Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi smo imali relativno mirnu noć...tj. imali smo uobičajenu noć s budjenjima, ali nije imala temperaturu i sad je OK Nadam se da su curice od Dinkice i Ene bolje...da ih ne muči grlo i nosić
noa moja je na Bebelacu,koliko sam čula mnogi hvale nestle junior, Mya super što se temp.nije vraćala kako smo sinoć zaspali oko pola 8 kontala sam da će nam buđenje biti zorom ali se cura digla oko 8 baš raspoložena i vesela ,zubić još nije izvirio kiša i dalje
dobar dan Sta je ovo ovako zahladnilo jel i kod vas bas vrijeme se samo ubilo za spavanja A.je dobro spavao da bi ujutro usto u 7.a ja legla sinoc oko pola 1.nemogu gledat dala flasu posle nece da zaspi igro bi se i ja jedva ponovo nekako uspavala i do 10 spavali Skoro zaspo opet svoj,podnevni san. Mya,drago mi je da je malena dobro Darfy,dajesli sta za kasalj. Da nam brzo bebice sve ozdrave
felix,Una ne kašlje već joj dvojka izbija pa je juče bila nervozna užas,raskrvarila je desni grizući svašta i onda se umirila kao da joj je godilo i ti zubi uhhh
joj darfy bas mi je zao...Al iskreno dok vas citam sve se mislim i ovo mene nekad ceka kad se reko,svi fino na vrijeme rijese tih zubica ja cu sama belajiti stim
evo da se i mi stupasimo moja cura je zaspala sinoc u uobicajeno vrijeme oko 23 sata a jutros oblacno ubilo se za spavanja a ona na nogama od 7 e bas se ne da covjeku naspavati, ali eto nije mi mrsko igrati se s njom samo zadnjih dana uzme me za ruku i samo u krug ide bogami mi se juce zamantalo, reko djete drago de malo upravi ali ona jok, samo u krug
felix ma kad krenu zubici tjesicemo te da je i nama bilo isto
Ma nisam ni sumnjala da necete al vi cete to zaboraviti kako je bilo pa cete me samo tjesiti proce ajde ba Ja bi da prozivljavam s vama sada u duetu ........ Hvala draga Ma i anel rani draga megi usto u 7.jutros al sam ga prevarila da jos malo odrinja i bome do 10 spavali. Nego ti nju zaokreni pravo,vidim ona samo hvata rikverc
a ja jos radim danas pa mozes misliti kao mi je veselo al dobro i to ce proci pa kad joj abd bude 18 i bude se izlezavala u krevetu do nekih doba ima da je maltertiram, i budim zorom ranom
ma kod ove moje samo rikverc dolazi u obzir i trcanje nema normalna hoda a jedina dobra stvar je sto smo izbacili vuneni tepih sa kojeg je samo skidala dlake i jela, sad vise nema te zanimacije
joj kod nas ta faza jos traje jest s poda sve sto nadje Tako,da tepisoni moraju biti usisani cisti, inace ce ovaj moj usisavac bezstrujni sve pojesti Bilo kakve svoje otpatke mrvice,od keksa smokija nadje trpa u usta Mi volimo setat al pravo vecinom oce na prste pa mu tezinu svalim prema dole da ravno hoda obozava tatat al mene ledja zabole a on nebi odustajo Hoda oko namjestaja superr Sam stoji jedno minut samo i tras guza Da ga uzmem za rukicu jednu i vodim to,nemoze jos vec za obadvije uzmem.
joj kod nas ta faza jos traje jest s poda sve sto nadje Tako,da tepisoni moraju biti usisani cisti, inace ce ovaj moj usisavac bezstrujni sve pojesti Bilo kakve svoje otpatke mrvice,od keksa smokija nadje trpa u usta
Ista stvar i kod mene
Vani kad izađemo moram biti pažljiva jer inače svi čikovi odoše direktno u usta
Samo da vas pozdravim zurim a posto sam citala adnje postove i vidim da tu ima nespavalica malenih koji mama treniraju pa da vas i ja drage moje mame dodatno utjesim moja Ena nikad nije bila spavalica a evo i polije 2 godine i 3 mjeseca i dalje imamo 2-3 nocna budenja spavanje je oko 22.00 ali ustajanje oko 07.00 cak i ranije i samo se pitam kada ce ovo proci kao sto neko rece trenirat cu i ja nju u 18 godini hehehhehe.Zato naoruzajte se snagom i voljom vjerujte da bih volila odspavati 4 sata u komadu i cini mi se da bih ustala odmorna ali kako vidim do daljnjeg nista ljubim sve malene nestasne bebuse i njihoim umornim mamicama saljem jedan veliki podrske ipak se trabamo zahvaliti Bogu sto su nam zdrave bebe a naspavat cemo se i mi aBd.
Pozdrav svima... Mi se vratile iz Vilsonovog... glupa kisa sve pokvarila... bas smo se ublatile, fuuuuj... Citam sta neke bebe jos nisu... ma sta vas briga... sve ce to one, abd, nadoknaditi... moj zenski djecak je sa svim pozurio, pa sad smislja nove nestasluke...
Hanady, ja sam jucer izvela malu...ali one mene tako izbezume (sta obuci, sta ponijeti, koji sok kupiti) da ja nikog ne vidim... bili smo oko pola devet, ja u sarenoj kosulji i bez suknji... pa ako si meni mahala, halali... shvatit ces me u septembru....
Mya, kako je princeza?????
Noa, Nestly junior-to je ono mlijeko u konzervama, nakon 12 mjeseci... moja starija curica ga pila vise od godinu dana...ja nesto vise njemu vjerovala nego onom mlijeku u teterpaku... mladja pocela piti kupovno mlijeko(nanina skola) prije rodjendana i samo kratko pila oboje... malo mi je zao sto smo prekinuli AD mlijeko tako rano, ali, hb, ona sve jede...
Malo cu upasti iako moj djecak ima 27 mjseci. Vidim da vas ima vise zabrinutih zbog nehodanja beba. Joooooooooj Opet kazem, to se moze samo kod nas desavati da te ljudi more zbog djetetovog rasta i razvoja, nasa nekultura i zadiranje u privatnost. Ne brinite puno! Moj prohodao sa skoro 16 mjeseci, jako je visok i to mu je pravilo problem. Nikako nije mogao odrzati ravnotezu,a jako dugo nije htio ni stajati, puzanje mu dobto isl. Kad sam pricla sa jednim starijim pedijatrom, covjek kaze- pa gospodjo, normalno je da dijete prohoda do 18 mjeseci, stvarno ne znam zasto se uzrujavate?! To je bio jedini covjek koji me rasteretio i hvala mu do neba!
Sada moj djecak rusi zavjeze, hoda po stolu , kaucu i fotelji, sjedi na svemu osim na stolici i jako je spretan (barem u penjanju). Ta visina koju spominjem i dalje mu pomalo smeta, jer kad se zatrci cesto padne, ali to je to. Treba mu malo mase da ga zadrzi .
< Poruku je uredio Romali -- 31.7.2010 17:09:15 >
Malo prije sam je gledala kako je sama svladala spuštanje s kauča...nevjerovatno kako imaju razvijene instinkte, tačno zna iz kojeg položaja i kako to da uradi i baš mi je bilo zanimljivo promatrati je
Noa, ja s tim nestle AD-om nemam iskustva...je li ne želiš davati kravlje ili ne želi piti...mi smo na HIPP 3 jer kravlje u bočici ne prolazi pa AD još pije prije spavanja....
mi se napokon nakanili prošle semdice da idemo na onu MPR bocu, a kad tamo zbog godišnjih ne vrše vakcinaciju, baš sam se iznervirala, a već sam na poslu potrošila taj bonus kašnjenaj zbopg vakcinacije, sad moram nešto drugo smisliti
ajdin ne hoda već trči i napolju zapinje svakih 10-20 metara i pada, neki dan mi je pao sa vrha tobogana, ja sma negdje zvjernjala okolo po igralištu i on jadničak promašio stepenik i tres , ima nekoliko modrica ali sve je ok prošlo. i dalje ne priča i krajnji mu je domet mama, vau vau
Nakon onog izvjestaja da znamo samo nekoliko rijeci, curica danas "propjevala".... Tacnije pocela je ponavljati za nama: tetka, mama, bjezi, zaba,... I vrhunac dana: Ja joj dala nekoliko kokica od Tajre, a ona lijepo: "Hvala"... (sa 1 godinom, 3 mjeseca i 26 dana....)
Znam ja da cemo mi sad cekati da to ponovi, a ona garant nece... ali bilo je super cuti... ...a ima glas kao djecaci u pubertetu
tajra- oooooooooo divne moje bebebebe pricalice..svaka cast..i moj A. samo kad se njemu prohtije prica..a kad ga neko forsira da nesto ponavlja on sve ignorira..ono ko sta vam je budale sta me vise mucite kad ja to sveee znam
noa, marinci, felix i ostala ekipa ne hodaca- ne brinite vi za babske price..ja bi voljela da mi je andrej tek sad prohodo...od kad trcim za njim izludi me..bolje je po meni da ide sve u s voje normalno vrijeme, a ne prerano...ta stici ce na svako mjesto..zivot je ispred njih,,,to vam je isto ko za hranu...neke bebe jedu, neke ne..nekima mame daju sve sa 6 mjeseci, nekima ne..bebe imaju izbora..sto bi jos hodale kad im se barem sad nigdje ne zuri---a kad protrce ma tko ce ih stici...a babske price se pravite da niste cule...jer i mene izludise uvijek necim, a dijete mi trci odavno, jede sve sto moze...ko covjek mali..i opet im nevaljam..pihhhhh felix i mya- ma i A. se budi stalno po noci jos..uzas sve bolesne bebare- nek nam sto prije ozdrave dadaaaa- vrati se brate s tog moreta
mi vam stalno u hodanciji...sad se vratili iz Etno sela i Međugorja, pocelo okupljanje mladih... ma A. je uzivao i skakao i plesao..i jeo sve sto se moglo pojesti.. pšrekosutra idemo opet na more..mislila sam da necu, ali bar jos jedan dan muke nase , ama moj zivaknbi decko je stavrno ziv i zanimljiv...a obozavam ga kad bezveze kad god moze me zove mama i to ne obicnim glasom vec povisenim C..hahah..a jos malo pa gotov odmor i ide vrtic ..a taman smo se uhodali im opet navikao na mene..bit ce jada ;) ja i otkrila s am jucer da imamo jos i sve 4-tvorke..znaci jos 5-ce i 3-ce ohhhh muko moja ;
Vecer...Al se ja smori danas cisteci,neradna subota pa reko red je da mi se kroz prozore malo bolje vidi Dobili smo gornju trojku mrvicu izvirio u nas nista po redu s tim zubima u donjoj vilici imamo obe jedinice i jednu dvojku a u gornjoj obe jedinice i obe dvojke i eto jednu tricu... Hodamo uz stvari NA PRSTIMA i imamo obicaj da sepustamo da sami stojimo malo i bub na guzu...Djecak upoznaje svijet sve ga zivo zanima,po noci se reovno budimo i tako... Bravo za Minjicu garant zubici Bravo za tajru i pricanje...
p.s. one koje su rezervirale apartmane i koje ce ici ovih dana pogotovo u Promajnu ..nek nazovu svako malo da im ne izdaju apartman..evo moju sestru s malom bebom vec po drugi put izradili, ma da ih ubijes...rezervirali , zvali dan prije dolaska opet...i ujutro kad su dosli sa svim stvarima i bebom..zene izdale apartman..a puno ko sibica ne mozes nista naci.. uzas .. koji im se opet ponovio..sreca veceras su zvali i rece im covjek da mu je zao ali je izdao apartman.-..hej 2x u 5 dana..ma fujjjj