Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Vecer...Kako ste... Kod nas bi mpogao nocas biti dernek Antonio ustao u 10 jutros spavao jednom 3 h i jos jednom sat evo mm ga pokusava uspavati...Joj je li mogu ce da vec ima nuspojavu od vakcine od cetvrtka veceras imao 2 put proljev odmah sam mu dala enterofuril vodena je ili su zubi,kako mi se cini da je i dsruga 3 gornja izbila... Antonio je zafrkant isto,a ziv je mira nema samo sto se hodanja tice tu je lijenguza da se pusti,stoji on sam po pola min i nista...ima jednu ruznu naviku pocepo sviju udarati po licu Ja vam jos bolna i umorna od jucer... Antonio popije oko 600 ml mlijeka
Joj, i zubi vise Opet jucer proljev, "voda" tece iz usta, i odbija hranu... Hvala bogu pa nema temperature, samo mi jos to treba jer smo same kuci... Svi na moru... I moja velika djevojcica, koja mami puuuno nedostaje... Znam da joj je lijepo, da je svi paze i maze, ali...
Riana mi je u papagaj fazi, ponavlja moje rijeci... To mi je bas slatko...
Sinoc jos jedan uspjeh, sama obula cipele... valjda joj dosadno sa mnom po cijeli dan...
kod nas su još uvijek gosti,jedni otišli došli drugi,sreća pa je Una druželjubiva sutra mi odosmo malo u "rodbinu" dok nam se još neko nije najavio pa 16 na more nadam se da će se vrijeme stabilizovati
Moji kazu da je na moru idealno vrijeme... Za Unu je i bolje da nije prevruce...
Meni se cini da smo fazu udaranja prezivjeli... sve manje modrica imamo... priznajem sad joj i uzvratimo spipanje (u nekom blagom obliku) i to joj se uopste ne svidja...
Prezivjeli smo i vristanje pred spavanje... mislila sam da to nikad nece proci...
A moja je već neko vrijeme u fazi maženja...sama dodje do meme i traži da se mazimo, a često mi stavi glavu u krilo i tako leži i gleda tv po jedn0 10tak minuta, što mi je pravo čudno jer inače nema mira sekunde, a jedno vrijeme je nisi mogao poljubiti a da ne napravi histeričnu scenu plakanja i vrištanja...sad kad povežem onda mi je i logično da joj se javio strah od odvajanja noću...imamo milion budjenja, ja joj samo kroz ogradicu pružim ruku i kažem joj tiho da je sve Ok, da je mama tu i da ponovo legne i spava i onda se ona samo onako snena opet skljoka na madrac...jest da je noćas negdje oko 4 ustala i po krevetu bauljala do jedno 6...nije ni sama znala bi li zaspala ili bi pričala...s obzirom kakva zna biti ja na takve noći samo kažem da je sve super samo da ne plače...i nevjerovatno mi kako se sad zadovoljim i sa ovakvim spavanjem
pozdrav i od nas mi bili kod mame anel sluso al slabo spavo dans samo pola sata nehoran je bio,od jutros imao malu turu 36,7 nista strasno nije se vracala vise bila sam se uztitrala reko evo je opet a nije hb. Inace cupa,dere se sve zna sem pricat kako treba zna reci netu(necu) to je nova rijec Tatu,jakooo voli vise no mene kad mu ga samo spomenes podje plakat ako njega tu nema. Vjerovali ili ne sinoc ga u snu zvao,bogami ja da ga premjestim u krevetac a on spava kad ce u snu,tata..... Valjda ga pozelio slabo ga vidja kako ima posla udani i navecer po terenu pa ga se zazelio. Inace primjetila sam da ga voli vise no mene,ko ja snjim svaki dan pa mu dosadim pusa svima
dobro jutro ..... ja sam vam pravo bolesna, primam penciline, grlo, kasalj, nos temp ..... ma haos ..... nocas smo jako lose spavali, jer je i cici se nos zapusio, pa se budila.... samo se nadam da nece na nju preci, odvela ju je baka jutros pa ce veceras kod njih da spava ..... i mi smo se jako dobro ucvrstili, nema padanja, dobro cuva svoju guzu ...... pica k'o velika, hb sad mi i fino jede .... a sto se tice zubica i dalje smo na 6!!!!
