|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
2.8.2010 9:49:52   
R&T@
Joj, Minja, legendauser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja se sjetila ovog:
user posted image

Mojbebac, dobra ti ta dijeta...
da je meni MM natjerati da smrsa 16 kg...
ne bih ga pustala iz kreveta user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 251
2.8.2010 9:59:07   
mojbebac
ha ha ha ...... ma ja nisam svog tjerala, nije trebalo jer je 113 kg za njega bio dovoljan razlog ...... sad je ekstra ali reko kad moze on 16 kg mogu i ja sedam ..... samo nek je prosla kriza, prvih sedam dana, sinoc smo bili na rodjendanu, nije mi bilo tesko gledati u voce kolace i ostalo, a ne kusati ......

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 252
2.8.2010 10:11:46   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: tajra
da je meni MM natjerati da smrsa 16 kg...
ne bih ga pustala iz kreveta user posted image

Bilo bi znači samo akcije user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A vjerujete mi da sam ja već sad na mukama kad smo vani, a ne hodamo...stvar je u tome što ona hoće samo da puže i čim kolica prestanu s vožnjom traži da je uzmem...nastaje histerija ako to ne bude čim ona hoće...i onda je uzmem da hodamo a ona se onako objesi i počne plakati...ma, muka, jer je rijetkost da hoće hodati, ali zato čim je staviš da puže vani ima odmah kes od uha do uha...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 253
2.8.2010 10:25:19   
megi
user posted image user posted image  za minju
ja sam adnu tako jednom uhvatila kako se umirila i nesto melja po rukama, prebacuje s prsta na prst
ja pogledam kad ono muha, mrcvari je adna i taman je mislila u usta strpat

koko user posted image  za malog razbojnika

a sto se tice njihovog hodanja stvarno su neumorni, da mi je znati otkud im onoliko snage i energijeuser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 254
2.8.2010 10:31:06   
R&T@
Mozemo mi i ovako

user posted image

da ne bi bilo

user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 255
2.8.2010 11:05:48   
Anoniman
jutrooo
Mi smo slabo spavali vazda se nesto komesali i budili.
Vidim ima svega kod vas user posted image user posted image user posted image bas se slatko nasmija na jutro .......

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 256
2.8.2010 12:22:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
A vjerujete mi da sam ja već sad na mukama kad smo vani, a ne hodamo...stvar je u tome što ona hoće samo da puže i čim kolica prestanu s vožnjom traži da je uzmem...nastaje histerija ako to ne bude čim ona hoće...i onda je uzmem da hodamo a ona se onako objesi i počne plakati...ma, muka, jer je rijetkost da hoće hodati, ali zato čim je staviš da puže vani ima odmah kes od uha do uha...

Ista stvar... Al' sam primijetila da neće da hoda ako ima puno ljudi oko nje, tad traži da je nosim.  Kad odemo u park, rano ujutro, kad nema mnogo ljudi ni djece, tad mi ne da ni ruku već samo bježi od mene, trči i skiči od radosti.

Neposredna veza do poruke: 257
2.8.2010 14:07:35   
Mya_81 RR
Pingpong, ja bih svoju mrvicu što se tiče hodanja okarakterizirala kao pravu ljenčinu. Ali koliko god me to nekad fakat živcira ne forsiram je jer znam da nema smisla. Doma uz namještaj hoda već odavno, ali ovo jednostavno ne želi. Ma, prohodat će kad bude spremna user posted image

Mi smo bile malo u šetnji i nekako mi neobično da je vani danas pakao...večeras ćemo se ići igrati prvi put u pijesku...kupili smo one plastične grabljice i ostalo pa ćemo vidjeti na šta će to ličiti...možda se usput malo i najede user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 258
2.8.2010 20:26:35   
marinčii
pozdrav i od nas,mi planirali sutra na more sve pripremili kad maloprije ja vidim M vruć,kažem mm izglda on ima temperaturu a on će meni ma daj ti paničiš i umišljaš ja velim ajde izmjeri mu kad ono 38,4 baš sam se prepala ,eno ga sad spava istuširali ga i dali mu paracetamol sad manje gori mada idalje je topal,sutra ćemo pedijatru na pregled tako da od mora ništauser posted image  al samo da on ozdravi imat ćemo kad ići...
puse za sve bebice

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 259
2.8.2010 20:38:55   
dafri
marinčii miša muuser posted image biće mora neka nam  samo drugar ozdraviuser posted image
vidim da su nam djeca pravi sladokusciuser posted image user posted image ,moja redovno trpa pijesak u usta,onaj sitni ,uspijem većinu izvaditi ali nešto i proguta i to kojom brzinom počne da guta čim krenem prema njoj

