Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pozzz Mi smo isto slabo spavali vec se pocinjem navikavat na to.... A.je dobro skoro zaspo .... Megi,kako cura vidim i ona ranoranioc Pocahontas ljubi druga zezalicu,masallah gledala sam slike na fb.kako je porasto pravi veliki djecak.Presladak je posebno usnice male i kosica plava ..... Skorpija,cudo si se znala javiti ,,,sto se tice vakcine nama se reakcija javila nakon 5.dana tura.Al eto,zvarsili na kraju na antib zbog grla i ture viskoe Ama,ja nekontam onda cemu vakcina ,posle nje 5 dana ili 6 haman dobio turu odvedem ga ped.kaze upala grla. Svasta Ajd,bilo pa proslo Pusa svima
pozz generacijoooooooooooooooooo sad vidim da su svi isti heheheh neslusaju, bacaju se , deru se , ne spavaju..ista bagra
pocy kao da si mog harambasu opisala skorpija nek ste rijesili vakcinu...nama je temp dosla 5-ti dan i trajala 4 duga dana sve 38,6..ja poludila ..al hBproslo je sad mu evo poce nos curit i kise a ne znam vala od cega.. kad vam je slijedeca vakcina???
Adin je sinoc zaspao oko pola 11 i nije se budio ja ga oko pola 1 prenesem u krevetic i on poce plakat a ja ga malo pomilujem sagnem se i skoro se prevalim u krevetic MM crko od smijeha al uglavnom A se smiri i do 6h nije se cuo .. a u 6 h maaaaamaaaaaaaaaaaa i onda "gadan poooooooo" hehehe kaze gladan i da mu pustim Po...joj pobudalila sam sa teletabisima jos mu djed kupio Po sto pjeva i hoda..joj majko mila muke moje..sanjam ih svaku noc
Ja ću sa svojom izluditi ovih dana nemoguća je...samo plače i vrišti...nema 3 minute doma da prodju a da ona zbog nečeg ne oplače A spavanje i scene kakve imamo već tri noći za redom neću ni da pričam o tome...povraća mi se kad se sjetim da me to garant i večeras čeka. Pa, fakat sam luda jer sam mislila da će ovo spavanje s vremenom biti sve bolje, a kod nas je sve gore. Sinoć mi je došlo da se upucam od muke
Ljudi, tek sad sam skontala da možemo i mi u ove žalbe oko spavanja . Nakon što je svo vrijeme bila super po tom pitanju, jučer popodne je umjesto u uobičajeno vrijeme (12 ili 1) zaspala 15 do 5. A danas me svekrva zove u 3 i 10 i kaže da je stavila u krevet u 1 i 15, a ona još priča i budna je. Pita žena šta da radi . Izgleda da nas hvata neka dnevna nesanica. Baš mi nije jasno, jer nikakvih promjena u rasporedu i životu nema. Još je i dobro dok je u pitanju dnevni odmor.
Spavanje-da ne ureknem(kuc-kuc)...skontala sam da je bolje da joj se ne javljam kad zaplace, jer tada za minutu dvije usuti...a kad joj pridjem ne pusta me barem sat Vakcina-sramota znam, ali jos nas to ceka... Pricanje-posljednjih nekoliko dana veeeeeeliki napredak, a ja odusevljena....
Vecer...Nemojte nas zaboraviti dodati na spisak nespavaca,nocu 100 budjenja po danu sat spavanja se jedva nategne eventualno 1,5 h... Ja vam dobro bolna prokjlete zlijezfurine upala grla svega uf uf uf... Antonio nece da hoda samo uz stvari a sam ni pod razno,ujutro idemo na strasnu vakcinu u 13 mj napokon se nakanili....a bas me strah vakcine te...mislim da nam je jos jedan zub na pomalu s ukupno ovih 8 danas smo 6 put imali stolicu,nerovozni katastrofa i skripimo zubima,u zadnje vrijemr mi je dijete malo malo pa se propisa a bome i pije poprilicno... Felix ima li zuba,cujem drug Benjo prohodao bas mi je drago,sta je s Marinc i Matejom...Ljubim vas Ja evo kuham rucak za sutra Antoniu ustvari juhicu...ljubim
mi ovih dana imamo goste pa smo stalno u nekoj frci, što se spavanja tiče ja moram da pohvalim svoju spavalicu ,ona od rođenja dobro spava,spavanje joj je oko 20 ,20 i 30 pa do 7 pola 8 ujutro,rijetko kada se budi,a ako se probudi ja je prebacim kod nas u krevet i ona nastavi
ma ovo je garant nesto u zraku dok ove bebe ne spavaju
moja je isto pocela da se budi po noci, pa da ujutro zorom ustaje mada legne tek u 23 sata i mada nije naspavana, al se ne da ponovo uspavati i imamo scene sa dnevnim spavanjem nece, mama je jedva uspava, a poslije podne spava oko 20 do 30 minuta i onda se probudi uz takvu vrisku i plac da treba pola sata da je smirim, valjda je prolazno
ostalo je inace ok, pozz svim ostalim bebicama i njihovim mamama
Ja ću sa svojom izluditi ovih dana nemoguća je...samo plače i vrišti...nema 3 minute doma da prodju a da ona zbog nečeg ne oplače A spavanje i scene kakve imamo već tri noći za redom neću ni da pričam o tome...povraća mi se kad se sjetim da me to garant i večeras čeka. Pa, fakat sam luda jer sam mislila da će ovo spavanje s vremenom biti sve bolje, a kod nas je sve gore. Sinoć mi je došlo da se upucam od muke
isto ovako...ali kada vidim da je nasa genracija vecinom ovakva, lakse mi bude...sigurno je neka faza....
koliko vidim, niko od nase raje ne spava citavu noc u komadu
bili smo na vakcini krzamak-zausnjaci-rubeola jutros..sve proslo super, poceo se derati kada mu je zabila vakcinu, cim je izvadila prestao, nije uspjela ni suza da potece ali je poprijeko sestru i dr. gledao sve vrijeme..doktorica nam je rekla bas neke zanimljive info o post vakcinalnim reakcijama koje jedno od 300 000 djece dobije tek nakon 7 dana - moze i ne mora....ako vas interesuje da pisem
jutro Mi smo slabo spavali,budio se vrtio,kmeco skontala sam da je sve do flase.Bas sam ustala oko 4.dala mlijeko popio i vise nije mrdno.Znaci bude gladan a nije mi sad bas do ustajanja da pravim mu ko maloj bebi Ako,recimo neustanem naprviti do jutra ce me zezat... Zato je jutros guza sita spavao do pola 10. Marinci,gdje si kako je drug? Pusa svima
mya to ne znam, pusti ti rekla kazala, malo mi je to nidje veze iskreno, jer mali od naseg kuma je tek sa 5 godina primio ovu koja ide iza prvog rodjendana jer je dijete bilo alergicno na bjelance do sada....koliko znam, nije primao sve ispocetka tako da...provjeri najprije sa svojim pedijatrom, to je najrelevantnije
eh ovako, hanady ce me garant pospremiti na drugu temu ali hadj korisno je svakako:
rekacije na vakcinu koja se prima iza 12 mjeseci MOGU se pojaviti (ali apsolutno NE moraju da se pojave) i to nakon 7 dana. Obzirom da se vakcinisu djeca protiv: krzamak - rekacija moze biti nakon 7 dana kao da dijete dobije blazi oblik te bolesti - pomalo krvave oci, kao da ima dijete konjuktivitis, kenka, temp. do 40 C zaušnjaci - nateknu zlijezde iza uha, vilica pomalo boli, ne moze da jede i ne treba insitirati niposto, prihvatiti da ce dijete biti takvo i u slucaju temp. dati panadol baby sirup rubeola - iza vrata se mogu pojaviti kao male kuglice od velicine zrna rize do zrna graska i kod djecaka mogu da nateknu testisi
joj mozda sam pobrkala koji simptom za koju bolest se javlja, ali generalno je bitno da sam sve simptome nabrojala i da se desavaju zbog te vakcine - jedna se boca dobija u ruku, ali za sve gore nabrojane bolesti...
eto
p.s. i nemojte molim vas da svaku temperaturu ili slicno tumacite da djetetu rastu ZUBI - iskreno, JEZIM se kada mame sve pripisuju zubicima, a ne vide da je mozda ne daj Boze nesto drugo u pitanju i to zanemre - KADA RASTU ZUBI TEMPERATURA SE NIKADA NE DESAVA SAMO ZBOG TE POJAVE - uvijek treba vidjeti zasto dijete ima temp. sa pedijatrom, uvijek je to neka upala grla, mozda viroza koja se eto potrefila sa rastom zuba...