Evo da se i mi napokon prijavimo na ovu temu. Mi imamo jednu godinu i 6 dana,6 zubica a izgleda da je i sedmi na putu da izviri jer je Hana mnogo nervozna u posljednje vrijeme.Pricamo po malo,mama,baba,ne,da,eto ga,hajde,hop,ta-ta... Jos uvijek ne hodamo jer sam pravi lijencina i bojim se malkice za svoju guzu,ali prije par dana je napravila samostalno 2-3 koraka. Inace je hana jako nestasna,sad je u toj fazi da je sve zanima pa je pravi mali istrazivac,mami razbaciva stvari,izvlaci iz plakara,razbija...itd,u principu je dobra beba,uvijek nasmijana,vesela i spremna za igru. Sutra aBd idemo da primimo ovu opasnu MMR vakcinu,nadamo se da ce sve dobro proci. Eto,toliko od nas,valjda je dovoljno za upoznavanje,nadamo se da cete nas prihvatiti i da nasi postovi nece biti zanemareni.
mojbebac zelim ti sto skorije ozdravljenje.
Inače, i ona je počela malo pričati, ali nema šanse da iz nje izvućeš neku riječ ako ona to ne želi...kaže 'tao' (ćao), 'be' su nam bebe i naš dječak Borna, a za djecu kaže 'dje', zatim kaže nešto kao 'aja' što bi nam bilo hvala, a ima i neku svoju verziju 'izvoli' što stvarno ne bih znala napisati
A da mahne nekome i da pozdravi nema teoretske šanse, ali zato obavezno kad smo na prozoru maše u prazno i viče 'tao'
jutro lijepo mojim bebama i mamama ja sve pokušavam da iščitam novosti da ne propustim zubiće, korake....da vidim imali malih bolesti pa da se tješimo ali ste mi se raspisale...pa se slomih čitajući... al stignem ja imam ja još godišnjeg 10 dana ....
ženice baš nedostajete miša mu.... meni je na moru sa curama bilo divno...svima želim isti odmor...moje cure su baš uživale
sad vas sve ovakio grupno ljubim...a dok išćitam biće pojedinačnih komentara...treba bi vremena da se uštelim opet
Joj, mi ćemo sutra ići tek na onu vakcinu sa 6 mjeseci Mojbebac, kod tebe baš gadno...sva sreća da curica može biti kod nekoga da se ti malo odmoriš jer ti je to sad najpotrebnije, a nadam se da neće preći na nju i da ćeš ti ozdraviti što prije
Joj, mi ćemo sutra ići tek na onu vakcinu sa 6 mjeseci Mojbebac, kod tebe baš gadno...sva sreća da curica može biti kod nekoga da se ti malo odmoriš jer ti je to sad najpotrebnije, a nadam se da neće preći na nju i da ćeš ti ozdraviti što prije
Ženice imali nam Andile jel se neko čuo sa njom, kako nam je Noa....
Mya hoces da ti posaljem recept za hurmasice. Cestitke zu zvanicno pocele,djaba sto se ti ne slazes s tim. I mi smo kasnili 2-3 mjeseca s tom vakcinom sto se prima sa 6 mjeseci,ali dobro je proslo...uspjeli smo na vrijeme da je primimo,od tada smo zdravi skroz hB. Mozda se sretnemo sutra u dispanzeru.
Hanady uzivaj u odmoru.
Hanici za prelazak u vecu forumsku grupu, tj. novu temu.... Minji za korake, makar mama rekla da nije zvanicno... Hanady, za uspjesan boravak na moru i zeljnoocekivani povratak na forum (umorit ce ti se metla )...
I jedno za bolesnu mamu, i drzanje figa(nemam toj smaila) da ne predje bebari...
