Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mya, Minja... sram vas bilo...do ta doba skitale... a gdje je ono crtici i krevet?... Hvala bogu pa je nastavila spavati... I nama se ljetos sve poremetilo... Mislim ono malo reda sto smo imale...
Mozete misliti kad je jutros ustala kad je sad zaspala...
A za vakcinu, mene je prosto sramota... dani i mjeseci prplaze, a ja nikako da se natjeram... Kod mene uvijek: O tom cu misliti sutra
Mi smo danas trebali ici da primimo vakcinu ali nismo otisli jer se Hana odlucila malo prehladit. Svaki put kad treba primit bocu njoj se nosic zacepi.Nije nista strasno ali nisam htjela ici,predpostavljam da joj nebi dali vakcinu.Ni ja se danas ne osjecam najbolje,glava me boli i muka mi je,valjda zbog nedovoljno sna. Hani trebaju gornje trice da izvire pa se stalno budi i zeza svoju mamu,bas je nervozna,jedva cekam da i to zavrsi.
Ljubimo vas sve,nadamo se da se vi osjecate bolje od nas.
A za vakcinu, mene je prosto sramota... dani i mjeseci prplaze, a ja nikako da se natjeram... Kod mene uvijek: O tom cu misliti sutra
Da ti pravo kažem totalno mi neobično bilo vani...a u glavi si sve mislim šta ovi ljudi sad kontaju 'Vidi nje s djetetom'...malo sam blesava kao da je bitno šta misle, ali eto...
A kod nas je situacija s vakcinama otprilike kao i kod Hannice...bezbroj puta je bila situacija da baš kad planiramo ona se prehladi...tako da bi zaista trebala ići sutra da se ne bi opet desilo isto...
Želimo brzo ozdravljenje mamama i bebama koje šmrcaju, pa bilo od vakcina ili prehladica- samo da brzo prođe sve. Kod nas je super. Ja zaista nemam osjećaj da imam bebu, nego curicu već. Samo nas pelene podsjećaju da je još mala . Dobra je prilično, iako ima neke napade energije pa je hvatam u letu po stanu i u letu sa trosjeda . Preksinoć sam samo molila Boga da mi ostane čitava do spavanja, toliko je divljala i smijala se. Inače, zato su nam šetnje uvečer spas. Sinoć samo bili sa mojim rođakom i njegovom ženom (s njim sam odrasla, a pošto smo jedinci oboje, kao brat mi dođe i Ema ga zove "uki"). Jako ga voli, pa još u parku bili, pa nije bilo druge djece i tobogan i ljulje bili samo njeni... kad smo došli doma, Ema leži na izmaku snaga, pije mlijeko i kaže "joj, joj, tata, kako mi je jepo" . Sad baš zna uživati i pokazati i ljubav i zadovoljstvo i to je baš divna faza. Mya, možda sam luda, ali Ema je cijelo prošlo ljeto izlazila s nama. Bili bismo joj posvećeni do 9, onda bih joj smućkala Aptamil, spustila kolica i znala je spavati do nekih doba u bašti u kafiću. Vidiš kako je i Minji godilo . Samo da nam ljeto potraje za ove šetnje i spavanja na zraku. I zaista od srca želim da ovi mali nespavači shvate koji je gušt kad dobro odspavaš u komadu .
Mi skoro dosli A.zaspo ja poradila po kuci pa malo da virnem i idem se odmarati. Mojbebac,drago mi je da je malenoj bolje hb. Tajra,pa jos niste rjesili vakcinu ccc sram te bilo heheheh salim se .... Samo,ti odgadjaj pa nece te je primiti do 3godine .....Bolje vam se prije rjesiti.... I ja sam odgadjala,odgadjala,vidila nema fajde samo mislim na to vise i odem pa sta bude bude-...Samo da nesmislim na to vise. Mya,M.uziva cura isla u vecernje setnje neka neka,samo neka je zdrava Ljubimo je..... Mi,se umorimo do 21.pa tako da zaspe do 22.bome kad jednom podani spava a kad dva puta onda,kasno uvecer i zaspi. Hannica,ti bar znas sto te mala zezi znas da je do zubica i da ce ubrzo niknuti.Ja neznam do cega je anelu pa se stalno,komesa budi ,njemu je haman do flase koliko sam ga mogla skontat!!!!! Ljubimo nosic da brzo,stane curiti.
samo ti nas zezi tajra,,vidjeces ti kod anela zubi abd.kad niknu jaki docekat ce abd.80god.a vi cete nositi socijalke ...... Ma znam da bi nas ruzili da smo jos malo kasnili onda bi nam onu vakc.od 18,mjes.sto ide u januaru pomakli do marta ....... Ma bitno da ozdravi njena boca nju ceka:-)
i mi tu rodjendanski nismo primili, rekoh kad se vratimo sa mora, pa ionda...... sta cu, nesto nikako da stignemo!!!! danas sam bolje, cici je super, nocas se nije javila cijelu noc mama bas super spavala .....
