Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pozzz. Mi smo dobro zivo,veselo Mya,Kod nas obrnuta situacija cim smo vani,izmice se iz ruku on bi da ga tatam aliii,,ledja me bole non stop. I zna hodat u cipelicama sTA jos niste bile na boci, pa sta cekas ????
Mojbebac,sljiva je zakon za stolicu i kruska ivancice,zar se to drug i sad budi uvecer ko mala beba ahhh,ja mislila kako rastu da ce vise spavati i bolje a vidim da nije istina. Ajd,bit ce bolje kad podje u skolu Ljubimo ga:-)
bravo,za sljivu i kaku Ja ,se pravo umori danas svasta radila ,cak i kosila malo pred kucom bastu MM.cuvao anela,kad sam zavrsila reko sad cemo u setnju on zaspo u kolicima .... Prenijela ga u krevetac i odmaram sad necu mu,dat da dugo drinja treba i veceras spavat ja umorna
pozz i od nas.. evo da vam kazem da je moje dijete postalo opsjednuto Teletabisima i po cijeli dan mi samo govori Nana(lala) Po i pokazuje na tv da mu pustim.. al ima i jedna dobra strana naucio je da kaze Jedan i kisa kisa ja se iznenadila pravi i to bas pravilno kaze..kaze mm nije ni cudo s tim koliko ih gleda
sad mi je puno lakse s njim kako je naucio sam da kaze da je gladan ili zedan i to je tako slatko kad on kaze...
od sutra ponovo pocinjemu sa tutom pa se nadam da cu imati zivaca ( i sredstava za ciscenje ) do kraja. pusa svima
Mi izgleda imamo temperaturu Ali kad mjerim pokazuje 36,8 Sve mi se čini da nam toplomjer ne radi jer je cura skroz vruća po glavi i vratu...morat ćemo skoknuti po novi toplomjer...
Pozdrav svima Moj se sinoć probudio barem 15 puta dobro ikako radim koliko sam spavala..
Da nam turice spadnu
Ja sam sad u pripremama oko rođendana, gdje šta kako . U obdanište torta ne može jer je vruće, pa sam tu planirala napraviti cup cake tj mafin kojem ću odsjeći gornji dio, prepoloviti ga, mafin ukrasiti crvenim šlagom, od polovica napraviti krila, staviti oči i tako to i eto ga bubamara , nene i djedovi će doći kući a za malu raju je party u igraonici
jutro Mi smo sinoc slabo spavali.Zaspo kasno sinoč kontala sam duze ce jutros,spavati zato kad jest vraga svako jutro rani 8ili pola8.Nece ni,minut duze. Jos sam oko 5.budio se ustala sirup dala ujedno i flasu reko da nebudi se oko 7.da jede da produzi malo,ma jok nepali to..... Skoro jedva zaspo. Mya,sta je malenoj jjoj ta tura,,,javi nam se nadam se da ce biti o.k abd.
Felix, cura je puno bolje...sad je već raspoloženija, a temperatura je skoro spala. Imala je i dvije proljevaste stolice tako da sam nekako uvjerena da je do zubića. Nažalost, apetita nema, ali pije tekućinu...
Dinkica, kako je cura?
< Poruku je uredio Mya_81 -- 30.7.2010 13:18:54 >
Dan...evo ja na poslu...Jutros mi Antonio ustao u 10 i 30 dijete 12 h spavalo ,promjena vrtemena garant... Danas nam je 13 mjeseci,jos ne hodamo a svijet me izludi tko kod dođe pita je li prohodao,pa ko d svi na prvi rođendn moraju hodati,hoda uz stvari,stoji i minutu sam ali jos ne hoda,pa sta sad... Mya zelimo curici da sto prije bude bolje da nikne bubic maji...i ostalim bebarama da ozdrave...ja cekam 6 d vidm sog mjenog misica....zeznutog....mogu mislit da nas nece htjeti teti nikako spavati....