Vjerovali ili ne sinoc ga u snu zvao,bogami ja da ga premjestim u krevetac a on spava kad ce u snu,tata..... Valjda ga pozelio slabo ga vidja kako ima posla udani i navecer po terenu pa ga se zazelio.
i A je neku noc zvao taju u snu .. on njega zove taticeee i mi mislili da se probudio i ustali a on spava nije se pomaknuo..mi se bas iznenadili
jao moram se pozalit..isli smo prije 2 dana na babine i a je bio katastrofda...spavalo mu se pa je samo kmezo i plakao ja poludila al najsmjesnije je sto je u orginalu imitirao bebu kako place...bas smo se ismijali.. al je ljubomorann bolesno..nisam smjela uzeti bebu ..jednom je uhvatila za nogice i da joj tepam kad je on stao plakat i mamaaaa izvija se boze sacuvaj..ja necu smjet imati drugo dijete heheh
mi smo za vikend imali neke goste, a adna posto je mama kod kuce odlucila je da ne spava puno preko dana tako da me je slomila samo hoce nda hoda, da je naravno vodam po kuci, pa napolje i sve tako al mi nije zao pozelim je kako radim tako da smo se druzile i sto kaze mya sama dodje do mene pa se sve nesto mazi, baca u zagrljaj a meni srce ko kuca
nadam se da ce nam ove bolense bebare brzo da ozdrave
IZVORNA PORUKA: Hannica I mi smo kasnili 2-3 mjeseca s tom vakcinom sto se prima sa 6 mjeseci,ali dobro je proslo...uspjeli smo na vrijeme da je primimo,od tada smo zdravi skroz hB. Mozda se sretnemo sutra u dispanzeru.
Uh, ja se nadam da nismo zakanili s tom vakcinom i da nećemo morati sve ispočetka primati...ali šta da radim kad je stalno nešto bila prehladjena...
Mi idemo poslij doručka i nadam se da neće biti gužva...
A nasmija me za patronažu...nama ne dolazi do drugog mjeseca otkako je skužila da je izbjegavamo vješto praveći se da nismo doma Ludača neka mi je dolazila i fakat mi se nije dalo slušati njene budaleštine....
pozdrav i od nas. da nam bebice sve ozdrave vidim,ima bolesni Mi smo sinoc tako,dobro spavali.Nesmijem nista rec da ga nepokvarim inace nije svaki dan kao,sinoc A.zaspo jutros rano usto u 7. Sonja, bome je A.vezan puno za tebe nije nista bolji ni anel mada mi se to nesvidja voljela bi da ga mogu gdje i ostavit,al kako kad je samnom stalno nije ni cudo,za vezanost. Mozda idemo na more 15-tog. abd.Pa dobila nedobila,pomirila sam se stim . Samo,nesto imam neopisiv strah ,za A.kako ce biti ocel,slusat,biti zdrav sto mi je to najbitnije ...Nevolim,razmisljat o tome a samo dolazi na pamet. Pusa svima Hannice dobrodosla ljubimo te...
Mya zar se i to moze desiti,da sve ispocetka prima vakcine? Da li je vama dolazila patronazna kad je Minja napunila godinu?
Da, nažalost...jer kao ova sa 6.mjeseci je revakcinacija koja se mora primiti u odredjenom roku...
A nasmija me za patronažu...nama ne dolazi do drugog mjeseca otkako je skužila da je izbjegavamo vješto praveći se da nismo doma Ludača neka mi je dolazila i fakat mi se nije dalo slušati njene budaleštine....
Nama jos nije dosla,namjerno ceka da prije odemo na kontrolu pa da ona samo upise podatke.Upisuje tamo neke gluposti,podaci joj odstupaju na veliko od stvarnog stanja.Nesto me nervira sto izbjegava svoj posao,sad cu joj reci da nismo isli doktoru pa nek'' i ona nesto uradi,ako se pojavi uopste.
< Poruku je uredio Hannica -- 9.8.2010 12:15:02 >
Mi smo van sinoć prvi put ostali vani do 23h. Bili u jednom kafiću u bašti, a cura je zaspala u kolicima oko pola 10. Pitala sam se kako će sve to biti, jer je treštala muzika i to techno, ali se nije bunila. Probudila se u oko 23 i onda smo išli pješke kući. Prvi put mirna u kolicima, to mi bilo skroz neobično I kad smo došli kući bez problema smo je presvukli, dali mlijeko i nastavila je spavati. Sve je prošlo super
I opet ne odosmo na vakcinu. Tajo danas ne može, a meni se ne da sama s njom, ali nam je tata od sutra na godišnjem pa ćemo ići tumorou...
dobro jutro od nas ..... samo da javim da sam malo bolje, ostala sam kuci da odmaram, cici je kod bake ..... ona je bogu hvala za sda dobro, malo nosic curi, ali nista strasno ..... pusa svima vama. .....