Jucer je obrukala muza ispred Mercatora, ja isla da se sisam... Platio joj on voznu u onom vozicu...sama se vozila i to sve mahala i smijala se... Kad je vozic stao, nije htjela izaci... platio on drugu, trecu, ...cetvrtu... a cura nece van... Na kraju je izvadio, a ona u plac...vriska, bacanje, udaranje... On je jadan nosio do auta...kaze svi ga gledali, on se sav preznoio...
Ja se pocela smijati, a on kaze da ne razumijem kako mu je bilo...
Mi još očekujemo takav incident, srećom, još uvijek je mogu zabeluhati s nečim i skrenuti joj pažnju . A ja ga potpuno razumijem, ne razumijem te ljude što su gledali kao "pih, da je moje, ja bih..." . Ma ja. Nas ubi škrtost opet . Najveći dio komunikacije je igra i primjeri kako dijeliti/posuditi malo igračku nekom drugom. Ponekad ide super, nekad je problem, a ja samo želim da prođe prije vrtića (u što sumnjam).
Znači da je to bacanje, vriska sasvim normalna stvar. Ja misllim da ovaj moj to radi najviše kad ja pođem za sestrom u drugu sobu.... kad mu netko baš namjerno nešto ne da ( oduzme ) i još uvijek se nije rasplakao nasred ulice.... Pa šta... ja kad nešto radi ja odmah ga dignem, objasnim da to ne valja i da to ne radi i ako treba udarim ga malo po guzici. Neke žene ne podržavaju udarac po guzi, ali kako će oni shvatiti da nešto ne valja kad ne pale riječi.
Moj, kad ja kažem NE... on malo gleda dokle su mu granice, ali opet pusti. A mislim da je zaslužno za to nekad i taj udarac po guzi.
Vjerovali ili ne sinoc ga u snu zvao,bogami ja da ga premjestim u krevetac a on spava kad ce u snu,tata..... Valjda ga pozelio slabo ga vidja kako ima posla udani i navecer po terenu pa ga se zazelio.
i A je neku noc zvao taju u snu .. on njega zove taticeee i mi mislili da se probudio i ustali a on spava nije se pomaknuo..mi se bas iznenadili
jao moram se pozalit..isli smo prije 2 dana na babine i a je bio katastrofda...spavalo mu se pa je samo kmezo i plakao ja poludila al najsmjesnije je sto je u orginalu imitirao bebu kako place...bas smo se ismijali.. al je ljubomorann bolesno..nisam smjela uzeti bebu ..jednom je uhvatila za nogice i da joj tepam kad je on stao plakat i mamaaaa izvija se boze sacuvaj..ja necu smjet imati drugo dijete heheh
E moja sonja tako ti je i meni. Čim uzmem sestru mu i malo duže držim ili nešto oko nje... odmah ili stane vrištati da privuče pažnju ili nešto pričati da se pokaže da zna ili se rasplače, što je najčešće. Ali ako ga izljubim i zagrlim i onda pođem sa njome u drugu sobu, primjetila sam da ne plače toliko koliko bez toga.
Jucer je obrukala muza ispred Mercatora, ja isla da se sisam... Platio joj on voznu u onom vozicu...sama se vozila i to sve mahala i smijala se... Kad je vozic stao, nije htjela izaci... platio on drugu, trecu, ...cetvrtu... a cura nece van... Na kraju je izvadio, a ona u plac...vriska, bacanje, udaranje... On je jadan nosio do auta...kaze svi ga gledali, on se sav preznoio...
Ja se pocela smijati, a on kaze da ne razumijem kako mu je bilo...
joj, dakle nasa generacija isto se ponasa..sve isto, bas, bas mislim da je onda to ipak faza kod njih jer evo, bas specificno da je samo u tom uzrastu....
moj pocne da lupa glavom od zid, izvija se, histericno place, ali sto neko rece, prodje ga za cas, skontala sam da je najbolje da ga ignorisem ili mrtva hladna predjem na drugu temu, tj, zaokupim mu paznju necim drugim, i on zaboravi.... ....neki dan je htio da vozi auto, hajd ko malo je "vozio", pa kada sam ga odvojila od volana i krenula da ubacim na zadnje sjediste, tako se izvio, trznuo glavom i pukao od vrata auta..Boze sacuvaj ....ma sve su to FAZE grrrrrrrrrrrr citavo djetinstvo cemo ih opravdavati FAZAMA nidje veze....treba to puc puc po guzama malim
e vala pocy u pravu si...cjeli život neke im faze opravdavamo...a ko zna možda to nisu faze već skonali i oni da mi fazamo pa koriste....
