Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
a jooj ivančice,pa to je užas,pa kako tako,ne mogu vjerovat,grrr.ja sam mislila da festival počinje sutra,joj ja jedva čekam,čak bi i šator ponijela i kampirala ispred apotekarko prohodat će on i to u roku 15 dana,vidjet ćeš.bolje da kasnije i prohoda,manje će bit padova kasnije sad ćeš svaki dan primjećivat neki napredak.
apotekarko prohodat će on i to u roku 15 dana,vidjet ćeš.bolje da kasnije i prohoda,manje će bit padova kasnije sad ćeš svaki dan primjećivat neki napredak.
a moja milenium kakvih 15 dana debela guza ne vjerujem
ma vidjet ćeš.oćemo se kladit.da samo znaš koliko njima znači i jedan dan.sad su ti dani kad trebaju prohodat i oni svaki dan napreduju.iznenadit ćeš se kad jedan dan napravi 2 koraka a sutra 5,a preksutra već 20.nećeš moć vjerovat da je to bilo u samo par dana.samo treba da ih krene.i moj je prohodao s 13 ipo mjeseci i evo tek neki dan prvi put pao a sad mu je skoro 2. tvrda je to guza koja se zna čuvat a i jako je stabilan.povezujem to s tim što je kasnije prohodao
Cao, drage moje! Vidim vi se po starom dobrom obicaju druzite redovno i na ovoj temi, superiska... Nazalost ja otkako radim rijetko se javljam, ali pratim vas tu i tamo, uglavnom drago mi je da bebice napreduju , malim mrvicama koje nesto boli zelim sto prije ozdravljenje. Kod nas je sve ok, A je mali bandit, ali nema veze, vec zna dosta rijeci naravno na nekom njenom jeziku,ali trudi se da ponovi svaku rijec i radnju koju mi napravimo, zato smo mi k'o iglice, samo trcimo za njom , zasad se super slaze sa tetom cuvalicom, kuc kuc ne ureklo se
pozz brzinski,dolaze mi gosti pa reko moram prije malo virniti na rr stas zaraza je ovo ziva A.je dobro zaspo hb.bit ce horan poslije Sahara,ljubi nam punoooooooooo ajnicu Ivancice,stas mora se i to vrtic zao mi je al naviknut ce se vec A. veliki je on pametni djecak inace djeca ce svihu slusati sem roditelja nebrini Apotekarko puna glava zubi kod druga mi jos nista Vi bi da vasa djeca hodaju,ma kad prohodaju tko ce i onda stic posle cemo,kukat bolje da jos nisu prohodali Niko nam ugoditi nemoze Ja bi prije da anel,ima zube to nam je bitnije pa onda hodanje :-) Pusa velika svima I bravo Veliko za Tajru
Bok svima. Ja malo na ovoj temi gdje su Antonievi vršnjaci i vršnjakinje. Ma sve nešto u žurbi pregledavam forum... Marinči jeli mali pokako oko???? Kad je riječ o zubima, mi se moramo pohvaliti.... nama rastu četvrtice... pa tako da imamo skoro pa 10 zubi....
spavanje nam je bilo tak tak, nista posebno, pocela se sve ranije buditi i vidim da nije naspavana jer kad se naspava ne place, a ovo sad ko da je neko zicne pa se probudi, jos me jutros prepade, cujem je pomalo kenjka, reko zaspace, kad odjednom cujem nesto pade na parket, meni onakvoj bunovnoj kroz glavu je samo proletilo da je ona, kakvom sam brzinom skocila i odjurila u sobu, kad tamo ona igracku gurnula na pod uh kako me je prepala
i da se pozalim da mnogo bolje jede kad je hrani moja mama nego ja
moram se pozalit na A zadnja 2 dana skroz slabo jede skoro pa nista popije ujutro i navece mlijeko i preko dana par zalogaja jedva bas mi ga zao jos samo treba da jos smrsa i stvarno bi poludila ovi zubici ga bas muce nikako da nikne i ova zadnja cetvorka...
