pada s nogu jer jos ne hoda sama ako slucajno sjednem na trenutak vuce me za prst i tako setamo napoljum, setamo po kuci

mya ma to se ona oporavlja od temp
adna kad je bila nedavno prehladjena isto tako samo bi lezala u krilu, sto je bilo za nepovjerovati, ili bi se mazila, nije htejla sama da sjeni a kamoli da hoda

ali se to poslije izregulisalo i sad samo trciiiiiiiii

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 482
19.8.2010 12:36:55   
koka i po
Evo i nas malo...samo da navratim da nam se tema ne ugasi user posted image

Sejo je i dalje maza...manje jede (a meni čak i drago jer je počeo pretjerivati),bolje spava a još bolje vrišti i plače od huje user posted image (mamin sin user posted image )

A tuta user posted image  stavljanje na tutu je postala nemoguća misija user posted image  al se ne sekiram uopšte user posted image  sve u svoje vrijeme.

papa user posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 483
19.8.2010 12:52:42   
pocahontas
pozdrav svima user posted image

Ella_H da mu mozda u konsultaciji sa pedijatricom povecas unos D vitamina ili ga vise izvodis na sunceuser posted image kako god, sretno user posted image

Mya, ljubac curici, neka je ona nama bolje user posted image   ne brini previse..mozda je smorena...user posted image

mojbebac
, ti Boga mi malo, malo pa u život, putovanja, vikend get a ways, lijepo lijepo, kada ces nas povesti malouser posted image user posted image

bravo za našu "bivšu" Lamy i njenu tuticu user posted image user posted image mi nismo nikad ni probali na tutu..nesto sve kontam da mu je rano, kao da bi on skapirao da treba to nesto tu da obavi, vise bi ja imala posla oko ciscenja, tako da cemo to odloziti dok me u potpunosti ne bude razumio user posted image a btw, on ne zna uopste da sjedi, mislim nema živa mira, tkao da čisto sumnjam da bi sjedio i čekao da ga potjera user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam samo htjela da javim i ovdje da, na zalost, ali i ludu sreću ipak na kraju balade, upisujemo se u klub padalica iz krevetića nakon 15 mjeseci...fakat sam čitala ovdje kako nam drugari izlijeću nemilice iz krevetića, padaju sa kauča i sl. i sve sam Boga molila da se to nama ne desi....

jučer se ja sagela ispred njegovog krevetića da uzmem nešto iz ladice bračnog kreveta koji je odmah pored..Kiki naravski stoji u krevetiću, posmatra šta ja radim,,,ja mu leđima okrenuta, kad najednom osjetim hop, spuca me neko u leđa, malo tijelo mog Kikija ispade na mene sreća Božija, skliznu mi s ramena i na pod..oj Bože, ja pocela da vrištim, dozivam mm, Kiki se dere, sad ne znam je li od šoka, ili što se udario, ili što mene vidi da sam van sebeuser posted image user posted image user posted image uh koma živa...helem, nije mu ama baš ništa na svu sreću, jer se fino na mojim leđima dočekao, pa sam mu ublažila pad na pod........uh, uh.....

ljubac svima user posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 19.8.2010 12:55:56 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 484
19.8.2010 13:24:37   
Anoniman
Koliko ja imam ovdje ispisanih stranica da procitaaaaaaam...ajjjjjjjjj

trenutno mi se ne da (ovo nisam sigurna kako se pise pa molim pismene da me isprave...je li ne da ili neda kao neda ukradenuser posted image )...nemojte mi zamjeriti

nama izgleda rastu triceuser posted image ..inace ovako stojimo s zubima...ima gornje i donje keceve, gornje dvice i cetvorke ili petice...nisam sigurna...dole znaci nista sem keceva...a gore mu je nabubreno na mjestu trica, pa je sav user posted image user posted image user posted image user posted image

Eh i da vas pitam...imaju li vasi limaci "zivaca" za "rjesavanje zadataka"...tipa umetanje oblika u odgovarajuce rupe (joj kako pisem...ne znam sta mi jeuser posted image )...on je savladao valjak tj. krug a druge oblike nece...koncentracija 0...samo se dere NE i baca..a ja kontam da ga malo primoravam da nauci odrzati koncentraciju...je li jos ranouser posted image ..ne voli ni da mu se cita...otima mi odmah knjigu iz ruke...zapravo, bilo sta od onih "pametnih" igracaka sto uzmem on bojkotujeuser posted image

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 485
19.8.2010 13:27:56   
koka i po
de bježiii user posted image user posted image user posted image  neznam koliko je mališa star ali jesi li razmišljala da ga upišeš na časove klavira ?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
de bona pusti dijete nek živi svoje djetinjstvo za učenje nikad nije kasno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 486
19.8.2010 13:29:11   
sheri
evo i mi malo uletili da pozdravimo generaciju! mi hodamo,  penjemo se uz sve, prepadamo mamu konstantno a,li to je valjda djecije
puno pozdrava svima!

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 487
19.8.2010 13:35:32   
Hannica
Kad se kaze da je dijete "prohodalo",kada samostalno napravi 5-6 koracica ili kada hoda na veliko ?? user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 488
19.8.2010 13:46:37   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: Hannica

Kad se kaze da je dijete "prohodalo",kada samostalno napravi 5-6 koracica ili kada hoda na veliko ?? user posted image

prohodalo
je kada napravi par koraka, a hoda kada pocne samostalno da hoda...
raffi je sa 10 i pol mejseci samostalno napravi nekoliko koraka, i tako svaki dan sve vise i vise...ja od tog dana pikam da je prohodao...sada hoda naveliko..trči kad malo bolje razmislim user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 489
19.8.2010 13:49:18   
pocahontas

trenutno mi se ne da (ovo nisam sigurna kako se pise pa molim pismene da me isprave...je li ne da ili neda kao neda ukradenuser posted image )...nemojte mi zamjeriti

nama izgleda rastu triceuser posted image ..inace ovako stojimo s zubima...ima gornje i donje keceve, gornje dvice i cetvorke ili petice...nisam sigurna...dole znaci nista sem keceva...a gore mu je nabubreno na mjestu trica, pa je sav user posted image user posted image user posted image user posted image

Eh i da vas pitam...imaju li vasi limaci "zivaca" za "rjesavanje zadataka"...tipa umetanje oblika u odgovarajuce rupe (joj kako pisem...ne znam sta mi jeuser posted image )...on je savladao valjak tj. krug a druge oblike nece...koncentracija 0...samo se dere NE i baca..a ja kontam da ga malo primoravam da nauci odrzati koncentraciju...je li jos ranouser posted image ..ne voli ni da mu se cita...otima mi odmah knjigu iz ruke...zapravo, bilo sta od onih "pametnih" igracaka sto uzmem on bojkotujeuser posted image

dada, Raffi gura ono u ono user posted image ali gura trokut u krug i tako..ja se ne sekiram, samo neka gura, valjda ce nekad potrefiti....slikovnice pojede, tako da mu ih vise ni ne dajem dok prestane stavljati stvari u usta.....

eh da, bas voli da zavrce poklopac od jane, sokova i sl. i od praznih kutijica krema...to se bas štelnuo user posted image user posted image fino kada ga hranim mu dam jednu praznu hipp teglicu i poklopac ili kremu i on fino navrce li navrce i odvrce po sto puta....nekad i fuli ali je uporan (zavrsice fakultetuser posted image )....

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 490
19.8.2010 14:00:03   
sheri
IZVORNA PORUKA: pocahontas

dada, Raffi gura ono u ono user posted image ali gura trokut u krug i tako..ja se ne sekiram, samo neka gura, valjda ce nekad potrefiti....slikovnice pojede, tako da mu ih vise ni ne dajem dok prestane stavljati stvari u usta.....

eh da, bas voli da zavrce poklopac od jane, sokova i sl. i od praznih kutijica krema...to se bas štelnuo user posted image user posted image fino kada ga hranim mu dam jednu praznu hipp teglicu i poklopac ili kremu i on fino navrce li navrce i odvrce po sto puta....nekad i fuli ali je uporan (zavrsice fakultetuser posted image )....

hihihihiuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 491
19.8.2010 14:00:49   
Hannica

IZVORNA PORUKA: Hannica

prohodalo
je kada napravi par koraka, a hoda kada pocne samostalno da hoda...
raffi je sa 10 i pol mejseci samostalno napravi nekoliko koraka, i tako svaki dan sve vise i vise...ja od tog dana pikam da je prohodao...sada hoda naveliko..trči kad malo bolje razmislim user posted image

Eh...ako je tako,zvanicno objavljujem da je moja Hana prohodala prije dva dana.user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 492
19.8.2010 14:02:32   
sheri
cestitamo Haniuser posted image user posted image user posted image
mislim da vas vidjam po gradu, al nisam sigurna jeste li to vi user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 493
19.8.2010 14:07:21   
Hannica
Nas je lako prepoznat po traktoru od kolica.user posted image
Hvala.user posted image

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 494
19.8.2010 14:13:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sheri

hihihihiuser posted image user posted image user posted image
samo se vi meni rugajteuser posted image user posted image user posted image
ja samo ne zelim da mi dijete bude od onih sto citav cas "ostre olovku" iznad kanteuser posted image

a cici barem "gura"...dobro je to sto gura...uci se dijete..a kad tad ce uguratiuser posted image

(odgovor članu sheri)
  Neposredna veza do poruke: 495
19.8.2010 14:19:53   
sheri
mi imamo to nesto za guranje, i na tome na vrhu imaju velika vrata kroz koja se vadi sve to sto se gurauser posted image user posted image . i moja cura fino skine ta vrata i onda natrpa sve sto moze stati unutrauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 496
19.8.2010 14:23:01   
megi
dadada user posted image user posted image user posted image  bas me nasmija sa tim naguravanjem
ma i moja smizla samo konta da nesto treba ubaciti negdje a oblik je manje vise sporedan
i da ne da se pise odvojeno user posted image

poci  vidim generacija ima iste zanimacije
ja ako adni dajem kasicu iz tegle ona obavezno mora drzati poklopac i cim ja zagrabim kasikicom ona zatvara, pa je ja fino zamolim da mi otovir da uzmemo jos malo i tako dok ne slistimo cijelu teglicu
a sinoc se od huje bacala nakon sto joj nisam dala da otvara sokic, pa sam brze bolje nasla praznu flasicu i ona je sva sretna zatvarala otvarala i tako ukrug, dok joj nije dosadilo pa je zafrljacila na po sobe

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 497
19.8.2010 14:24:38   
koka i po
IZVORNA PORUKA: megi

dadada user posted image user posted image user posted image  bas me nasmija sa tim naguravanjem
ma i moja smizla samo konta da nesto treba ubaciti negdje a oblik je manje vise sporedan
i da ne da se pise odvojeno user posted image

poci  vidim generacija ima iste zanimacije
ja ako adni dajem kasicu iz tegle ona obavezno mora drzati poklopac i cim ja zagrabim kasikicom ona zatvara, pa je ja fino zamolim da mi otovir da uzmemo jos malo i tako dok ne slistimo cijelu teglicu
a sinoc se od huje bacala nakon sto joj nisam dala da otvara sokic, pa sam brze bolje nasla praznu flasicu i ona je sva sretna zatvarala otvarala i tako ukrug, dok joj nije dosadilo pa je zafrljacila na po sobe

ista stvar i kod nas user posted image  guranje i zatvaranje su in ovih dana user posted image

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 498
19.8.2010 14:31:23   
iv@ncica
megi-  draga  nikad  ..ama  bas  nikad  ni  u  sali  ne  govori  da  ti  je  dijete  hiperaktivno..to  je  bolest user posted image .  koju  vise  strucnjaka  kroz  duzi  period  mora  da  potvrdi,.koja  utice  na  zivote  ne  samo  djeteta  vec sviju  oko  njega...znam sto  govorim  radim s  tom  djecom..tvoje  user posted image   je  zivahan,  aktivan...istrazuje  svijet..sve  je  to  normalno   za  nasu  malu  raju...i  mon je  takava..i  bolje  da  su  takvi,  jer  da  su  mirni,  tromi  i  usporeni  i  to  bi  bio  problem.,..,jzbi  svoga  bebaca  i  nek  je  on  zivahan  i  ucio  o  svijetu  u  koji  je  dosao..pa  zamisli  kako  je  njemu  sad  sve  novo  sto  vidi,  jojj  pa  sve  moraju  uciti  i  prouciti...jest  naporno,  ali  proci  ce  i  te  fazeuser posted image user posted image

dadadada-user posted image user posted image   de  bona  odmah  ga  na  filozofski  upisiuser posted image ,  ne  forsiraj  ga,ali  mu  pokazuj,  on  pamti  i  s vremenom  ce lad  sazrije  i  kad  on  to  bude  htio ici  pravi  oblik  u  pravu  rupu...bona  oni  su  tek  savladali  postojanje  oblika,  mase, supljine, punoce..zvuka..  a veliko,  malo,  oblik  prema  obliku  i dubinu  i  visinu, debelo - tanko,  tezinu..-jos  treba  vremena  da  svladaju..kako  ko..ali  jos  je  rano,  da  se  briones  oko  toga...user posted image trebas  mu  i  citati  kad  on  hoce,  ili  pokazivati  slikovnice sa   oblicima  i  likovima  te  ih  imwenovati..i  to  ti  traje  malo  kad  je  ugledao,  kdok    ti  ne  otme  slikovnicu...to  je  bona  tako..a  onda  mu  dođe  jedan  dan  i  on  sam  lista  i  ko  fol  pokazuje   slike  i imenuje  ih  nekim glasovima, kao  vau-  vau -pas....  tik-tik -sat  isl..ali  to  kad  im  se  prohtijeuser posted image ..evo  moj  je  sad  u  fazi  pisi  -brisi ploce-   jedinoi  sto  ga  je zainteresiralo   na  duze  staze...sad  pise..sad  zna  brisati..od  sarnja  smo  u  roku  2  dana  naucili  spiralu  i neke  malo  nepravlinije  krugove...ma  na  mamau  i  tatu  ga  olovka  zanimauser posted image user posted image ..a ploce  su  ove  zakon..a  da i  on  potrefi  pravi  oblik  u  pravu  rupu..rijetko..i  ja  ga  i  ne  forsiram--zato  sve  drugo  gura  u  sve  sto  moze ,  krije  pa  trazi..nabavilo  smo  msali  koš..pa  ubacuje   sve osim  lopteuser posted image ..pa tik mu  je sve sto  se  pali..svetlo,  lampa  cak  i  mjesec  neko  vece  dere  se  tik-tik..da  ga  pali-gasiuser posted image
evo  mi  vam  dobro..cekamo  famozni  vrtic..zubi  nas  muceuser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 499
19.8.2010 20:22:15   
Anoniman
vece mile joj jesam vas pozelila sviuuser posted image falile ste mi,mi dosli danas s mora .Pa malo odmaram nemam kad pisat opsirnije ali bilo je svega najbitnije bio je zdravuser posted image
Sluso nije nista smorimo me zivu,dosla vise umornija nego odmornijauser posted image
Sve u svemu moglo je i bolje al kad budem imala vremena pisem opsirnije i slike stavljam.
A.vam salje svima pusuu
I da krezavi smo jos uvjekuser posted image al znamo sve sve zivo pricat.....Svi su ga volili,nosali na moru cak sebi nasao curu malo stariju al nema veze 18mjes. stalno je bila kod njega i trcala sa snjim ,Ana  jedan prelijepa curica.....
Pusa

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *