Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Sretno s babinama . Mi bili neku večer kod prijatelja, srećom nije agresivna ni ljubomorna, ali nismo joj mogli dokazati da ne može trzati bebine nogice i ljubiti ga i igrati se kao s lutkom. Ona je oduševljena, a to je isto veliki problem, hehe. Tu ja odlučim da ću sačekati još malo s novom bebom .
Bili na boci...dobila dva komada...u svaku rukicu po jednu...naravno, plakala k'o kišna godina, ali se brzo smirila i u medjuvremenu nasmijavala sve žive tamo...čak je dobila i pusu od jednog dječaka na kojeg je onda samo vrištala od dragosti i trčala za njim, a on jadničak poslije boce nije bio baš raspoložen za nju pa ga je rasplakala
Nego, urin nam ne valja...moramo ponovo raditi urinokuluture i ponoviti UZV bubrega Njoj je nešto sumnjivo što stalno ima baje pa kao možda prvi UZV nije uradjen kako treba. Uh, nasekirala sam se...a UZV joj je radio šef odjela u bolnici gdje se ide u vezi bubrega (ubijte me dumam sad i fakat se ne mogu sjetiti koji je to odjel)...tako da ipak ima nade da je ona meni dobro...samo o tome mislim i valja mi čekati jer je rekla da uzv napravimo tek poslije nalaza urinokulutura...znači, čekanje 10 dana luda sam
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Joj, Hanady, masu puta mi je palo napamet nositi urin u SA u neki drugi lab, ali kako ga transportirati tako daleko a da urin ostane OK. Ako sad nalaz bude loš tražit ću da joj vade sa kateterom bar da znam da nije do mene, jer možda se ne izvadi dobro. Ko će ga znati?!
Smijemo li piti čaj od brusnice
Joj, Hanady, masu puta mi je palo napamet nositi urin u SA u neki drugi lab, ali kako ga transportirati tako daleko a da urin ostane OK. Ako sad nalaz bude loš tražit ću da joj vade sa kateterom bar da znam da nije do mene, jer možda se ne izvadi dobro. Ko će ga znati?!
Smijemo li piti čaj od brusnice
čuj transportovat....
ženo draga dođeš ovamo kod mene... evo ja sam na godišnjem još 8 radnih dana.... dođeš ujuto rano obavimo nalaze i kod mene budeš dok budu gotovi... ja mogu dogovorit sve da uradimo rano kataterom...i uz i sve
hajde na pp... dogovorimo se.... ja bih to pod hitno
pozdrav Mi smo slabo spavali nikako pa,hajd ..... Skoro zaspo u kolicima pa malo da vas virnem. Mya,bas mi je zao al nebrini bit ce nalazi dobro abd.sigurno Pa Minjica je vesela i zdrava djevojcica. Ljubimo vas
Evo padobranac..samo da vas pozdravim Mya..bas mi je zao za drugaricu..otkud to odjednom ako sta treba u bolnici javi,moj ocuh gore radi...pussa .. Ostale pozz ...
mia sigurna sma da je sve u redu, moguće da se urin u transportu zarazi bajama i dobro ti kaže hanady završi to što prije da se ne sekiraš, držimo vam fige
mya-misa mu i baje i sve..ah tako ti je kod nas curica, uvijek neki problemi s njom, ja mislim da smije piti brusnicu..ali raspitaj se jos, ima dosta cajeva koji pomazu. Ma imas li joj gdje privatno uraditi nalaze.... baje su te opake, kad ih fasujes nikako ih se rijesiti... mala od moje sestre se isto tako dugo borila s tim, pa su joj cak uveli zabrane u prek+hrani slatko nikako toga se sjecam. Evo i ja kontam da Andreju do sad nisma vadila nalaze nikako pa trebam li radi preventive..cisto da vidimo stanje.
dadada- pa koliko se ti misliš morat...brckat...odmarati...haj vise kuci, nesto mi falis
mya, nadam se da će se ispostaviti da je greška, a i ako nije, liječi se sve danas. Brusnicu ja Emi odavno dajem (Franck čaj u kesicama), ali nije oduševljena baš. Mislim da možeš, pa nećeš joj litre davati, a jednu flašicu soka zamijeni brusnicom. E ako je trihomonas prisutan, slatkiši se izbacuju skroz. Ako je E.colli onda brusnica i tečnosti što više (ovo ja iz moga iskustva).
Mya nadamo se da ce se drugarica sto prije rijesit baja,i mi smo ih imali,ne puno ali svaki put radimo urinokulturu nadje se bar malo. Bar je boce primila pa ne moras o tome razmisljat. Sve ce to biti ok aBd.
Mya,Mala,Hanady,Felix i ostale mamice i bebice imate puno od mene i Hane.