koka- mali Bosko Buha ako se sjecate toga ahhahahahha, dođi ti Seade u hercegovinu da te naucimo kamenom gađati..u nas se sve kamenom rjesavalo prije..kaze meni baba iz srca kamene herc. mya, milenium- oba puta Promajna i to u roku pd 5 dana...a nisu htjeli kaparu uzeti, jos se kunu u sve da u svom dugogodisnjem ugostiteljskom poslu nisu nikoga prevarili..ostavis sve podatke, rezerviras termin u njihove tekice, ostavis br. moba. pa bar te mogu nazvati onda, ma uzas...kako onda znati hoce li te to sto si dogovorio docekati..jos mi zena rece da je i kaparu dala i opet je zeznuli , samo je nisam pitala gdje to bi..srela zenu na plazi iz Zenice je..pa zamislite.. ja da sam povukla stavri i bebu ne bih im ostala duzna, nego mi zet i sestra mirni previse
milenium- a super je bilo gore sinoc..a mogu misliti danas..mladih more i beba puno...a moj A. se jedini cuje , pa ssta je ovo ko da je s lanca pusten, a non-stop điramo..
evo smisljam gdje ce mo poslije u zivot...a sutra na dan na more idemo ..opet u borbu..jooojjj
< Poruku je uredio iv@ncica -- 1.8.2010 14:43:59 >
pozz koko sad možeš do mile volje feštati u stanu komšiluk se neće buniti,neće smjeti megi i ova moja lopužica puno bolje jede kod tete iako jede dobro i kući ali kod tete sve pomete sonja hajde bar hoće popiti mlijeko,uhh ti zubi felix ma niknuće oni ,moraju, ni mi se baš ne možemo pohvaliti brojem,imamo ih četiri ivanak je li Atonio ljubomoran na seku
koko,taj mali bandit ce otjerat kosmije neka neka.....heheheh Kod,nas gosti skoro otisli sreca anel zaspa pa sam sve poradila eno,masina za sudje pere posle imam jos ves masinu ukljuciti i rahat. Mada sam umorna ..... Sonja,sta je muce vas zubici bas mi je zao a ja trpama u anela samo jede usta stalno rade hb.sve zivo drobi debljam ga da ima zalihe sala kad zubici krenu,ako nehtjedne jest da ima zalihe od prije da mi se neistopi
Megi,dobro je da je igracka upitanju a ne ona Ivancice ,kako slusa curica:)
Drage moje, pozdrav, nema me dugo na ovoj (novootvorenoj) temi. Treba mi savjet: jutros je moja djevojčica strpala punu šaku zemlje iz saksije u usta. Sreća, na vrijeme sam to vidjela i izvadila joj iz usta tri veća grumena i dosta mrvica zemlje. Ne znam da li je išta prije uspjela progutati. Sad je doručkovala ali sam joj mislila i dati koju šljivu da sve izbaci van. Šta da radim? Valjda joj neće biti ništa i ako je nešto progutala. S obzirom da se radilo o sekundama, ne vjerujem da je progutala više od nekoliko mrvica.
Pingpong ja ne bi nista, mozes joj dati sljivu ili jogurt, i puru ali nije frka puno djece ne samo da proba nego i jede zemlju ako se sta desi za koji dan tipa proljeva onda bi sumnjala da je od toga ali do tada ne brini.
Kao sto anushka rece puno djece jede zemlju... A ta u saksijama je i onako "vjestacka", nema tu nekih posebnih "stvarcica"... Kako inace nasa "hodalcina"???? Mozes li je sada stici?
Anushka, kako je mali? Svidja li mu se tuta?
Hvala vam, dušice, krasne ste. Ma, ona inače nikad ne dira tu saksiju. Ja sam joj par puta rekle "ne" za saksiju i nije nikad dirala zemlju. Ovo je doslovno bilo "u tren oka". Ja sam otišla u kuhinju da joj spremim doručak, a ona u dnevnu sobu. Za par sekundi mi je došla u kuhinju da se pohvali kako ona "njam, njam"... Sreća, uspjela sam joj nasilu otvoriti usta i prstom izvaditi sve iz njih. Tajra, ona sad uveliko hoda i trči. Kad izađemo vani, zaista je nekad jedva stignem. Uvijek mi je bilo smiješno kako djeca bježe od majki i očeva i kako ih ovi ganjaju da ih stignu... eto, dočekala sam i to, i trčim za njom sa veeeelikim osmijehom.
tajra dobro smo, nosic jos pomalo svira ponekad se zakaslje ali mislim da mu se iz nosica slije u grlo pa ga zeza, ostalo super, samo sto vise voli tatu nego mene pa ja ljubomorna a tuta mu je zanimljiva jer se rastavlja i redovno cucne pored i obavi a da sjedi na njoj nema sanse.. ali polako ima vremena, vise me brine ako pocnem raditi iduci mjesec morat ce u vrtic a jako je vezan za nas, zadnjih 15tak dana bas reaguje na strance i trci nam u zagrljaj a do sad je bio 100% nezavisan.. kako su tvoje princeze?