evo da se i mi malo javnemo,Matej je toliko posto nemiran i pogan da jA od njeg ništa ne stižem nekad bi ga dobro izlupala po guzi maloj kako me naljuti(uh baš sam grozna mama)al stvarno je u zadnje vrije,me nepodnošljiv stalno kmeči vrišti plačwe ništa ga ne zanima i ne može zabavit na dvi minute,sad mu je fora stavi telefon na uho i ko priča,galami nabraja nešto bude baš smješan mya nadam se da će tura brzo spasti a što se tiče apetita i kod nas je tako u zadnje vrijeme skroz slabo jede apotekarka a te babe i njihove priče čuj jeli hoda,ni M nije ni blizu mislim da nećže još za misec dva nikako nije stabilan i još na prstima hoda baš me nekad i to nasekira al pitala sam pedijatra i on veli šta se sekiraš pa i ne mora hodati do 15 mjeseci
Mi smo ok hB mada Ena jutros kaze da je boji grlo heheheh skuhali smo caj i med i nadam se da ce brzo proci bila je nagla promjena temperatura pa je dosta naroda prehladeno.Sa hranom smo na vi mogla bih reci da skoro nista ne jede ali eto pijee dosta tekucine pa je i ne forsiram cini mi se da bi od sira zivjela .Gosti su nam otputovali pa sada malo odmaramo nekako se poremeti covjeku sav mir i red ali opet lijepo je kada dodu. Apotekarka ako ce ti biti za utjehu da ti kazem da je moja djevojcica prohodala sa 15 i po mjeseci a da je pocela puzati tek sa 13 mjeseci mislim da netrebas da brines a to sto te ispituju neka ti na jedno uho ude a na drugo izade zna da te tangira ali opet sta te briga prohodat ce ima vremena. Ljubim sve bebe a mamama seljemo velik zagrjaj pa se tipkamo!!!!
Aptekarka, kad te pitaju zašto još ne hoda, reci "Ne damo mu mi!" Čudna svijeta. Moja prijateljica neki dan kaže da je njena curica kasno prohodala i da se brinula. Na pitanje kada, kaže -sa 14 mjeseci . Pa dobro, šta bi ona htjela, da je u granap šalje sa godinu dana? Ja sam samo govorila za sva pitanja "Mama tako odlučila." Mislim da sam glavna rospija u rodbini, hehe. enna, nadamo se da će to grlo proći brzo.
Ni mi još ne hodamo. Čak ne želi ni da hoda kad je ja čuvam za ruke. Jednostavno vidim da joj se ne da, a i kad hoće sva je nestabilna i vuče noge. Nekad me uhvati neka briga oko toga, ali kad bolje razmislim prohodat će kad bude ona spremna i kad sama savlada. Nemam ja tu šta forsirati.
ha hodanje i komentari sa 17 mjeseci pravi po par samostalnih koraka al i dalje trazi da se pridrzava za nesto strasno me zivcira to sto znam da me nitko ama bas nitko ne pita o hodanju jer se bas brine za nju nego eto da bi rekli kako su njihova djeca,unucad prohodala sa 9,10 max 11 mjeseci Neki dan me pita jedna ''jel to jos ne hoda'' govorim ja ''NE'' kaze ona pa kako reko bolesna jadna sta ces
(jer se ovo prica u odredjenim rodbinskim krugovima) kaze ona meni eeee tacno sam znala Sta sam joj se nagovorila tacno se pitam odkud su vise izlazile rijeci,uzas jedan dokle ljudska zloba ide.. evo morala sam ovo s vama podjeliti
pozdravcic svim nehodalicama ni mi jos sami ne hodamo, pusti se adna 2-3 koraka al se brzo bolje hvata za kauc, mene ili sta joj se vec nadje na putu ni mi nismo nesto sa hranom al opet dobro je, pije sokice sta god i gricne ne brinemo se
nego ja sad zvakla dz da vidim kad mozemo da dodjemo da primimo onu vakcinu sa godinu dana i znate kad sam dobila termin 17. septembra jos mi rece kao morate doci licno da se narucite reko molim, ne pada mi na pamet i svasta nesto me ispita i tek za dva mjeseca, uh boze sacuvaj
evo i nas danas nam bila prijateljica sa dvije curice prelijepe igrali se sa anelom ... Posle vecerali i otisli u setnju. Danas je anel pojo cvet inace voliii cvejec,travu ma sve sto je zelenu ja mu nasla cvjet isti ko na kamilici cvat sto bude ako me kontate sta je...... Nema mirisa haman vidim ja djete suti nesto,kad slucajno zaviri on otkinio dva cvata i pojo usta sva od cvjeca oni listovi po jeziku a on pljuje kasno sam vidjela kad je vec pojo ma nece mu nista biti nece vise nikad dobiti cvjece I tako setali,setali i zaspo skoro u kolicima Apotekarko,i mene izludjuje ali s pitanjima "ahh,pa bas mi cudno vi jos nemate zuba" moj/moja je dobila prije bla,bla....... I da za hodanje kazu sto ga netatas,brze ce prohodat oooo,da reko kako da ne !!!!! Mya,drago mi je da je cura bolje Marinci,nisi losa majka ....I mene anel iznervira da mi dodje da ga pucnem,ili zagalamim al sta cu kad neslusa opet. Neki dan me toliko scupo iznenada suze mi na oci krenuse,ja njega onak malkice po rukici evo i tebi vidi kako je ne jako,vec da dam do znanja da nesmije to raditi. Kad on meni vrati troduplo vise opet me udari dobro ja zagalami,,,on slozi facu kao da ce plakat.... I zagrli me bas sam se iznenadila njegovoj reakciji,,ili je "ulizivanje" ili mu stvarno zao sto,me scupo!!!
Felix, cura je puno bolje...sad je već raspoloženija, a temperatura je skoro spala. Imala je i dvije proljevaste stolice tako da sam nekako uvjerena da je do zubića. Nažalost, apetita nema, ali pije tekućinu...
Dinkica, kako je cura?
dobro je, nema ture, samo zacepljen nosic i pomalo curi, pa teze dise , inace fino jede, nadam se da ce sutra akoBogda obje biti ko nove.
enna,da nam curica brzooo ozdravi kao i dinkicina mala Nema te se sta vi,buniti za hodanje prohodat ce mene to nimalo nedira bas kad kazu sto nehoda eto reko nehoda ....Kad da,savjet ko fol da ga tatam kao sto sam vec pisala kazem ....tatam ali,guza lijena .....dobar je meni i ovako imat ce kad hodat i nahodat ce se none ce ga zaboliti:) Mene vise,dira brine kad kazu "cuj meni cudno sto nema jos niti jednog zuba a sad ce mu 13mjes.abd.!" "cudno" pa nije to reko,bolest nemat zube ili je pa me uzbrine Kad,mi niko nista negovori i ja,zaboravim na to pa nemislim o zubima ..... meni je najbitnije da je zdrav a nadam se da ce,do zime bar jedan zub izviriti:)
pozz i od nas joj sto me nerviraju te price kako nije zasto nije ..svijet nema drugog posla vec da se mijessa u tudje zivote i da od niceg napravi nesto..
ej felix ma pusti te price oko zuba i hodanja kad bude bice nek su oni nama zivi
uh najgore je kad zaspu ovako kasno pa navece nema sanse tako je i adna neku vece ustala oko 7.15 pa navece u 23 ja je uspavljujem a ona meni tasuna i govori pa pa ko veli hajmo hodat ja ti nisam pospana
pozz bolesnim bebicama šaljemo puse ,da što prije ozdrave na priče bilo kakve vrste,jel hoda,gdje su zubi,šta jede sam strašno alergična,sreća pa me nešto ni ne zapitkuju Una je danas baš nervozna,dvojka nikako da izbije toliko je grizla sve i svašta da je raskrvavila desni ,evo zaspala je oko pola osam sutra nam je buđenje zorom a večeras izlazimo u grad ja sam od danas na godišnjem al ova kiša
eh i ovaj naš svijet što reče Sonja nema pametnijeg posla pa onda pametuje okolo ,gluposti same moj ovo moj ono ma koda me briga svako dijete je različito ,felix ne brini kako ima djece koja se rode sa zubićžem tako ima i one koja ga dobiju kasnije,tako isto i sa hodanjem neka raije neka kasnije ja koliko sam čitala da je normalno da prohodaju od 10 -18 mjeseci sa tolerancijom od 4 mjeseca znači do 21 mjesetako da nema brige..c
mene jedna nedavno ubjeđivala kko joj je dijete sa 9 mjeseci porhodalo a razlika između njega i hanadi 5 mjeseci...i savreno dobro znam da sam mu ja hodalicu pozajmila kada je imao 9 mjeseci..al jok ona bi me ubjeđivala i dalje da mi muž nije dao podršku riječima...a što sam onda ja beze vozo hodalicu u autu ha?
moja farah je sa 14 prohodala...ubili me u pojam pričom što nije prije... ma ko ih šiša...sad je nemože niko stići
tajra jesi ti jutros svoju princezu vodila u obdanite na skenderiji...jer sam se lsomila mašući ženi koja je izašla iz auta bila sam siguran ti si... ja bila parkirana ispred gorenja
a možda i nisi ko zna mkoem sam ja mahala pa mi nije odmahnula žena