što se tiče hodanja ja bih ponekad voljela da je ova moja imala laganiji tempo
evo sad smo došli iz grada sa nama bili dva para prijatelja sa dva dječaka Uninog uzrasta koji su  sjedili čitavo vrijeme a ova moja nema kud je nema,trči,penje se na sve,ide za svakim ko prođe ,dubi na glavi ,ni ja ne znam otkud im energija

sreća pa zaspe  do osam,zbilja više ne bih mogla

ja sam danas Unu ostavila teti i fino, ko nekad čitav dan ispijala kafice po gradu,e baš mi je falilo

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 260
2.8.2010 21:28:11   
mojbebac
moja cici je citav dan bila kod babe i dede na selu, ja sam bas fino iskulirala ..... ja sam mislila kad dodje nece moci da gleda, ali kakvi hodala je jos sat, i tek je evo zaspala, i to sam joj morala pjevati dok nije zaspala ...... nevjerovatno kakva je to snaga .....

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 261
2.8.2010 23:11:10   
megi
marinci mozda nije nista strasno
i moja cura je nedavno imala temp 2 dana, anista je nije boljelo, nije kasljala  slinila, jela je ok, ja mslim da je bilo od zuba
cuvamo fige da nije nista i da ipak odete malo na moreta

mi smo veceras setale s drugarima i sto kaze mojbebac mislila sam zaspace odmah al jok napravila je ona jos koji djir po stanu

jos ljuljanje i pjevanje pred spavanje
e sad ode i mama u krevet

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 262
3.8.2010 9:52:19   
mojbebac
dubro jutro .....
imam jedno pitanje: moja cici je dojila do 13 mjeseci., sama sam je odbila, jer nije htjela fino da jede ostalu hranu ..... ona je od uvijek spavala po cijelu noc, nemam tih problemahb, ali zadnji mjesec dana se probudi ili u snu, ne znam i trazi flasicu, ja joj dam malo soka ( oko 50 ml )popije i nastavi ..... i tako obavezno dva puta..... sad me interesuje da li stvarno ozedni ili je to neka navika? desava li se to vama? da li da prekinem sa tim ili da dam vodu ...... ne smeta mi to naravno ali rekoh da joj to ne prelazi u naviku da pije po noci .....jer kad dodje vrijeme da se skinu pelene .....

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 263
3.8.2010 10:46:42   
Anoniman
jutroo
Mi smo opet slabo spavali,opet se budio bas cu veceras upratiti na sat dal to radi svaku noc u ista doba ili je navika ili je gladan jer rano jedeuser posted image neznam ni ja.....
Marinc,i bas mi je zao M.user posted image ma bit ce dobro abd. vidjetces sutra kad odes kod ped.abd.
Da nam drug,brzooo  ozdravi a ima jos ljeta nije nikad kasno oticiuser posted image user posted image
Darfy,vidim uzivas sta te brigauser posted image blago tebi...Meni,bas fali odmora kao i izlazaka bez mm.i A.

(odgovor članu mojbebac)
  Neposredna veza do poruke: 264
3.8.2010 11:42:36   
megi
evo i adna kao da se dogovorila sa anelom budi se ponovo po noci
i to je budjenje uz plac, suze, jecanje ko da se prepadne ma jedva je smirim
isto  tako se juce popodne probudila nakon pola sata i vise nije htjela spavati, a jecala jos narednih sat vremena
bas mi je zao

pozzz svima

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 265
3.8.2010 12:03:38   
Sonja
haj
vidim da sei vi borite sa nocnim budjenjem,i kod mene ista situacijauser posted image
stvarno sam iscrpljena jer skroz slabo spava
prije je imao cvrst san a sad muha prodje on se budi i place
i nece nikako u kreveticu da spava jel ga spustim on se probudiuser posted image a nas bracni nije bas velik pa nam je bas tijesno kad on spava s nama..ma poludila sam
sinoc posla ja u wc kad je A stao da vristi neda mi da ustanem..ja odem a on se zaceno od placa..kaze MM boze sacuvaj..
ja ne znam sta cu s njim..toliko mi je privrzen da je to vec bolestuser posted image ne mogu ni metar bit od njega odmah vriskauser posted image stvarno mi je to postalo zamorno..em po cijelu noc ne spavam em je preko dana stalno uz meene..nemogu ni disat kako treba..onda me 1000000000 puta zove bezveze mamamamamamamamam ...joojjjj boze