Anushka, djeca što su starija sve teže prihvataju rastanak. Nadam se da će biti dobro. Šta ćeš, to je neminovnost. Bitno je da vrijeme koje provodiš sa njim bude kvalitetno provedeno! Ja sam već dva puna mjeseca na raspustu i još cijeli avgust i već brinem kako ću kad počne nova školska godina. Esma mi sad ne da ni u WC bez nje. Sve stoji ispred vrata i plače, doziva me.
Neka ona trci, hvala bogu... Ti jos malo za njom, a onda ce momci trcati, abd...
Anushka, meni je jedna nena rekla:Kad djeca vole oceve, majke su rahat... I stvarno, moje samo trce za tatom i od njega sve traze... pa ih on nosa, hrani , kupa, presvlaci ...i topi se... Mene traze samo kad su bolesne...
I ja sam na raspustu... One su obje, hb, dobro...starija ponekad svrati kuci , ili je na moru ili izleti, konaci.... Zato se ja druzim sa mladjom i RR... Iskreno ja bih malo na posao... nahodala sam se, uradila sve u kuci...
Pingpong, mislim da me čeka svašta nešto tako i da ću se često javljati s takvim pitanjima Neki dan vidim ja nju da melja nešto po ustima, a super mi je što nam u zadnje vrijeme funkcionira da kad joj kažem daj mami ona vadi iz usta i daje I vidim ja nju ona napravila neku kiselu facu i tražim je da mi da kad ona mami svojoj vadi iz usta muhu Joooooj, nisam znala fakat bili plakala ili se smijala...
Joooj, Mya... ja se ismijah.... Mada znam kako si se ti osjećala. Ja non-stop usisavam i zagledam ima l' šta god da bi ona strpala u usta. Jednom je tako na plaži koja je bila puna kamenja, našla kamen koji neodoljivo podsjeća na keks. hahahhaaha... nije ga ispuštala iz ruku iako je shvatila da ga ne može jesti!
joooj mya smijesno jeste al razumijem i da je tebi i muka bila.. mene je panika uhvatila kad je ovaj moj ukrao neciju cigaru i stavio je u usta i naravno papir se podere a njemu sav duhan se razmelja po ustima jedva sam to ocistila al se nadam da vise nikad nece staviti cigaru usta! a da trazi on svog tatu da ga nosa igra se da idu napolje, ja jos uvijek hranim, kupam, mazem, presvlacim i sl al jeste mi lakse a i mm se topi a sad ces ti na posao pa ces onda pozeliti kucu pingpong nije ni prohodao a pratio me u wc i dan´danas ako se nije necim posebnim zabavio eto ga za mnom i u wc.. kupam se brzinski kad spava ili kad je vani sa mm.. al sve mi to vrijedi ovog keza mazavog cmoke za drugarice
cao drugari ..... ja sam evo na poslu pa malo da se javnem .... cici je sa bakom i dedom na selu, budu cijeli dan, dodju uvece pred spavanje, ona uziva gore, a i mama se sada malo odmara ...... vec se fino ucvrstila sa hodanjem, iako je i ona skoro prohodala, tako da se nemojte sikirati sto neka jos nisu, jer kad prohodaju ...... e tad nastaje sou, samo ce te se sjetiti onog perioda kad nisu hodali ..... jer samo bi da ide negdje, nevjerovatno koliko snage i energije imaju i koliko kilometara predju ..... uh ..... neka samo nek su zivi i zdravi ...... mamama to prija, brze ulaze u formu ..... ja sam sad na dijeti ( atkinsonovoj ), sutra ce biti sedam dana, i smrsala sam vec 3 kg i jako sam sretna ..... moram se pohvaliti .... a mm je skoro dva mjeseca, i jos pri tom trci svako vece i smrsao je 16 kg ( spremamo se za more ) ...... ljubim vas ... pozzzzz