kod mene farah postala prava zeznuta beba.... ljuta ko ris.... na sve reaguje dernjavom i gađa se čim stigne.... juče je muža pogodila daljinskim u glavu da je jutros sa modricom na posao otišao....
kaže sve je zvjezde preprojao...malo je falilo da je spuca štosem valjda od bola....
a razlog za isto je bio...zamisli člgao malo na ugao... moje dijete ne voli da iko spava i leži... čim u ležeći neko ona agresivu ispoljava katastrofa
hanady nasmija me, ni adna ne voli lezeci polozaj nikako, sto ti kazes kad vidi da neko lezi eto nje da ti pomogne da ustanes ko veli garant ti nije fino ma ona ni flasicu nece piti dok lezi mora sjediti ili jos bolje dok stoji
a sta cemo im, ne vrijedi da se nerviramo po hiljadu puta cemo objasnjavati nesto
mi smo lose spavali, nekoliko budjenja, nosanja, u 3 sata sjedi u krevetui i place, te je malo ljuljala i zaspavala ponovo, izgleda i da ce koji zubic sta radi ujeda se i to samo mene
ja priđem uzmem i objašnjavam nije tvoje ima farah svoju u sobi... pa ti si jutro spila meko... pa vrati seki... ona me gleda gleda i opali me flašom po glavi....
žena sa svojom bebom se sažali na mene i kaže...pa neka joj bočice imamo mi drugu
Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi
hanady, i kod nas je sve "Emino", srećom ne smije nas udarati ( i nikoga - samo čekam kad će opet početi, ali prvi dio te faze smo uspješno izbili iz male glavice ). Upravo se vratih od psihologa (zadala se pa sva mišljenja tražim prije upisa u vrtić) i požalim se na škrtost. Znam da je faza, ali do kada će trajati? Kaže teta - jako dugo . Htjedoh se rasplakati. A ta pravi mali agresivac, jadni tata . Mene je Ema jučer ubola namjerno prstom u oko, misli valjda da to nije udaranje. E sad zna da je kazna ista, šta god mislila da je. Sita sam već sad kojekakvih faza u razvoju.
Jedva cekam septembar...
A razbojnik od jutros koga god vidi pozdravlja sa "dbdan"... a ja tek skontala da je to dobar dan...
a moja opet cjeli dan stoji na tarasi uz ogradu i narodu maše pa-pa pa -pa i ako joj neko ne odgovori kao npr oni koji su autom poršli kaže evaljaju 8 neveljaju9 i napravi facu fol plače
oohhhhoooo generacije..pa i nas Andrej je takav..udari, ogrebe, ujede cim mu neto ne stima, s drugom djecom trpi do jedne granice, a onda kad vidi da je dosta on preuzme sve u svoje ruke, ljubomoran je, kad me mm dirne odmah dobije mazu, pa sta mu je pri ruci ,otima cuce i boce od druge djece...a nece svoje koje mu uvijek nosim...hoce on tuđu jer mu je drugacija, hoce da proba sto je to ...kad neko nesto jede mora i on probati, sve vristi i mljacka, neki d an curici komad pite iz kolica otima..mene stid ko da jadan nije nista okusio, a non stop nesto mljacka i proba. Na kraju ja kupila pitu oboma i sve kriju jedno od drugog da im neko ne bi oteo... a bacanje i vrisku smo prezivjeli svugdje.. od mora, igraona..gostiju uhhh....sve dira i otvara, ja svugdje zastite stavila, pa kontam sto sam s tim rijesila cim negdje dođemo on se razveseli sve mu free...tako da sam ovih dana sve skinula, a njemu nije jasno, ali poslusa kad zagalamim ne-ne , pa cim vidi da ja otvaram ko ljtito me pogleda i onmeni zatvara ko s to sad ti to radis, a meni nedas ....nego ja zbog tog bacanja i vriske ubrala jednu sipkicu i zagalamila ga nedavno i pucnula pored njega po krevetu i jenom po pempasu..sad kad pocne bacanje i vriska u kuci cim je pokazem smiri se..reko bi covjek da s am ga tukla , ali su se incidenti smanjili... a nocas opet nismo spavali..i danas je mucan...i tako to...a trebamo na 2 babine jos ici...eto sve su nase bebe u tim fazama sta ce biti kad narastu
< Poruku je uredio iv@ncica -- 11.8.2010 15:08:32 >