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 266
3.8.2010 12:54:57   
megi
sonja user posted image user posted image  da te malo utjesim
nadamo se da su sve ovo faze i da ce proci
privrzen ti je vjerovatno jer ne radis i stalno si snjim, mozda da ga pomalo ako imas kod koga ostavljas preko dana po sat vremena, cisto da se malo navikne

adna srecom spava sama u svojoj sobi, tako smo morali i navikli smo se svi
pa ja sad po noci letim od sobe do sobe, i onda tako naspavana ujutro na posao
al sve ce se ovo zvati juceuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 267
3.8.2010 15:10:13   
ivanak
marinči moguće da ti je ta febra radi zubi... i antonio je isto tako imao. Iako taj sirup mu se daje tek kad pređe 38.6, a do tada obloge od odstajale vode i tuširanje u temeperaturi prilagođenu temperaturu tijela.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 268
3.8.2010 16:45:50   
emma.L
sonja, proći će i to. Ja sam sve mislila on stariji, ali još je beba. Ne znam što da ti kažem, ali u danima kad bi se Ema lijepila uz mene sam muža znala na vratima s posla čekati i bježati vani. Znam da joj ne fali ništa s njim, da možda prokenjka par minuta i zaboravi na mene, a meni prijeko potrebno da glavu odmorim malo i udahnem zraka. Još se to kod nas dogodilo svega par puta, tako da samo mogu misliti kako ti je.
A sjećam se i par noći kad smo MM i ja bodrili jedno drugo u njenoj sobi da ne pokleknemo i ne stavimo je kod nas. Spavam sjedeći pored krevetića sa rukom probačenom kroz rešetkice i čim mrdnem budi se i plače. Pa na smjenu tako. A i to je prošlo za dvije večeri, sigurno joj je nešto falilo, jer nikad prije ni poslije tako nije bilo.
Nadam se da će to brzo proći, a i moj ti je savjet ako ikako možeš ostavi ga ponekad nekome od povjerenja ako imaš. 
marinči, žao mi je zbog odmora, ali još više zbog bebača. Valjda je ovaj prolazni virus s temperaturom, dosta djece je bolesno po Mostaru, čujem.
mojbebac, ne bih ti preporučila sokove, stvaraju baš ružnu naviku i onda kasnije nema svrhe prati zube pred spavanje. Ponudi vodu, ako je žedna, pit će sigurno. A možda da joj neku plišanu igračku nađete kao utjehu. Ema ima medu i svoju pamučnu dekicu, ako i kenjka noću, glavno je da jedno od to dvoje napipa i mirna bude.
A moja Ema se jučer igra sa kemijom u sudoperu, ja pravim ručak, ona slaže stelex, muscolo, arf i obavezno joj padne onaj osvježivač zraka i poruši joj sve. Pokušala je nekoliko puta, a onda punih usta kaže "U pi... matej", naljuti se, sve ostavi i ode demonstrativno user posted image (prvu riječ je sasvim jasno izgovorila). Ostala sam da nisam znala bih li je ružila, smijala se... Naravno, bilo mi je iznenađenje i smiješno i na kraju sam se pravila da ništa nije bilo. Poslije joj samo kažem hajdemo pospremiti nered...  Još hoćemo u vrtić da je damo, a ona pripremila vokabular (stid me je reći, ali jedino tko to kaže kad se naljuti je mama- naravno ne drugima, nego kao usputnu psovku user posted image ).

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 269
3.8.2010 16:47:30   
veeseelaa
moja malena za guzu kaže GUZ i meni je to tako šega
a za ribicu kaže pipi ili pici hahahahha ma super

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 270
3.8.2010 22:40:32   
iv@ncica
ooooo  cao  mameuser posted image user posted image user posted image

evo  nas  s  turnejeuser posted image

jucer  bili  na  moru user posted image ..opet..ali  ovaj  put  je  Andrej  bio  diiivannnn...nije  povracao,  nije  urlao  i  bacao  se  po  plazi...nije  otimao  drugima  nista..nije  jeo  kamenje,  spavao  je user posted image ,  jeo,  kupao  se  u  bazenu  i  moru..vristao  od srece...dao  se  obuci...cak  je  i  u  auto  skinuo  malo  s  ociju..ma  ja  se  ipak  malo  odmorila hB..eto  da  je  ovakav  bio  prosli put,  ostala  bi  7  dana..i  da sinoc  je  cijelu  noc  spavao  bez  buđenjauser posted image
veceras isli  kod  babe  i  dede..igrali  se..pa  se  nesto  veceras  uzvristao  i  plako..nije  htio  u  krevet..ali  je  opet  zaspao,  kako  smo  i  ja  i  mm ovaj  mjesec  na  odmoru,  pravo  se  uzmazao  i  navikao  na  nas..mene  stalno  bezezze  zove..oh  bit  ce  muke  s vrticem..taman  se bio  navikao na  cuvanje  drugih, sad  sve  ponovouser posted image

marinči-  sta  bi  kod  ped.,  kako  je M.?