< Poruku je uredio pocahontas -- 5.8.2010 10:37:36 >
p.s. i nemojte molim vas da svaku temperaturu ili slicno tumacite da djetetu rastu ZUBI - iskreno, JEZIM se kada mame sve pripisuju zubicima, a ne vide da je mozda ne daj Boze nesto drugo u pitanju user posted image i to zanemre - KADA RASTU ZUBI TEMPERATURA SE NIKADA NE DESAVA SAMO ZBOG TE POJAVE - uvijek treba vidjeti zasto dijete ima temp. sa pedijatrom, uvijek je to neka upala grla, mozda viroza koja se eto potrefila sa rastom zuba...
potpisujem te Nama je ped.rekla ako tura traje dva dana ili ako se stalno vraca znaci,spadne pa opet dodje ,tu ima neke upale kakvi zubi...... Tako,da ja znam cim A.ima turu dva dana znam da je upala grla.Neprepisujem to zubicima.
bas vas sve krenulo nespavanje,joj mya nadam se da veceras nece biti takva!?ma kako se mozes ljutit na nju onako slatku !nisam vas bas dugo vidjela,kad nas hoce hoce nas da se vidimo dnevno 2 puta,a sad nikako
veliki pozzic za felix,anelika i sve ostale mame i nadam se da ce se situacija sa nespavanjem sto prije popraviti
p.s-jos malo eto i nas kod vas
p.s. i nemojte molim vas da svaku temperaturu ili slicno tumacite da djetetu rastu ZUBI - iskreno, JEZIM se kada mame sve pripisuju zubicima, a ne vide da je mozda ne daj Boze nesto drugo u pitanju user posted image i to zanemre - KADA RASTU ZUBI TEMPERATURA SE NIKADA NE DESAVA SAMO ZBOG TE POJAVE - uvijek treba vidjeti zasto dijete ima temp. sa pedijatrom, uvijek je to neka upala grla, mozda viroza koja se eto potrefila sa rastom zuba...
potpisujem te Nama je ped.rekla ako tura traje dva dana ili ako se stalno vraca znaci,spadne pa opet dodje ,tu ima neke upale kakvi zubi...... Tako,da ja znam cim A.ima turu dva dana znam da je upala grla.Neprepisujem to zubicima.
Mi smo prije neki dan imale možda plafon 36 sati temperaturu koja je padala i rasla, ali ne više od 37,5. Imali smo i proljev neka 4 dana. Jesam pomislila da je možda do zubića, ali nije mi palo napamet da idem kod doktora zbog toga.
Naravno da je temperatura ostala duže i ne daj bože bila veća već bi odavno bili kod doktora.
Ali ono što mene užasno smeta je što nikad ne bi poslali da se uradi bris grla i nosa pa da se vidi je li virusno ili bakterijski jer naravno to njima više košta već odmah prepišua antibiotik koji uglavnom moram platiti, a osigurana sam
< Poruku je uredio Mya_81 -- 5.8.2010 14:41:31 >
mya- a sta da toi kazem za ne spavanje..tako nam je od prvog dana...i dan i noc...i taman ga malo navikla, ono ide po danu spavati oko 2 uvecer mu pomakla zbog vrucine oko 10, prestao dojiti, naucila na krevetac, ipak ce u vrtic,..i hajde sljakalo je to jedno vrijeme, kad se izmori uzme sad bocu s vodom i vodi me u sobu u svoj krevetic, iako ja znam da ce cijelu noc biti buđenja , ali s to ces bar ima svoj red..a zadnjih dana nece da ide spavti on bi samo skakao, a pada od umora. Tako da smo .. imali vrisku ima 3 dana pred spavanje...a cim se umiri ko klada zaspe vakcina-mya, pocahontas ja sam stavila na temu mo-pa-ru ili reakcije na vakcinu link o nuspojavama od te vakcine, to je u pdf-u ono upustvo sto dođe uz priorix vakcinu pa da se ne ponavljam po100-ti put, jer smo i mi imali dosta reakcija na tu vakcinu. Sa 12-13 mjeseci se prima ova vakcina, sa 18-mjeseci je revakcinacija, tako mi rekose. A ta od 6-mjeseci ti je dovakcinacija ovih prije vakcina, tako da ima određen rok do kad se moze primiti ta, jer onda ide sve ponovo..ili preskace nisam sigurna, ali znam da su zadnji put zeni koja je puno zakasnila s tom od 6-mj- pravili probleme..trebas se raspitati
evo nas malo,ama ljudi moji ja stvarno neznam koji mu je vrag danas pa je nesnosljiv,nervozan,umoran ,pospan a nece da spava.Jutros usto u pola 10.i znam da MORA jos jednom,odspavati a on nece ,pa nece.A zadrijemo oke trlja nista ga nezanima samo,place ,nervozan ma bezbroj puta pokusavam al nista.I pustim ga placi,da vidim dokle ce mozda se reko umori pa prije zaspi.Kad ide sveki odozdo sta mu je reko nista eto sta je samo mislim goni mi se s ociju zeno bozija.Dosta mi svega vise!!!!!! Na kraju,vidim nema fajde nece usutiti mm.upali auto i odemo ga vozati,mozda reko zaspi ili smiri se.... I sreca zaspa u autu ,lopova..al,neka je zaspo bio je toliko umoran nervozan ,valjda ovo vrijeme tesko pred kisu pa je nesnoljiv!!!!!!! Nedo mi Bog ovako,svaki dan poludila bi!!!!!!!!!!
sta je ovo nigdje nikog??? Samo se ja javljam A.je odspavo kisa posle padal pa nismo mogli setat.Ali posle smo izasli,pred kucu pa setali nonama al je anel nesnosljiv auuu,voli se tatat uziva na nonama a ja nemogu puno ledja me bole ...I ja da ga dignem da skinem sandale carape mokre on od huje bjesa mene toliko scapo iznenada mogla sam zaplakat a ujedno ga pucniti.Al sam se strpila,kako me samo razljutio Neda se nosat on bi seto stalno stalno.....Da hoce prohodat vise smor je ovako. Eno ga vriska stoji,nece tajk lako zaspat veceras Sve mi srovi,a dusa mu uzet palomu i isitniti je na bezbroj mali komadica ko mis
Ni moj bebo još nije vakcinisan ovom "velikom" vakcinom. Zeznuo nas je bronhitis kad je trebao primiti, pa smo odgodili za poslije moreta. Reče mi ped. da nije kasno ni s godinu i po i da nema potrebe žuriti.
za (ne)spavanje ne znam šta bih vam rekla, jer nisam nikada imala tih problema. Moj B. se budi jedino ako je bolestan ili žedan, kuc, kuc.... Ne dajte da vas muče bez razloga, jer ako vide da mogu, ode u beskraj.
I da naučili smo par novih riječi: neću, gdje je, čiko, zeko i konačno tata
cao mame..evo mi sa turneje opett...samo hodamo, a A. me manje sramoti ovih dana, cim mi u goste on anđeo ..sutra imamo goste vegeterijance..pa sam na zivim mukama sta da pravim..sreca ljeto i more povrca..
felix- vidim da si se mislila kad si dobila zadnji put na svim for. zelim reci pa pogledaj iznenađenje tamo, da ne kopiram ovdje ...fotografsko pamcenje valja imati tu i tamo..pa taman i za ovo..sretno ti na moru 25-tog
evo nas malo,ama ljudi moji ja stvarno neznam koji mu je vrag danas pa je nesnosljiv,nervozan,umoran ,pospan a nece da spava.Jutros usto u pola 10.i znam da MORA jos jednom,odspavati a on nece ,pa nece.A zadrijemo oke trlja nista ga nezanima samo,place ,nervozan ma bezbroj puta pokusavam al nista.I pustim ga placi,da vidim dokle ce mozda se reko umori pa prije zaspi.Kad ide sveki odozdo sta mu je reko nista eto sta je samo mislim goni mi se s ociju zeno bozija.Dosta mi svega vise!!!!!! Na kraju,vidim nema fajde nece usutiti mm.upali auto i odemo ga vozati,mozda reko zaspi ili smiri se.... I sreca zaspa u autu ,lopova..al,neka je zaspo bio je toliko umoran nervozan ,valjda ovo vrijeme tesko pred kisu pa je nesnoljiv!!!!!!! Nedo mi Bog ovako,svaki dan poludila bi!!!!!!!!!!
isto ovako i kod nas citavu sedmicu od kako su godisnji zavrsili i pocela raditi