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
Pa ako je beba bolesna izvadi se obicni nalaz urina i ako pokaze da ima bakterija onda se vadi nalaz urinokulture da se provjeri o kojim bakterijama se radi i koliko ih ima.
mya, nadam se da će se ispostaviti da je greška, a i ako nije, liječi se sve danas. Brusnicu ja Emi odavno dajem (Franck čaj u kesicama), ali nije oduševljena baš. Mislim da možeš, pa nećeš joj litre davati, a jednu flašicu soka zamijeni brusnicom. E ako je trihomonas prisutan, slatkiši se izbacuju skroz. Ako je E.colli onda brusnica i tečnosti što više (ovo ja iz moga iskustva).
Prvo da se zahvalimo na podršci....divne moje curice kao i uvijek
Dala sam joj jučer brusnicu, pila je bez problema. Ne znam je li bolje da uzmem sušenu na pijaci pa da joj kuham kompot? Ili onaj čaj u vrećicama?
Inače, Emma mi se mučimo s ovim već jedno 7 mjeseci. I zadnji nalaz je bio OK (prije možda mjesec) i sad ponovili i opet ne valja. Primila je dosta boca, a prije toga se kljukala Zinnatom I vjeruj da nam je svaki put u UK bila druga baja
Mala, Hannica ti je rekla kako se otkrije. Mi smo prošle sedmice radili obični urin koji nije valjao pa ponavljamo UK.
Jutros nismo uspjeli skupiti. Ležala je jadna sat i pol, 3 vrećice sam promjenila, ali svejedno nije uspjela...čak i uz 280ml čaja...i toliko se već unervozila, postala plačljiva i vrtila se strašno da smo odustali
Prvo da se zahvalimo na podršci....divne moje curice kao i uvijek
Dala sam joj jučer brusnicu, pila je bez problema. Ne znam je li bolje da uzmem sušenu na pijaci pa da joj kuham kompot? Ili onaj čaj u vrećicama?
Inače, Emma mi se mučimo s ovim već jedno 7 mjeseci. I zadnji nalaz je bio OK (prije možda mjesec) i sad ponovili i opet ne valja. Primila je dosta boca, a prije toga se kljukala Zinnatom I vjeruj da nam je svaki put u UK bila druga baja
Mala, Hannica ti je rekla kako se otkrije. Mi smo prošle sedmice radili obični urin koji nije valjao pa ponavljamo UK.
Jutros nismo uspjeli skupiti. Ležala je jadna sat i pol, 3 vrećice sam promjenila, ali svejedno nije uspjela...čak i uz 280ml čaja...i toliko se već unervozila, postala plačljiva i vrtila se strašno da smo odustali
Joj draga nemas pojma kako mi je zao sto sve ovo prolazite !
za brsunicu-mislim da je puno bolji onaj plod nego svi oni cajevi,tko zna koliki je postotak brusnice u njima ovako si sigurna 100 posto?!napravis joj kopot,vodu moze popit kao sok,a plod ko kasicu
Mya jesi li probala na tutu da je stavis??? Kad se probudi zalijepi joj vrecicu i stavi je na tutu.Ja tako uspijem uzet urin,eh...sad neznam da li Minja hoce uopste na tutu??? Pokusaj,nemas sta izgubit.
Bas steta.Neznam sta da ti kazem,nama je to bas pomoglo.Mi smo 7 dana pokusavali da skupimo urin za obicni nalaz,20 vrecica kupili,tek kad smo je na tutu stavili uspjeli smo. Uh...kad se sjetim....bas sam se napatila.
Ja poletjela na forum da se pohvalim da smo napokon primili rodjendansku vakcinu (Ona slusala, ne ureklo se, hvala Allahu dragom , nije ni vrisnula ni trznula kad ju je zena ubola... neka divna sestra u Vrazovoj... , kaze ima blizance...svaka joj cast...)
Ali vidjeh ovo za Minjicu i bas me ...
Bit ce to sve super...glupe baje...
Nego, hajde ti nama u Sarajevo... I Hanady i ja na godisnjem ... ima da vas pazimo i mazimo... I otkrijete da vam, abd, nije nista...a provedete se super...
Hannice, da ona hoće na tutu to bi bilo idealno i mislim da bi tako fakat najjednostavnije skupili urin, ali s obzirom da je mali vražićak lakše mi ju je obuzdati dok leži, da se puno ne miče i ne mlatara nogicama da bi kesa ostala zaljepljena kako treba nego kad je na tuti...ali danas nam je bio i problem jer je ljepilo na kesicama bilo totalno slabo U ovoj apoteci smo već jednom kupili tako loše kesice zato ću danas otići do druge....
mya imat ćemo sve informacije oko 14 od one doktorice koju sam ti pominjala...elem biće sve to super...