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 271
4.8.2010 9:06:23   
mojbebac
hvala Emma L na savjetu, ja sam joj nocas kad se probudila dala flasicu sa vodom, malo je popila i zaspala, i nije se vise budila, tako da cu nastaviti ovako, nema vise soka po noci ..... imamo mi kravicu i fifi bez kojih se ne ide u krevetac ......

cici je juce jela borovnice, pojela je punu svoju zdjelu, i onda mi sinoc komsinica kaze ( kad joj je vidjela plava usta ), " jao gdje ces joj dati borovnice, pa one zatvaraju " ...... medjutim, ona je tako kakanje imala i sinoc i jutros  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..... tako da je ta njena  konstatacija pala u vodu a mi cemo i dalje jesti borovnice, jer su mama i tata bili vrijedni i nabrali juce ......

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 272
4.8.2010 11:05:52   
pocahontas
Evo i mi da mahnemo nasoj staroj i novoj raji user posted image
ne stignem da posjecujem tako cesto forum ali na poslu cu nastojati da virnemuser posted image

Drago mi je da vidim da i vase bebe ne spavaju user posted image user posted image user posted image kao ni moj Kiki...budi se 516 puta nocu iako fino jede i podoji i sve ok...kad malo bolje razmislim, on nikada nije prespavao noc u komadu - NIKADAuser posted image minimum dva budjenja, podoji i nastavi, ali u posljednje vrijeme budi se i cesce s tim da nekad ne zeli da doji vec me samo cuclauser posted image
kontala sam da polako prestajemo dojiti jer me smori ovo ne spavanje, ustajanje ujutro u 6h jer radim od 7h....ali evo vidim ima bebe koje uopste ne doje pa se bude tako da mi to nije garancija..ne znam onda sta bi s njim u pola noci ako prestane dojiti? ovako znam, konekcija i gotovo ali zasto nam ova djeca ne spavaju ljudi dragiuser posted image
inace je zvrk, on trci, to dijete ne hoda, kada mu nesto ne dam pocne da se baca kao ona derista koja se bacaju po podu marketa kada im roditelji nesto nece da kupe - ne daj mi Boze da ostane ovakav, smao se baci na pod i lupa glavom ako nije po njegovom....
bili smo na moretu, ne voli moreto user posted image jer nije svoj na svom user posted image samo u bazencic i to pola sat max. sjedi...a on inace nikada ne sjedi, smo kada ga svezem u kolica....(morska voda hladna za njegov pojam, kamencice jede a ja mu ne dam, i onda je sav sretan kada dodjemo u sobu jer tamo moze hodati i lizati sta stigne, vise se ne opterecujem bakterijamauser posted image user posted image , samo da se ne udavi ili nesto slicno....

škorpija nismo ni mi primili vakcinu  ovu koja ide od 12 mjeseci, kontali sutra....btw, kad cemo u setnju drugo stara?  user posted image

mya, felix, hanady, marincii, sahara, dadada, enisa i ostala generacijo nabrojana ne pobrojana user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 273
4.8.2010 11:29:41   
škorpija
hej pocy bašpmi je drago da te vidim na ovoj temi, i sinoć smo bilu u onom vašem parkiću, sve gledam ima li vas ali -nemaaaaaa
ja vodim malca svaku noć oko 7 polsa osam u šetnju pa ti šibnem nekad sms da vidim gdje ste

mi smo u pon primili MRP vakcinu, drao se ko da ga koljuju, dok mu je dr prislonila slušalice na prsa junačkauser posted image , e sad čekamo reakcije, neko kaže poslije sedam dana, neko dobio temperaturu poslije 20 danauser posted image

ajdin spava kako kad, nekad čitavi noć prespava od pola 11 do pola osam, nekad se budi da jede u 6 i onda nastavi, ali nekad neće da nastavi dok ga ne stavim u svoj krevet, al to meni smeta jer se puno namješta i prevrće dok zaspi, i to me izluđujeeeeeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 274
4.8.2010 11:38:33   
megi
skorpija user posted image
pa gdje ste vi
vi znaci primili vakcinu, nas narucili tek 17,. septembra a ja bas htjela ove sedmice reko adna mi hb zdrava ne curi nosic ni nista, al ne da nam se
ajde valjda ce btii zdrava i u septembru
taman da vidimo vasa iskustva da li ce biti kakvih reakcija
znaci ni ajdin nam ne spava ujutro bas nesto
i adna je jutros u 6 dojila, pa se probudila oko 7 reko zaspace bar jos malo al jok ona, dere se iz sobe mama, ma ma, pa onda pa pa kao vrijeme je da se ide, i sta cu ustaj na noge lagane

kako su nam ostaleuser posted image  spvaju li, hodaju li, prave li mamama zijane user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *